Spring naar bijdragen

Miza

Leden
  • Aantal bijdragen

    50
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Miza

  1. Hallo,

    Ik heb voor het eerst een cache gemaakt. Daarvoor heb ik van een (zelfgenomen) foto op Jigidi een klein puzzeltje gemaakt. De foto is geupload naar geocaching.com. Ik heb via het aanmeldformulier Nieuwe cache de link van de foto aan de puzzelstukjes gekoppeld (op de Jigidi site). Als ik op de foto van de cachepagina klik, word ik doorgelinkt naar de afgemaakte puzzel (met een pop-up van de exacte coördinaten). Dat is niet de bedoeling. Hoe kan ik de link naar de puzzelstukjes pagina laten verwijzen? Zodat men eerst het puzzeltje op moet lossen en dan pas het pop up venster te zien krijgt.

    Wie weet de oplossing?

    Groetjes, Miza

  2. Beste geocachers,

    Wij vragen jullie hulp om Ons Fendtje te discoveren. Deze TB-sticker zit op het acherraam van onze caravan geplakt die vannacht naast ons huis gestolen is. Het TB-nummer is 6M42EY. Het gaat om een Fendt Saphir 490 met een paar opvallende stickers op de achterkant: een zwarte trol, een gekleurde NCC driehoek en een zwarte vikinghelm. Op de TB pagina van Ons Fendtje zijn diverse foto's te zien hoe de caravan er uit ziet.

     

    Wij hopen dat iemand uit de geocache gemeenschap onze caravan ergens discovered. Wij stellen het zeer op prijs.

     

    Zo vast dank voor het uitkijken naar deze bijzondere TB.

     

    Hartelijke groet, Team OpdeBeek

  3. Volgens mij heb ik steeds de juiste stappen gezet, steeds bevestigd door de suggesties van jullie. Omdat het vorig jaar wel gelukt was met ook een grote fietstocht, ben ik me gaan afvragen wat ik nu anders doe dan toen. Het enige wat ik kon bedenken is dat ik nu BaseCamp gebruik en vorig jaar alles in Mapsource gemaakt heb. En ja hoor, na een dag frustatie, MapSource uit de mottenballen gehaald: alles werkt nu als een trein. Ik snap echt niet waarom gpx tracks gemaakt in MS wel geupload worden en gemaakt in BaseCamp niet. Mocht iemand hier nog een antwoord op hebben, dan zou ik het graag horen. Voor nu ben ik geholpen en misschien een ander die tegen hetzelfde aanloopt in de toekomst ook.

     

    Iedereen bedankt voor het meedenken, ondanks dat het niet tot een oplossing kwam, kreeg ik wel de bevestiging dat ik het goed aanpakte.

     

    gr. Miza

  4. Dank je wel voor jullie reacties, maar ik kom er helaas niet verder mee.

    - Ik heb nu inmiddels 4 browsers geprobeerd en allemaal geven dezelfde Error. Het lijkt me dat het dan niet aan de browser kan liggen.

    - De methode die haakmeer beschrijft ken ik, maar is niet van toepassing. Wij gaan een grote fietstocht maken en die route loopt per definitie niet langs de wegen die het programma automatisch maakt tussen twee opgegeven punten. Ik heb van de hele route tracks in gpx gemaakt en die zou ik graag uploaden. Vorig jaar heb ik het ook gedaan en toen is het wel gelukt. Ik snap dan ook niet waarom het nu niet gaat.

  5. Hallo,

     

    Ik hoop dat iemand me kan helpen.

    Ik ben een lange trip aan het voorbereiden waarbij ik de caches langs de route als PQ's wil binnenhalen. Volgens mij weet ik hoe het werkt: GPX file aanmaken, niet langer dan 500 mijl en minder dan 500 punten. Uploaden en dan krijg ik steeds de volgende foutmelding:

    500 - Server Error

    We're sorry, your request has resulted in an error.

     

    De gpx track heb ik met Basecamp aangemaakt. Wat doe ik fout?

     

    Dank je wel voor jullie hulp.

     

    Gr. Miza

  6. Goed nieuws: De oplossing die Team Veendammer heeft aangedragen is precies wat ik zocht. Heb een deel van de route in gpx geupload in geocaching.com en er een PQ van gemaakt. Ik zal de tracks in delen moeten uploaden, omdat hij anders de toegestane afstand van 500 miles overschrijdt. Maar dat maakt niet uit, ben helemaal blij dat ik van het handmatige werk af ben en ze nu automatisch kan updaten. Ik ga ze ook in het publieke deel zetten, zodat andere er ook plezier van hebben.

    Nogmaals dank voor ieders bijdrage en Team Veendammer in het bijzonder.

     

    Gr. Miza

  7. Hallo Bolle1961,

     

    Met Openstreetmaps ben ik goed bekend. De door jouw bedoelde (fiets)kaarten zijn al aangemaakt, moet ze alleen nog overzetten naar de GPS. Heb al veel gebruik gemaakt van dit geweldige alternatief. Wij cachen in veel verschillende landen (15 de afgelopen twee jaar), dan ga je snel op zoek naar iets waar je niet voor ieder land een andere kaart hoeft te kopen. Voeg zo af en toe ook tracks toe, als blijkt dat bepaalde paden nog niet ingetekend zijn. Voor wat, hoort wat, is hier goed van toepassing. Een kleine bijdrage van mij in tijd, voor een gratis kaart op de GPS.

     

    Toch bedankt voor de tip, misschien heeft een andere meelezer er wat aan.

     

    Gr. Miza

  8. Wauw, wat een reacties! Ben even niet langs geweest, omdat ik mijn nieuwe fiets moest uitproberen.

    Globaal gezien kan ik uit de voeten met de Bookmarks (lijkt me nog een hele klus, maar mogelijk hebben anderen er dan ook wat aan in de toekomst)of de route uploaden in geocaching.com (ik heb hem in GPX-formaat, dus dat moet wel lukken).

    Ik ga met beide opties aan de slag en laat weten wat het resultaat is.

    Veendammer, dank voor je uitgebreide uitleg. Ik kende deze mogelijkheden niet. Optie 2 lijkt me voorlopig nog niet nodig, ik probeer eerst optie 1.

    De Fietsrouteplanner van de Fietserbond is, voor zover ik kan zien, alleen bedoeld voor in Nederland. Onze tocht gaat richting het warme zuiden, dus voor deze reis niet geschikt. Wel fijn om te weten dat dit bestaat voor volgende fietstocht in Nederland. Dank voor de tip.

    Ook alle andere reageerders bedankt, ik steek er iedere keer weer iets van op.

    Ik laat nog weten wat en hoe het gelukt is.

     

    Gr. Miza

  9. Dank je wel Thex, voor de tip van de Bookmark. Daar heb ik nog geen ervaring mee. Kan ik dat vanuit GSAK doen?

     

    Het gaat er mij om dat ik alle verzamelde caches kan updaten, heb weinig zin om te gaan zoeken naar caches die inmiddels in het archief zitten.

     

    Gr. Miza

  10. Hallo allemaal,

     

    Ik heb een paar honderd caches handmatig in GSAK in een aparte database gezet langs een Europese fietsroute. Deze wil ik nu updaten. Is er een manier om van deze groep caches een PQ te maken? Of een andere manier (buiten handmatig)? Met de macro CachesAlongARoute lukte het niet, deze zoekt alleen langs autowegen en niet langs fietspaden.

    Wie weet er een oplossing?

    Dank voor het meedenken.

    Gr. Miza

  11. Hallo jo-anne,

     

    Goed lezen is een kunst die ik blijkbaar nog steeds niet goed onder de knie heb. Doordat jij er een plaatje bij geplakt hebt, zag ik dat ik het niet in de User Notes, maar in de Userdata had geplakt. Nu is het inmiddels wel gelukt. Heel hartelijk dank voor de moeite.

     

    Gr. Miza

  12. Misschien moeten zij eerst nog dit topic lezen en de wijzigingen aanbrengen ? :P

    Hallo jo-anne,

     

    Dat had jij goed ingeschat dat ik het topic nog moest lezen. Op zo'n geweldige, zonnige Pinksterdag kunnen wij niet binnen blijven zitten: lekker op de fiets een cacherondje door Zeeland gedaan.

    Ik heb jouw aanwijzingen toegepast, waarvoor hartelijk dank, maar helaas lukt het niet. Ik heb de tekst zowel met als zonder aanhalingstekens ingevoerd bij User Notes, maar beide geven geen icoontje. Wat doe ik dan toch anders dan jij?

     

    Gr. Miza van Team OpdeBeek

  13. Hallo mede GSAK-gebruikers,

     

    Ik heb de FindStatGen39Beta.gsk geïnstalleerd om het 10 Year Event icoontje in mijn statistieken zichtbaar te maken. Helaas is dit na het draaien van deze macro toch niet gelukt. Op het GSAK forum wordt aangegeven dat je het volgende moet doen:

    To mark an Event cache as a 10 Year Event place the string 'FindStats10YearEvent' anywhere in the 'User Notes' section of the cache entry in GSAK.

    Maar ik heb geen idee wat dat betekent. Wie kan mij helpen?

     

    Profiel Team OpdeBeek

  14. Ik wil nomineren Molenvelden (GC19QNZ)

    Vanwege:

    1. overzichtelijkheid: zeer duidelijke pagina-indeling, alles staat er op en dat is in één oogopslag te zien.

    2. taalgebruik: helder verwoord

    3. gebruik van media: er zit één verwijzing in naar achtergrondinformatie (cachetechnieken), gebruik gemaakt van fotootjes ter verduidelijking

    4. algehele opmaak: rustig, overzichtelijk, goed gebruik gemaakt van verschillende kleuren, opmaak is consequent doorgevoerd

    5. originaliteit: duidelijk door zijn eenvoud

    6. volledigheid: alles wat je wilt weten staat er op

    7. sfeer: je hebt er meteen zin in

    8. duidelijkheid: hééél duidelijk

     

    Gr. Miza

  15. Iedereen bedankt voor hun bijdrage(n). We zijn er aan uit. Ik begrijp dat er niet een eensluidende manier voor bestaat om een estafettecache te loggen bij een tweede vondst en dat we zelf mogen beslissen hoe we het spelletje spelen. We hebben onze mening bepaald en besloten dat we hem een tweede keer gaan loggen, omdat we hem op een andere plek hebben gevonden.

    Het is fijn om al jullie meningen hierover te lezen om zodoende die van ons te bepalen.

    Gr. Miza

  16. Hallo,

     

    Wij lopen een LAW. Er is van dit LAW een estafette cache die we vorige etappe zijn tegengekomen, gevonden, gelogd en verplaatst hebben. Nu, enkele maanden later, lopen we een volgende etappe van het LAW. Ook nu ligt de estafettecache, inmiddels een paar keer verplaatst, op het traject wat we lopen. We vonden het erg leuk om hem weer te verplaatsen. Mijn vraag is nu: hoe log je dit? Wat is gebruikelijk bij een zich verplaatsende cache, log je die éénmaal en bij een volgende vondst een note? Of mag je die meerdere keren loggen, omdat je hem op een andere plaats hebt gevonden? Hoe doen jullie dit, of zou je dit doen?

     

    Groetjes, Miza

  17. Ook weer dank voor dit antwoord, BaJo. Weer wat geleerd! Dit programma heeft zoveel mogelijkheden, je moet het maar net weten. Ik had die optie wel zien staan, maar zodra er Edit bijstaat ben ik huiverig om het te openen als ik het niet ken. Ik heb het nu aangepast en het klopt weer. Nu zal ik me eens gaan verdiepen in de vertaalde versie van de statistieken. En proberen om er wat provinciekaarten bij te krijgen. Ik heb de posts op het forum hierover al gevonden.

     

    Groetjes, Miza

    als het niet lukt stuur je maar een pb'tje of je post hier je vraag :thumbup:

    Na een avondje knutselen is de vertaling gelukt, het plaatsen van een provinciekaart en de hoogtetabel. Het is nog niet helemaal hoe ik het hebben wil, maar voor dit moment ben ik tevreden. Ik meld me wel weer, als ik echt helemaal vastloop. In ieder geval bedankt voor het aanbod.

     

    Gr. Miza

  18. hiervoor moet je in het opties scherm een stukje lager wezen.

     

    Bij milstones interval op edit klikken en je 300ste cache aanpassen naar de cache die het wel moet wezen!

    Ook weer dank voor dit antwoord, BaJo. Weer wat geleerd! Dit programma heeft zoveel mogelijkheden, je moet het maar net weten. Ik had die optie wel zien staan, maar zodra er Edit bijstaat ben ik huiverig om het te openen als ik het niet ken. Ik heb het nu aangepast en het klopt weer. Nu zal ik me eens gaan verdiepen in de vertaalde versie van de statistieken. En proberen om er wat provinciekaarten bij te krijgen. Ik heb de posts op het forum hierover al gevonden.

     

    Groetjes, Miza

  19. Hoe simpel kan het zijn :thumbup:

    Dank je wel BaJo voor je snelle antwoord. Ik heb de macro gedraaid en hij doet het perfect. Op een klein onderdeeltje na. We hebben afgelopen weekend onze 300e cache gevonden, als onderdeel van een serie. In het statistiekoverzicht wordt er een andere cache vermeld als 300e. Wel 1 die we dezelfde dag gevonden hebben. Kan ik dat op een of andere manier aanpassen?

     

    Groetjes, Miza

  20. Hallo,

     

    Ik loop tegen het volgende aan:

    Als ik de macro FieldNotesImportAndLog draai, worden de gevonden caches naar de database Found verplaatst. Vind ik wel handig. Als ik daarna de macro FindStatGen3 draai, vindt hij geen gevonden caches, want die zijn verplaatst uit de Default database. Hoe moet ik de macro FindStatGen3 aanpassen, zodat hij de gegevens uit de database Found haalt?

    Dank je wel voor het meedenken.

     

    Groetjes, Miza

  21. En hoe krijg je dan je Stats bar van geocaching.com in je handtekening op dit forum?

    Krijg steeds de melding dat dynamische links niet zijn toegestaan.

    Heb hem er wel in gehad maar na aanpassingen lukt dit niet meer.

     

    Toch weer gelukt door gewoon de link van com te kopiéren.

     

    Helaas, mij lukt het ook niet meer, nadat ik de banner van waardeloos had geplaatst was mijn Stats bar weg.

    Ik heb hier ook mee gestoeid, iedere keer als ik er iets bij wilde zetten, verdween wat er eerst stond. Ik heb het op de volgende manier opgelost:

    Even in Word of Kladblok alle codes onder elkaar plakken en deze als één geheel kopieren naar de plaats waar je hem wilt hebben. Ik overschrijf dan wat er al staat. Op deze manier zijn de banners na eindeloos proberen hier onder dit bericht geplaatst.

     

    Groetjes, Miza

  22. Nou, het is gelukt!!!

    Ik heb (bijna) al jullie tips opgevolgd en ben aan de slag gegaan:

    - back-up gemaakt en veilig geparkeerd

    - update GSAK geïnstalleerd

    - daarna de volledige database Default leeggemaakt

    - de rest van de avond de database met PQ's gevuld.

    Dit is allemaal probleemloos verlopen. Ik kan nu weer schakelen tussen de verschillende databases, zonder dat GSAK vastloopt.

    Iedereen die meegedacht heeft heel hartelijk bedankt.

     

    Gr. Miza

×
×
  • Nieuwe aanmaken...