Spring naar bijdragen

Scrat

Leden
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Scrat

  1. Ik ben inmiddels premium member en heb (nog) een trial version van GSAK (versie 7.2.0.126). Verder heb ik een nieuwe Gmail-account aangemaakt om alleen mails met PQ te kunnen ontvangen. Ik heb de PQ's bij GC.com gedefinieerd en vandaag 5 queries in mijn mailbox van Gmail ontvangen. Nu heb ik geprobeerd om deze PQ's in GSAK in te laden (via Get Mail door op de knop Get mail met gele bliksemflits te klikken), maar dat lukt om de een of andere reden niet. Zal wel aan mij liggen. Ik heb van alles uitgeprobeerd, maar geen oplossing gevonden. Ik heb de volgende instellingen in Gmail en GSAK staan (zoals in verschillende draadjes in dit forum is geadviseerd):

     

    Gmail/Instellingen/Tabblad Doorsturen en POP/IMAP:

    - Doorsturen op 'Uitschakelen'

    - Status POP is ingeschakeld en downloaden via POP op ' alleen inschakelen voor berichten die vanaf nu worden ontvangen'

    - Wanneer berichten worden geopend met POP: 'Gmail-kopie in archief plaatsen'

    - IMAP is 'Uitgeschakeld'

     

    GSAK/Get Mail:

    - Username en password: zoals ik dit heb ingesteld in Gmail

    - POP3 server: pop.gmail.com

    - Port: 995

    - SSL Login: aangevinkt

    - Only check new messages: niet aangevinkt

    - Download type: Attachments aangevinkt

    - Foldername to save attachments: map op C:schijf benoemd

    - Use subject to name saved files: niet aangevinkt

    - If Attachment exists: Overwrite aangevinkt

    - After matching download: Leave on server aangevinkt

    - Force full POP3 read: niet aangevinkt

    - Get e-mails that match on subject: Subject: Contains/[GEO] Pocket Query: GPX File/Ignore case: aangevinkt

    - Load folder en Settings: beide op Last active

     

    (Ik kreeg het scherm niet gekopieerd, daarom maar dit overzicht).

     

    Als ik op de button Get mail klik, dan verschijnen de volgende meldingen onder in het scherm:

    - Connecting to POP3 server...

    - Connected OK, getting MSG headers..

    - Subject [GEO] Pocket Query ... (en dan achtereenvolgens query 1 t/m 5)

     

    Dit gaat razendsnel. Daarna verdwijnt het scherm Get Mail maar gebeurt er niets in GSAK. Ik zie geen gegevens van caches.

     

    BTW: Ik heb in Gmail 'Downloaden via POP' ook nog uitgeprobeerd door dit in te stellen op 'POP inschakelen voor alle berichten (ook berichten die al zijn gedownload)'. Maar ook dan gebeurt er niets in GSAK.

     

    Vergeet ik iets te doen? Heb ik iets niet correct ingesteld? Weet iemand waarom ik geen cache-gegevens in GSAK zie?

     

    Alvast bedankt voor jullie hulp.

  2. Ik heb enkele vragen over gebruik Mapsource i.c.m. GSAK.

    Voor de duidelijkheid: ik ben nog maar pas begonnen met het gebruiken van een GPS en wil er ook mee geocachen. Ik heb op dit forum onder Mapsource en onder GSAK gezocht en via de zoekvraag, maar niets gevonden (die zoekfunctie werkt overigens niet echt lekker, vind ik). Omdat het vooral om het gebruik van GSAK gaat, leek het mij het beste om mijn vragen hier te posten.

     

    1) Kan ik als ik bv. via de kaart van Nederland een cachepagina open de gegevens van de cache rechtstreeks in Mapsource laden? Of heb ik hier nog een 'hulpprogramma' (GSAK?) voor nodig?

    2) Moet ik GSAK zien als een handige aanvulling op Mapsource, waardoor je veel meer selectiemogelijkheden hebt om (meerdere) caches (tegelijk) te laden in Mapsource? Ik heb het idee dat dit laatste het geval is (maar ben hier niet zeker van).

    3) Kun je eigenlijk via GSAK cachegegevens rechtstreeks naar een GPSr laden?

  3. Ik ben nog redelijk groen in het gebruik van een GPS. Daarom post ik mijn vragen hier.

     

    Ik heb mijn GPSMap 60CSx (met Eur. basemap/TOPO NL/CN NT v9) al voor een deel ingesteld. Ten aanzien van het instellen van de juiste Kaartdatum heb ik een paar vragen. Ik heb met de zoekfunctie in dit forum gekeken naar antwoorden op mijn vragen, maar het is mij gewoon niet helemaal duidelijk.

    - Ik had aanvankelijk het Positieformaat onder Instellingen op Ned. RD Grid gezet met Kaartdatum op Dutch. Tot ik in enkele posts las, dat dit kennelijk op hddd°.mm.mmm en WGS84 gezet moet worden. Daarom omgezet. Is dit nou de standaardinstelling of de instelling die ik moet gebruiken als ik wil gaan geocachen (om op ongeveer de juiste plek van de cache uit te komen)?

    - Ik wil mijn GPS ook gebruiken voor gewoon wandelen/fietsen in Nederland. Moet ik dan de instellingen wel op Ned. RD Grid en Dutch zetten om TOPO NL goed te kunnen gebruiken?

    - En welke instellingen moet ik aanhouden als ik in Nederland in mijn auto van CN NT v9 gebruik wil maken? Blijft dat hetzelfde als ik de grens overga (ik wil nl. van West-Europa Noorwegen tot Portugal er op zetten)?

     

    Kan iemand mij helpen met deze vragen?

  4. Ik zag dat bijna iedereen een nickname gebruikt, dus besloot ik er ook maar een te bedenken. Dat lukte aanvankelijk niet zo goed tot één van mijn zoons aan mij vroeg: 'Maar wat ga je dan doen met geocachen?' Waarop ik antwoordde: "Schatzoeken.' 'Oh, maar dan moet je als naam Scrat gebruiken, die zoekt ook altijd zijn schat.'

    Scrat is de ongelukkige sabeltandeekhoorn die in de films Ice Age 1 enz. niet aflatende pogingen in het werk stelt om eindelijk z’n felbegeerde schat (=nootje) te pakken te krijgen. Zelf hoop ik wat meer geluk bij het vinden van 'mijn' schatten te hebben .....

×
×
  • Nieuwe aanmaken...