Spring naar bijdragen

Aanvullingen en -passingen in forum regels - (lees ze goed door, dit z


remco.1971

Aanbevolen berichten

Geocaching.nl Forum huisregels

 

Lees voordat je begint te posten op het forum de onderstaande regels eerst aandachtig door. Ze zijn er om ervoor te zorgen dat je snel een antwoord krijgt op je vraag, maar ook om te zorgen dat de structuur van het forum een beetje overzichtelijk blijft. Zo kunnen zowel beginners als geroutineerde posters met plezier gebruik blijven maken van het forum.

 

De forums op deze website zijn "members only"! D.w.z. dat je jezelf alleen aan mag melden en gebruik mag maken van het board en de website in zijn geheel als je volgende regels accepteert. Indien je deze regels niet accepteert mag je geen lid worden en dien je deze website onmiddellijk te verlaten!

Forumregels kunnen door de tijd aangepast worden mocht daar noodzaak toe zijn.

 

Een vraag stellen

 

Voordat je een vraag gaat stellen moet je op een paar zaken letten:

 

-  Zoek het juiste forum dat past bij je vraag.

Het heeft weinig zin om een vraag over een Garmin te posten in het Off-topic forum. Je antwoord zal langer op zich laten wachten en veel gebruikers zullen er niet blij mee zijn.

Gebruik de Search functie van het forum.

- Doorzoek eerst het forum op de door jou gezochte informatie. De kans is groot dat jouw vraag namelijk al een keer behandeld is. Zo kom je nog sneller aan je antwoord en houden we het forum overzichtelijk. Eventueel kun je je post bijplaatsen in het topic dat al bestaat, dan heb je meteen de aandacht van de gebruikers die ook met je probleem bezig waren. Maak je geen zorgen over het feit dat dat topic misschien pas op pagina 6 staat en er niemand zal kijken; zodra je een nieuwe reactie in dat topic plaatst wordt deze weer bovenaan de lijst gezet.

- Stel je vraag op een heldere manier.

Veel gebruikers van het forum grasduinen door het forum op zoek naar interessante discussies. Hiervoor bekijken de meeste mensen vooral de topic titels. Nietszeggende titels als "Help!" of "Aaargh" zijn nou niet echt verhelderend voor wat betreft de inhoud, dus je kunt er zeker van zijn dat je veel minder respons krijgt aangezien deze als eerste worden overgeslagen. Vermeld duidelijk  wat het probleem precies is. Houd de titel echter wel kort. Als je bijv in het GPS forum post kun je bijvoorbeeld volstaan met het type (Vista, GPS12, etc) plus een korte probleemomschrijving.

- Blijf bij het onderwerp van de topic.

- Discrimineer niet.

- Val anderen niet persoonlijk aan en beledig en scheld niet.

- In berichten op ons board is reclame, in welke vorm dan ook strikt verboden. Ook het plaatsen van links naar commerciële sites is niet toegestaan!

- Het board gebruiken als promotie middel anders dan voor geocaching.nl  is strikt verboden.

- Start geen topics die duidelijk zijn bedoeld om te provoceren en ruzie te zoeken. Val anderen niet persoonlijk aan en beledig en scheld niet.

- Heb je problemen/opmerkingen over de werking van het board? Stuur ons een PM (Personal Mail) Commentaar in het forum zal onmiddelijk worden verwijderd.

- Begin geen klaag-topics of een negatief bedoelde topic over een ander.

- Doe geen racistische uitlatingen en noem geen links daarnaar.

 

Antwoorden op vragen

 

Antwoord alleen op vragen als je echt iets zinnigs te melden hebt. Niets is vervelender dan dat je ziet dat er eindelijk iemand een antwoord op je vraag lijkt te hebben gepost, en vervolgens blijkt dat er staat "tja, ik weet het ook niet". Je kunt uiteraard wel tips plaatsen met betrekking tot het sneller vinden van een oplossing.

- Blijf on topic

- Begin niet halverwege het topic over iets anders, open dan liever een nieuwe. Anders weet straks niemand meer waar het over gaat.

- Geen reclame / spam

- Citeren van reacties mag alleen in de topic waar ze staan en niet in ander topics.

 

Flamebait

 

Flamebait is het uitlokken van een digitale welles/nietes, soms uitmondend in onplezierige digitale ruzies. Begin dus nooit discussies over topics als "waarom GPS X zoveel beter is dan GPS Y", of topics eindigend op ".... sucks, *&^%$#@! you, etc". Deze topics trekken wel een hoop aandacht, maar niet het soort aandacht waar we iets aan hebben op het forum. De beheerders van het forum zullen eerst een waarschuwing geven, daarna worden de posts verwijderd.

- Felle en heftige discussies zijn  gewoon toegestaan, zolang je een ieder in zijn/haar waarde laat. Probeer je op het forum net zo te gedragen als wanneer je iemand in het echt zou ontmoeten.

 

 

Het Forum 'Te koop/ Gevraagd'

 

Het geocaching forum is de ideale plek om je GPS spullen te kopen of te verkopen.  Houd je echter aan de volgende regels:

- Alleen legale zaken.

- verkoop alleen spullen waar je de legale eigenaar van bent.

- Reageer alleen als je echt iets wilt kopen.

- Ga alleen in op topics als je daadwerkelijk iets wilt kopen, en probeer je als buitenstaander niet te bemoeien met hetgeen er verkocht wordt of de onderhandelingen. Reacties als "wie wil dat nou nog hebben" of "wat moet je daar nou mee" zijn frustrerend voor de verkoper en schrikken geïnteresseerde kopers af.

- Laat het weten als er iets verkocht is.

Zet als topic-starter een berichtje neer met de tekst "is verkocht" of iets dergelijks. Het topic kan dan plaatsmaken voor nieuwe verkopers.

 

 

Software

 

Op het forum praten we alleen over inhoudelijke en legale aspecten van software. Er worden dus geen verzoekjes om serienummers geplaatst en ook geen "cracks". Wie hier wel over begint krijgt eerst een waarschuwing en zal bij herhaling van het forum worden verwijderd.

 

 

Algemeen

 

Let een beetje op de inhoud van je post. Probeer zo goed mogelijk te schrijven en gebruik af en toe een leesteken als een komma of een punt. Prettig leesbare teksten worden over het algemeen meer en beter gelezen, dus de kans op een reactie neemt ook toe. Heb daarnaast echter ook begrip voor mensen voor wie dit niet bepaald een eenvoudige opgave is, zoals bijvoorbeeld dyslectici. Ook zij nemen graag deel aan discussies.

Gedraag je hoffelijk en behulpzaam. Het geocaching.nl forum is momenteel de beste en meest ideale plek om Nederlandstalige informatie overGeocaching te krijgen, en dat willen we graag zo houden. Probeer elkaar zo goed mogelijk te helpen en verplaats je in de situatie van de vragers. Bedenk dat communiceren via internet snel tot misverstanden kan leiden, dus geef elkaar een beetje de ruimte.

 

Op dit board gelden de normale fatsoensregels. D.w.z. dat het gebruik van scheldwoorden of schuttingtaal, als ook berichten waarbij iemands privé-gegevens bekend worden gemaakt of iemand op ordinaire wijze wordt aangevallen, uit den boze zijn! Deze berichten worden gewist en lidmaatschap van de overtreder zal worden beëindigd.  

 

Discussies over privé zaken, roddels en andere berichten die niets met Geocaching te maken hebben zijn op geocaching.nl niet gewenst. Als u een dergelijk bericht toch plaatst zal het zeker worden verwijderd. Een grapje of grappige reactie op een bericht zal niet als roddel worden beschouwd. In het off-topic mogen wél vragen die niets met geocaching te maken hebben gepost worden. Maar ook in dit forum geldt : Geen discussies over privé zaken, roddels etc.

Wij willen alleen discussies die uit de hand zouden kunnen lopen op voorhand in het geheel vermijden.

Heb je bezwaar op een beslissing die is genomen door de admin of moderator dien je je via e-mail of PM (Personal mail) te melden. Niet openlijk via het board!

 

Wij houden dit board graag netjes. D.w.z. dat wij niet gediend zijn van mensen die hun vragen of opmerkingen duidelijk in een verkeerd forum plaatsen of dezelfde vraag meerdere keren in verschillende forums stellen. Een herhaaldelijke 'vervuiler' zal dan ook van het board worden verwijderd.

 

Aangezien dit board een interactief board is, is het voor ons onmogelijk de inhoud van de door jou geposte berichten te verifiëren. Onthoud dat wij dit board niet constant monitoren en dus ook geen enkele aansprakelijkheid dragen voor de inhoud van berichten die door onze leden (jij dus) worden gepost! Wij dragen geen aansprakelijkheid voor de juistheid, (in)compleetheid of wettelijke toelaatbaarheid van het bericht. Ieder lid is verantwoordelijk voor zijn eigen bericht! Wij kunnen berichten verwijderen, en zullen dit - indien wij zelf van mening zijn dat dit ook dient te gebeuren - zeker doen. Een ieder die zich niet kan vinden in de inhoud van een bepaald bericht dient zich schriftelijk (in dit geval via e-mail) te melden.

 

Alle rechten voorbehouden. Alle berichten en informatie die op geocaching.nl geplaatst zijn en worden, zijn eigendom van www.geocaching.nl of van de auteur van desbetreffend bericht. Zonder schriftelijke toestemming (in dit geval via e-mail: ) mag niets van www.geocaching.nl of onderdelen van deze website worden verveelvoudigd, bewerkt en/of openbaar gemaakt worden, d.m.v. (foto)kopie, microfilm, magnetische media of welke andere wijze dan ook.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Beste Hawkeyes,

 

Kan me best vinden in het geheel, maar ik heb toch even een vraag die denk ik voor een ieder geldt. Het gaat om de laatste passage, waain wordt gesteld dat:

 

Zonder schriftelijke toestemming (in dit geval via e-mail: ) mag niets van www.geocaching.nl of onderdelen van deze website worden verveelvoudigd, bewerkt en/of openbaar gemaakt worden, d.m.v. (foto)kopie, microfilm, magnetische media of welke andere wijze dan ook.

 

Als ik het lees zoals het er staat, houdt dat dus in dat we niets van de site mogen kopieren. Lijsten van nieuwe caches bijvoorbeeld of foto's van een event die er geplaatst zijn.

 

Ik persoonlijk denk dat dit genuanceerd dient te worden met de woorden: "tenzij voor daadwerkelijk eigen gebruik van een der leden". Zoals het er nu staat zou je stafbaar zijn als je het bovenstaande zou koperen en thuis zou printen, want dat is ook verveelvoudigen. Gaarne uitleg van de denkwijze hierover.

 

Alvast bedankt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als ik het lees zoals het er staat, houdt dat dus in dat we niets van de site mogen kopieren. Lijsten van nieuwe caches bijvoorbeeld of foto's van een event die er geplaatst zijn.

Goede regels! ;) Niets meer en niets minder dan de normale zaken. Komt in grote lijnen overeen met wat ik op andere boards ook zie als forumregels.

 

Mumzle. Zoals ik het lees denk ik dat deze regels alleen op de inhoud van het forum slaan. Voor eigen gebruik mag meestal alles. Het gaat er in dit soort zaken om dat je niet heel het forum loopt te rippen en elders wereldkundig maakt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...