Jump to content
Peetee

26 maart: De Adventure Lab-app

Recommended Posts

Vandaag zijn de Release Notes van een al eerder gestart experiment gepubliceerd m.b.t. een nieuw product: de Adventure Lab app

Hier lees je meer over wat de Adventure Lab app inhoudt (vertaald door Google): 

Citaat

Wat is de Adventure Lab-app?
De app Geocaching Adventure Lab is een nieuwe manier voor geocachers om Lab-caches te vinden en te loggen.

Labcaches zijn een experimenteel geocachetype dat vaak bij Mega-Events wordt gespeeld. Deze caches tellen mee voor uw geocachingstatistieken en totale vondsten. In tegenstelling tot andere cachetypes hoeven Lab Caches geen container te hebben en kunnen ze ook binnenshuis worden geplaatst. Hierdoor kunnen eigenaren van Lab Cache innoveren en nieuwe ideeën testen om geocaching nog leuker te maken!

We zijn bezig met het lanceren van de Adventure Lab-app voor de geocaching-community, terwijl we blijven experimenteren met nieuwe technologieën voor Adventures.

Welke voordelen biedt de Adventure Lab-app?
Media-rijke verhalen - We beginnen hier net mee. Momenteel kunnen videomakers video's, afbeeldingen en tekst insluiten voor elke locatie. We verwachten in de toekomst meer kansen.
Openbare map - bekijk alle openbaar beschikbare avonturen. Geen QR-code of link nodig als het een openbaar avontuur is.
Locatievalidatie - Labcaches kunnen alleen door vinders worden vastgelegd binnen een door de maker bepaalde afstand. Dit is een vaak gevraagde functie van videomakers die het valsspelen willen beperken door mensen die de Adventure-locaties niet actief bezoeken.
Lineaire gameplay - makers van avonturen kunnen ervoor kiezen hun Lab-caches in een specifieke volgorde af te spelen, waardoor ze creatiever kunnen vertellen.
Vertalingen: De app ondersteunt lokalisatie in 29 talen.

Wat is er met de webplayer en GPX-downloads gebeurd?
Vanaf 26 maart 2019 zijn de downloads van de webspeler en GPX met pensioen gegaan. De Adventure Lab-app biedt makers van avonturen de vrijheid om te experimenteren met media-rijke verhalen. Het maakt ook lineaire vertelling mogelijk en vereist dat zoekers loggen op de fysieke locatie. Deze functies zijn niet compatibel met de mogelijkheid om locatiedetails vooraf te downloaden en op te slaan op een GPS-apparaat. We zijn nog bezig met het onderzoeken van manieren om coördinaten te delen met behulp van methoden die niet afleiden van de gewenste ervaring van de maker en die de locatievereisten en lineaire vertelling respecteren.

Wat is de nieuwe terminologie?
Het product dat in de volksmond bekend staat als Adventures of Labs is nu Adventure Lab.
Individuele Lab-caches zijn nu locaties in een avontuur

Wie experimenteert met Adventure Labs?
In 2019 breidde Geocaching HQ het Adventure Lab-experiment wereldwijd uit. Een select aantal geocaching-organisaties en 250 gekwalificeerde geocachers kregen de kans om Adventures te creëren. Elke persoon die een Adventure creëert, moet de richtlijnen van het Adventure Lab volgen. Deze avonturen blijven minstens zes maanden actief, of mogelijk langer, voor de gemeenschap om van te genieten.

Merk op dat we 250 deelnemers selecteren als onderdeel van een eerste test van het Adventure Lab-platform. In de toekomst is het onze bedoeling om geocachers andere mogelijkheden te bieden om met unieke cachetypes te experimenteren. Dus als u deze keer niet bent geselecteerd, zijn we van plan andere mogelijkheden te hebben waar u mogelijk wordt geselecteerd.

Wat moeten creatievelingen / bouwers van Adventure Lab weten?
Avonturenscheppers hebben meer opties om de Adventure-ervaring op te bouwen. Ze kunnen de volgorde bepalen waarin het avontuur wordt gespeeld, waardoor meer vertelmogelijkheden en controle over spelerbewegingen door de ruimte mogelijk zijn.

Avonturenscheppers kunnen hun Adventure Lab instellen op Openbaar, Privé of Uit.

Openbaar betekent dat het avontuur zal worden vermeld in de openbare map en voor iedereen toegankelijk is.
Privé betekent dat het avontuur niet openbaar wordt vermeld en alleen toegankelijk is voor vinders met een specifieke code.
Uit betekent dat het avontuur niet wordt vermeld in de openbare map en niet kan worden geopend.

Wat is de toekomst voor Adventure Lab?
Dit is nog steeds een experiment. Geocaching HQ luistert naar feedback van videomakers en vinders en zal de app en de bouwer blijven updaten met nieuwe technologie en mogelijkheden voor het vertellen van verhalen. Blijf de Adventure-app controleren op nieuwe ervaringen in uw regio!

De app is hier te downloaden. Wie heeft er al mee geëxperimenteerd?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb begrepen dat op het event ter ere van het tien jarig bestaan van de shop in Nuenen adventure lab caches gevonden konden worden. Misschien kun je hen eensvragen hoe het bevallen is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De app had ik vorige week al gedownload en ik zie twee Adventure Lab Caches bij mij in de buurt. Een in Delft en een in Capelle a/d IJssel.
Wat me opvalt is dat er totaal niet met coördinaten wordt gewerkt, maar alleen aan de hand van een kaart of kompas naar een waypoint kan worden genavigeerd. Het kan ook alleen met een smartphone, niet meer met een gpsr.

Ik ben van plan om morgen (eigenlijk vandaag al) de ALC Cache in Delft doen. Als dat bevalt zal ik die in Capelle ook gaan doen.

Share this post


Link to post
Share on other sites


in 1e instantie een aardig idee maar ook deze ontwikkeling geocachen noemen/vinden is nog verder weg van het spelletje geocachen dan het nu al is

Barny
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 uur geleden zei StefandD:


Wat me opvalt is dat er totaal niet met coördinaten wordt gewerkt, maar alleen aan de hand van een kaart of kompas naar een waypoint kan worden genavigeerd. Het kan ook alleen met een smartphone, niet meer met een gpsr.

Is het dan te vergelijken met de Pokémon rage?

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 uur geleden zei Berenboot:

Lijkt het niet op een Wherigo of zie ik dat verkeerd?

Ja, dat idee heb ik ook. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb er gisteren twee gelopen. Beiden hadden 5 waypoints en op elke waypoint moest een vraag worden beantwoord. Bij elk goed antwoord kreeg ik een 'puntje'. Mijn profiel zegt nu dat ik 10 labcaches heb. De tweede werd gecombineerd met een mystery cache. Bij elke vraag kreeg ik een bonusletter.

De vergelijking met Wherigo kwam bij mij ook al op. De Adventures hebben meer mogelijkheden wat betreft multimedia (bv afspelen van een filmpje) maar zo te zien minder mogelijkheden wat spelelement betreft (bv binnen een bepaalde tijd bij de volgende zone proberen te komen). Eigenlijk vind ik het meer lijken op een intercache (voor degenen die dat niet kennen, hier een voorbeeld).

Conclusie: leuk om een keer gedaan te hebben, maar ik ervaar dit niet als geocachen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 uur geleden zei StefandD:

Conclusie: leuk om een keer gedaan te hebben, maar ik ervaar dit niet als geocachen.

Eerlijk gezegd verbaast die conclusie mij niet echt.

Ik ga het binnenkort ongetwijfeld zelf een keer uitproberen, maar het zal me niet verbazen als ik tot dezelfde slotsom kom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...