Jump to content
Superdiek

Garmin Etrex 10 Expert in Woerden

Recommended Posts

Ik doe al jaren aan geocachen. Ik ben geen digibeet maar omgaan met de Garmin blijft een uitdaging. Op mijn eigen laptop lukt het downloaden van caches niet terwijl op de laptop van een vriendin dit zonder problemen gaat. Er zit een firewall in de weg denk ik maar krijg het niet opgelost. Dan is er de werking van de Etrex 10. Ik vind het niet logisch en ongebruiksvriendelijk. Maar misschien 'zie' ik het niet en kan het allemaal veel makkelijker? En als laatste; als ik in een gebied ben waar ik geen internet heb (dus buiten Europa) zou ik een goede gps op mijn telefoon willen zodat ik daar ook kan cacen. Ik heb nog geen gevonden die goed op coördinaten werkt. Ik heb een Premium account bij Geocache.com en volgens mij zou het dan ook 'off line' moeten kunnen werken maar ik krijg het niet voor elkaar. Nu is de Geocache gemeenschap in Nederland best groot, denk ik. Zijn er ook bijeenkomsten waar je 'hindernissen/problemen en uitdagingen' kunt bespreken? Ik zou graag in contact komen op persoonlijk en samen mijn 'problemen' m.b.t. bovenstaande op te lossen. Ik woon in het Groene Hart maar reizen (in het redelijke) is geen probleem.

 

Ik hoop op positieve reacties,

 

groet Judith

Edited by Superdiek

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 uur geleden zei Superdiek:

....Op mijn eigen laptop lukt het downloaden van caches niet terwijl op de laptop van een vriendin dit zonder problemen gaat.
....Dan is er de werking van de Etrex 10. Ik vind het niet logisch en ongebruiksvriendelijk....
....ls laatste; als ik in een gebied ben waar ik geen internet heb (dus buiten Europa) zou ik een goede gps op mijn telefoon willen zodat ik daar ook kan cacen. Ik heb nog geen gevonden die goed op coördinaten werkt....

Op de eerste 2 vragen kan ik ( zo op afstand ) geen antwoord op geven, want de gegeven informatie is te weinig/onduidelijk. Hopelijk kan een lokale Geocacher je daar wel mee helpen.

M.b.t. je laatste vraag:  in een gebieden waar geen internet is, werkt je gps natuurlijk wel. Aangezien je een PM account hebt, maak je gewoon één ( of meerdere, b.v. per type geselecteerd ) PQ van de regio waar je heen gaat en zet deze op je gps.

Voor je mobiel: Als dit een Android toestel is, dan zou je daar C:Geo ( is gratis ) op kunnen installeren en daar dezelfde PQ('s) in kunnen laden, dan heb je op je mobiel ook alle data die je nodig hebt ( en je kan deze data bij een b.v. gratis wifi-punt ook updaten ). Als je dan ook een kaart ( gratis te downloaden ) in C:Geo installeert en C:Geo instelt voor offline gebruik, dan kan je 100% offline cachen met je mobiel.

Info:
C:Geo.Org
C:Geo algemeen
C:Geo FAQ ( vaak gestelde vragen ). Zie b.v. "Offline maps" en "Offline caching".
C:Geo Play 

Let op: apps atijd alleen installeren via Google-Play op je mobiel !!

Edited by Linkalovers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...