Spring naar bijdragen

Je veiligheid en privacy


Geoman

Aanbevolen berichten

Je online privacy wordt steeds belangrijker. We regelen steeds meer via het internet en laten veel van onze persoonlijke gegevens achter. Maar jouw gegevens kunnen ook gestolen worden en door kwaadwillenden misbruikt worden.

Om de veiligheid van onze bezoekers te waarborgen maakt deze site vanaf vandaag gebruik van HTTPS.
De S in HTTPS is afkomstig van security en zorgt ervoor dat de verbinding moeilijk af te luisteren. 
HTTPS heeft vele voordelen.

Ik noem er vijf ..

 • Reden 1. Een veilige omgeving voelt prettiger. Als je in een overzichtelijke, goed verlichte winkelstraat loopt, zul je je redelijk veilig voelen. In een donker, smal achterafstraatje zul je wellicht wat vaker over je schouder kijken of iets sneller doorlopen. Online werkt dit exact hetzelfde.
  Als je website duidelijk laat zien dat hij veilig is, wekt dat vertrouwen. Een melding dat de website niet veilig is, zal een bezoeker ook sneller wegjagen. Uit een onderzoek blijkt dat 84 procent van de bezoekers een aankoop zou afbreken, als de gegevens niet via een veilige verbinding worden verstuurd.
   
 • Reden 2. Persoonlijke gegevens veilig online versturen. Op het moment dat je jouw persoonlijke gegevens invoert op een website, worden deze gegevens naar de webserver van de website verstuurd. Vervolgens stuurt de webserver een pagina terug. Dat kan iets onschuldigs zijn als deze  forum post, maar ook je mailbox of je bankoverzicht. Als dat via een normale HTTP-verbinding gebeurt, kunnen deze gegevens door kwaadwillenden (laten we ze even hackers noemen) bekeken of aangepast worden. Hackers kunnen je inloggegevens dan stelen of zien waar je je precies bevindt. Maar ook je werkgever zou kunnen zien wat je op een website voor psychische hulpverlening schrijft. Privacy is een breed begrip dat iedere persoon anders invult. Door gebruik te maken van een HTTPS-verbinding is dit niet meer mogelijk.

 

 • Reden 3. Google Chrome gaat gebruikers vaker waarschuwen dat de website onveilig is.
  Sinds januari 2017 geven de browsers Chrome en Firefox een melding als je gebruik gaat maken van een onveilige verbinding bij het invullen van wachtwoorden op een website. De komende tijd worden die waarschuwingen steeds opvallender en breder doorgevoerd. Uiteindelijk zal alle niet-versleutelde content een waarschuwing krijgen. Vanaf oktober 2017 heeft Google duidelijker aangeven als een website geen gebruik maakt van een HTTPS-verbinding. Vanaf versie 62 waarschuwt Chrome dat de gebruiker zich op een onveilige website bevindt als er gegevens in die onveilige website worden ingevuld (denk hierbij aan het invullen van je e-mailadres). Op deze manier wil Google ervoor zorgen dat alle websites waar persoonlijke gegevens worden achtergelaten, gebruikmaken van een veilige verbinding. Bezoekers van een website die deze indringende melding zien, zullen zich eerst drie keer achter de oren krabben of ze wel verder willen kijken. 

 

 • Reden 4. Functies die jouw privacy in gevaar kunnen brengen zijn alleen nog maar mogelijk via HTTPS.
  Als we kijken naar de toepassingen die we gebruiken bij toeristische websites, zien we dat het gebruik van GPS (en enkele andere privacy-gevoelige functies) alleen maar wordt toegestaan via HTTPS. Aangezien jouw exacte locatie via GPS bepaald kan worden (en dus ook door kwaadwillenden onderschept zou kunnen worden), heeft Google bepaald dat jouw locatie ook alleen maar via een HTTPS-verbinding opgevraagd zou mogen worden.
   
 • Reden 5. Websites met HTTPS ranken beter in Google.
  Google heeft al in 2014 aangegeven dat websites die gebruik maken van een HTTPS-verbinding, hoger gewaardeerd gaan worden. Op dit moment zal het geen supergrote impact hebben op de zoekresultaten (content is vele malen belangrijker!), maar in de toekomst zal dit wellicht gaan veranderen. Het nieuwe HTTP/2 protocol belooft een snellere en slimmere overdracht van data via het internet, zodat websites sneller laden (3% tot 15% sneller). De browser-makers hebben besloten HTTP/2 alleen te ondersteunen als de site via een veilige HTTPS-verbinding geladen wordt. Dat is vooral fijn voor jullie als bezoekers, maar ook weer (een klein beetje) beter voor je zoekmachinewaardering, want Google zegt snellere sites iets beter te laten ranken.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 • Geoman pinned this discussie
ReizenReizen

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
 • Onlangs hier   0 leden

  • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...