Spring naar bijdragen
Geoman

Server Migratie

Aanbevolen berichten

Niet uitgevoerd

 

In de nacht van donderdag op vrijdag 14 oktober verhuist ons domein, geocaching.nl, naar een nieuwe server.

Deze server heeft een ander IP adres en ondergaat een DNS wisseling waardoor de omzetting mogelijk merkbaar zal zijn voor gebruikers.

Na de overgang beschikken we over een server die niet alleen sneller en moderner is, maar ons ook in staat gegevens versleuteld uit te wisselen.

Het is overigens niet uit te sluiten dat onderdelen van de site door deze migratie niet meer werken. Denk hierbij aan bepaalde 'third party' forum plugins. Mocht dit onverhoopt naar voren komen dan doen we uiteraard onze uiterste best dit z.s.m te verhelpen.

 

Wat is DNS?

Telkens wanneer je op het web aan het surfen bent, een e-mail bericht naar uw collega of kennis stuurt maak je gebruik van het DNS systeem. DNS staat voor Domain Name System, een veel gehoorde term op het internet. Alle op het internet aangesloten computers hebben een eigen identiteit, een IP nummer. Dat ziet er als volgt uit: 37.34.54.185. Wanneer u dit IP nummer (IP staat voor Internet Protocol) intikt in uw browser krijgt u de website van geocaching.nl te zien.

Nu is het natuurlijk erg moeilijk om deze lange nummers te onthouden. Daarom is het Domain Name System uitgevonden. Kort gezegd vertaalt het DNS domeinnamen naar IP nummers. Bijvoorbeeld www.geocaching.nl wordt 37.34.54.185. Dit maakt het gemakkelijk om het adres van een server te onthouden en je dus snel terug kunt naar uw veelgebruikte zoekmachine of de krant die u dagelijks online leest.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Helaas is de migratie niet verlopen zoals we voor ogen hadden.

De boosdoener was een grote databasetabel met hierin alle forum posts van de afgelopen 14 jaar. Deze rond de 1 Gigabyte grote tabel zorgde ervoor dat het automatisch importeren telkens werd afgebroken.

Volgens de beheerder verslikte het 'importsysteem' zich met name in de posts van Diederikus, Odlaniger, Peetee, Sivota en Barny ;-)

Maandag ga ik e.e.a. handmatig overzetten.

 

Mooi weekend en ..

Stay tuned!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik neem aan dat de bijdragen van het Geocafe zijn verwijderd, zodat die geen negatief effect hebben op de laat ingezette DNS transfer. Ik beveel IP V6 aan.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Volgens de beheerder verslikte het 'importsysteem' zich met name in de posts van Diederikus, Odlaniger, Peetee, Sivota en Barny ;-)

Struikelt het systeem over de aantallen posts, de lengte van de posts of over de inhoud?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

@thex De Geocafé posts zijn verwijderd maar voor de rest is alles bewaard.

 

@Diederikus Hij struikelt over de omvang. Alle tekst van alles wat ooit gepost is zit gevangen in één MySQL tabel. Deze tabel is door de jaren heen enorm gegroeid.

Ik speel met de gedachte alle posts van voor 2010 weg te gooien maar aan andere kant gooi je dan ook veel, bijna historisch, materiaal weg. :-)

Als het niet persé nodig is dan wil ik deze graag bewaren.

 

@regenboog2 Was natuurlijk deels een grap. De hoeveelheid posts van deze kiloposters zijn maar een fractie van het geheel.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hallo Geoman

Posts van voor 2010 weggooien zou jammer zijn.
Ik heb niet zoveel verstand van ICT. Is het niet mogelijk iets te verkleinen, zip. Of zou je eigenlijk niet iemand nodig hebben die (oude) draadjes eens kritisch door zou willen lezen en kan/mag beslissen wat er weg kan. Er zijn veel items die ontspoord zijn en misschien ingekort kunnen worden tot de essentie. Er zijn ook draadjes die over hetzelfde onderwerp gaan en mogelijk samengevoegd kunnen worden? Van oude posts kan mogelijk ook een deel weg, zoals bijvoorbeeld storingen van .com of .nl. Dat hoeft toch geen jaren bewaard te blijven?
Zomaar wat gedachten, waarschijnlijk heel blond :)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

......Of zou je eigenlijk niet iemand nodig hebben die (oude) draadjes eens kritisch door zou willen lezen en kan/mag beslissen wat er weg kan. Er zijn veel items die ontspoord zijn en misschien ingekort kunnen worden tot de essentie. Er zijn ook draadjes die over hetzelfde onderwerp gaan en mogelijk samengevoegd kunnen worden? Van oude posts kan mogelijk ook een deel weg, zoals bijvoorbeeld storingen van .com of .nl. Dat hoeft toch geen jaren bewaard te blijven?

.......

 

1 Gb aan :gossip: is niet zo heel veel qua data, maar wel als text. Het opschonen ( doorlezen/verwijderen/... ) van alle draadjes is een onbegonnen taak :lookaround:. Dan hebben we het nog niet eens over alle 'verhitte' discussies, waarin je dan neutraal moet gaan 'poetsen'. Terwijl alle draadjes natuurlijk wel leesbaar moeten blijven. Dit zou echt verschrikkelijk veel tijd kosten, die je liever ergens anders ( buiten? :yes: ) wilt besteden.

 

@Geoman: Kopiëren die 'bende' :notworthy: .Suc6.

 

bewerkt door Linkalovers

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   In plaats daarvan plakken als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


  • Onlangs hier   0 leden

    Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...