Jump to content
leendertpeter

Android En Garmin Communicator.

Recommended Posts

Forum Leden,

 

Onder Windows kan ik m.b.v. Garmin Communicator Plugin GPX Files zenden naar mijn Garmin GPS.

 

Ik wil dit op eenzelfde wijze doen op mijn Android Tablet (Asus Transformer met USB).

Er is echter voor Android Browsers voor zover ik weet geen Plugin beschikbaar dwaarmee ik GPX Files naar mijn aangesloten Garmin GPS kan zenden.

Het 'Bewaren' en overkopieren naar de Folder GPX van mijn Dakota 10 gaf voorheen problemen omdat alleen de eerste gekopieerde werd herkend.

Ik ben dus op zoek naar mogelijkheden onder Andoid. Iemand hier ervaring mee? Ik hoor het graag.

 

Leendert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier ben ik ook wel benieuwd naar. Heb zelf ook een Transformer met normale USB en een Oregon. Zeker makkelijk op vakantie als dat kan, over een paar week met de camper door Noorwegen trekken. Ik denk er zelf aan om alvast diverse setjes gpx bestanden vanuit GSAK op de oregon te zetten en de extensies te hernoemen. Die van het gebied waar we dan zijn, hernoem ik de extensie met de Transformer weer terug naar gpx. Maar wellicht zijn er slimmere manieren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je GSAK al hebt, waarom zet je dan GDAK niet op je transformer? Kun je meteen alle info uit je GSAK-database ook op de Transformer bekijken. Als je dan ook de gpx-bestanden al klaar hebt staan als pq, kun je die (uitgepakt natuurlijk) op je Oregon zetten via USB. Voordeel van oa de Oregon is dat die ook GPX-bestanden vanaf de SD-kaart kan lezen. Moet je ze wel even in een map Garmin/GPX/ zetten. Ik weet niet of de Oregon ze anders ziet. Je blijft wel met de beperking van het aantal wp's zitten waar de Oregon mee om kan gaan, dus alvast alle pq's op je kaartje zetten gaat waarschijnlijk niet werken. Zonder pq's en gpx-bestanden, dus direct vanaf de gc.com-pagina gaat volgens mij niet werken vanaf een android-toestel naar je Oregon toe

Share this post


Link to post
Share on other sites

[...] Ik denk er zelf aan om alvast diverse setjes gpx bestanden vanuit GSAK op de oregon te zetten en de extensies te hernoemen. Die van het gebied waar we dan zijn, hernoem ik de extensie met de Transformer weer terug naar gpx. Maar wellicht zijn er slimmere manieren.

 

Dat is volgens mij best wel een hele slimme manier om de maximale cache- en waypointlimieten van GPS-apparaten (met externe opslag) te "omzeilen" ... goeie tip! :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...