Jump to content
Babiro!

Opladen Topokaarten In Mapsource

Recommended Posts

Ik gebruik al enkele jaren Mapsource met Windows XP en dat ging prima.

Nu heb ik Windows 7 geinstalleerd en ook een nieuwe versie van Mapsource namelijk 6.16.1

De topokaarten van Nederland, Belgie, Duitsland en Spanje werken zonder problemen zoals vooreen.

Maar de kaarten van Frankrijk en Groot-Britanie worden wel geinstalleerd en zijn terug te vinden in de explorer, maar Mapsource herkent ze niet. Ook in het programma via File - Open worden de kaarten gevonden, maar bij dubbelklikken op de kaarten komt er de melding dat er geen kaarten zijn.

Weet iemand hiervoor de oplossing?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik gebruik al enkele jaren Mapsource met Windows XP en dat ging prima.

Nu heb ik Windows 7 geinstalleerd en ook een nieuwe versie van Mapsource namelijk 6.16.1

De topokaarten van Nederland, Belgie, Duitsland en Spanje werken zonder problemen zoals vooreen.

Maar de kaarten van Frankrijk en Groot-Britanie worden wel geinstalleerd en zijn terug te vinden in de explorer, maar Mapsource herkent ze niet. Ook in het programma via File - Open worden de kaarten gevonden, maar bij dubbelklikken op de kaarten komt er de melding dat er geen kaarten zijn.

Weet iemand hiervoor de oplossing?

 

Heb je in de registry gecontroleerd of het "path" goed staat weergegeven? er wil wel eens een "/" niet weergegeven staan, of zoals bij mij, waar de map "garmin" onder "program files" het deel "program files" in het path helemaal niet werd weergegeven.

 

Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook ik had 'wat' problemen met kaartmateriaal en nieuwste mapsource onder Win 7 - 64 bits.

Ben terug naar mapsource 6.157 en de problemen zijn al een stuk minder.

Op een 32 bits systeem werkt nu alles zelfs weer naar behoren.

 

Hoop dat je wat met deze info kunt. ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na al jullie suggesties uitgeprobeerd te hebben zonder succes zijn we op die basis verder gaan zoeken en hebben de volgende oplossing gevonden:

met het programma MapSetToolKit hebben wij een familyID toegekend, want die mag geen "0" zijn en toen waren de problemen opgelost. Het familyID kan eender welk nummer zijn. Zie bijgevoegde screenshot.

mapsettoolkit.jpg

 

Bedankt voor de suggesties want zo hebben we uiteindelijk toch een oplossing gevonden.

Edited by Babiro!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb ook een probleem: ik krijg geen details, alleen de hoofdwegen, weet iemand wat daar het probleem van is? i hope so! thnx

Edited by jonkiescaching

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik heb ook een probleem: ik krijg geen details, alleen de hoofdwegen, weet iemand wat daar het probleem van is? i hope so! thnx

Je kaart is blijkbaar nog gelockt. Unlocken dus...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sinds kort heb ik ook een nieuwe pc met windows 7. Dus ik dacht dat het daar aan lag dat ik mijn wandelkaart in de mapsource niet meer kon unlocken. Nu blijkt het toch te maken te hebben met de versie van mapsource die op dit moment wordt aangeboden. Dit is versie 6.16.1 . Na een beetje googlen kwam ik er achter dat ik een aantal versies terug moest. Nu heb ik weer versie 6.15.7 en het werkt gelijk weer als een zonnetje!

 

Dus ik zou een stapje lager proberen.

 

Succes! :thumbup:

 

Diepenpj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...