Spring naar bijdragen

regels voor toestemming


remco.1971

Aanbevolen berichten

Beste Iedereen,

ik kreeg van Yotian Soldier een meeltje toegestuurd dat (op verzoek van een aantal nederlandse geocachers) de regels voor het plaatsen van een cache nu als volgt worden gehanteerd:

 

 

[*]Je hebt persee toestemming nodig en moet dit ook bij het opmaken van je cache pagina melden (dat je toestemming hebt en ook van wie)

 

[*]Er verder niets veranderd in de al geldende regels voor nederland

 

Dit even dat iedereen het weet, als ik het goed begreep worden er ook al bestaande caches steekproefsgewijs gecontroleerd en nagevraagd aan SBB of andere natuurbehouders.

 

Er is al een kaart bekend (maar nog niet iedereen van sbb heeft toestemming :ph34r: gegeven om die online te zetten) van sbb regio's en de bijbehorende voorlichters.

Verder ben ik ook bezig om dit van andere natuurorganisaties te pakken te krijgen zodat we een kaart van Nederland in elkaar kunnen zetten met regio's en de bijbehorende verantwoordelijke (of op zijn minst bekende die weten wie we moeten hebben) mensen en meel adressen.

 

Als iemand van andere organisaties nummers of meeladressen heeft zou die ze dan naar mij willen sturen (scheelt wellicht hoop uitzoek werk).

 

Groeten remco

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Regels zijn altijd goed. Dat maakt dingen overzichtelijk en duidelijk. Nee, de politiek laten we buiten beschouwing :ph34r:

 

Maar:

Moet ik mijn caches aanmelden via geocaching.nl? Ik kan toch zonder deze site en alles met geocaching.com doen?

Niet iedereen leest de forums. Hoe weten die van de regels?

Wie gaat na of de regels nageleefd worden?

Als ik zeg dat ik toestemming heb van Meneer Jansen van SBB, en Meneer Jansen zegt later van niet, wie heeft dan gelijk? Hoe controleer je dat?

Wie o wie moet ik hebben als ik een cache verstop in bijvoorbeeld het bos bij Dronten? Ik woon daar niet en ken het daar amper.

Zou SBB niet knettergek worden van al die bellende/schrijvende en mailende types die zonodig een schat willen begraven?

Hoe kom ik er achter of ik bij SBB, de gemeente, Gelders Landschap, Natuurmonumenten etc etc moet zijn?

 

In mijn ogen onuitvoerbaar en binnenkort een chaos.

 

Ik ben er op zich wel voor, maar lijkt het "ons" niet handiger dat Geocaching Nederland (wie dat dan ook maar vertegenwoordigd) een protocol vaststelt samen met bijv SBB (landelijk), Natuurmonumenten etc etc? Dan is het in een keer duidelijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik wil niet pessimistisch zijn maar ik ben bang dat dit het begin van het eind is... Alle problemen die Heirbaut Hunters voorzien, voorzie ik ook en ik ben bang dat er straks een algemeen nee komt van SBB en dan zijn we mooi de l*l. Al zou de algemene nee alleen al komen om van die stroom emailtjes enz af te komen waar Heirbaut Hunters het al over heeft.

 

Ik durf te stellen dat 90 % van alle caches die in Nederland verstopt zijn in de bossen, verwijderd worden of moeten worden als SBB gaat controleren waar en hoe ze verstopt zijn. Gegarandeerd geldt dit ook voor de caches die wel met toestemming geplaatst zijn.

De reden is alleen al de verstopplaats van de cache. Je hebt nu eenmaal perioden en plekken waar het ontvangst niet goed is en je een miswijzing hebt van wel 25 meter. Dat is dan al in een cirkel. Verder heb je de kans dat je met een multicache een verkeerde berekening hebt gedaan en 100 meter verderop zit of nog erger. je gaat dan wel in de grond zitten te porren. Ook al is de cache plek op zichzelf goedgekeurd door SBB dan nog is de kans heel groot dat er 100 meter verderop nog geprikt wordt door een dolende cacher.

 

De KralenFee en ik zijn echt wel betrokken bij de natuur en proberen zo weinig mogelijk tot niets te vernielen. Maar wie lukt dat? Als een cache niet op een reguliere wandelpad verstopt ligt maar ook maar een paar meter van het pad af, zit je al fout en bestaat de mogelijkheid dat je de natuur vertrapt.

 

Straks krijg je alleen maar goedgekeurde caches bij mensen in de tuin, dan mag je wel hopen dat je de coördinaten goed hebt en niet bij de buren van de cache terecht komt :ph34r:

 

Doen alle landen met die Yankee doodles mee? Of loopt Nederland weer voorop? Want wie gaat bij SBB controleren of een cache met toestemming geplaatst is? Groundspeak of Yotian Soldier toch niet? en geocaching.nl is toch wijzer?

 

GRTZ

 

Kruimeldief

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heeft niets te maken met pessimisme. We willen als Hollanders weer eens het braafste jongetje van de klas zijn.

Denk eens aan de ballooners (de dames/heren die een luchtballon "besturen") die moeten landen bij de boeren. Dacht je dat die eerst toestemming vroegen? Nee hoor, eerst aan de grond, dan verder praten. Tot een protocol is het wel gekomen tussen ballooners en de "bond van agrariers" (sorry, naam kwijt). Maar het werkt niet omdat niet elke boer daar aan mee wil werken.

Zo zal het met cachen ook zijn. De ene wel de andere niet. Degene die een cache plaatst moet (denk ik) zelf de gok nemen of hij wel of niet instanties vraagt of inlicht. De plaatser is toch zelf verantwoordelijk voor het plaatsen en niet geocaching.com/geocaching.nl?

 

Ik denk dat wanneer er strikte regels komen, er een grijs/zwart circuit komt wat niet verwant meer is geocaching.*

 

Wel denk ik dat je als plaatser van een cache goed in de gaten moet houden of de omgeving van je cache wordt platgewalst/omgespit/vernield. Als dat zo is, opheffen, of beter aangeven waar die ligt.

 

Kijk, als er nu 300.000 mensen gaan cachen, dan wordt het anders...

 

Groet, Ronald

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Boerenbond, of is het nu boerenbont ;) In ieder geval bedoel je volgens mij LTO. Zal iets zijn van Land(bouw) en Tuinders Organisatie.

 

Verder ben ik het helemaal met je eens en dat verbaast me omdat ik nogal eens alleen sta met mijn gedachten :dribble:

 

Ik vind ook dat IK verantwoordelijk ben voor mijn cache en dat de plaats er niet toe doet. Ook niet of ik wel of niet toestemming heb. cacher die mijn cache bezoekt beslist of hij mijn zoekplaats ook betreedt of niet. Ook is het de bezoeker zijn verantwoordelijkheid of hij de omgeving van de cache vertrapt of niet. Trouwens, weer een ander verhaal, ik vind dat de cacher ook verantwoordelijk is voor de manier hoe hij de gevonden cache en de omgeving ervan weer achterlaat.

 

GRTZ

 

kruimeldief

 

009566.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit even dat iedereen het weet, als ik het goed begreep worden er ook al bestaande caches steekproefsgewijs gecontroleerd en nagevraagd aan SBB of andere natuurbehouders.

Hoe willen ze dit in hemelsnaam gaan controleren? SBB en andere natuurbeheerders hebben maar een klein deel van de grond in Nederland in eigendom. Er zijn in Nederland erg veel grondeigenaren: gemeentes (ruim 500 stuks), provincies, rijkswaterstaat, waterschappen, justitie, defensie, koninklijk huis, privépersonen, bedrijven, enz, enz, enz. :dribble: Het is voor Nederlanders vaak al een onoverzichtelijke situatie, laat staan voor Amerikanen die hier niet bekend zijn.

 

En hoe willen ze het controleren bij een multicache, waarvan alleen de coördinaten van de openbare parkeerplaats zijn gegeven?

 

tot cache,

Team Wij Drie ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Volgens mij was caches op een begraafplaats een ander draadje  ;)

Maar het gaat hier toch om begraven op olievelden? :dribble:

 

++ Lex ++

Als je na het cachen de omgeving maar weer toonbaar maakt en het liefst het milieu niet verstoort. Dus verstop de cache weer zo dat niet een niet cacher de cache niet vindt (?!) raar Nederlands

 

GRTZ

 

Kruimeldief

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is allemaal zo simpel.

Wanneer je een cache op het terrein van staatsbosbeheer wil plaatsen kan dat gewoon.

Het gaat immers om STAATSbosbeheer en wie is de staat? juist jij en ik.

Als je alles gewoon netjes doet heeft daar niemand last van.

Belangrijk is dat degenen die zoeken er geen puinhoop van maken. Dan blijft alles netjes.

Anders is het wanneer het om priveterrein gaat.

Dan is er natuurlijk wel toestemming nodig maar dat lijkt mij logisch.

Het punt is eigenlijk dat je dus goed moet informeren of je op prive terrein bezig bent want dat is vaak onduidelijk.

Verder gewoon doorgaan dacht ik.

 

 

groeten

Hans van Essen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is allemaal zo simpel.

Verder gewoon doorgaan dacht ik.

 

groeten

Hans van Essen

 

Ja Hans, dat denk ik ook ;) Maar het gaat om het volgende wat werd angehaald:

 

Je hebt persee toestemming nodig en moet dit ook bij het opmaken van je cache pagina melden (dat je toestemming hebt en ook van wie)

 

En daar ben ik niet zo blij me......

 

GRTZ

 

Kruimeldief :dribble:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is allemaal zo simpel.

Wanneer je een cache op het terrein van staatsbosbeheer wil plaatsen kan dat gewoon.

Het gaat immers om STAATSbosbeheer en wie is de staat? juist jij en ik.

Het is toch wat minder simpel:

Staatsbosbeheer is erg toeschietelijk waar het het plaatsen van caches betreft en werkt dan ook graag mee, maar accepteert niet dat caches zonder voorafgaande toestemming in haar gebieden worden geplaatst.

Namen en (email-)adressen van boswachters van het gebied waarin je je cache wilt plaatsen zijn eenvoudig op te vragen bij de regionale kantoren van Staatsbosbeheer.

En neem van me aan: ze zijn je over het algemeen erg ter wille, maar wensen absoluut overleg vóóraf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoe willen ze dit in hemelsnaam gaan controleren?

Ze kijken gewoon of het in je cache page staat vermeld...

is dit niet zo dan krijg je daar comment op....

 

Het schijnt aangewakkerd te zijn door een aantal nl geocachers die dit verzoek aan Yotian Soldier gestuurd schijnen te hebben (organisatie van sti.geocaching.ned. weet van niets).

 

ach ja,

we zullen er maar mee moeten leven..

groeten remco

Link naar opmerking
Deel via andere websites

....accepteert niet dat caches zonder voorafgaande toestemming..... regionale kantoren van Staatsbosbeheer....erg ter wille, maar wensen absoluut overleg vóóraf....

Om nog wat makkelijker bereikbaarheid los te maken heb ik een formulier voor sbb gemaakt wat ik dan weer doorstuur naar de juiste persoon...

Op dit moment willen de regiovoorlichters nog niet allemaal (hebben nog niet allemaal gereageerd) dat hun meeladressen publiekelijk gebruikt worden (regiovoorlichters zijn andere mensen dan regiohoofden op de pagina van sbb genoemd).

Vandaar de via formulier construktie....

hij moet nog verwerkt worden en we zijn er nog mee bezig maar opzetje staat hier:

SBB Cache Contact Formulier

 

Op dit moment nog in de testfase...

zie ook links boven in pagina...

Zodra dat eraf is wordt de dbase gereset en gaan we aan de slag...

Je mag best al testen....zet dan duidelijk of het om een test gaat of een serieuze aanvraag die we door moeten sturen....

Groeten remco

:dribble:;):blink:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...