Spring naar bijdragen

krix2

Leden
  • Aantal bijdragen

    29
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door krix2

  1. Het probleem met het loggen van een not found is dat het toekomstige zoekers afschrikt. Eerlijk gezegd ga ik zelf ook zelden aan een nieuwe cache beginnen als de laatste log een not found was. Ik heb gemerkt dat veel cacheplaatsers niet zo blij zijn met een not found (zie eerder bericht van Geopatra). Om niet onnodig cachers af te schrikken ben ik daarom erg terughoudend met het loggen van een not found. Het komt wel eens voor dat ik weinig tijd heb of dat de omstandigheden niet ideaal zijn ('s nachts). In dat geval log ik meestal niets.

    Pas wanneer ik denk dat de cache er niet meer is of ik zolang gezocht heb dat de cache m.i. niet redelijk verstopt is, log ik een not found.

  2. Uit de Trouw van afgelopemn zaterdag:

     

    Na tekenbeet meteen antibiotica

    door Wilfried van der Bles

     

    ziekte van lyme

     

    ’Juiste diagnose is groot probleem bij Lyme’

     

    Huisartsen zijn te terughoudend met het voorschrijven van antibiotica aan mensen die gebeten zijn door een teek.

     

    Deze mensen kunnen de ziekte van Lyme hebben opgelopen en zijn gebaat bij een vroege behandeling.

     

    Dat zegt Siebe Meijer, Lyme-expert bij de Stichting samenwerkende artsen en adviesorganisaties in de gezondheidszorg (SAAG). Volgens de meest recente cijfers van het RIVM, die betrekking hebben op het jaar 2001, loopt het aantal gevallen van de ziekte van Lyme snel op. Tussen 1995 en 2001 verdubbelde het aantal van 6500 tot 13000.

     

    Symptomen van de ziekte van Lyme zijn in het eerste stadium hoofdpijn en griepachtige verschijnselen.

     

    In latere stadia kunnen zich verlammingsverschijnselen voordoen, hartritmestoornissen of hevige gewrichtspijnen.

     

    Een van de belangrijkste aanwijzingen voor de ziekte van Lyme is een rode plek op de huid die steeds groter wordt en die in het midden verbleekt.

     

    De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi.

     

    De in Nederland meest voorkomende teek, de ixodes ricinus, brengt de bacterie over op de mens.

     

    Als larve nestelt deze teek zich vaak in de huid van veldmuisjes. Via het bloed van de veldmuis kan de teek besmet raken met de bacterie. Vervolgens kan de teek als nimf, een volgende ontwikkelingsfase, de bacterie overbrengen op mens of huisdier.

     

    De teken komen niet alleen voor in bossen en duingebieden, maar overal waar het groen en vochtig is, dus ook in tuinen, stadsparken of kinderspeelplaatsen.

     

    Volgens Meijer zouden artsen uit voorzorg direct antibiotica moeten voorschrijven als mensen door een teek zijn gebeten. „Er zijn er maar weinig die dat doen. Huisartsen willen bewezen hebben dat een antibioticakuur nodig is. Volgens een nieuwe richtlijn uit 2004 moeten ze antibiotica voorschrijven zodra zich kringvorming voordoet”, aldus Meijer.

     

    De weerstand van huisartsen tegen antibioticakuren komt voort uit de angst dat bij te veel gebruik de bacterie resistent kan raken en niet meer gevoelig is voor antibiotica.

     

    Een juiste diagnose is volgens Meijer een groot probleem bij Lyme.

     

    De symptomen kunnen ook door andere ziektes worden veroorzaakt.

     

    Zelfs de rode kring op de huid zegt niet alles. Meijer: „Tegen patiënten met een tekenbeet zeggen huisartsen vaak: kom maar terug zodra die kring er is. Maar je kunt ook Lyme hebben terwijl er helemaal geen kring is.” Volgens Meijer voelen veel mensen niet dat ze gebeten zijn.

     

    Een teek is maar anderhalve millimeter groot en nauwelijks zichtbaar.

     

    Hij blijft 72 uur op het lichaam zitten en laat dan vanzelf los. Testen ziin ook niet erg betrouwbaar. De elisa-test, waarbij bloed wordt getest op het voorkomen van antistoffen, levert vaak valse uitslagen op. Het duurt zes tot acht weken voordat antistoffen in het bloed voorkomen.

     

    Als zo’n test te vroeg wordt afgenomen, wordt niets gevonden. Een andere test, de western blot, is betrouwbaarder.

     

    Een ruggenprik kan ook, om het hersenvocht te laten testen.

     

    Zo’n prik is zeer pijnlijk en wordt daarom niet veel gedaan.

     

    Het aantal gevallen van de ziekte van Lyme loopt snel op. Tussen 1995 en 2001 verdubbelde dat van 6500 tot 13000.

  3. Heb een paar weken gewoon de functie "GPS Position" kunnen gebruiken, al doet ie volgens mij alleen de huidige positie... (ik laat me heel graag verrassen op dit punt). Sinds gisteren zijn Navigat to "Home", "Favorites" en "GPS Position" grijs. Geen idee hoe het komt :)

     

    Volgens mij weet ik wat de functie inhoudt:

    Hij komt terug op twee plaatsen:

    1) <Navigeer naar...><GPS-positie>

    2) <Voeg favoriet toe><GPS-positie>

     

    Met GPS-positie bedoelt Tomtom de huidige GPS-positie zoals de GPS doorgeeft. Methode 2) biedt de mogelijkheid om de huidige GPS-positie op te slaan als favoriet. Methode 1) is altijd disabled omdat navigeren naar de huidige positie onzinnig is. Een gemiste kans wat mij betreft want die functie zou prima geschikt zijn om een coordinaat in te voeren.

  4. Ik kan je een paar micro's noemen en ook een paar regular die ik beslist de moeite van het plaatsen niet heb gevonden. Ik denk echter dat we die discussie niet moeten gaan voeren hier.

    Er is al genoeg onenigheid over geweest en net als ik iedere keer weer op rood spring als kruimel iets negatiefs zegt over TB hunters, krijg je dan meteen de plaatsers van dat type caches over je heen.

     

    Ja dat snap ik. Ik ben het met je eens dat het olie op het vuur gooien is om slechte caches hier te gaan benoemen. Het is ook niet zo vriendelijk naar de makers toe. Het zou wel van lef getuigen om de beestjes bij de naam te noemen...

     

    Zojuist heb ik 'AutHaagsch' gedaan. Een 'echte' micro, waar vele cachers niets aan zouden vinden, gezien de reacties hierboven. Ik vond het leuk! Wat was er zo leuk? Het feit dat je vlak voor een vergadering midden in Den Haag eventjes een cache kunt vinden, op steenworp afstand. Daarbij zie je ineens een gedeelte van de stad waar je anders nooit zou komen. Soms heb je geen tijd om lange routes te doen, maar wel een half uurtje of zo. Dan is een micro zoeken en vinden prima.

  5. Ik ben niet tegen micro's. In tegendeel. Mijn stelling is: iedere cache moet iets toevoegen. Ofwel in lokatie, ofwel in orginaliteit ofwel in de uitvoering van de fysieke cache. Tot nu toe heeft iedere cache die ik gevonden heb dat gedaan.

     

    Ik merk dat er nogal eens gescholden wordt op micro's, maar ik heb nog nooit voorbeelden gezien. Welke caches vinden jullie waardeloos, IJskimo en Hagar? Misschien dat dat de discussie wat concreter maakt.

  6. Kijkend naar de ranglijst zie ik dat Pyne Teco heeft verdrongen van de eerste plaats. Ik heb, sinds ik begonnen ben met geocachen, bijgehouden wie er allemaal deze positie hebben bekleed. Ik kom op de volgende cachers:

     

    Hawkeyes, Megaheks, GR, Miep miep, Teco en Pyne. Of vergeet ik nog iemand?

     

    Potentiele toekomstige nummer enen gezien hun huidige cachegedrag: Albrt, Achtbaangek, Thex.

  7. Geopatra,

     

    Ik begrijp je punt. Ik ben namelijk iemand die het best belangrijk vind om veel caches achter zijn naam te hebben staan. Ook de plaats op de rankinglijst vind ik belangrijk. Zodoende vind ik pick 'n go-caches leuk om te doen. Ik heb geen probleem met mensen die een zaterdag het land door gaan scheuren om zoveel mogelijk te vinden. Ben eigenlijk een beetje jaloers aangezien ik vanwege mijn gezin niet in staat ben hele dagen te gaan cachen. Dit scoren van caches hoort m.i. bij geocachen, alhoewel ik regelmatig lees dat dit niet de bedoeling zou moeten zijn.

     

    Dat er geocachen voor mij ook nog is: oplossen van puzzels, nieuwe omgevingen leren kennen, heerlijke wandelingen met een doel, andere mensen ontmoeten met dezelfde passie, high tech-hobby, enz. betekent niet dat die eigenschappen hoger moeten worden gewaardeerd dat de drang om te 'scoren'.

     

    Ik ben een keer een half dagje rond Den Bosch geweest om een paar van je caches te vinden en kom zeker nog eens terug.

    Doorgaan met die micros en bij voorkeur iets meer uitbreiden naar het noorden (Utrecht e.o.). :angry:

  8. Een van de redenen dat ik geocache is om er zoveel mogelijk te vinden. Het competitie-element speelt voor mij wel een rol. Ik weet dat andere cachers dat raar vinden en dat het in hun ogen niet zou moeten, maar toch maakt het mij wel uit of ik er 200 of 202 vind.

    Ik wil wel het aantal founds zuiver houden. Dus geen dubbele logs, geen founds als ik de cache niet fysiek in handen heb gehad (de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik wel eens bij gebrek aan een eigen pen een microcache heb gelogd terwijl ik niets in het boekje heb geschreven). Verder vind ik eigen caches loggen uit den boze. Ook caches plaatsen onder een ander account en ze dan loggen onder je eigen account vind ik niet kunnen.

    Wanneer cachers wel op deze manier caches loggen om zo een zo hoog mogelijk aantal founds te hebben, vind ik dat vervelend omdat ik het niet zou doen.

  9. Ook ik ben de gelukkige eigenaar van een eMap. Geen klachten of zaken die ik mis. Het voordeel van de emap is dat je er insteekkaartjes met geheugen in kunt stoppen. Met 32 Mb past heel nederland er in (zoals Barny al adviseerde).

  10. Wij hebben hetzelfde probleem. Meestal vraag ik, bij twijfel, de eigenaar van de cache of de cache te doen is met wandelwagen. Vaak is het wat improviseren maar dan zijn echt wel een hoop caches te doen met wandelwagen. Vijfheren, Moddermonster en Ins Blaue Hinein hebben we zo gevonden

    Overigens hebben wij Blub zonder probleem met wandelwagen gevonden.

  11. Ik heb een e-map. Wat wil je weten?

    Het voordeel van de e-map is uiteraard de mogelijkheid om er kaartjes in op te slaan. Ander voordeel is dat je het uit kunt breiden met geheugen kaartjes, waardoor je meer data in je GPS kwijt kan.

    Nadeel is dat ie niet waterdicht is, ik heb er een geel beschermingshoesje voor, maar die gebruik ik eigenlijk nooit.

  12. Gisteren heeft Team Krix samen met Team Moonshine de cache Listen to the message bezocht. Deel van Team Krix was Daniël. Daniël is geboren op 12 februari 2003, hij was dus slechts 19 dagen oud!

    Zijn er vergelijkbare gevallen van zeer jonge geocachers bekend?

    Wie verbetert deze prestatie?

     

    Ps. Daniël heeft niet de cache gevonden :D

  13. Ik heb ook een avondje zitten puzzelen en heb een idee waar de cache verstopt is. Je hoeft, volgens mij, namelijk niet alle antwoorden te hebben. De inhoudberekening is de enige vraag die je echt moet hebben. Met logisch nadenken en Mapsource kom je op 4 mogelijke ligplaatsen, 2 vallen er al gauw af.

    Ik heb alleen een beetje moeite met het feit dat je ergens moet gaan zoeken zonder hint. Ik ben geen held in het zoeken ter plekke en wil graag een hint hebben.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...