Spring naar bijdragen

TinkerTeam

Leden
 • Aantal bijdragen

  194
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door TinkerTeam


 1. Als beginnend en niet betalend cacher voel ik mij rechtstreeks aangesproken door DRL zijn caches voor mij onzichtbaar te maken. Ondaks zijn opmerking niemand te willen benadelen.

   

  Ik wil daar graag kort op reageren.

   

  Wat DRL met zijn caches doet is wat mij betreft volledig zijn zaak. De caches zijn immers van hem en blijkbaar wil hij zijn caches alleen zichtbaar hebben voor mensen die contributie betalen ergens in Amerika.

  Het argument dat hij echter gebruikt is dat ik, als niet betalend zoeker, blijkbaar minder zorgvuldig om ga met zijn cache. Die onzorgvuldigheid concludeert hij uit het feit dat ik geen $ 30 betaal immers als ik dat wel doe mag ik zijn caches weer vinden.

  Vervolgens wordt in vele reply's betoogt dat diezelfde $ 30 peanuts is.

   

  De schijdslijn tussen mijn onzorgvuldigheid en die van de zorgvuldige toegewijde cahcer is dus blijkbaar een te verwaarlozen bijdrage in Amerika.

  Ik daag DRL uit te bewijzen dat die aantijging klopt en dat ik me nu misdraag tijdens het zoeken naar caches. Dat gaat hem niet lukken.

   

  Nogmaals, DRL moet vooral met zijn caches doen wat hij wil, maar net zoals hij (terecht) zorgvuldigheid wil mbt zijn caches, lijkt het mij niet te veel gevraagd dat DRL toch zorgvuldiger is met beweringen over niet betalende leden en hun blijkbaar inherente kwalijke gedrag.

   

  Verder wat mij betreft even goede vrienden. :dribble: en ik heb nog zat niet PMO te vinden.

   

  Ik geloof direkt dat jij je keurig gedraagt tijdens het cachen en blijkbaar weet jij ook de je de cache keurig achter laat/herstelt, de natuur respecteert,beschrijving goed interpreteert enz.

  Hulde hoor,maar geloof me dat weet niet iedereen direkt.

  Onze caches rond Borger hebben we daarom een half jaar geleden pmo gemaakt omdat we door onervarenheid en onwetendheid van beginnende cachers veel problemen ondervonden.(zie eerdere voorbeelden Tinkerteam)

   

  wij eindigen zoals jij eindigt: even goede vrienden.......


 2. @tinkerteam

   

  Wij hebben de 2 caches gedaan met de meeste Geo d'Ors in het Zuiden van het land. Misschien een idee voor de teams die klagen dat de waypoints vernield worden om daar eens te gaan kijken. De beide caches zijn meer dan 600 en 300 keer gevonden. Toen wij er waren 2 maanden geleden waren alle wp's intact en het zag er ook niet naar uit dat ze gemakkelijk vernield kunnen worden. Maar mooi en bijzonder waren ze wel. En de eigenaren hebben de caches niet PMO gemaakt. Daarom kan iedereen ook gewoon genieten van de leuke logjes die er geschreven worden. Een aanrader voor iedereen die mooie caches wil vinden en zeker ook om ideeen op te doen voor een eigen cache.

   

  Jullie zijn toch geen beginners met ruim 500 founds! En jullie hebben genoeg ervaring om

  alle soorten caches aan te kunnen .

  Maar ik ken persoonlijk niemand hier die met zoveel ervaring nog steeds enkel member is.

   

  Jullie zijn er veel mee bezig, het is een echte hobby

  Dan wil je er toch ook alles ?


 3. Ja ,onze hele moordserie en nea-serie rond borger is PMO en ik moet zeggen: een verademing!

   

  Ze worden minder gelopen,(vinden we geen probleem)maar wel door cachers die al wat meer ervaring hebben .

  En dus weten hoe het werkt...met beleid zoeken, keurig terugplaatsen.

   

  Enkele voorbeelden wat we tegenkwamen:

   

  -een compleet afgerukte klimop (camouflage kokertjes zat hier ergens)-dit was onze druppel-

  -enorme gaten rond een bankje (uitdrukkelijk in de beschrijving: NIET GRAVEN)

  -verplaatsen van cache en dadersporen (duidelijk in beschrijving : plaats zorgvuldig terug)

   

  Wij hebben het idee dat er toch veel "beginners" niet de juiste regels in acht nemen.

  Door weinig ervaring, te ruig in de natuur te werk gaan.

   

  Verder neemt men nog wat campinggasten mee ,die allemaal helpen meezoeken!

   

  En ook met 1 found gelijk een drie sterren cache doen.

   

  Ons idee is dat als je het cachen na een tijd gaat waarderen (mooie plekjes,wandelingen)je zeker pm

  wordt .(ook door alle extra's)

   

  Toen wij begonnen deden we eerst hele gemakkelijke (staat ook in logs) en we zijn verschillende keren

  met ervaren cachers meegelopen.


 4. Is er niet gewoon onduidelijkheid over wat een kring is?

   

  De kring waarover men spreekt als je de ziekte van Lyme opgelopen hebt ziet er anders uit. Dan heb je een rode kring met daarbinnen een witte kring, de vlek vormt dus echt een ring. In dat geval heb je zeker Lyme.

   

  Even voor alle duidelijkheid; de ring duidt er inderdaad op dat je hoogstwaarschijnlijk Lyme hebt.

  Echter, ook is het mogelijk dat de vlek a-typisch is, bijv. gelijkmatig effen roze. 40% van de geïnfecteerden krijgt helemaal geen vlek of ring.

   

  Ruim 2 jaar geleden ben ik gebeten; de teek niet goed verwijderd met een pruts-tekentang (ik heb nu een lepeltje). Ik heb een lichtroze vlek van ca 5 cm doorsnede gehad maar hem helaas verkeerd ingeschat. Na ruim een half jaar had ik Lyme in stadium 2 (ernstige vermoeidheid en gewrichtsklachten). Gelukkig ben ik er na 8 (!) weken antibiotica slikken goed vanaf gekomen.


 5. Kom eens naar Exloo!Wij hebben hier diverse ritten te paard gedaan.Ook caches.

  En de eigenaar van hotel Bussemaker vindt het geweldig als je er een paard aan de boom zet.

  Het past goed in het sfeerbeeld van het pand vindt hij.(jaren -30)

  En de aandacht voor een paard ?? Daar kan de mooiste auto nog niet tegen op volgens hem.

   

  Groet:T I N K E R team.


 6. Wij hebben een Duits Fietsboekje genaamd: Emsauenweg Radweg. Gekocht bij Duitse boekhandel.

  Compllet met stafkaarten en uitgebreide beschrijving van de omgeving en de plaatsen.

  Helaas staan de 100 caches langs de route er niet op,maar sommigen heb ik er zelf ingezet.


 7. Dat van RonenBianca ging om een cache die ze geplaatst hadden op een ,volgens hun, leuk plekje. Volgens anderen was dit een hondetoilet.

   

  Wat overigens weer meer zegt over hondenbezitters dan over cacheleggers. Ik heb ook eens een cache gedaan op een plekje met een schitterend uitzicht. Ik stond dan ook meer van het uitzicht te genieten dan naar het gras en toen ik weer wegliep de stenen op, schaatste ik meer dan lopen. En ja hoor de uitwerpselen zaten geheel onder mijn schoenen. Die kleefmijnen daar heb ik een hekel aan, maar meestal is het niet de hond to blame maar zijn 'baasje'.

   

  Het kan nog erger hoor, wij hebben onze cache al een keer verplaatst wegens hoge droldichtheid maar er ligt nog wel een waypoint in de buurt. Ging Henri deze week even op cachecontrole, had hij ineens een flinke hond in zn bovenbeen hangen "Dat doet hij anders noooooit hoor"


 8. Ik wil graag mijn username van www.geocaching.nl wijzigen, nou weet ik dat dat niet kan. Dus maak ik een nieuwe account. Maar nu weet ik niet wat ik met mijn cache aanmoet, hoe krijg ik die in mijn nieuwe account? Ik weet wel dat ik mijn logs van de ene account gewoon kan kopieren en onder mijn nieuwe account weer kan plaatsen. Maar over hoe je een cache overplaatst kan ik niets vinden.

   

  je kunt je cache laten adopteren door je nieuwe account.


 9. In het blad Computer Totaal van augustus is een leuk artikel geschreven over geocaching!

  Heb het net gelezen. Het enige wat mij verbaasde, was dat met de kreet NINU bedoeld werd dat er niets geruild wordt omdat de cache eigenlijk niet de moeite waard is...

  (sorry, wij gebruiken hem ook omdat we stomweg niet altijd ruilspulletjes bij ons hebben, dus het is voor ons GEEN diskwalificatie van de cache in kwestie!)

  Verder was het een leuk artikel.


 10. Nou lekker, daarmee zeg je in feite dat de rippers cachers zijn (en geen premium members). Daar geloof ik niet zoveel van. Nu er steeds meer caches komen, is de kans op een toevallige vondst (en rip) ook steeds groter.

  ...

   

  Hoe zijn de caches van beide cachers (zie titel) ook alweer verdwenen?

   

  Q :dribble:

   

  OK, ik bedoelde meer de rips in het algemeen. In dit geval lijkt het verdacht op een (boze) cacher. Maar hoe weet je dan dat het hier geen premium member betreft?

  (Wij zijn premium member dus wij hebben bij deze een alibi :crybaby: )


 11. Wellicht moet je al je caches maar premium members only maken dan zijn ze moeilijker te zien (en het kost je 30 euris daar kun je die ammo kistjes wel voor kopen)

   

  Nou lekker, daarmee zeg je in feite dat de rippers cachers zijn (en geen premium members). Daar geloof ik niet zoveel van. Nu er steeds meer caches komen, is de kans op een toevallige vondst (en rip) ook steeds groter.


 12. Tja, er bestaat inderdaad grote verscheidenheid in caches, maar is dat nu niet juist een aantrekkelijke kant van het geocachen? Dat het 'voor elck wat wils' heeft?

  Natuurlijk zijn er veel meer micro-traditionals, en natuurlijk worden die meer gelogd. Maar heeft dat niet alles te maken met het feit, dat je er daarvan -tig op een dag kan doen en van de multi's maar een paar? Statistisch gezien krijg je dus meer logjes bij traditionals.

  Als wij cachen, combineren we vaak 1 multi met een reeks(je) traditionals.

   

  Puntjesjagen is ook een vorm van geocachen en hoewel het niet onze tak van sport is, vinden we het niet een minderwaardige manier van cachen ofzo.

   

  Bij ons in de omgeving is iemand heel enthousiast aan het leggen. Sommigen liggen op plekken waarvan je misschien je wenkbrauwen op kunt trekken. De motivatie van deze legger is "Als hier nu een heleboel komen, wordt het voor cachers ver weg interessant om deze kant van het land op te komen" en dat vind ik dus een heel steekhoudend argument. Zo haal je de puntjesjagers toch nog een mooi gebied binnen. Trouwens, er zijn ook genoeg trads die je op heel onverwachte plekjes brengen.

   

  Al vind ik wel dat elke cache 'iets' moet hebben: mooie/interessante plek, mooie wandeling, leuke puzzel, goed verhaal, creatieve verstopmethode. Je kunt niet alles hebben maar een cache moet wel tenminste 1 van deze elementen hebben.

   

  Persoonlijk probeer ik een cache waar maar enigszins moeite op gedaan is te waarderen met een leuke log. Bij een micro onder een lantaarnpaal op de parkeerplaats van een winkel doe ik geen moeite.


 13. Nog even in de herhaling: als je een teek tijdig (binnen 24 uur) en correct (met tekentang en zonder chemische ''truukjes'' ) verwijdert en je het wondje na verwijdering van de teek ontsmet, is de kans op een besmetting met Lyme practisch 0.

   

  Daarom leek het me goed om even te noemen dat er een nieuwe landelijke richtlijn is m.b.t. het verwijderen van teken. Voorheen werd geadviseerd om de teek er met een tekentang uit te draaien; nu wordt geadviseerd om hem er recht uit te trekken. Op die manier is er minder kans dat er delen van de kop achterblijven.


 14. ik vind het een heel goed idee. Mn de cache-eigenaar zou dit kunnen doen;die houdt zn nieuwe cache toch in de gaten!

   

  Ander puntje; het lijkt me goed om dit dan niet (alleen) hier op het forum te zetten maar ook nog ergens anders. Bijv. een korte toelichting in de DHZ-pagina. Ik heb dit berichtje 'toevallig' gezien maar ik mis ook veel berichtjes op het forum. En zo zijn er veel meer mensen.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...