Spring naar bijdragen

terp1234

Leden
  • Aantal bijdragen

    219
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    3

Berichten geplaatst door terp1234

  1. Met Sygic kun je 100% offline buiten werken, want je laadt de kaarten van te voren in je telefoon (intern geheugen of SD kaart). Je kunt per land laden, zit dus niet aan een deel van Europa vast zoals bij TomTom. Met vakantie download ik dus van te voren de landen die we bezoeken en ben je verder klaar. Zijn overigens Teleatlas kaarten.

    Alleen als je extra verkeersinformatie erbij koopt (HD traffic) heb je een verbinding nodig.

    Ik heb zelf een Brodit houder met 12V ingebouwd stekkertje in de auto. Zit dus perfect op het dashboard en altijd gevoed. Maar een simpel los 12V snoertje wil natuurlijk ook.

     

    Een combi van 3G/GPS geeft meestal vooral een snellere fix, maar ik merk er niet veel van dat dat nauwkeuriger is. Als je wegnavigatie hebt, wordt je positie sowieso steeds op de weg geplaatst. GPS alleen is dus ruim voldoende.

     

    Een paar vrienden die ook deze aanbieding van Sygic kochten hebben er zeker geen spijt van. Je kunt met 1 licentie op 3 apparaten installeren.

  2. Ik gebruik de standaard verzenden functie van GSAK nooit, maar alleen de macro GarminExport.gsk. Die is echt ideaal, althans voor de generatie Garmins van Dakota, Oregon en nieuwer. Je kunt dan ook aangeven dat je je gevonden of je eigen caches mee wilt sturen. Die komen dan als POI op de kaart te staan als een smiley. Maar deze macro biedt nog veel meer handigheidjes en de maker lignumaqua komt geregeld met weer nieuwe opties.

  3. We hebben altijd een oude telescopische wandelstok in de auto liggen, mocht het echt als attribuut aangegeven worden. Maar meestal niet echt nodig. Ik heb meestal wel een paar van die dunne werkplaatshandschoenen bij als er in de grond gewroet moet worden.

    Vergeet de tekentang niet. Zelfs nu kunnen ze nog actief zijn, een maat van liep er laatst eentje nog op in het bos.

  4. Hee grappig, die twee in Praag had ik in 2010 en 2012 gelogd. Volgende week zit ik in Stockholm, 3 straten verwijderd van Changing the Guard en stond al op mijn lijstje. Nog niet vermoedende dat dit ook zo'n topper is. Maar ja, verandert verder niets aan de cache zelf natuurlijk. Waarschijnlijk een hoog muggle-gehalte.

  5. Wij hebben de standaard fietssteuntjes van Garmin voor de Dakota en Oregon op al onze fietsen, Kosten iets van €10. Voldoen prima. Ik merk wel dat de Oregon er iets beter op vastklikt dan de Dakota. Daar schuift die per ongeluk iets makkelijker vanaf, of je schuift hem er per ongeluk scheef in. Ik heb aan beide gps'en een polsbandje hangen, die wikkel ik om de fietsbel, mochten ze er toch per ongeluk afschuiven. Maar ze zijn ideaal voor de fietscaches en je hebt geen grote constructie aan het stuur hangen.

  6. Ik had op een gegeven moment ook last dat GSAK erg trage respons gaf. Op het GSAK forum las ik dat dat met je antivirus te maken kan hebben. Ik heb mijn data directory van GSAK (bij mij onder c:\Users\<naam>\AppData\Roaming\GSAK8\data\) uitgesloten in mijn virus scanner (Avast) en nu draait GSAK weer als een tierelier.

    Ik merkte het vooral dat het opbouwen van de kolommen erg traag ging als op Zoek op naam iets invulde. Nu krijg ik weer direct respons als ik met typen in het zoekveld bezig ben.

  7. Afgelopen zomer ook rondgetrokken door Noorwegen met de camper. Door de caches op te zoeken zie je nog weer veel meer bijzondere plaatsen, dan wanneer er gewoon langs was gereden. Van te voren heb ik niet met pocket queries, maar met 'Geocaches ophalen' functie in GSAK alles binnengehaald. Gaat een stuk makkelijker (zeker als het maar eenmalig is) dan queries en je kunt vrij gerichte cirkels of rechthoeken trekken waarbinnen je de caches wilt laden.

    Hiervan heb ik per grof gebied gpx bestanden gemaakt (elk 4900 caches voor de Oregon) en de extensie .gpx hernoemd, naar bv. .gpx1. Het gebied waar we dan inzaten heb ik dan teruggenoemd naar gpx. Zo kun je alles al klaar zetten op je gps en snel een gebied (in)actief maken.

    Vlak voor we echt vetrokken nog eens in GSAK 'Cachegegevens vernieuwen' gedaan voor de laatste updates.

    Veel plezier daar, het is en blijft een fantastisch (cache)land!

  8. In GSAK hoeft dat niet eens met een macro, maar met de standaard functie Publiceer logs. Daar kun je een sjabloon aanmaken om dat soort parameters automatisch mee te loggen. Ook kun je het tijdstip direkt uit je GPS importeren als je op je GPS logt. Reuze handige functie dus voor na een dagje cachen, met nog veel meer leuke features (trackables, foto's, etc).

    • Top! 1
  9. De macro biedt wel veel voordelen t.o.v de send to GPS. Zo kun je vast instellen hoeveel caches er maximaal (bv. 4950 op de Oregon450) geladen worden, dus nooit te veel. En vooral de child WPs als POI wegschrijven is erg mooie functionaliteit.

  10. Je kunt vanuit een filter toch rechtstreeks naar de oregon sturen vanuit gsak?

    Inderdaad, het ziet mij er ook ingewikkeld uit. Ik heb gewoon een filter met alle nog door mij te zoeken caches (nog niet gevonden en actief). En vervolgens druk ik op de macroknop voor GarminExport.gsk. De macro neemt de selectie van het filter over. Slechts 2 handelingen en mijn Oregon is weer uptodate (nadat ik uiteraard de laatste pocket queries eerst heb geladen).

  11. Ik zat met dezelfde vraag. Ik had ook geen behoefte meer aan die mailtjes, alleen maar vervuiling van de mailbox. Ik heb een gmail aangemaakt waar ik verder niets mee doe en daar gaan nu die mailtjes naartoe. Ik zie ze nooit meer.

  12. Hangt een beetje van je gps af welke functies die heeft. Heb je een oregon-achtig iets, dan markeer je een waypoint en kiest gelijk Opslaan en bewerken. Dan kies je de knop projecteer waypoint en voer je koers en afstand in. Vervolgens naar dat waypoint navigeren.

  13. Ik probeer hem even te begrijpen; dus alleen maar de caches (geen child WP's) en alleen de parkeer POI. Als je in het vakje van Child Options de beide vinkjes weghaald en bij Include Attribute POI alleen parking aanzet, krijg je volgens mij dus alleen datgene te zien.

    Heb je bij Found caches onderin alles opties uitstaan en sluit je in je filter voor de export ook alle gevonden caches uit? Dan krijg je de child WP's van je gevonden caches ook niet meer in beeld, maar wel de childs van je te zoeken caches.

  14. Wij redden ons in de regel prima met paperless cachen op de Oregon, ook met multi's. Alleen als er echt veel gepuzzeld of gelezen moet worden, maak ik een gestript uitdraaitje. Alle childWP's staan erin als POI, incl de omschrijving van dat WP. Een volgende WP kan ik zo op het scherm aanklikken en lezen wat er moet gebeuren. Hooguit een klein notitieboekje op zak en 90% van onze multi's gaan zo paperless.

  15. De standaard PQ download werkt erg simpel; je ziet gewoon het lijstje met gereed staande resultaten, aanvinken en downloaden maar. Geen verdere handelingen nodig.

     

    Welke macro gebruik je precies voor de export? Is dat dezelfde als GarminExport.gsk?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...