Spring naar bijdragen

BBosman

Leden
  • Aantal bijdragen

    406
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door BBosman

  1. De changelog is al te vinden op het Amerikaanse forum.

     

    Ik ben zelf vooral erg blij met:

     

    New features:

     

    18880: Allow the "My Finds" Query to run every 3 days

    Reduced frequency with which PMs can request the My Finds Pocket Query

     

    19281: Add Mass Delete to watch list functionality

    Added checkboxes to watchlist to mirror bookmark functionality

     

    19806: Link "you logged this as found on..." to the log

    This text on cache pages will now link to that log

     

    Bug fixes:

     

    23340: Additional waypoint notes don't show up on print friendly page

    Fixed

     

    23522: Send to GPS for Garmin and DeLorme devices is broken

    Hotfixed

  2. Misschien beschouwen de eigenaren de dnf's als een soort opdracht om de cache te checken. Als ze dat dan hebben gedaan kunnen zie die "opdracht" verwijderen.
    Dat zou kunnen, maar mijn logje was al bijna een jaar oud. Dus die redenatie lijkt me bij deze cacheserie/owner niet van toepassing.
  3. voor 1 van mijn caches (2-3 jaar geleden) is er een arme ziel uit Brabant naar de Lopikerwaard gereden en scoorde helaas :D Brons of Blik.

    Of vanuit Hoorn Nh naar de Lopikerwaard. ;)Log 1 en Log 2

     

    Tegenwoordig laat ik het goud jagen redelijk links liggen omdat mijn interesse op dat gebied redelijk verschoven is, maar ik heb me er destijds wel erg mee vermaakt. En ik moet toegeven dat ik het wel nog steeds leuk vind om de run op mijn nieuwe caches vanaf de zijlijn te bekijken als ze online komen. (Off-topic: Er is nog steeds na ruim een week zilver en brons op een van mijn nieuwe caches te scoren ;) )

     

    Ik mis dus in de poll een beetje de optie "Ik doe er niet meer aan mee" en heb dus maar gekozen voor de optie "Tsssss, ik weet heus wel wat FTF enzo is, maar aan die flauwe kul doe ik niet mee", want die komt nu het dichtste in de buurt.

  4. Alleen zouden er geen tijdverschillen moeten zijn afhankelijk van de server waar je (toevallig) op zit, dat haalt het principe van gelijke kansen voor iedereen weer aardig onderuit.
    Dat is niet waar, er zijn geen tijdsverschillen in deze de computer draait in een andere tijdzone maar je krijgt de informatie bijna realtime wanneer de cache wordt gepubliceerd.

    Helaas zit daar wel verschil in. De www.geocaching.com site wordt door een aantal servers in een cluster geserveerd. Het gebeurd regelmatig dat direct na het publiceren van een cache, deze maar op een gedeelte van die servers direct zichtbaar is. Volgens de andere servers is hij nog niet gepubliceerd. Ik vermoed dat dit komt door een vorm van caching op de servers. Meestal duurt dit maar enkele minuten, maar als jij net terrecht komt op de verkeerde heb je dus een achterstand.

  5. Ik geloof namelijk niet dat Groundspeak door deze service inkomsten misloopt. Dus niemand ondervind hier nadeel van, terwijl een groot aantal mensen deze service wel op prijs stelde.

    Ergens eerder in ditzelfde topic wordt de volgende zin gebruikt:

    [PS: Misschien toch gaan nadenken over premium member...]

    Er zijn blijkbaar dus mensen die door het niet meer beschikbaar hebben van deze informatie er nu wel over nadenken om PM te worden.

  6. En wij sponsoren Groundspeak helemaal gratis en voor niets omdat we zelf de caches leggen.

    Dat is toch wel erg slim. Over de rug van een zooitje ongeregeld je geld verdienen :(

    Of mag je Groundspeak dankbaar zijn dat je iets leuks kunt doen met GPS, internet en buitensport?

    Vergeet niet dat Groundspeak jou ook gratis caches laat zoeken. Je kunt daar gewoon een gratis account aanmaken en dan heb je alle informatie tot je beschikking die je nodig hebt om die caches ook te gaan zoeken.

     

    Daarnaast bieden ze een aantal additionele diensten, waar ze een geldbedrag voor vragen om daar gebruik van te mogen maken. Hier zitten een aantal nuttige features in (zoals PQ en Notifications) die het interessant maken voor een groot publiek om dat (naar mijn mening lage) bedrag te betalen en zo hun (Groundspeak) eigen bestaansrecht te garanderen. Als diezelfde informatie daarna opeens gratis beschikbaar wordt gemaakt kan ik me heel goed voorstellen dat Groundspeak daar niet blij mee is.

     

    Om die reden zijn GCNotifyNL, GCPublishedNL, GCNotifyDE en GCNotifyBE (die allemaal van mij zijn/waren) per vandaag dan ook gestopt met het tweeten van de notificaties. Ze zijn ooit als persoonlijk leer-projectje en voor persoonlijk gebruik door mij begonnen om de Twitter API in combinatie met C# en Linq te leren kennen, daarbij niet wetend dat het zo'n succes zou worden onder de Nederlandse geocachende Twitter community. En omdat Kruimeldief ook al soortgelijke informatie op Twitter plaatste heb ik er toen ook nooit bij stil gestaan dat ik daarmee misschien iets verkeerd deed.

     

    Dus toen vandaag het verzoek kwam om die activiteiten te staken was de keuze voor mij dan ook heel makkelijk. Zeker omdat ze het vriendelijk vroegen, wat ze ook niet hadden hoeven doen. Groundspeak staat namelijk volledig in zijn recht om dit te vragen.

     

    En vergeet niet dat iedere PM die informatie nog steeds voor zichzelf beschikbaar kan maken door Notifications in te stellen die heel Nederland dekken. Je zult er inderdaad alleen zelf initieel iets meer werk voor moeten verrichten en een PM zijn.

  7. Ik heb een PQ gemaakt die het zelfde doet, en die kan ik elke dag aanroepen als het moet.

     

    Alle My finds.

    Hou er alleen rekening mee dat je op deze manier niet de logjes meekrijgt op caches die gearchiveerd zijn! Gearchiveerde caches zijn via normale Pocket Queries namelijk niet op te vragen en dus alleen via de speciale My Finds query.

  8. Zodra je op het knopje drukt, wordt het aanmaken van de My Founds query toegevoegd aan de algemene wachtrij voor het genereren van Pocket Queries.

     

    Het knopje uitgrijzen en de datum bijwerken vindt echter pas plaats op het moment dat die query ook daadwerkelijk gegenereerd is.

     

    Vaker de knop indrukken heeft echter geen enkele invloed, aangezien er gecontroleerd wordt of hij al in de wachtrij staat en zo ja, dan doet hij dat niet nog een keer.

     

    De tijd die zit tussen het op de knop drukken en uitgrijzen is dus afhankelijk van hoe druk de Pocket Query generatoren het op dat moment hebben.

  9. Op 1, 2 en 3 mei worden er over de hele wereld events gehouden die dit heuglijke feit vieren.
    Op welke van deze drie wordt de Nederlandse variant gehouden? Dan kan ik er namelijk een gaatje voor vrijhouden in mijn agenda. (ik hoop stiekem op de 3e)

    Ik moet je een beetje teleurstellen. Het is 2 mei.
    Dan noteren we gewoon de 2e in de agenda. :huh:

     

    Aanmelding voor 4 personen is verstuurd.

  10. zowiezo is quoten niet nodig als het bericht waar je op reageert boven het bericht staat wat je zelf plaatst. Quoten heeft pas toegevoegde waarde als het bericht een stuk verder naar boven staat.

    Het heeft volgens mij dan nog steeds zin onder bepaalde omstandigheden. Bijvoorbeeld als je op een klein deel uit een lange post wil reageren, dan kun je daarmee de context geven waar jouw reactie precies op is.

  11. Misschien moet er ook een reviewer bij. Als Kruimeldief het zo druk heeft dat hij nauwelijks of niet voldoende kan reageren op "reviewersvragen", zal er een aktie moeten komen om hem te ontlasten.

    Als hij aangeeft dat het via Twitter gemakkelijker werkt is het misschien een idee om in deze site een sms mogelijkheid in te bouwen die hetzelfde werkt als Twitter. Teams die dat niet willen hoeven dan geen Twitteraccount aan te maken.

    Die 2e reviewer is er al, dat is de KralenFee. Die helpt voor zover ik het kan zien Kruimeldief eigenlijk alleen als hij door omstandigheden achter ligt met het reviewen of er opeens een enorme aanwas aan nieuwe caches is. Aangezien de KralenFee al een tijdje niets gereviewed heeft, ga ik er van uit dat Kruimeldief de stroom van caches "makkelijk" aan kan. Mocht dat niet zo zijn, dan zijn de communicatielijnen tussen de 2 reviewers extreem kort en kan ze bijspringen.

     

    Het grootste deel van de "frustratie" en "versplide tijd" zit hem in de dingen er omheen die niet binnen het takenpakket van de reviewers vallen, maar die wel op hun bord gedumpt worden. Een extra reviewer zou daar dus ook niet veel aan toevoegen, want ook voor die persoon zouden die activiteiten buiten zijn/haar takenpakket vallen.

     

    Dat die extra dingen bij de reviewers terecht komen, ook al is het niet iets voor hun takenpakket, is echter ook wel weer vrij logisch. Zij zijn voor de meeste geocachers namelijk "het gezicht" van Groundspeak en spreken nog Nederlands ook. Dus een hoop mensen zullen uit onkunde/gemakzucht/... inderdaad proberen hun problemen/vragen bij de reviewers neer te leggen.

     

    Dat de reviewers deze mailtjes "negeren" vanwege de grote hoeveelheid mail die ze daardoor krijgen vind ik vervolgens niet zo vreemd. Het is alleen wel jammer dat de mailtjes die er wel toe doen hierdoor wat ondergesneeuwd raken. Maar ook daarvoor geldt: het is een hobby, geen levensbedreigende situatie. Die extra dag, week, maand, ... is helemaal niet erg.

     

    Een "filter" (al dan niet apart persoon of geautomatiseerd systeem) die/dat zich hier mee bezig gaat houden zou een uitkomst zijn, omdat de reviewers dan rustig kunnen reviewen en de vragers toch ergens terecht kunnen met hun vragen. Zo'n initiatief zou echter vanuit Groundspeak opgezet moeten worden, aangezien de cachers toch bij Groundspeak aankloppen bij dit soort vragen, want zij zijn de instantie waarbij de caches gelist zijn. Je kan je vervolgens echter wel weer afvragen wat zo'n filter kan toevoegen, want hij/zij/het zal vaak nee, geen idee, niet binnen mijn scope moeten verkopen. Het enige voordeel is dus dat men snel reactie op zijn mail krijgt, ook al staat daar bijna altijd "nee" in.

     

    Dat is in mijn ogen ook het "probleem" met zo'n SMS concept. Maar een kleine fractie van de geocachers komt op de verschillende geocaching fora, dus komt in aanraking met die "feature". Het overige gros van de geocachers kent het dus niet en zal dus alsnog terugvallen op o.a. de mail. Daarnaast zegt Kruimeldief in zijn uitgebreide antwoord hierboven dat de Twitter communicatie eigenlijk alleen bedoeld is voor dingen die haast hebben. En als je realistisch gaat kijken, hoe vaak is dat nu echt?

     

    Dit is trouwens geen aanval op flet, want ik ben het grotendeels met hun/zijn/haar verhaal eens, maar ik probeer wat context te schetsen om aan te geven dat er eigenlijk helemaal geen probleem is met de huidige situatie.

     

    Ik ben zelf namelijk ook erg terughoudend met Needs Archived logjes. Ik heb zojuist even gekeken en heb er in mijn totale geocaching carrière 3 geplaatst. (2 daarvan zijn daarna gearchiveeerd, de derde heeft een nieuw leven gekregen daarna) Maar er zijn veel en veel meer caches waar ik ze juist expres niet geplaatst heb, juist omdat ik bang ben dat ze dan ook daadwerkelijk gearchiveerd worden, terwijl het me meestal leuke caches lijken om te doen. Een mailtje naar de eigenaren en/of Needs Maintenance logjes werken meestal veel effectiever.

  12. Groundspeak is zelf ook bezig om iets van een rating systeem te introduceren, zoals te lezen valt in de posts van OpinioNate:

     

    Add a discussion-page to each cache

    The current plan is to do just that, for the reason you state. You should be able to comment on a cache in the near future.

    en

    You (and others above) are making a lot of assumptions based on almost no information. So far the feature idea is not fleshed out, so I can't elaborate. However, we will take into account your concerns when it is.

    Het kan dus nog wel even duren voordat het er is, maar ze zijn er in ieder geval wel mee bezig.

     

    En ik heb zojuist GCVote geeinstalleerd en ga er wat mee experimenteren, dus tot die tijd is dat misschien een mooi alternatief.

  13. Of het PMO maken van caches helpt? Geen idee. Doordat we nu een regio (Zwolle) hebben waar relatief veel PMO caches liggen is het wel mogelijk om over 3-6 maanden de statistieken er eens bij te pakken. Worden dat soort caches minder "verbouwd" en wat zijn de gevolgen voor het aantal finds (en kwaliteit van de logs om maar weer een oude koe uit een sloot te halen).

     

    Ik heb in het topic tot nu toe allerlei argumenten over het wel of niet nut hebben van het PMO maken gezien, maar die zijn naar mijn mening vooral gebaseerd op aannames die (nog) niet te bewijzen zijn met statistieken.

     

    Ik ben dan ook erg benieuwd om over een paar maanden de ervaringen van DRL (en andere PMO cache igenaren uit die omgeving) te vernemen, want dan kun je conclusies gaan trekken.

     

     

    En dat het PMO maken van caches zich als een virus verspreid maak ik me niet zo druk over. Zelfs als 50% van de Nederlandse caches PMO wordt, zijn er nog +/- 4000 niet PMO caches over. En daar zullen vast nog wel wat leuke caches tussen zitten voor mij om te doen. (Naast het feit dat ik PM ben en de rest toch kan blijven doen)

  14. Waar komt dit verschil vandaan en hoe zorg ik ervoor dat die getallen gelijk zijn?
    In PQ's komen alleen de laatste 5 logjes mee. Als hij dus vaker als 5 keer gelogd is sinds je vorige PQ 'mis' je dus logjes.

     

    Gelukkig is er een macro voor GSAK genaamd AddLogs die de ontbrekende logjes toe kan voegen.

  15. ps Even ervan uitgaande dat die man met een touw om zijn nek aan een brug bungelt, zelf is gesprongen. Kan natuurlijk verkeerd geïnterpreteerd zijn.
    Als ik het verhaal zo lees stond hij met een touw om zijn nek en al wel aan de andere kant van de railing, maar was hij nog niet gesprongen. Ze hebben hem dus van het randje afgepraat.

     

    Maar inderdaad wel een stoere actie. Ik hoop echter wel dat ik zelf zoiets nooit mee hoef te maken.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...