Spring naar bijdragen

doppie

Leden
  • Aantal bijdragen

    111
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door doppie

  1. ach, mijn coins komen ook in het buitenland, en die worden ook vaak in de taal van het land gelogd (meestal geen Engels.)

    Als ik het wil lezen dan gooi ik het zelf door de vertaal machine.

    Ik vind dat juist wel de charme van een coin die in het buitenland reist.

    (zelf probeer ik wel iets in het engels/duits te zetten)

  2. Check even de vinkjes in het scherm waarin je de PQ's inleest.

    Waarschijnlijk overschrijf je bij het inlezen van de 2e PQ de gegevens van de eerste.

     

    Trouwens, probeer je grenzen van de PQ's zo in te stellen dat je net onder de 500 caches blijft, dan merk je het wanneer er wijzigingen zijn.

     

    Groeten Jan-Willem.

    En als je meerdere querys achter elkaar inleest via emailfunctie, dat stopt Gsak toch na elke 500 voor een bevestiging?

     

    bij mij vraagt hij geen bevestiging, hij leest ze gewoon allemaal in.

    (hoef zelf niets meer te doen, behalve op het laatst de wijzigingen bekijken en op afsluiten klikken)

  3. in Mapsource kan je eerst de ene kaart selecteren, en daar dan je over te laden kaarten in aanklikken, vervolgens selecteer je je andere kaart en ook daar klik je de stukken van de kaart aan die je naar je GPS wilt hebben.

    Als je daarna je gegevens naar de GPS stuurt gaan alle geselecteerde kaartdelen naar je GPS.

  4. File- export- mapsorcefile en in het vervolgscherm wat je dan krijgt zie je rechts bijna onderaan Cache discription format als je daar %hint in zet komt het in je ( de mijne in ieder geval)via mapsorce in mijn GPS te staan.Barny b50c08bc-e26d-4d78-99d2-acb52f6a2315.jpg

     

    cef52a8d-23f9-4ff4-8d2d-d816cfe81b83.jpg

     

    Zoals Barny het zegt klopt feilloos. Dit is de enige manier om de hint in de 60CSX te krijgen. Alleen als de hint te lang is of in twee talen dan zie je maar en gedeelte ervan.

     

    Door middel van een Poi, kun je de hele hint, en zelf logjes in je garmin 60CSX krijgen. Alleen deze staat niet in de je cache, maar in een seperate poi. Je krijgt dan meerdere poi's per cache (max 25, die kun je dan doorbladeren en dan kun je de hele gedycrypte hint lezen) Jou manier is dus niet de enige manier, er is dus nog een (uitgebreidere) manier.

  5. Oh en nog een aanvulling, je poi's kan je op je gps terug vinden bij "eigen nuttige punten" Hier worden de POI's opgslagen. Je ziet altijd alleen die waar je dicht bij bent. (of waar je je gps curser = die witte pijl op je gps) vlak bij hebt staan.

  6. Ik ben zelf aardig Jip en Janneke, dus ik zal een poging doen.

    Allereerst moet je van de GSAK site de Macro tevoorschijn halen en deze instaleren in je eigen GSAK.

    je vind deze macro hier : http://gsak.net/board/index.php?showtopic=...amp;#entry57260 Helemaal onderaan deze pagina staat een bestandje, deze kan je openen en dan kan je de macro installeren.

    Nu heb je ook nog de garmin POI loader nodig. Die vind je hier http://www8.garmin.com/support/collection....ct=999-99999-12

     

    Zo, nu kan je aan de slag. Je maakt een selectie uit je GSAK data base en je gaat naar het menu van de Macro, hier kun je de macro draaien. Als je dat doet kun je verschillende keuzes maken wat je wel of niet in je POI wilt hebben, aantal logs, of je de hint wil en nog veel meer, maar dat zie je allemaal als je de macro gaat gebruiken. Nadat je dit hebt gedaan kun je je gps aansluiten op je pc en het programma'tje poiloader draaien. Deze zal dan je net gemaakte poi's op je gps zetten.

     

    Ik hoop dat het zo wat duidelijker is, en dat ik niets vergeten ben ik zou zeggen, probeer het, mocht je er niet uitkomen ben je altijd welkom om met je gele bussie langs te komen. (kan ik die meteen loggen :mellow: )

     

     

    groet Doppie

  7. Het draadje bestaat wel ergens maar zelf doe ik het zo,

     

    File- export- mapsorcefile en in het vervolgscherm wat je dan krijgt zie je rechts bijna onderaan Cache discription format als je daar %hint in zet komt het in je ( de mijne in ieder geval)via mapsorce in mijn GPS te staan.

     

    Dit is ook bijna het enigste wat ik van gsak kan :mellow:

     

    Het grootste probleem is dat er een heleboel cache eigenaren de hints voutief gebruiken.

    De meeste hints zijn te lang, of bevat info wat niet in de hint thuishoort, of het ergste soort “zie spoilerfoto” zeg je dat dan tegen de maker dan krijg je in de meeste gevallen helemaal geen respons of een meeltje terug op hoge poten met de strekking dat ze zelf wel uitmaken hoe ze de hint omschrijven.

    Waarbij ik het gevoel niet kan onderdrukken dat er maar weinig mensen zijn die hun spulletjes goed op orde wil hebben om andere te plezieren.

     

    Barny b50c08bc-e26d-4d78-99d2-acb52f6a2315.jpg

     

    Zo deed ik het eerst ook, maar dan mis je inderdaad vaak hele stukken hint en dan heb je er soms nog niks aan.

  8. Als je de macro 60CSxpoi.gsk in gsak laadt en gebruikt , dan kun je deze macro gebruiken om voor (een deel van) de cachebeschrijving, logs ect POI's (point of interest) te maken. ik geloof max 25 stuks per cache. Je kan de poi's via de Garmin POI Loader naar je GPS sturen. Als je dit gedaan hebt voor een cache, je kunt dit doen voor een hele query uit GSAK, en je bent in de buurt van de cache (je kan niet alle poi's oproepen, alleen de 50 dichtsbijzijnde) kun je de cache info oproepen, en hier staat ook je decrypted hint in. Hoop dat het zo duidelijk is, op het GSAK forum staat volgens mij ook nog wel wat informatie.

  9. dank voor de info, hier ben ik verder mee gekomen. Er zijn er idd maar 50 zichtbaar, maar afhankelijk van waar je je in het veld bevind zijn het dus de dichtsbijzijnde die zichtbaar zijn. En eigenlijk is dat met de ander poi's die al in de gps zitten. (zoals winkels/horeca/benzinepompen ect) ook zo.

  10. Ik ben bezig om met GSAK via de macro 60csxpoi , van een cachepagina meer info naar mijn gps te krijgen. De macro werkt naar behoren, de poiloader van garmin geeft aan dat er bv 388 punten naar mijn gps gestuurd zijn.

    Kijk ik echter in gps (garmin gpsmap60cx) dan zijn er maar 50 weergegeven. (in Eigen nuttige punten)

    Hoe en waar kan ik dit aanpassen? want welke query ik ook stuur, telkens kan ik er maar 50 zien.

  11. Om papier en werk te besparen wil ik graag voor mijn tradi's in de buurt via gsak een print van de grid colums maken. Ik vroeg me af of het mogelijk was/is om hierin ook de (decrypted) hint afgedrukt te krijgen.

    Nu schrijf ik ze er altijd zelf achter, maar wellicht is er een manier die handiger is.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...