Spring naar bijdragen

Remunj

Leden
  • Aantal bijdragen

    1520
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Remunj

  1. Uhm, ik mag toch zeker hopen dat men even met Kruimeldief overlegt alvorens zo maar iemand aan te stellen.

    Het lijkt me zeer in het belang van de uniformiteit en daarmee in het belang van alle cachers in Nederland dat die aan te stellen reviewer bereid en in staat is om met Kruimeldief op één lijn te werken?

    Greetz, Bloodwoosj.

    Even nog een keer voor de duidelijkheid, ook kruimeldief werkt als vrijwilliger voor groundspeak dus als er iemand bijkomt zla deze persoon natuurlijk ook op dezelfde manier gaan werken zoals afgesproken met groundspeak. Wij als gc.nl of welke club dan ook hebben geen zeggenschap over deze aanstelling.

     

    JK

     

    ps aan allen.... graag dit draadje zuiver houden , heb je vragen hierover dan kun je mij een PM sturen of open een ander draadje. Dit draadje is puur bedoeld voor waar het Topic mee gestart is

     

    He, je bent lid van selectieteam, of mis ik iets?

  2. 7 februari heb ik geen mail ontvangen van Kees, was het maar waar. Zat al maanden naar een Wave account te hengelen. :thumbup: Ben altijd nieuwsgierig naar web 2.0 toepassingen, zeker als het social community betreft.

     

    PS, Yammer werkt beter :yes:

     

    Wat jammer dat de mede lezers nu niet kunnen zien dat je neus langer wordt.

     

    Datum: 7 februari 2010 21:39

    Onderwerp: Re: Overleg 6 februari 2010

    Aan: ReeJ <reej>

    Cc: Team De Zaanhoeve <infol>, "Anc(h)or" <anchor>, r.tuijte

     

     

    Hoi,

     

    ik zou zelfs die aankondiging door Kees laten doen.

     

    Nu ik jullie toch mail.

    Ik wil wel een Wave aanmaken totdat het gc.nl forumdeel er is. Kunnen we al vast wat bomen cq brainstormen. Raymond heeft al een Google Wave uitnodiging gehad. Hebben jullie ook interesse in Wave account?

    Maak dan even een gmail account aan en ik stuur je een uitnodiging.

  3. Even uitleggen graag ... :thumbup:

     

    Heel simpel, je schreef dat je pas via Kees de uitnodiging voor wave ontvangen hebt, dat klopt dus niet, je hebt 7 februari al een mail gehad om het via wave te doen in afwachting van het gesloten forum deel. Dus het is zo simpel als wat.

  4. Even verduidelijken...

     

    gc.nl doet nog niet mee in het Wave overleg omdat ik pas recent van Zaanhoeve een Google Wave invite heb ontvangen. De andere deelnemers aan het overleg weten hiervan.

    Heb Zaanhoeve van de week telefonisch te kennen gegeven dat ik me eerst moet verdiepen in Wave voordat ik los ga.

    Yammer ken ik, .. Wave niet.

    Omdat ook bij Geoman de schoorsteen moet roken draai ik deze week late diensten voor mijn broodheer. Ben dus door het (late) tijdstip van overleg afgesneden van deelname. Inmiddels al wel enkele dagen aan de Wave. Account is, in tegenstelling tot wat hierboven staat, dus wel actief.

    Nogmaals... van dit alles zijn alle partijen op de hoogte. Zaanhoeve gaf aan dat het niet op een paar dagen steekt en ging akkoord met een start dit weekend/medio volgende week.

     

    Fijn weekend allemaal! :thumbup:

     

    En de mail an 7 februari met de uitnodiging voor wave is nooit aangekomen zeker?

  5. Als henry ford ook zo had gedacht dan konden jullie nog steeds lopend en met paard en wagen naar je werk. Niet slecht, absoluut leuk, maar eigenlijk een stuk lastiger. oftewel, behoorlijk conservatieve houding

     

    Was misschien wel zo gezond geweest. :thumbup:

  6. Verklaring gelezen, maar blijf toch met wat vragen zitten.

     

    - Was de aanbieding om het overleg op gesloten subforum van gc.nl te doen, niet afkomstig van de gc.nl vertegenwoordiger (Geoman)?

    - Welke rechten krijg de Global vertegenwoordiger nu in het gesloten subforum (lees, of lees en schrijfrechten)?

    Bij alleen leesrechten wordt een partner gelijk buitengesloten.

     

    Ik snap echt niet, waarom jij je continue druk maakt, terwijl anderen (lees direct bij het overleg betrokkenen) dat blijkbaar niet doen. (tenzij je dat natuurlijk op uitdrukkelijk verzoek van Global doet)

     

    Ik snap ondertussen wel, dat wie er ook met welke antwoorden komt, jij altijd met vragen blijft zitten. Dat je kritisch bent, vind ik helemaal prima, maar soms heb ik moeite om het nog als een opbouwende bijdrage te zien.

     

    Wat ik uit het bericht van Atari lees (en dan doet het er weinig toe van wie het voorstel afkomstig was) is dat discussie op het subforum met leden die een ban hebben, op practische bezwaren stuit. Een en ander is softwarematig niet mogelijk.

     

    Dus wordt er gezocht naar alternatieve discussiemethoden en/of zijn die er deels al. Er worden dus geen partners buitengesloten, zoals ik het lees. Er moet alleen via andere kanalen worden overlegd.

     

    Dus: wat is nu nog het probleem?

     

     

    Relax man...laat het even betijen...wacht rustig de ontwikkelingen af.

     

    Ach druk om maken, ik stelde alleen wat vragen, daar is niets mis mee lijkt mij. En kritisch zijn is noot een slechte eigenschap geweest, soms zelfs een must.

    Van wie het voorstel afkomstig was, bleek achteraf een reden te zijn dat er problemen ontstonden om te kunnen meedoen aan het overleg. De vertegenwoordiger zal toch wel op de hoogte zijn dat een van de aanwezige niet op het forum van zijn site kan en of mag. Alleen dat al is een punt.

     

    De laatste verklaring is wel een heel stuk duidelijker dan de eerste, en daar kan ik best verder mee.

  7. Bedankt voor de uitleg!

    Keuze voor het besloten deel van het gc.nl forum blijkt dus om allerlei redenen geen goede keuze geweest te zijn. Aangezien ik van alle partijen hoor dat ze nog in principe nog steeds verder willen met een samenwerking neem ik aan dat er een neutraal forum wordt gezocht waar door alle partijen verder kan worden overlegd?

    Momenteel wordt er door de betrokken partijen gebruik gemaakt van google docs en google wave, hetgeen een prima alternatief is. Ook gezien het feit dat het door ons opengestelde subforum niet tot nauwelijks door de betrokken partijen gebruikt wordt. Het is alleen jammer dat het besluit om een deel van ons forum te gebruiken tot problemen, en daarmee ook tot speculaties en verkeerde suggesties, heeft geleid.

     

    Het betreurt ons als team dat we niet altijd duidelijk hebben kunnen reageren en wellicht naar de forumleden ook niet altijd even duidelijk zijn geweest. Wij zijn ons er van bewust dat hier ook voor ons een leerproces ligt. Daarbij moeten wij ons natuurlijk altijd afvragen: Wanneer geef je wel en wanneer niet openheid? Zit iedereen te wachten op openheid?

     

    Daarbij willen we geen zwarte pieten uitdelen. Er zijn fouten gemaakt, zowel op technisch als op organisatorisch gebied, maar we willen wel aangeven dat wij hier óók van leren. We hadden natuurlijk ook onze hoofden in het zand kunnen steken (zoals ons wel eens verweten wordt), maar dan was deze discussie er niet eens geweest. De reden dat we deze discussie al voeren, geeft mijns inziens aan dat we beslist open staan voor de input van onze forumleden. Er wordt niets weggemodereerd, omdat we ons de kritiek wel degelijk aantrekken. Hopelijk is dat in ieder geval voor iedereen op deze wijze duidelijk.

     

    Dit is in ieder geval een duidelijk verhaal. En leren doen we nog allemaal hoe oud we ook mogen zijn.

  8. Zoals beloofd, een verklaring namens ons team.

     

    Even een passage hieruit:

     

    We zijn ons er van bewust dat er veel verhalen de ronde gaan en dat enkele mensen actief bezig zijn ons in diskrediet te brengen op andere fora.

     

    Dat heeft niets te maken met ´indiskrediet brengen´, meer om het team aan te sporen om met een verklaring te komen.

     

    Als gc.nl direkt openheid van zaken had gegeven, dan was dat nooit gebeurd. Indianenverhalen komen pas in de wereld

    als er geheimzinnig wordt gedaan. Het is te hopen dat het team in het vervolg van het overleg wat meer transparant naar

    buiten gaat treden.

     

    Voor de rest klinkt de verklaring zeker bemoedigend.

     

    Juist, alleen of de verklaring bemoedigend is weet ik nog niet, moet nog wat antwoorden krijgen.

  9. Verklaring gelezen, maar blijf toch met wat vragen zitten.

     

    - Was de aanbieding om het overleg op gesloten subforum van gc.nl te doen, niet afkomstig van de gc.nl vertegenwoordiger (Geoman)?

    - Welke rechten krijg de Global vertegenwoordiger nu in het gesloten subforum (lees, of lees en schrijfrechten)?

    Bij alleen leesrechten wordt een partner gelijk buitengesloten.

  10. Hier moet toch iets rechtgezet worden:

     

    1. Metacaching heeft helemaal niets met die zogenaamde toenadering te maken! Het is zelfs zeer lang de vraag geweest of mc wel bij dat twijfelachtige overleg aanwezig zou zijn. Het moge duidelijk zijn wat mijn standpunt was... :dribble:

     

    2. Metacaching is niet ontstaan uit onvrede met de gang van zaken op gc.nl! Hoofddoel was en is het samenbrengen van alle caches op één site. Er is nooit de ambitie geweest om gc.nl van de troon te stoten en die zal er ook nooit komen.

     

    Aan de rest ga ik geen woorden vuil maken want dat is het gewoon niet waard.

    Oké, duidelijk. Daar zit ik dus helemaal fout. Mijn excuses! Ik heb mijn berichtje aangepast.

     

    Kan gebeuren, er zijn wel eens grotere foutjes gemaakt.

  11. Pfff wat een discussie weer, zowel hier als op het forum van gc.com. Ik heb lang op mijn handen gezeten maar nu wil ik toch eventjes een paar kanttekeningetjes kwijt.

     

    Laat ik eens vooropstellen dat iedereen die bij welke caching-site dan ook (enkele personen bij gc.com uitgezonderd) aan het werk is, als vrijwilliger bezig is. Vertel mij eens waarom een vrijwilliger dingen zou moeten doen waar hij (zij) niet achter staat?

     

    Er is echt geen verplichting tot samenwerking, er zijn alleen ‘verontruste cachers’ die dat graag zouden willen.

     

    Het verbaast mij dat op het forum van gc.com een situatie van 7 (ja zeven!) jaar geleden wordt bovengehaald om aan te tonen dat iemand niet betrouwbaar zou zijn. Zo ken ik er ook wel één maar dan van vorige zomer, en het gaat natuurlijk om een andere persoon ...

     

    Die andere persoon heeft vorig jaar maandenlang zitten jokken over zijn aliassen en heeft bovendien op het forum van metacaching laten zien hoe je je als keurig forumgebruiker gedraagt (...). Moet je dan verbaasd zijn dat ook bij gc.nl sommige mensen een goed geheugen hebben en misschien nieuwe problemen op hun forum zien aankomen waarop zij helemaal niet zitten te wachten?

     

    Om in keukentermen te spreken: een koekje van eigen deeg.

     

    Als men een koekje van eigen deeg wil geven is het ook van belang de gehele waarheid op tafel te leggen.

  12. Misschien moet je aan die persoon, te heten Underground, zelf eens vragen waarom hij noodgedwongen een nieuwe alias moest aannemen en waarom hij hierover in eerste instantie niet kon melden dat Underground dezelfde persoon was als de Broekies! Hij wist namelijk dat hij aangegeven zou worden bij groundspeak met, destijds, als resultaat een ban op geocaching.com. Dat koekje van je werd dus helaas ergens anders gebakken!

     

    Waarom denk je dat GS daar weer snel op terug kwam, de waarheid scheen toch wat anders te liggen dan eerst was gemeld door de persoon/personen. Waarom krijgt Underground nu dan wel dingen gedaan met GS die andere nooit wilde of niet nodig vonden.

  13. Heeft niemand mijn post gezien???

     

    <sarcasme mode> Oh tuurlijk niet, dat zou wel eens positief kunnen zijn ! </sarcasme mode>

     

    Gelezen en in afwachting van van een hopenlijk positieve verklaring morgen.

     

     

    tja...wat voor jou en wellicht "vele" gelijkgestemden als hopelijk positief ervaren wordt, is voor mij en "de groep cachers" die er net zo over denken als ik, wellicht negatief.

     

    De meningen over dit onderwerp lopen blijkbaar uiteen, dus wat er ook naar buiten komt, niet iedereen wordt daar waarschijnlijk even blij van. Dat kan niet anders in een gemeenschap die zo divers van mening is.

     

    Wie weet.

  14. Help! Ik heb gisteren eindelijk een kaart gekocht voor mijn Oregon 300, nl.de Topokaart vd Benelux. De ontgrendeling van de cd naar mijn computer is helemaal goed gegaan. Mapsource doet het goed, en het doorzenden naar mijn gps is na wat puzzelen ook gelukt, maar na het opstarten van mijn gps krijg ik de melding "kan kaarten niet ontgrendelen". Ik ben een redelijke leek in deze dingen. Wie kan mij helpen?

     

    Of terug naar de winkel waar je de gps en kaart gekocht hebt. Zij hebben daar als het goed is een programma wat het wel kan ondanks de update van de gps software (Garmin Keygen)

  15. Ik ben er zo een met de nodige scepsis jegens gc.nl Maar om nu te zeggen dat ik er garen bij spin? Niet echt. Ik heb wel meer vragen daarna en juist omdat ik een verhaal graag van meerdere kanten bekijk ontstaan deze vragen omdat een kant volledig onbelicht blijft. En die kant kiest daar zelf voor. Mag.

     

    Wel ben ik van mening dat als je een overleg open instapt dat je dat dan ook werkelijk moet doen. Het half toegang geven van iemand tot een gesloten gedeelte is volgens mij niet open instappen maar met bepaalde voorwaarden. Het zij zo.

     

    En om er van uit te gaan dat het toch nix zou wiorden vind ik tekort aan die mensen die zich hebben ingespannen ; gc.nl,. global, meta, whoever.

     

    En waarom moet die laatste sneer? Ook daarmee laat je lijken een stoot mensen niet serieus te nemen. En dat is jammer.

     

    Juist.

  16. Bij mij was het een keer andersom.

    Een team had wel in het boekje gelogd maar na anderhalve maand nog niet op internet.

    Ik heb ze natuurlijk direct gemaild en gezegd dat ze een week de tijd kregen om hun log op internet te zetten anders zou ik 'm uit het logboekje verwijderen.

    Uiteindelijk in goed overleg heb ik de log voor ze geschreven op de cachepagina.

    Daarna hebben ze het puntje geadopteerd.

    Tja, zo kan het dus ook.

     

    Zij gingen dus duidelijk niet voor de puntjes. Zo kan het ook.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...