Spring naar bijdragen

fra-ha

Leden
  • Aantal bijdragen

    44
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door fra-ha

  1. Allemaal bedankt voor de reacties!

     

    Wat heb je eigenlijk allemaal gedaan in je tijd bij Gc.nl?

     

    Achter de schermen zijn wij altijd bezig de website draaiende te houden, logbestanden te verwijderen zodat de website niet de spuigaten uitloopt en dat soort zaken.

     

    Nu maar hopen dat er programmeurs meelezen en meteen een ticket aanmaken om zich aan te melden als teamlid, Jeroen kan wel een handje hulp (of meer) gebruiken.

     

    Als er mensen zijn die zich hierdoor aangesproken voelen, wil ik vragen zeker een ticket aan te maken. Extra hulp is altijd welkom!

  2. Eind augustus ben ik afgestudeerd voor HBO Informatica en begonnen met solliciteren, wat in deze tijd voor een starter nog niet mee valt. Inmiddels heb ik een aantal sollicitatie gesprekken gehad en begint het er toch naar uit te zien dat ik binnenkort aan de slag kan.

     

    De afgelopen drie weken ben ik steeds meer gaan twijfelen aan mijn functie binnen GC.nl. Dit komt mede door terug te kijken naar wat we het afgelopen jaar als programmeurs hebben bereikt, hoeveel tijd ik er in kan en wil steken, het verschuiven van hobbies en verder kijken naar de toekomst (baan, eigen huis, ect.).

     

    Ik vind het zonde om nu direct alles binnen GC.nl op te zeggen, maar heb een wel overwogen beslissing genomen. Ik wil niet meer de functie programmeur verdedigen. Deze functie kost me te veel tijd en moeite die ik er eigenlijk niet meer voor over heb en met de kans dat als ik eenmaal aan het werk ben die tijd niet eens meer heb.

     

    Graag geef ik mijn functie dus door aan iemand die er wel fris en fruitig tegenaan kan, maar wil het GC.nl team niet gelijk vaarwel zeggen, dit vind ik niet gepast. Ik zal vanaf nu gaan afbouwen om er uiteindelijk helemaal mee te stoppen.

     

    Ik hoop dat ik jullie hiermee voldoende heb geinformeerd.

  3. Dit probleem kunnen wij helaas ook niet oplossen. De leverancier van het forum zal dit met een update of patch moeten aanpassen.

     

    Ik zal Remco hierover inlichten, wellicht dat hij hier even naar kan kijken. Hij is immers contactpersoon bij de forum leverancier.

  4. Tevens heb ik mijn laptop uitgerus met een externe antenne aansluiting waardoor ik een sterkere antenne op de laptop kan aansluiten. Hier voor heb ik mijn interne wifi kaartje vervangen door een exemplaar waar meerder antenna aansluitingen op zitten (3)

    Zou je iets meer kunnen vertellen over het kaartje dat je gebruikt en de antenne die je daarop aansluit?

    Ik ga in ieder geval kijken naar het tooltje.

    Ik heb even lopen googelen Site met uitleg en Site 2 met uitleg

     

    het volgende heb ik gebruikt

    u.fl to RP-SMA cable via ebay in uk besteld (+6 euro

    RP-SMA Antenna Hier heb ik de mogelijkheid om te wisselen tussen 2 antenna's 1 de standaard fon antenna of de La Fontenna. Bij gebruik geld hoe meer dBi de antena heeft hoe beter/sterkere ontvangst je hebt.

    WiFi kaart zie link 2

     

     

    Hier een voorbeeld van zo'n kaartje. Dit kaartje heeft zelfs al 400mW vermogen! (En dat terwijl een standaard kaartje zo'n 27mW heeft!)

  5. Of gebruik maken van thethering, want volgens mij heb jij al een pda met mobiel internet abo, toch? (Officieel gezien mag dit volgens de meeste providers niet, maar kan uit ervaring zeggen dat ze je er geen extra kosten voor in rekening brengen, mits je het natuurlijk binnen de perken houd. (Even een cache zoeken / loggen, maar niet downloaden, of uren achter elkaar zitten surfen.))

     

    Ik maak ook wel eens gebruik van Tethering. Heb nooit geweten dat dit niet toegestaan is.

     

    Zie bijvoorbeeld de algemene voorwaarden van Vodafone Blox hier.

    Bij Zorgeloos Internet is het onder meer niet toegestaan de mobiele telefoon te gebruiken als modem voor PC, laptop e.d. of voor VOIP en SMSoIP.

     

    En zo hebben volgens mij alle NL providers zoiets dergelijks opgenomen.

  6. Je zou dit eens kunnen proberen: http://j-walk.com/other/wifispray/ Niks solderen en zo

    Dit geloof je toch niet...

     

    Ik zou een Senao 100mw wifi kaartje adviseren. Bijvoorbeeld: deze met eventueel een externe (gevoeligere) antenne. (Hier te vinden.)(Neem hiervoor dan wel een omni antenne, want je weet namelijk niet waar het signaal vandaan komt. En anders word het zo'n gekloot met richten, zoeken, richten, zoeken...)

     

    Maar wat misschien nog eenvoudiger is... de KPN, Vodafone, T-mobile dongle met bijbehorend data abonnement. Of gebruik maken van thethering, want volgens mij heb jij al een pda met mobiel internet abo, toch? (Officieel gezien mag dit volgens de meeste providers niet, maar kan uit ervaring zeggen dat ze je er geen extra kosten voor in rekening brengen, mits je het natuurlijk binnen de perken houd. (Even een cache zoeken / loggen, maar niet downloaden, of uren achter elkaar zitten surfen.))

  7. Ik heb helaas geen idee wat het probleem kan zijn. Ik heb even gekeken, maar het probleem komt hier niet voor. Zowel met de Google maps als de traditionele kaart niet. Beide werken zoals het hoort.

     

    Als er meer mensen zijn met problemen, laat het dan even weten, en post zo nodig een screenshot.

  8. Tekoop aangeboden:

     

    Garmin eTrex Venture Cx met 1 Gb microSD voor kaartmateriaal (eventueel kan ik wat kaarten erop installeren)

    Verder is de GPS ruim een jaar oud, in keurige staat en compleet in doos. Ook heb ik er een fietssteun bij, zodat je hem op de fiets makkelijk kunt gebruiken.

     

    De Venture Cx heeft een veel beter ontvangst als de Legend (geen Cx)!

     

    Voor dit alles vraag ik € 180,-

     

    Ik doe de GPS weg omdat ik deze heb vervangen voor zijn grote broer de 60CSx.

     

    http://www.garmin.nl/normal.php?id=335

     

    De GPS is op dit moment gereserveerd!

  9. Wat ik altijd met mijn maglites doe, is een stuk binnenband van een fietsband eromheen, ter hoogte van het knopje. Dit voorkomt het losraken van het knopje wat vaker voorkomt.

     

    Opzich wel een goed idee, maar heb hem nu al een hele tijd en dit was pas de eerste keer dat het gebeurde, en eigenlijk was dat nog mijn eigen schuld ook. :o Verder kost dat dopje incl. verzendkosten € 2,- dus echt arm word je daar ook niet van.

     

    Aan de buitenkant erin proppen. het is me nooit gelukt een maglite uit elkaar te halen. Overigens hebben ze levenslange garantie, en kun je hem zo insturen. krijg je per ommegaande gerepareerd terug.

     

    Toch moet het echt zo! Verder waarom zou ik hem terug sturen voor alleen dat dopje wat je makkelijk zelf kan vervangen. Wel super die service van maglite! Mocht hij een keer echt goed stuk zijn...

  10. gewoon zorgen dat je een "up-grade" cd krijgt om naar windows XP te gaan en vista er af knallen.

    vista sucks om het maar zo te zeggen.

     

    Ik werk hier met alle tevredenheid op Windows Vista! Waarom zou Vista slecht zijn? Omdat de oude apparaten niet werken? Omdat mensen het niet kennen? Omdat mensen geen verstand hebben van zaken?

     

    Bij de introductie van Windows XP was het het zelfde gezeur en dit is allemaal netjes op zijn pootjes terecht gekomen en nu wilt niemand meer anders dan XP. Dit terwijl Vista technisch een veel beter, stabieler, veiliger en mooier operating system is dan Windows XP!

     

    Ontopic:

     

    Zoals cachorganic zegt gewoon netjes mapsource installeren en updaten. (ik zou persoonlijk nieuwste versie downloaden op garmin.com en die installeren, daarna je eigen kaartmateriaal installeren). Als het goed is is de laatste versie van mapsource gereed gemaakt voor vista, dat wil zeggen dat ze dus ook usb-drivers voor de garmin apparaten hebben uitgebracht voor vista. Dit gaat dus gewoon vlekkeloos werken!

  11. Naar mijn mening moet je het rubber dopje er gewoon van buiten in proppen. Het midden gedeelte kun je losmaken met een imbus sleutel die je via de opening waar normaal het rubber dopje opzit invoert.

     

    Reparatie Handleiding.

     

    Juist, die handleiding zocht ik dus! Super bedankt!

     

    Hm, dus toch langs de buitenkant erin proppen... Nou kon het niet laten om gelijk maar even te kijken. Nu met een truckje uit de handeleiding is het gelukt!

     

    Super bedankt!

  12. Beste Cachers,

     

    Bij mijn maglite (6D) is het rubberendopje van de schakelaar kwijt. (dit komt doordat ik de maglite eens heb gebruikt waar hij eigenlijk niet voor is B) ) Nu heb ik een nieuw rubberendopje gekocht en geprobeerd de maglite uitelkaar te halen om het dopje erop te krijgen, echter zonder resultaat. Ik krijg het middelste deel van de lamp niet uitelkaar en dus ook het dopje er niet meer op.

     

    Heeft iemand hier misschien ervaring mee en/of heeft een handleiding op internet ervan. Ik heb al gezocht maar kan dus wel de onderdelen vinden, hoe het in elkaar zit, maar niet hoe het uitelkaar gehaald moet worden.

     

    Alvast bedankt!

     

    Francis

×
×
  • Nieuwe aanmaken...