Spring naar bijdragen

ali.s

Leden
  • Aantal bijdragen

    17
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door ali.s

  1. Hallo,

     

    na alle topo nl kaarten transparant gemaakt te hebben, merk ik dat de wadden even (1 sec) te zien zijn, daarna alleen de naam nog in de Wadden-/Noordzee :D . Ik weet niet hoe het daarvoor was...Heeft dat te maken met het transparant maken van de kaarten?Iemand anders daar ook last van op zijn gps ? (venture cx)

     

    Alex

  2. Hallo, alle cachers:

     

    Ik ben eruit..maar durf het bijna niet te vertellen: Het was inderdaad de kaart met 'Essen' erop. Ingezoomd, voila, daar was nederland weer... bedankt voor al jullie suggesties en vooral: tijd.

     

    Ik weet nu ook de oorzaak: ik klikte boven (of onder) het schuifblokje in de scrollbalk (lichtgrijze gedeelte) dus ik zat inmiddels mischien wel in Noorwegen of Spanje, maar dat geeft Topo nl uiteraard niet weer. weer wat geleerd!

    Alex :eek:

  3. Ik had het over het originele programma, niet over de bewerkte kaarten. Die bewerkte kaarten staan in een aparte map om het bureaublad. Dat was ook het advies VOOR het transparant maken van de kaarten: maak een kopie van de kaarten die je tr. wilt maken en plaats die op het bureaublad. Daarmee ga je aan de slag. Dat heb ik gedaan. Het originele materiaal is niet verminkt oid, volgens mij.

    Alex (inmiddels een error-report verzonden naar garmin.com en garmin.nl)

  4. Hallo, cachers,

    Na veel gedoe eindelijk kaarten van topo nl transparant gekregen en geladen. Vandaag startte ik topo nl weer op, en weer wat kaarten naar de gps gestuurd, lukte allemaal prima. Tot....ik de kaart wat te snel (vermoed ik) naar boven scrollde en alleen nog maar vakjes zag, de kaart was verdwenen. Topo nl eraf gehaald, opnieuw geinstalleerd, maar nog steeds bij het openen van "sourcemap" zie ik Nederland niet meer, alleen nog maar lege vakken. (en in het geel staat er -soms- "overzoom" onder de schaal.) Help!!

    Wat is er mis? :D

    mvg, Alex

  5. Ha,

    Nog even nagekeken (eTrex Cx): ik zie dd mm mmm staan. Dus het zal wel automatisch zo veranderd worden (hoop ik).

     

    Waar ik ook niet uitkom (straks kan ik 3 weken niet internetten, vandaar...) : Als ik gc punten download, kan ik ze ALLEEN maar terugvinden op de kaart. Niet bij "routes" "waypoints" "geocaches" enz. Alleen op de kaart op vlaggetje klikken en dan zie je de coordinatenen kun je er naar toe navigeren. Vreemd...

     

    Alex

  6. Nog maar even een beginnersvraag.

    Waarom verschillen de coordinaten van een cache op .com van de coordinaten die ik (van diezelfde cache) in Easy GPS zie? Waarbij mij die van Easy GPS beter lijken te kloppen. Voorbeeld:

     

    geocaching.com: N 59 08 814, E 012 12 929

     

    Easy GPS: N 59.1469 E 12.215438

     

    Als ik de .com coordinaten op de kaart zoek, kan ik een punt gemakkelijk vinden, mbv de lijnen op de kaart. Maar hoewel ik de Easy GPS getallen niet herken (graden? minuten? seconden?) lijken ze met de kaart erbij beter kloppend dan .com coordinaten. Wie heeft een idee? En: hoe staan ze straks in mijn GPS (eTrex Cx) :beerchug:

     

    Alex

  7. Kijk/Klik hier eens.

     

    hallo, druiventuin,

     

    hoe kom je daar? ik was al zover dat ik rond een coordinaat een lijs met caches kreeg, maar dit is handiger, sneller :beerchug:

    Alex

     

     

    hallo, druiventuin,

     

    hoe kom je daar? ik was al zover dat ik rond een coordinaat een lijs met caches kreeg, maar dit is handiger, sneller B)

    Alex

     

    maarik zie nu dat je geen link hebt als je op een cache op de kaart of uit de lijst klikt...

    Alex ;)

  8. Hallo, ik zoek naar caches in (bv) Zweden, op Geocache.com. Aangezien Zweden nogal groot is, zoek ik caches in een bepaalde regio (bv Hagfors). Maar die kan ik niet aangeven o.i.d. Wel "Zweden" aanklikken, maar verdere precisering is volgens mij niet mogelijk. Iemand een tip?Groet, Alex.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...