Spring naar bijdragen

timker

Leden
  • Aantal bijdragen

    50
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door timker

  1. Er zijn diverse iPhone apps die kunnen omgaan met coordinaten, waarvan TomTom zo'n beetje de duurste zal zijn.

    Met bijvoorbeeld GCTools (om eens een andere te noemen) kan je naar een coordinaat navigeren, projecteren, enz.

    Gewoon in de app-store even zoeken naar geocaching...

  2. Ik gebruik vanaf het begin TomTom op mijn iPhone en maak via GSAK zeker wekelijks de ov2-bestanden. Ook ik maak gebruik van het programma DiskAid waarbij de upload van de ov2-bestanden een fluitje van een cent is. Het enige waar je rekening mee moet houden is de bestandsnamen (het liefst met kleine letters) en het juiste formaat van je icoon bestanden (vanaf TomTom versie 1.7 moeten dat "real png van 24-bit color" zijn). Bij het juiste formaat van de icoon bestanden zie je ze ook goed op je (overzichts)kaart. Via GSAK maak ik in diverse andere databases ook andere ov2-bestanden voor o.a. vakantie locaties die ook weer naar mijn TomTom POI's gaan.

  3. Wij gebruiken GSAK voor het volgende:

     

    - databasebeheer caches NL en gevonden caches (+ found notitie).

    - bijhouden van de gecorrigeerde coördinaten van mysteries.

    - aparte databases voor vakanties.

    - exporteren naar iPhone (TomTom (indirect) en andere Apps).

    - exporteren naar Garmin GPSMAP 60s (GPX-file).

    - Macro voor het maken van statistieken t.b.v. eigen website.

    - Macro voor het maken van POI-bestand voor Garmin GPSMAP 60s (nuttige plaatsen).

     

    In het begin veel standaard gebruikt later uitgebreid naar meer door er veel over te lezen. Het helpt ook om aan andere cachers vragen te stellen... B)

  4. quote "Ik ben er van overtuigt dat bij elke aardecache die hier in Nederland bevind ook met een beetje nadenken van de cache eigenaar een fysieke cache had kunnen liggen."

     

    Daar ben ik het o.a. niet mee eens! Onze Earthcache "(FPE2009) Oostvaardersplassen (Almere)" was op een andere manier bedoelt als een Multi maar daar kregen wij geen toestemming voor. Omdat het gebied te mooi is om er geen cache in te leggen zijn wij toen overgestapt naar een Earthcache, die na wat heen en weer praten wel mocht worden "gelegd". Spijtig genoeg zijn ook bij deze Earthcache wat vragen later veranderd naar internet vragen omdat de informatieborden veranderd waren en de info in het centrum niet altijd beschikbaar is.

     

    Laten we als cachers de foto verplichting zelf in ere houden en dan blijven Earthcaches hun meer waarde houden! :thumbup:

  5. Ik wou gewoon heel graag een GPS hebben (zomaar voor de heb ;) ) maar ik had er natuurlijk geen echte reden voor. Vervolgens kwamen vrienden van ons een geocacher tegen bij de cache De Groen Kathedraal nabij de Stichtsebrug (A27) in de Flevopolder niet ver vanaf Almere. Na een beetje zoeken op het Internet via de GPS pagina kwamen we op Geocaching. Toen eerst een telefoon met GPS aangeschaft via mijn werk (mei 2006) waarmee wij ongeveer onze eerste 100 caches gevonden hebben. Daarna een Garmin GPS60map CSx gekocht waarmee we erg tevreden zijn - onze 1000ste cache vonden wij eind december 2009.

  6. ...

    En zijn er hier trouwens mensen met een eigen webserver? Met PHP? Die ook GSAK gebruiken? En in een online versie eventueel geinteresseerd zijn?

    ...

     

    Ik ben wel geïnteresseerd, maar ik gebruik de notes van GSAK nog niet.

    Mijn homepage draait bij one.com met PHP.

     

    Laat me even wat weten als je zo ver bent.

     

    Tim Kerssens (timker)

    Almere

  7. Beste Flet, ook ik heb, toen dat ik het in meerdere stappen heb gedaan, genoten van het rondje!!! Het is erg jammer om te constateren dat "mede cachers" er zo mee omgegaan zijn, daarvoor hebben jullie niet zoveel moeite in deze serie gelegd. Nogmaals bedankt dat ik heb toen der tijd wel heb kunnen doen met als schitterend besluit de fraaie bonus cache.

    Misschien wordt het echt eens tijd dat onze gratis hobby maar wat meer regulering moet krijgen, hoe spijtig dan ook :thumbup: ...

  8. Wat mij op dit moment opvalt aan de Nederlandse statistieken is dat er steeds meer van de door mij gevonden caches in het land "onbekend" terecht komen...???...

    Tevens zie ik dat van mijn 6 hidden (allemaal nog actief) er nu ook 1 niet in Nederland staat...???...

     

    Is dit gekomen door dezelfde oorzaak?

     

    Alvast bedankt,

    timker

  9. Wij sluiten ons geheel aan bij de vorige reply:

     

    Onze HP iPAQ (Mobile Messenger HW6515) met ingebouwde GPS ontvanger gebruiken wij voor het cachen alsvolgt:

    - TomTom voor het navigeren naar het startpunt via aangemaakte POI's.

    - Internet Explorer voor offline (paperless) cache pagina's incl. hints.

     

    Tevens hebben wij onze 1e ca. 110 caches zonder andere GPS ontvanger gevonden. Wij gebruikten toen het programma Navio voor de navigatie op de HP iPAQ.

     

    Maar om het hele jaar door te kunnen cachen in Nederland is zo'n kwetsbaar apparaat toch niet echt geschikt. Tevens loop je natuurlijk niet altijd op makkelijk terrein met een kans op vallen/struikelen. Sinds maart 2007 gebruiken wij een Garmin GPSmap60CSx.

     

    timker

    ALMERE

  10. Gisteren de geleende GPS terug gegeven.. mis hem nu al :ph34r:

     

    Denk dat ik over 2 a 3 weken richting Notter ga, om daar een GPSmap60 Cx te halen.

    Dat dankzij een leuke brief van mijn zorgverzekeraar die ik vandaag kreeg ;)

     

    Ik heb mijn Garmin GPSmap60 CSx vanuit Amerika via Ebay laten komen en dat scheelt incl. invoerrechten zo'n EUR 150... misschien nog een meevaller voor je.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...