Spring naar bijdragen

Oppie_GPS

Leden
  • Aantal bijdragen

    30
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Oppie_GPS

  1. De GPSmap64 reeks is alweer uit 2014 (dacht ik), dus vroeg me af of er al iets geweten is over een opvolger voor die toestellen, vb de GPSmap 66 ofzo?

    Iemand daarover een idee? Ik speel immers met het idee om evt te upgraden (heb nu een GPSmap 62s die naar een neefje zou gaan), maar twijfel of dan de GPSmap 64s best is, dan wel dat ik beter nog even wacht op een nieuw toestel?

     

  2. Geen idee of deze vraag hier thuishoort, maar wist niet goed waar anders die te plaatsen...

    Heb jaar geleden nog GPS'en besteld via unbelievable.pt of unbelievableshop.com (vroeger ook wel gekend als aspidshop), maar ik krijg alleen maar timeouts op die adressen.

     

    Iemand enig idee of die shop tout court nog bestaat, evt onder een andere naam ofzo? Dit gezien dit toch wel zeer sterke prijzen hanteerde...

     

    Alvast dank,

     

    mvg,

     

    Erik

  3. Situatie:

     

    gisteren uren Mapsource de kaartset laten opbouwen van TOPO Frankrijk + TOPO België + Metroguide Frankrijk + Metroguide België, goed volgens Mapsource voor iets van 1500 Mb.

    Micro SD kaartje (nieuw) in kaartlezer gestoken en zichtbaar in verkenner en in Mapsource (met ruimte iets van 1900 Mb).

     

    Druk dus op knop "sent to GPS" en selecteer het microSD kaartje. Spul begint netjes kaartset te indexeren en nadien te builden tot paar uur later moment aangebroken is om het effectief op kaartje te gaan wegschrijven en dan geeft hij doodleuk melding van "uw geselecteerde kaartset is 1500 Mbt groot terwijl uw beschikbare ruimte op het kaartje maar 1900 Mb" is. Gelieve minder kaarten te selecteren zodat het op kaartje past. (geen exacte verwoording, maar komt er wel op neer).

     

    Wat is hier aan de hand? Bedoel, hij spreekt zich wel tegen hé: hij zegt zelf dat 1500 Mb kaartmateriaal is en dat hij "maar" 1900 Mb ziet op het kaartje... Ja duhuh, eerste is toch wel kleiner dan het tweede lijkt me.

     

    Iemand een idee wat dit probleem geeft? Te groot aantal kaarten geselecteerd, want zoals je ziet mbt bestandsgrootte mag er geen probleem zijn.

     

    Alle info is meer dan welkom !

     

    Alvast hartelijk dank,

     

    mvg,

    Erik

  4. Ah, dat is goed om te weten zie.

    En zeker goed nieuws als Luxemburg erbij zit, want nu is dat echt wel knudde --> geen enkele deftige oplossing voor handen momenteel mbt kaarten op GPS daar. Dat is momenteel blinde vlek tussen TOPO Nederland, Duitsland, Frankrijk en België.

     

    Bedankt voor de info !

     

    mvg,

     

    Erik

  5. Weet iemand of er binnenkort een nieuwe versie verschijnt van TOPO België, gezien de huidige versie toch al enkele jaren op de markt is?

     

    Kwestie van niet nu oude versie aan te schaffen en binnenkort een nieuwe zien te verschijnen.

     

    Alvast hartelijk dank voor je antwoord.

     

    mvg,

     

    Erik

  6. Voor alle duidelijkheid: ik heb wel degelijk de meest recente versie (v2). (Ik kon die goedkoper aanschaffen, gezien ik de eerste versie reeds in mijn bezit had). De vorige versie had zelfs geen basiskaart, maar was een aaneenschakeling van dikke rode lijnen in Mapsource, als zijnde fietspaden en daartussen nog wat wandelwegetjes.

     

    Deze versie heeft een basiskaart van Navteq aan boord en daar zijn dan de wegen en paadjes die fietspaden / wandelpaden zijn extra op gecodeerd om te kunnen gebruiken bij zijn routeberekening. In die zin wel een wereld van verschil door de toegevoegde basiskaart, dat is een feit.

     

    Kan dus zijn dat die kaart uitstekend werk levert vb als je in Antwerpen en omgeving wilt gaat fietsen op de bewegwijzerde fietspaden e.d. maar vb boswegen staan er zeker niet in...

     

    mvg,

     

    Erik

  7. net terug van Luxemburg: die kaart is dus grote brol mbt detail, zeker in Luxemburg. Dat dat ding zijn werk misschien goed doet mbt routes berekenen specifiek voor wandelaars / fietsers heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar mbt gewoon paadjes weergeven en dergelijke, nou niet echt hoor.

     

    We zaten in de buurt van Vianden en hebben daar een papieren wandelkaart gekocht met uitgestippelde en aangeduide wandelingen. Wel, zelfs die wandelingen (en dus de paadjes / wegen) stonden er gewoon niet op, tenzij je toevallig een stukje verharde weg moest nemen, maar meer ook niet.

     

    Het contrast wanneer we Duitsland inwandelden kon niet groter: vanaf dat moment liep ik op TOPO Duitsland met netjes hoogtelijnen, alle paadjes die je maar kunt voorstellen etc...

     

    Kortom: ben je op zoek naar een detailkaart van Luxemburg, dan is dit het NIET.

     

    mvg,

     

    Erik

     

    PS: misschien kan iemand Futurum laten weten dat dit helemaal geen TOPO-map is (heeft er zelfs in de verte niet langs gelegen) en dat ze dus verkeerde informatie verschaffen aan hun klanten...

  8. Mmm, ben even gaan zien en ik heb deze kaart blijkbaar al :-).

     

    Eergisteren op GPS gezet en vond op eerste zicht toch niet zo'n een gedetailleerde kaart als vb Topo België, Duitsland of Nederland hoor: stonden maar verdacht weinig wegjes op, in ieder geval al geen hoogtelijnen en van die zaken ! Ik zie vb zelfs weinig verschil als ik Metroguide vergelijk met die kaart, dus betwijfel tenzeerste of dat mbt detail ook maar in de buurt komt van een TOPO-kaart.

     

    Ik ga dit weekend naar Vianden (Luxemburg) en zal dan aan den lijve kunnen ondervinden of deze kaart gedetailleerd is mbt wandelweggetjes, dan wel eerder enkel grote wegen / paden weergeeft.

     

    Erik

×
×
  • Nieuwe aanmaken...