Spring naar bijdragen

Peetee

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  6391
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  58

Berichten geplaatst door Peetee


 1. Omroep Brabant:
  Jan B. had 'absurd veel wapens' maar noemt het zelf 'hobby', OM wil zes jaar cel

  Citaat

  Een nietsvermoedende gps-wandelaar liep langs zijn erf en speelde een spelletje geocaching. Tussen de coniferen van Jan dacht hij een verborgen schat te vinden.

  Revolver in krant
  In een rioolbuis vond hij een opgerolde Telegraaf met daarin een revolver. De wandelaar belde de politie en die vond nog twaalf revolvers en een pistool. Met B. zijn DNA erop. 

   


 2. 1 uur geleden zei Sivota:

  Religieuze cache?

  Ik denk inderdaad dat dit een onterechte aanname is Sivota. Ik lees er tenminste niet in dat het om een speciale soort caches gaat ...

  Meer om een leefwijze/overtuiging waarbinnen het geocachen een plekje krijgt in de opvoeding.


 3. Zo is het wel inderdaad. Iemand die het geocachen eens uit wil proberen zou ik niet meer direct aanraden een gps te kopen. Maar dat zou ik wel doen bij mensen die hem naast het cachen ook voor langere hiketochten willen gebruiken. Dan helpt vooral de robuustheid, langere batterijduur en de mogelijkheid om extra batterijen mee te nemen. 


 4. 5 uur geleden zei regenboog2:

  Ik zou bijvoorbeeld niet weten wat ik met doe broncode moet.

  Nee, dat snap ik.

  Hoewel die knop toch wel nut kan hebben voor iemand die het wel prettig vindt om zijn/haar profiel op te leuken met behulp van html-code, zou het mij niet verbazen als die knop op de langere termijn een keer verdwenen is.


 5. De regels zijn gewoon geweldig onduidelijk. Je mag met 600 mensen in een kerk zitten, maar 10 man bij het voetballen kan niet. 

  Bedenk zelf maar eens hoeveel inconsequentheden je alleen in dit stuk kunt ontdekken (van dezelfde RIVM-pagina):image.png

  Het lijkt er bv. op dat het er niet toe doet met hoeveel je mensen je ergens bent, maar dat het wel belangrijk is met hoeveel mensen je er naartoe gaat. (kan ik me op zich wel nog iets bij voorstellen, maar verwarrend vind ik het wel)
   


 6. Laten we uit de reactie van de reviewers de volgende zaken halen:

  1. "Er zijn nog diverse mogelijkheden voor het houden van events binnen grenzen van momenteel van toepassing zijnde regelgeving."

  2. "De reviewers vertrouwen er op dat de host dus verantwoording neemt." Daartoe heeft de host zich verplicht bij het aanbieden van het event.

  3. "Het Nederlandse reviewer team volgt de ontwikkelingen rondom de maatregelen en regelgeving nauwgezet en hebben hier zeer frequent overleg over."

   

  Dat lijkt mij dus heel duidelijk:
  1. Er is binnen de huidige regels ruimte voor het organiseren van events (iedereen weet dat dit over 3 weken anders kan zijn ...)
  2. De event-organiseerders hebben een verantwoordelijkheid bij het zorg dragen voor het naleven van de regels.
  3. De reviewers volgen de ontwikkelingen (v.w.b. regelgeving) op de voet en gaan indien nodig ingrijpen (bv. als events verboden worden).

  Maar laten we vooral niet vergeten dat we ook als event bezoekers een grote verantwoordelijkheid dragen. Wij (bezoekers) kiezen er zélf voor om een event wel of niet te bezoeken. En áls we dan een event bezoeken dan bepalen wij zélf ter plekke óf we er blijven, hoe láng we er blijven en hoeveel afstand we tot anderen bewaren.

  Volgens mij is in geen enkel geval de verantwoordelijkheid voor het eigen gedrag bij events op anderen af te schuiven. Niet op de reviewers en niet op de event hosts!


 7. Ik kan me inderdaad voorstellen dat met de door de overheid aangekondigde maatregelene ook de regels t.a.v. events verscherpt zijin.

  Op deze reviewerspagina wordt door hen in ieder geval doorverwezen naar deze pagina van de Rijksoverheid:

  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/09/28/aangescherpte-maatregelen-om-de-verspreiding-van-het-virus-terug-te-dringen

   

  Citaat

  Regels voor buiten

  • Voor activiteiten buiten, waar geen continue doorstroming van mensen is, geldt een maximum van 40 personen. Dit is inclusief kinderen tot en met 12 jaar en exclusief personeel.
  • Is er buiten wel een continue doorstroming van personen, zoals in dierenparken of op markten, dan geldt er een norm voor het aantal bezoekers per vierkante meter.
  • Sportwedstrijden, zowel amateur als professioneel vinden plaats zonder publiek.
  • Het advies is het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken.

   


 8. 5 minuten geleden zei Linkalovers:

  Yes, nog een Nederlander op het race podium. Rinus van Kalmthout ( op z'n Amerikaans Rinus VeeKay geheten, want zijn naam is voor de Amerikanen niet uit te spreken ), is vanaf de pole naar plaats 3 gereden in de Indycars. Zijn eerste pole was al spectaculair, maar de derde plaats is fantastisch.

  Rinus, die dit jaar voor het eerste racet in de Indycars, krijgt het steeds beter naar zijn zin. Hij is de beste rookie ( beginneling ) en heeft vandaag zijn beste resultaat van het jaar bereikt.

  Zo, dat is knap! :thumbsup:

  Ik hoorde Rob van Gameren hierover in het F1 café, maar toen lag hij nog op de 5e plek volgens mij.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...