Spring naar bijdragen

Spider

Leden
  • Aantal bijdragen

    222
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Spider

  1. Dit is misschien bij processoren zo maar bij SD kaartjes zijn die verschillen echt minimaal.

     

     

    Het verschil is mischien minimaal, maar kan soms wel het verschil uitmaken van een goed werkend / slecht werkend SD kaartje! :thumbsup:

  2. Daar heb je het al dus :eek: Ik weet niet wat je "gerommeld" hebt, maar de Mapsource-sleutel zit er dus nog steeds.

    Als je graag formatteert kan ik je niet tegenhouden, maar ik denk niet dat je daar erg vrolijk van zult worden. :eek:

     

    Ik heb de PC al geformateerd, en back ups gemaakt van mijn belangrijkste bestanden. Nou op hulp van Waypoint hoef ik al niet meer te rekenen (het zijn welo hun produkten die ik daar gekocht hebt!), hopelijk krijg ik mapsource met jullie nu wel gewoon geinstalleerd.

     

    Aanvulling, heb CN 7,8 en topo NL opnieuw geinstallerd, werkt nu weer goed. maar die topo DE blijft moeilijkheden maken, waarschijnlijk heb ik mijn unlock codes verspeeld en zal ik een nieuwe CD moeten kopen. :eek:

  3. Heb via forums zelf in het register gerommeld, en nu krijg ik enkele mapsource onderdelen niet meer uit het menu software verwijderd, bovendien blijft CN telkens zeiken bij ''insert disc 1'' kan de instalatie niet verder voortzetten.

     

    Ik denk dat de harde schijf opnieuw geformateerd moet worden, want topo DE krijg ik nu ook niet meer geinstalleerd. :)

  4. Wilde eens wat meer topo kaart delen van de Duitse topo op mijn GPS zetten, maar krijg telkens deze vreemde foutmelding, pas als ik minder dan 50 kaartdelen upload heb ik er geen last van. :)

     

    Het ligt echt aan de Duitse topo, want bij topo NL en CN 8 krijg ik die foutmelding niet, want heb een test gedaan en kon met gemak 940 Mb CN8 op het 1 gig kaartje krijgen, maar aleen bij topo DL gaat het behoorlijk mis. :clown:

     

    foutmeldingdetopo7gw.jpg

     

     

    Moet ik mapsource opnieuw instaleren?

  5. Waarschijnlijk liepen de brandstofkosten in huize Paranoia iets te hoog op omdat manlief te veel cachede onder werktijd. Dit is gewoon om te kijken om hij aan het cachen is. :)

     

    Allemaal leuk, maar je zult toch ''derden'' moeten inschakelen om daadwerkelijk een voertuig of iemand te laten tracken. Je kunt het niet zelf doen! :clown:

     

    Het Silver pakket is ontwikkeld voor de klant die de voordelen van de EasyTrace© wil hebben maar niet zelf de eigendommen wil traceren of volgen. Bij diefstal moet u zelf onze meldkamer inschakelen en de terughaalactie in gang zetten. Dit pakket is voor veel mensen zeer geschikt. Ook al kan men niet zelf via de website het voertuig volgen, wel kan gebruik gemaakt worden van alle andere diensten die RS SafetySystems aanbiedt.

  6. Het is heel simpel te testen  :huh:

     

    zet de auto op de wallen een paar uur, ga naar huis en kijk wat er gebeurd :clown: is er niets dan zal het wel goed zijn, en anders toch maar naar de advocaat  :)

     

    En als je auto gestolen wordt, wordt het naast de advocaat ook nog eens de politie en heel veel uitleg aan het wederzijdse thuisfront. :D

  7. Ik heb inmiddels vele honderden uren ervaring  met de 60Cx en ben zeer tevreden.

    Inderdaad zwabbert hij wat met slechte ontvangst, maar dat is dan wel op plaatsen waar mijn oude 60C al lang helemaal niets meer deed! Groot voordeel van de x-serie is dat hij buitenshuis eigenlijk nooit het signaal verliest, ook niet in de nauwste stegen in oude steden en ook niet in het bos. Ik heb al heel wat caches met grote nauwkeurigheid gevonden waar de andere logs bol staan van de klachten over de slechte ontvangst. Nooit problemen mee gehad :clown:

     

    Ook ik heb last gehad van het tunnelprobleem (GPS UIT en weer AAN en hij heeft weer een fix), maar met WAAS/EGNOS uit is het over (de nieuwe firmware helpt niet). Ik heb wel geëxperimenteerd met WAAS/EGNOS maar op de 60Cx heeft het weinig of geen invloed op de nauwkeurigheid: in beide gevallen ca. 3 meter in het open veld, dus missen doe je het niet echt, want de 60Cx is door de bank genomen al heel nauwkeurig.

     

    Een belangrijk voordeel tenslotte is de losse geheugenjkaart. Met mijn 1 Gb (let op: géén ultra-kaart nemen , want die werken niet in de 60x!!) kan ik alle kanten op: TOPO NL en dan nog héél veel over voor navigatie-software.

     

    Dus: laat je niets wijsmaken, de 60C(S)x is echt toppie en ik wil mijn oude 60C echt niet meer terug, ook al kon die dan wel overweg met WAAS/EGNOS. En trouwens: dat zal ook nog wel worden opgelost.

     

     

    In dit verhaal kan ik mezelf herkennen, de twee topmodellen uit de 60 serie zijn inderdaad GPS toppers, maar het duurt in het begin wel even voordat deze opstandige dames (sorry GPSsen) getemt hebt, maar eenmaal de baas wil je niks anders meer! :)

  8. Toch raar dat je na het passeren van een tunnel aan je instellingen moet rommelen. Zo'n peperdure gps zou eigenlijk automatisch weer ontvangst moeten krijgen.

     

    Ik weet da de GPSmap 60C(S)x soms geen allemans vriend is, maar dat ik na het verlaten van een tunnel geen ontvangst meer zou hebben is mij niet bekend. Deze tunnel is een goede test lokatie om de ontvangs van GPSsen te testen. En mijn 2 GPSsen hebben na het verlaten van deze 100 meter lange tunnel meteen weer ontvangst!

     

    kerkrade02.jpg

  9. Een GPS ontvanger kun je niet opsporen of volgen omdat het apparaat zelf geen signaal uitzend. :)

     

    Er bestaan enkele GPS systemen die dat wel kunnen, maar deze worden hoofdzakelijk gebruikt in (dure) personen auto's en vrachtwagens, maar dan zit er wel een zender in die een GPS signaal uitzend waarmee nagegaan kan worden waar het voertuig zich bevind.

     

     

    Wie weet heeft jou vrouw toch een (zend) GPS laten iinbouwen in jou auto (ze zal daar wel een reden voor hebben :) )

  10. Hallo,

     

    Het gaat niet goed als ik probeer naar de gps te schrijven. Hij geeft de melding

    "Uw gps beschikt niet over het vereiste geheugen om kaart op te slaan". Als uw gps een programmeerbare gegevenskaart gebruikt, dient u te controleren of deze is ingevoegd.

     

     

    Deze foutmelding kan ook veroorzaakt worden als er op de achtergrond nog andere programma's open staan. Vooral (HP) printers schijnen de communicatie tussen mapsource en de GPS te verstoren, dus vooraf ALLE programma's sluiten en de GPS rechtstreeks via de USB poort aan de PC koppelen (geen USB hub gebruiken!). :)

  11. Het is ook zo dat alle Sandisk kaartjes, goedkoop of duur, een garantie van 5 jaar hebben, dus waarom zou je dan slechte kaarten verkopen, je bent toch verplicht om een nieuwe te geven.

     

    Alleen bij dat laatste (nieuw SD kaartje geven) hapert het nog wel eens bij veel verkopers! :thumbup:

  12.  

    Graag link.  :thumbup:

     

     

    Bol.com is een beetje in de war :s

     

    Eerst is hij 77 Euro: http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enf...810&Section=SCE

     

    En dan is dezelfde opeens 57 Euro: http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enf...000000004125281

     

    Kun je dus mooi 20 euro besparen ;)

     

    Die prijsverschillen zijn te verklaren, volgens de GPS deskundige van Notter heeft dat prijsverschil te maken in de kwaliteit van de kaartjes. Aan de buitenkant kun je het niet zien, maar tijdens de produktie gaat er wel eens iets mis waardoor sommige SD kaartjes net niet aan de hoge kwaliteits eisen voldoen, maar toch nog goed genoeg voor verkoop. Ik praat uit eigen ervaring dat als je een goedkoop SD kaartje koopt dat je het risico loopt dat het kaartje niet goed werkt of snel kapot gaat. :D

     

    Het beste is bij aankoop vragen of het kaarje retour kan in geval je problemen ermee krijgt. Bij waypoint verkopen ze alleen SD kaartjes in waarvan zeker is dat ze goed door de kwaliteits controlle heen zijn komen, maar ze zijn bij hun wel iets duurder.

  13. :beerchug:

    Bij Bol.com hebben ze de 2 GB te koop voor net onder de 100 euries, dus erin met Europa en alle andere kaarten.

    Ik hoor wel of het goed werkt.

    Heb zelf de gig kaart erin en werkt perfect.

     

    de Duitjes

     

    Graag link. :blush:

  14. het thema om kaarten gelijktijdig te kunnen zien is in dit draadje te lezen, http://forum.geocaching.nl/index.php?s...ten+transparant

     

    Hier door wordt het mogelijk om kaarten "over elkaar" te leggen...

     

    Volgens mij werd hier besproken hoe je een topokaart routable kon maken, maar dat was niet wat ik wilde. :blush:

     

    Het lijkt een heel groot probleem als je niet weet om de gewenste kaarten te zien, maar als je de logica van de instellingen eenmaal weet gaat het vanzelf, en denk je achteraf...Was dat alles. :offtopic:

     

    Maar een kapot SD kaartje, daar dacht ik in eerste instantie toch niet aan! :oops:

  15. Bedankt voor de tip. En nu maar afwachten wat Spider te melden heeft.

     

     

    Goed nieuws. :oops:

     

    Volgens mij werkt het nu, na lang telefoneren met Hans (GPS shop), om de gewenste topodelen zichtbaar te maken moet je alle overige kaarten ''hide'' verbergen.

     

    Nog even verder oefenen met de instellingen. :blush:

     

    O,ja heb een nieuw 1 gig kaartje gekregen bij de Mediamarkt, hebben ze na lang aandringen toch een nieuwe gegeven, en die kaartreader is ook retour.(geld terug)

     

    Die kaartreader (Trust :offtopic: ) van dit merk heb ik eens een digitale camera en optische muis van gehad, waarbij ik ook allerlij problemen hebt gehad. SD kaartje is door de reader gesneuveld, maar heb toch een nieuwe gekregen omdat ik flink stampij gemaakt hebt met mijn kassabon van dat kaartje, wilde ze eerst niet terugnemen!

     

    Er staat momenteel 633 Mb data op CN8, topo NL en een flink stuk topo DL. De rest van de geheugenruimte hou ik vrij voor topo Belgie.

     

     

    Zal straks eens erop uit trekken om (nog eens) de cache ''Relikt des wes'' te bezoeken, met de Duitse topokaart, de grensstreek loopt zo te zien naadloos in elkaar over. (printscreen volgt nog) Deze cache is een eenvoudige ''Traditional'' met maar één coordinaat, maar wel ploeteren met de mountainbike om er te komen.

     

    grensstreek4nk.jpg

     

    Hier fiets ik vaak met de mountainbike, die stippellijntjes komen precies overeen met de (grind paden) Het riviertje de ''Wurm'' is ook goed zichtbaar (tevens de landsgrens)

  16. Jij krijgt ontvangst van 11 satellieten in je woonkamer !?

    Wow.

     

    :offtopic:

     

     

    Echt waar, want deze printscreen kon ik niet buiten maken omdat ik hiervoor geen computer bij de hand hebt. :oops:

     

    Gisteren heb ik (buiten) 12 satelieten op het scherm gezien, met D-tjes en 2 meter nauwkeurigheid.

  17. Je hebt twee kaarten op je mSD staan:

    niet zichtbaar mapsource topo xxx

    wel zichtbaar topo deutschland

     

    door de desbetreffende kaart te kiezen (selecteer en enter)

    zie je eea meteen veranderen

     

    let op er kan er van hetzelfde gebied maar een bovenop liggen en zichtbaar zijn

     

     

    Dat weet ik ook, zo staat er onder het gedeelte CN8 (Eindhoven en omstreken) de topodelen Maastricht, Heerlen en Sittard. Maar bij deze 4 of 5 kaartdelen werken alle kaartjes zowel de 64 Mb alsook de 1 gig, maar zoals ik al schreef als ik meer kaartdelen wil overzetten lijkt het wel alsof de maximaal aantalkaartdelen overschreden wordt die de GPS kan weergeven , tenminste dat gevoel heb ik .

     

    [Edit] ben nu bezig met 375 Mb data en minder kaartdelen, kijken wat er gebeurd. Als blijkt dat het inderdaad aan het aantal kaartdelen ligt, dan kun je toch niet het hele kaartgeheugen benutten, maar dat ga ik nu de komende uren uitproberen. :offtopic:

     

    Deze foutmelding krijg ik te zien bij de 1 gig kaart.

     

    foutmelding6bi.jpg

     

    Oorzaak gevonden, 1 gig kaartje is toch stuk! (morgen ga ik deze toch ruilen bij de Mediamarkt voor een nieuwe!, kassabon nog in bezit)

     

    Deze foutmelding krijg ik zowel op de Legend Cx alsook op de GPSmap 60CSx, lijkt mij geen toeval! :oops:

     

    Op de twee 64 Mb kaartjes werkt het allemaal perfect!

  18. bij het plaatje wat je hier laat zien op < menu > drukken, dan krijg je een lijst

     

     

    dat klopt, maar wat ik ook doe, topo NL en DL worden NIET zichtbaar op de 1 gig kaartje wel op de 64 Mb kaart.

     

    je bedoeld dit scherm.

     

    krtselectie2ay.jpg

     

    [Edit] de 1 gig kaart is niet stuk, en het heeft ook niks te maken met mappen of bestanden hernoemen, ik heb toch sterk het vermoeden dat het aantal kaarten dat geladen gaat worden boven een bepaald aantal voor problemen gaat zorgen, eerst had ik iets van 475 Mb erop staan (topo nl en CN8) en toen had ik eigenlijk het zelfde probleem als ik boven de 500 Mb ging zitten, ga nu proberen wat er gebeurd bij bv 350 Mb.

  19. Staan de andere kaarten wel in de lijst bij:

    menu, menu, kaart, (i) selcteren en menu

     

    daar kan je ze individueel aan/uit zettten

     

     

    Boedoel je soms dit (heb ik al als eerste gedaan)

     

    Hier kan ik bij alle kaartdelen vinkjes zetten of weghalen, maar zoals ik al schreef bij kleinere uploads werkt het, maar niet bij 500/600 Mb.

     

    kaartselectie1tj.jpg

     

    Hier een stukje topo waar ik woon, en kan ik probleemloos overschakelen naar CN8 ,maar niet bij meerdere kaart uploads

  20. Krijg inderdaad de CN kaarten te zien, maar geen enkel topo deel! :ph34r:

     

    [Edit/aanvulling] Vreemd dat als ik een paar kaartdelen CN8 met topo NL/DL op de GPS zet, dan werkt het wel, het lijkt wel alsof het aantal kaartdelen van invloed is. Heb nu ongeveer 30 mb data erop gezet, en nu krijg ik wel topo NL/DL en CN8 te zien, maar bij grotere bestanden gaat het mis! :o

×
×
  • Nieuwe aanmaken...