Spring naar bijdragen

Mumzle

Leden
  • Aantal bijdragen

    391
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Mumzle

  1. Mensen geef vooral jullie mening over dit topic.

    Ik heb nog geen resultaten gelezen m.b.t. de punten die ik aanhaalde, bijv het punt:

    - Gaat het ook fout indien je het probeert met een nieuw aangemaakte database ?

    Lijkt me nuttig om te weten of het dan ook mis gaat.

    Lees bijv maar 1 pocket query in en probeer dan je export te draaien, gaat het tot zover goed lees dan

    nog een PQ in en probeer het nog eens.

     

    Het zal niet de eerst keer zijn dat er door vreemde data in een PQ fouten ontstaan in GSAK en dientengevolge ook tijdens de export.

     

    Zelf heb ik al eens een probleem opgelost wat te maken bleek te hebben met de instellingen van het path commando, hierdoor kwam er een foutmelding bij het starten van GSAK.

    Oorzaak was dus een probleem buiten GSAK. :lol:

     

    Tja, bij nieuwe programmatuur kunnen er altijd nieuwe fouten insluipen, wees blij dat er patches uitgegeven worden, anders moest je weer wachten tot de volgende versie uitkomt.

    (Denk bijv maar eens aan de service packs van windows)

     

    M.a.w. ga niet bij de pakken neerzitten maar probeer het euvel te achterhalen en help zo jezelf en eventueel anderen :blush:

     

    Succes Jan-Willem.

     

    Jan-Willem, je hebt helemaal gelijk.

    Ik heb verzuimd te melden dat ik zeker het e.e.a. geprobeerd heb.

    Met een nieuwe database bleef het probleem overigens hetzelfde.

     

    Het vreemde was dat op een gegeven moment ook de instellingen niet meer opgeslagen werden, zoals filters. Uiteindelijk heb ik alles wat maar iets te maken heeft met GSAK van mijn pc afgehaald. Met het opnieuw installen kwam het probleem toch weer terug, ook na installeren van de patches.

    Uiteindelijk ervoor gekozen om echt alles te verwijderen van GSAK, tot in het register aan toe.

     

    Vervolgens versie 7 geïnstalleerd en dat werkt nu, inclusief de POI-files van TomTom als jet max. aantal karakters op 250 zet. Maar er is wel een ander nadeel ontstaan. Bij het opstarten van GSAK vraagt Vista elke keer toestemming omdat het geen vertrouwd programma is. Bij programma's en onderdelen herkent Vista GSAK niet en staat zelfs versie 6 er toch nog (ook als onbekend trouwens en niet te verwijderen). Ik vermoed dat dit het gevolg is van mijn eigen slooppraktijken.

  2. Beetje uitgeventileerd? :blush:

    Tsja, wat zal ik ervan zeggen?

    Het voelt een beetje als een aanval op mijn mening die ik gevormd heb aan de hand van mijn verwachtingen in relatie tot mijn bevindingen.

    Sommigen noemen dat ‘vrijheid van meningsuiting’.

     

     

    Ik hoop toch maar dat je niet al je conclusies op deze manier tot stand komen, anders is het straks nog de schuld van de koningin als je overreden wordt wanneer je met een rood stoplicht oversteekt. :lol:

     

    Om nou voor jouw geval de schuld bij Clyde te leggen klopt dan ook van geen kanten, want honderden, zo niet duizenden hebben jouw probleem niet.

    Conclusie betekent volgens mij gevolgtrekking, bevinding. Om vervolgens te concluderen dat mijn gevolgtrekking niet klopt is op z’n minst voorbarig. Het klopt wellicht dat honderden, zo niet duizenden geen problemen hebben met versie 7 van GSAK, maar even zo velen hebben dat wel, getuige het aantal patches dat inmiddels is uitgekomen. We zitten nu op 18 !!

     

    Desalniettemin heeft Clyde in deze update het aantal karakters (“Maximum characters”) in de default versie nog steeds op 100 staan, terwijl hij in antwoord op mijn mail schrijft: “The problem is that TomTom does not allow more than 250 characters for the waypoint name. Unfortunately if you try to send more than 250 characters, it will crash GPSBabel so we need to make sure we limit this to 250 in GSAK” (Dit ter info voor hen die hier ook problemen mee hebben).

     

    Zie verder: http://gsak.net/board/index.php?showtopic=...amp;#entry49534

     

    Kortom, ik vraag me in alle redelijkheid af welke conclusie nu eigenlijk niet klopt, om nog maar niet te spreken over de totstandkoming ervan.

     

    Even een moment van reflecties:

     

    En klagen over geld is echt zo'n slechte nederlandse eigenschap....

    Graag verwijs ik daartoe naar dit topic:

     

    Het blijkt dat men in ons nog meer wil laten gaan betalen voor geografische data (zoals kaarten) dan we nu al doen middels onze belasting-centen.

    Ik hoop dat duidelijk is wat hiermee bedoeld wordt…………

    Dank je wel.

     

    Het had beter geweest als de volgende slogan was aangehouden:

     

    Nogmaals: Jouw mening, jouw keuze.

     

    Niet kwaad bedoeld, maar iemand een hak proberen te zetten om zijn mening en daaruit voortvloeiende conclusie is wel makkelijk op een forum. Besef alleen dat een 'reply' mogelijk is

  3. Het vervolg op mijn miskoop van de maand, want helaas kan ik het niet anders benoemen.

    Zo tevreden als ik was over de versie 6, zo teleurstellend is de versie 7 mij bevallen.

    Ik heb alles ter harte genomen en de updates uitgevoerd.

    Verder nog wat hints gekregen van Clyde, maar ook deze mochten niet baten.

    Ik vrees dat er iets goed mis zit in de software van Clyde, waar hij notabene toch geld voor vraagt.

    Maar goed, dat doet die floepert van Microsoft ook en daar mankeert ook het nodige aan.

    Ik heb getracht het e.e.a. terug te draaien, maar er was inmiddels teveel beschadigd om een fatsoenlijk herstel uit te voeren.

    GSAK slaat niets meer op, filters gaan alle kanten op, dus zal ik alles maar verwijderen van mijn pc in de hoop dat het daarna nog goed komt.

  4. Na lang verzinnen, toch maar de update van GSAK versie 6 naar versie 7 gedaan.

    Wellicht zou ik er wijzer van worden, hoewel ik niet zo'n Macro-onderlegd type ben en daar dus helemaal niets mee doe.

    Wel maak ik wekelijks gebruik van de exportfuncties naar HTML en TomTom -POI-files voor de PDA.

    Deze zijn vor mij echt broodnodig, om papierloos te kunhnen cachen.

     

    Wel dat laatste geeft dus grote problemen, want Babal zegt halverwege de export niet meer te werken, met als gevolg dat m'n gehele export mislukt (telkens opnieuw).

     

    Ik word er eigenlijk wel een beetje droef van, want dat is mijn basisgebruik bij GSAK.

     

    Wie kan mij helpen?

  5. Beste Allemaal,

     

    Bij deze wil ik jullie melden dat ik mijn functie als contactpersoon voor de natuurbeheerders per direct heb neergelegd. De afgelopen 5 jaar heb ik getracht eensluidende afspraken voor jullie te maken, hetgeen niet altijd mee viel. Ook de natuurbeheerders zien onze sporen in het veld en ik ken plekken die nu niet echt representatief zijn geworden door onze hobby. Vaak ligt dat aan de wens van de cacheplaatser om maar zo goed mogelijk de cache te verstoppen. Als je dit kan uitleggen aan natuurbeheerders, heb ik inmiddels al meermalen meegemaakt dat de cache verder van het pad verstopt kan en mag worden. Er zijn dus openingn, maar je moet ze wel aangeven.

     

    In ieder geval wil ik jullie bedanken voor het vertrouwen in de afgelopen jaren en graag geef ik het stokje over.

     

    Groet,

     

    Ron Mumzle

  6. Beste Coen, geheel ontdaan las ik het droeve bericht van je overlijden……...

     

    Ik moest gelijk weer terugdenken aan de momenten dat we elkaar in ‘real life’ spraken, tijdens een jaarlijkse vergaderingen van de stichting, onderweg tijdens het cachen of de laatste keer tijdens de BBQ. Elke ontmoeting kende een of meerdere momenten waarin dol enthousiast vertelde over de vele ideeën die je had voor de website van geocaching.nl. Maar altijd was de motivatie het voordeel dat de geocachers daarvan zouden gaan ondervinden.

     

    We hebben veel met elkaar gesproken op de MSN. Regelmatig kreeg ik linkjes toegestuurd van je ideeën die in “pre-production” stonden. “Kijk eens wat je ervan vindt”, was steevast je vraag. Maar we hebben het ook vaak gehad over je ziekte. Dat waren voor mij moeilijke momenten, waar je mij - met je positieve instelling - weer bovenop wist te krijgen. Later dacht ik dan wel eens: “Wie moest nu ook alweer wie helpen?”

     

    Altijd stond je weer voor iedereen klaar om te helpen, hoe ziek je ook was. Je maakte je zelfs druk om de forum conversie afgelopen zomer. Je zag een logfile van 30 Mb staan met fouten over statistieken.

     

    Zover het in je vermogen lag probeerde je met humor de pijn te verdragen. “Ik heb in ieder geval een minder dikke nek”, was je antwoord op de operatie in je nek. “De hoop opgeven kan altijd nog”, was je zienswijze. Maar het was een ongelijke strijd………….

     

    Coen, rust zacht.

     

    Marit, familie en bekenden, ik wens jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

     

    Ron en Anja

  7. Voor hen die geïnteresseerd zijn in het betreffende artikel uit het Wetboek van Strafrecht:

     

    Artikel 138a

     

    1. Met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de vierde categorie wordt, als schuldig aan computervredebreuk, gestraft hij die opzettelijk en wederrechtelijk binnendringt in een geautomatiseerd werk of in een deel daarvan. Van binnendringen is in ieder geval sprake indien de toegang tot het werk wordt verworven:

     

    a. door het doorbreken van een beveiliging,

     

    b. door een technische ingreep,

     

    c. met behulp van valse signalen of een valse sleutel, of

     

    d. door het aannemen van een valse hoedanigheid.

     

     

    In bovenstaand lid zijn een aantal zaken van essentieel belang:

    * Het moet opzettelijk én wederrechtelijk zijn, dus niet één van beide.

    * Men heeft het over binnendringen, waarbij grote vraagtekens gesteld kunnen worden of het connecten geassicieerd kan worden met binnendringen. Immers, Barny was niet in de router binnengedrongen; hij kon de router niet beïnvloeden. De router gaf hem echter wel automatisch de rechten die benodigd zijn om het internet op te gaan. Het wederrechttelijke moet daarin dan nog maar eens bewezen worden, want je begeven op een terrein zonder bordje "verboden toegang" is zeker nog niet wederrechtelijk. Sterker, bij huisvrede- of lokaalvredebreuk wordt de wederrechtelijkheid pas bewezen, als de 'verdachte' op 'eerste' vordering van de bewoner het pand niet verlaat (in praktijk moet dit zelfs tweemaal geschieden, om de opzettelijkheid daarbij te kunnen vaststellen). Verlaat de verdachte na eerste vordering wél het huis of het lokaal, dan blijft alleen een vervelend incident over. Dus waar hebben we het over......?

     

    2. Met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie wordt gestraft computervredebreuk, indien de dader vervolgens gegevens die zijn opgeslagen, worden verwerkt of overgedragen door middel van het geautomatiseerd werk waarin hij zich wederrechtelijk bevindt, voor zichzelf of een ander overneemt, aftapt of opneemt.

     

    3. Met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie wordt gestraft computervredebreuk gepleegd door tussenkomst van een openbaar telecommunicatienetwerk, indien de dader vervolgens

     

    a. met het oogmerk zichzelf of een ander wederrechtelijk te bevoordelen gebruik maakt van verwerkingscapaciteit van een geautomatiseerd werk;

     

    b. door tussenkomst van het geautomatiseerd werk waarin hij is binnengedrongen de toegang verwerft tot het geautomatiseerd werk van een derde.

     

    Als ik het artikel zo bekijk, blijft er geen pepernoot over van de aantijging die is gedaan. Immers, de laptop, pda of wat dan ook deed het vanzelf, waardoor er geen sprake is van opzettelijkheid, toch? En van inbeslagname kan slechts sprake zijn, wanneer er een redelijk vermoeden van schuld is en die is volgens mij ver te zoeken.

     

    Dit wilde ik nog even kwijt.

  8. Zag ik, maar aangezien dit topic 'vastgepind' stond vroeg ik me af of het nog steeds het geval is.

    Blijkbaar niet. Topic kan weer omlaag.

     

    Beste BigFurryMonster,

     

    De doelstelling van het vastpinnen van dit stukje is dus kennelijk héél anders dan je denkt.

    Het probleem was, dat diverse journalisten in tijden van journalistieke schaarste er brood in zagen om natuurorganisaties en geocachers tegen elkaar op te zetten, middels malse krantenartikelen. De interviews werden totaal uit zijn verband getrokken en dat was hét probleem.

     

    Daar konden de goedwillende geocachers die een interview gaven niets aan doen, maar ook de medewerkers van de natuurorganisaties niet. Om nu de eensgezindheid van ons en de natuurbeheerders te laten zien, hebben we gezamenlijk een stukje geschreven en op beide sites gezet.

     

    Ron Mumzle

    Namens de Stichting Geocaching Nederland

    Contactpersoon en PR m.b.t. Natuurbeheerders

  9. Nu je al gestoken bent zult je het "even" moeten doorstaan, denk maar zo, mocht je weer gestoken worden dan zal het waarschijnlijk minder erg zijn qua bulten en jeuk.

     

    Groetjes Jan-Willem PA3FUS.

    Goed bedoeld, maar dit is dus helaas pertinent niet altijd waar!

     

    Juist als je hevig allergisch reageert, dus meer dan de gemiddelde mens, is de kans alleen maar groter dat het erger wordt.

     

    Werd ik 20 jaar gedlen door een daas of zo gestoken, dan had ik een bult.

    10 jaar geleden werd de bult een harde schijf die wel 1 tot 2 maanden bleef zitten.

    Nu loop in met een Epipennen met adrenaline op zak en dat is niet omdat het minder wordt :D .

     

    @ Team 16:

    Ik wil je niet bang maken, maar hou het wel goed in de gaten.

    Ik vrees dat het dezelfde soort muggen zijn die mij in eerste instantie hebben gevloerd.

    Het laatste bezoek aan de allergoloog is het Dijkzigtziekenhuis, vroeg mij met name naar deze muggensoort, waarvan ik overigens niet weet wat de soort precies is. IK weet alleen dat ze - zo ver ze me dat in het ziekenhuis wisten te vertellen - voornamelijk in het zuiden van het land (limburg en Brabant) voorkomen en tot op heden nog niet echt verder richting het noorden zijn getrokken.

  10. Nee. Wanneer ik zou weten welke gpx je ontvangt en hoe vaak zou ik je kunnen helpen.  Wanneer je wekelijks de zelfde gpxen ontvangt is het makkelijk. Wanneer je sorteerd op de gpxdatum zie je dat er bepaalde caches zijn die niet geupdate zijn.

    Inderdaad ontvang ik wekelijks dezelfde queries, t.w. die van héél Nederland. Ik sorteer ze van tevoren op datum van plaatsing:

    1 1-1-2000 t/m 10-10-2003 = 490

    2 11-10-2003 t/m 15-7-2004 = 493

    3 16-7-2004 t/m 20-3-2005 = 490

    4 21-3-2005 t/m 20-9-2005 = 498

    5 21-9-2005 t/m 20-3-2006 = 480

    6 21-3-2006 t/m 31-12-2006 = 261

     

    Uiteraard zijn de aantallen caches achter de datum, die van het moment van instellen. De eerste 5 zullen alleen maar afnemen. Alleen de laatste neemt toe. Als die de 500 gaat benaderen, dan kijk ik of het zinvol is de data op te schuiven. Dit is in mijn ogen de meest productieve manier. Als ik besluit de data op te schuiven, doe ik gelijk een grote schoonmaak.

     

    Maar als de oplossing is het sorteren op GPX-datum, dan is dát toch de oplossing? Als je 10 caches binnen laat komen zal het toch wel erg frappant zijn wanneer alle data anders is. Hooguit zal er ééntje afwijken bij zo’n klein aantal en die is dus gearchiveerd. Of zie ik het weer verkeerd? Hoe groter het aantal, hoe makkelijker het wordt.

     

    Wanneer je verstandig bent dan kijk je ook eens op de site van GSAK. Hier zijn 2 macro's die je hier voor kunt gebruiken.

    Dan mag ik misschien alweer een poosje meelopen in geocacheland en me - voor mijn doen - aardig redden op de pc, dat wil niet zeggen dat ik dan gelijk een pc-wizzard ben die scriptjes en macro’s in elkaar kan draaien. Jammer dat veel mensen toch altijd maar denken dat iedere geocacher gelijk een soort ICT-er is. Overigens heb ik al eens gekeken op die site, maar veel dingen gaan me daar boven de pet. Dat wil niet zeggen dat ik niet nieuwsgierig ben hoe ik bepaalde problemen op kan lossen. Alleen is het ook niet iedereen gegeven dit didactisch op schrift te zetten in voor de echte digibeet begrijpelijke taal. Ik denk namelijk dat dat niets te maken heeft met ‘het verstandig’ zijn. Dit is niet hatelijk bedoeld, maar alleen een vraag om begrip.

     

    Of je gebruikt de sortering van de gpxdatum en de F2 functie en laad de gpx van de betreffende caches per hand.

    Maar dat is toch omslachtig? Het sorteren is dan toch al voldoende?

  11. Als je niet snapt wat er bedoelt wordt, waarom antwoord je dan  ;)

     

    Als iedereen z'n mond zou houden, die niet exact de oplossing had (want dat was de vraag), dan zou het lekker rustig zijn op het forum. Dan was je eigen reactie overigens ook overbodig, want de oplossing zit daar ook niet in. Dus als je de oplossing niet hebt, waarom antwoord je dan ;) ? (Grapje)

     

    Er is een fundamenteel verschil tussen 'unavailable' caches en 'gearchiveerde' caches: de eerste worden nml wel mee gestuurd met een PQ, en de tweede niet  :D

     

    De enige keer dat gearchiveerde caches meegestuurd worden in een PQ is in de eigen founds lijst.

    En aangezien je de gearchiveerde caches niet in de PQ's meekrijgt, kun je dus alleen constateren dat een cache gearchiveerd is doordat deze cache opeens niet meer meekomt in de PQ. (Of door van alle caches de webpagina te openen en te kijken of ie daar op gearchiveerd staat.)

     

    Als de cache eerst een tijdje op 'unavailable' heeft gestaan voordat deze gearchiveerd wordt, dan is het probleem niet zo groot omdat je dan eerst een PQ krijgt met de status op 'unavailable', en later verdwijnt uit de PQ.

     

    Als Mumzle dus zijn manier van inlezen/controleren niet aanpast, dan gaat ook hij een keer op zoek naar een gearchiveerde cache; omdat ze in GSAK gewoon op de laatst bekende status blijven staan... (vaak 'unavailable', maar soms 'available')

     

    Maar even serieus:

    Ik ben eigenlijk nog nooit tegengekomen dat een cache van available, rechtstreeks gearchiveerd is. Ik heb dus nog nooit meegemaakt dat ik bij een cache kwam die gearchiveerd is. Wel dat hij plots unavailable is. Daar doe je eigenlijk niets tegen. Zelfs als je met een (multi)cache bezig bent, kan hij op unavailable gezet worden.

     

    Wel heb ik zelf ook het probleem dat ik van die gearchiveerde caches af wil.

    Ze vervuilen onnodig. Nu kan je met het inlezen van de nieuwe GPX-files alles laten vernieuwen en dan is alles zo weer opgeschoond (Clear database before loading).

    Enig probleem is dat je dan ook je gecorrigeerde waypoints en eventuele notes kwijt bent.

     

    Ik heb dat opgelost door eerst die caches die een corrected waypoint of een note hebben, middels het exporteren van een eigen GPX-file ergens op te slaan. Vervolgens alles geheel schonen met het inlezen van de nieuwe GPX-files, dus claer database before loading. Tot slot de eigen GPX-file weer inlezen en alles is schoon.

     

    Zou dit de gevraagde oplossing kunnen zijn ????

  12. hallo allen,

     

    is er een manier om de gearchiveerde caches te zien te krijgen ?? het is me nu 2 keer gebeurt dat een cache die op .com gearchiveerd staat ...in mijn gsak gewoon beschikbaar is .....

     

    blijkbaar neemt de pq de gearchiveerde caches niet mee.....

     

     

     

    wie heeft een oplossing .....

     

     

    alles met de hand op "gearchiveerd" zetten en dan je pq's draaien ???????

    zodat de beschikbare weer op normaal gezet worden ????

     

     

    hurbie

     

    Ik snap echt niet wat je nu precies bedoelt.

    De PQ nemen wel degelijk de unavailable caches mee, tenzij in de query hebt aangegeven dat je dat niet wilt.

    Bij Tools, opties, general kun je (rechts bovenin) deze unavailables middels een rode kleur zichtbaar maken.

    Net als je founds en je zelf geplaatste caches.

    Zo valt alles heel goed te beheren.

     

    Middels het instellen van een filter kan je ze er heel makkelijk uithalen.

    Ik zet alles in TomTom en heb dus voor elke cache een filter gemaakt.

    Inclusief mijn founds en de unavailable caches (met een eigen icoontje).

    Op het scherm zie ik dus of ik een cache gevonden heb, of het een multi of ander soortige cache is of dat hij op unavailable staat.

    Dat wordt elke week ververst.

    De kans op een gearchiveerde cachebezoek wordt daarmee een stuk kleiner.

     

    Is dat wat je bedoelt?

  13. Maar tis en blijft 1 Gb..........hier 51 euries  http://www.pdashop.nl/product/21487

    Raar eigenlijk, want die Micro SD is bij dezelfde tent en kost 45 Euries.

     

    Beiden zaken zijn eigenlijk dezelfde en vallen onder de CoolBlue club.

    Winkeladres is voor beiden gewoon Oudedijk 94 te Rotterdam.

     

    Het is me overigens al meer opgevallen bij hen dat ze intern prijsverschillen hebben.

     

    Opletten dus !!!

  14. Die 15 euro boeien mij niet, want ik kan 'm gewoon terugbrengen en krijg ik mijn geld terug, das geen punt! Probleem is dat ik nu niks meer kan laden, hooguit een paar kaartdelen, terwijl ik toch 1 gig kaartje hebt, volgens mij is het kaartje stuk gegegaan door het formateren, wantmijn  PC begon opeens heel moeilijk te doen met ongewenst opnieuw opstarten ed.

     

    Vreemd dat ik wel 2 of 3 delen topo kan laden, mar niet meer, samen met CN8 gaat al helemaal niet meer.

     

    het menu om die kaarten te selecteren weet ik echt wel hoe het werkt.

     

    [edit] aanvulling, hebt ontdekt dat ik dit wel erop krijg, en werkt. Maar die kaartreader gaat morgen terug en ik eis een nieuwe 1 gig SD kaart van de Mediamarkt (kassabon nog in bezit!)

     

    ga nu nog een test uitvoeren met een (nog niet geformateerde kaart)

     

    Het is toch geen Ultra II kaartje hè?

    Want ik heb nl. uit verschillende hoeken gehoord dat die kapot gaan in samenwerking met de Garmin GPS-en.

  15. Las de laatste tijd op het GPS forum (en ook hier) dat je topo NL maar op één computer kan en mag zetten, omdat ik dit wel eens zeker wilde weten heb ik op mijn oude laptop maar eens de proef op de som genomen, en topo NL ook daarop geinstaleerd. En het werkt zonder problemen, ook het uploaden naar mijn 2 GPSsen!  :thumbup:

     

    &

     

    Totdat je het nog een keer gaat installeren (3x of meer) op weer een andere laptop dan wel desktop.

    Ook mijn ervaring is dat het 2x lukt op twee verschillende PC's. Een derde keer niet meer....

     

     

    Gr.,

     

    Roel

     

    Geïntrigeerd door beide stellingen, ben ik nu wel benieuwd over het hoe of wat.

    Immers, de opmerking van Roel kan ik me heel goed voorstellen, maar die gaat pas op wanneer je volgens de voorgeschotelde procedure de 2e installatie (op een andere pc) start.

     

    Wat ik totaal niet uit het verhaal van Spider haal is hoe hij de installatie heeft laten plaatsvinden. Velen hebben bij de installatie geen hashcode voorbij zien komen, omdat ze aan hebben gegeven met het internet verbonden te zijn. Dit heb ik dus niet gedaan, ondanks dat dat natuurlijk wel het geval was. Waar het mij om ging is de handmatige installatie en kijken wat je moet doen om de software aan de gang te krijgen. Dat hield in dat ik handmatig alles moest invoeren, maar daarentegen wel keurig alle codes heb kunnen noteren.

     

    Dus beste Spider, op welke manier heb je nu de software op beide machines geïnstalleerd, want dat zegt pas wat over het resultaat van je test.

     

    Ik ben benieuwd.

  16. Inmiddels heb ik een contract gesloten met de gemeente Ede v.w.b. het gebruik van digitaal kaartmateriaal. We weten dus vanaf heden precies welke cache in of door natuurgebieden ligt of gaat die vallen onder de verantwoording van de gemeente Ede. De volgende stap is het contractueel vastleggen onder welke voorwaarden caches geplaatst mogen worden in die gebieden. Ik hoop dat dat snel rond komt.

  17. Hallo Gert,

     

    Je vraagt enerzijds om ervaringen m.b.t. een GPS en anderzijds geef je je analyse over hetgeen je gelezen hebt. Dat is net zoiets als vragen naar de bekende weg of een bevestiging van hetgeen je wil horen en vasthouden aan het 'oude' bekende, ondanks dat dat ook wel wat problemen geeft.

     

    Ik begrijp het wel, maar wil je alleen maar meegeven dat veel van dat soort zaken nogal behoorlijk persoonlijk zijn. Wanneer zijn ervaringen steekhoudend? Negatieve reclame gaat 'verder' dan positieve reclame. Op bijvoorbeeld een verjaardag zal iemand eerder vertellen dat hij ergens bizar slecht heeft gegeven, dan dat hij ergens perfect heeft gegeten. Dat komt waarschijnlijk omdat een negatieve prikkeling van ons verwachtingspatroon veel meer emoties bij ons los maakt. (Phoe, wat een zwaar stukje.)

     

    Ik benadruk dit nog eens, omdat ik bijvoorbeeld een GlobalSat BT 338 GPS-muis heb. Persoonlijk, vind ik dat dus een prima ding. Daar waar mijn Garmin Map 76S mij in dichte bossen qua ontvangst in de steek liet, kon ik met deze GPS-muis i.c.m. een HP HX4700 met Ozie de cache perfect vinden. Elders in het forum is of werd anders beweerd (naar ik meen gelezen te hebben).

     

    Mijn korte conclusie is:

    * zeer snelle ontvangst / fix

    * een hele dag gebruiken, zonder op te laden

    * werkt perfect in de auto (TT5) én met Ozie in het veld

     

    Globalsat BT338 Reviewed by Pocket GPS World.

    www.pocketworld.com

     

    • "The Globalsat BT338 is a well designed and good looking receiver. It has a huge battery and excellent performance. You can strap it around your neck, or hide it in the glove compartment. It's most suitable for car navigation, but if you switch off Static Navigation then it can equally well be used for walking. I can recommend the receiver." See review.

     

    De technische gegevens, zoals je verzocht:

     

    Incl autovoeding en thuislader en lederen riemtas. Externe antenne niet nodig

     

    Een echter aanrader door de Sirf III chipset werkt deze GPS zeer zuiver en in de slechtste omstandigheden. Gaat zo een 15 tot 20 uur mee op de 1700mAh accu.

     

    Feature:

    1.SiRF Star III high performance and low power consumption chipset

    2.Communication with Host platform Via Bluetooth Serial Port Profile

    3.Built-in ceramic patch antenna

    4.Superior sensitivity for urban canyon and foliage environment

    5.3 LED to show the rechargeable Li-ion battery

    6.Operation time:15 hours, in continuous mode

    7.Bluetooth operation range:10 Meter

     

    Specification:

    ˙Chipset:SiRF Star III

    ˙Frequency:L1, 1575.42 MHz

    ˙C/A code:1.023 MHz chip rate

    ˙Channels:20 channel all-in-view tracking

    ˙Antenna Type:Built-in Ceramic patch antenna

    ˙Position:10 meters, 2D RMS

          5 meters 2D RMS, WAAS enable

    ˙Velocity:0.1 m/s

    ˙Time:1 us synchronized to GPS time

    ˙Default:WGS-84 Acquisition Time (Open sky, stationary)

    ˙Reacquisition:0.1 sec., average

    ˙Hot start:8 sec., average

    ˙Warm start:38 sec., average

    ˙Cold start:42 sec., average

    ˙Altitude:18,000 meters (60,000 feet) max.

    ˙Velocity:515 meters/second (1000 knots) max.

    ˙Acceleration:Less than 4g

    ˙Jerk:20 m/sec3

    ˙Voltage:Rechargeable and removable battery with 5V DC input charging circuit

    ˙Operation Time:Default 15 hours after fully recharged, in continuous mode Programmable >20 hours, in trickle power mode

    ˙Connection:Communication with host platform via Bluetooth Serial Port Profile

    ˙Protocol messages:NMEA-0183 output protocol

    ˙Output format:GGA(1sec), GSA(5sec), GSV(5sec), RMC(1sec),VTG(1sec)

    ˙Operating temperature:-20 ° to 60 ° C

    ˙Humidity:5% to 95% Non-condensing

    ˙Dimension:72.5mm × 40.4mm × 23mm

  18. Helaas kan ik maar ongeveer 10 Mb uppen naar de GPSr. Als ik meer doe dan krijg ik na een paar uur uppen een foutmelding :angry: Ook met de allerlangzaamste baudrate van 9600)

     

    Nou Kruimel, het zit je kennelijk niet echt mee. Zojuist de proef op de som genomen en de navolgende kaartbestanden op de Map 76S gezet:

    Alphen a/d Rijn MapSource Topo Nederland 910 kB

    Amerongen MapSource Topo Nederland 909 kB

    Amersfoort MapSource Topo Nederland 896 kB

    Amsterdam-Zuidoost MapSource Topo Nederland 900 kB

    Barneveld MapSource Topo Nederland 781 kB

    Delft MapSource Topo Nederland 1.69 MB

    Dordrecht MapSource Topo Nederland 1.33 MB

    Gorinchem MapSource Topo Nederland 761 kB

    Gouda MapSource Topo Nederland 1.18 MB

    Haarlem MapSource Topo Nederland 1.27 MB

    Harderwijk MapSource Topo Nederland 915 kB

    Hilversum MapSource Topo Nederland 1.24 MB

    Hoenderloo MapSource Topo Nederland 1.05 MB

    Huizen MapSource Topo Nederland 892 kB

    Leiden MapSource Topo Nederland 938 kB

    Maarsen MapSource Topo Nederland 1.14 MB

    Mijdrecht MapSource Topo Nederland 966 kB

    Nunspeet MapSource Topo Nederland 942 kB

    Rotterdam MapSource Topo Nederland 1.22 MB

    Sliedrecht MapSource Topo Nederland 850 kB

    Utrecht MapSource Topo Nederland 973 kB

    Woerden MapSource Topo Nederland 905 kB

    Zeist MapSource Topo Nederland 947 kB

     

    Totaal: 23,7 MB

     

    Normale laadtijd van ongeveer 48 minuten.

    Dit is dus gelijk aan MetroGuide 7.

    Baudrate: 9600 (daar schakelde hij zelf naar terug)

     

    Ik heb in het verleden ook wel een paar keer een error gehad met het uploaden van kaarten. Maar - ik ben natuurlijk geen kenner op dat gebied - het viel mij wel op dat dat telkens gebeurde als de screensaver inschakelde. Als ik gewoon achter de pc aan het 'rommelen' bleef was er niets aan de hand. Misschien kan je hier iets mee.

  19. Op mijn "oude" Map 76S is het vrijwel ondoenlijk, tenzij je het niet erg vindt telkens ruim 3 kwartier te wachten voordat het uploaden van de kaarten is voltooid.

     

    Niet zo min hoor over de 60CS !!!! (zonder X), daar verwacht ik het ook zonder problemen op te kunnen installen, en ik weet dat jij andere navigatiemiddelen hebt (Hx4700 met Tommy) die prima het ontstane gat van metroguide dichten......

     

    'Team Kleijn'

    Rob

     

    Zuid Nederland op de 60CS met CS en Topo Nederland gaat goed en is in een kleine 5 minuten geïnstalleerd, m.a.w. voldoet in mijn ogen perfect. En 5 minuten eerder denken dat ik ga cachen? Even klaarzetten en downloaden terwijl ik de overige spullen bij elkaar pak :blush:

     

    Een Map 76S heeft een seriële aansluiting, waardoor het uploaden nu eenmaal vele malen langzamer gaat dan met een USB aansluiting. Dat ging dus over de snelheid in relatie tot de gootte van de kaartsegmenten die je zou kunnen meenemen in een 76S. 24 MB MetroGuide is ruim half Nederland en zover ik kon zien met de kaartsegmenten van Topo is dat beduidend minder.

     

    OK, de 60CS heeft het dubbele aan geheugenruimte, maar - en daar ging het in mijn betoog om (!!) - Topo heeft minder kaartmogelijkheden (routing / straatnamen etc.) t.o.v. van de City Navigator en MetroGuide versies. Wil je dus geen afstand doen van je bekende functies die deze kaartversies met zich mee brengen, dan kom je waarschijnlijk met een geheugenprobleem te zitten.

  20. Kortom, de kaart komt pas echt tot zijn recht als je een "X-versie" hebt, waarbij je ook bijvoorbeeld MetroGuide of CN kunt laden. Het was prachtig geweest als dat elkaar een beetje had overlapt, maar dat zal wel een bewust commercieel en marketingtechnisch besluit zijn geweest. In ieder gevalk geen praktisch besluit!

     

    Nu was ik toch van plan een 60CSX te gaan kopen, dus ik ben wel erg blij met deze Topokaarten.

     

    Niet zo min hoor over de 60CS !!!! (zonder X), daar verwacht ik het ook zonder problemen op te kunnen installen, en ik weet dat jij andere navigatiemiddelen hebt (Hx4700 met Tommy) die prima het ontstane gat van metroguide dichten......

     

    'Team Kleijn'

    Rob

     

    Hohohoho, ik zeg niets ten nadele van de 60CS. (Let wel: Wie wijst er nu met regelmaat naar mijn Map 76S en zegt daarbij dat het een oude roestbak is ???? :blush: )

     

    Nee Rob, ik geef alleen mijn bevindingen weer, voor zover ik dat nu kan zien. Topo-kaartsegmenten slokken behoorlijk wat geheugen weg en als je dan ook nog bijvoorbeeld MetroGuide erbij wil installeren wordt het gebied wel héél erg klein. Kijk, ik ga ervan uit dat iemand die Topo aanschaft, dit ook daadwerkelijk gebruikt in het veld. Dat zo iemand waarschijnlijk in een eerder stadium om diezelfde reden MetroGuide of City Navigator heeft aangeschaft. Dat tezamen installeren op een GPS die geen "X" heeft kan tot geheugenproblemen leiden. Dat wilde ik er alleen mee zeggen.

  21. Zojuist met succes Topo NL op de pc gezet. Het had even wat voeten in aarde, want hij wilde niet uit zichzelf opstarten. Maar daarna verliep het vlekkeloos.

     

    In tegenstelling tot wat anderen heb ik niet automatisch geactiveerd, ofwel ik heb aangegeven dat ik geen internetverbinding had. Daarna verscheen de hash (zo rook het bijna ook) code en via acitivering op de Duitse site kreeg ik de activeringscode. Een hoop gepruts als je het zo doet, maar je weet wel de codes en dat zou een voordeel kunnen zijn (????).

     

    Overigens wil ik wel melden dat het programma de bestaande MapSource software detecteerde en alles netjes in die map heeft geïnstalleerd. Weliswaar op "C:", maar zeker niet in C:/Garmin. De Mappen die ik had aangemaakt werden keurig gebruikt.

     

    Qua kaart is het even wennen, maar qua detail is hij superieur t.o.v. MetroGuide Europe V7. Daar waar MetroGuide een enkel spoor aangeeft, geeft Topo een heel rangeerterrein aan. In de Krimpenerwaard barst het van de slootjes en die staan er allemaal op.

     

    Maar..........., zoals ook al eerder gezegd staat er geen enkele straatnaam vermeld en dat vind ik bijzonder hinderlijk. Het is nu of het één of het ander, waarbij de kaartdelen van Topo wel veel meer geheugen innemen. Op mijn "oude" Map 76S is het vrijwel ondoenlijk, tenzij je het niet erg vindt telkens ruim 3 kwartier te wachten voordat het uploaden van de kaarten is voltooid. Ik vind het in ieder geval bijzonder hinderlijk, want als wij gaan cachen beslissen we slechts kort voor vertrek waar we heen gaan. Dus wil ik graag alle kaartsegmenten in de GPS hebben waar we mogelijk naartoe zouden kunnen gaan.

     

    Kortom, de kaart komt pas echt tot zijn recht als je een "X-versie" hebt, waarbij je ook bijvoorbeeld MetroGuide of CN kunt laden. Het was prachtig geweest als dat elkaar een beetje had overlapt, maar dat zal wel een bewust commercieel en marketingtechnisch besluit zijn geweest. In ieder gevalk geen praktisch besluit!

     

    Nu was ik toch van plan een 60CSX te gaan kopen, dus ik ben wel erg blij met deze Topokaarten.

  22. Als ik dit topic lees, ga ik ervan uit dat er wordt gesproken over de "standaard" steunen van Garmin.

     

    Maar ik heb een vraag of er hier mensen zijn die ervaring hebben met RAM Mounts, ook te vinden op RAM Mounts NL maar dan zonder enig adres of naam van de zaak die het verkoopt. Met wat googelen op het telefoonnummer kwam ik bij Waypoint te Notter uit. Op hun website staat dat ze importeur zijn, maar nergens is ook maar een prijs te vinden van deze steunen.

     

    Op het Belgische Geocaching-forum lees ik overigens héél goede recensies over deze vorm van bevestiging. Sterker, ze zeggen daar dat ze beter zijn dan de Garmin versie (i.v.m. uitval door schokken en trillingen etc.)

     

    Wie-O-Wie heeft ervaring hiermee in kwaliteit en prijs.

  23. Je kunt er ook een Bookmark van maken in je browser.

     

    Ik heb Opera PPC op de PPC staan en heb index.htm als een bookmark (Favoriet)  in de browser gezet. Je hebt immers de browser nodig om te smurfen?

     

    Ik copieer gewoon de directory aangemaakt door GSAK naar de PPC en altijd op dezelfde plek.

     

     

    Ja, je hebt hetzelfde als ik, maar dan als favoriet. Maar omdat ik dus 4 categoriën van caches heb zou ik 4 favorieten hebben. Nou, en dan ben ik weer terug bij af.

    Ik werk met launcher op mijn PDA en heb dus prachtige pictogrammen in mijn "today" scherm. Daar wilde ik op voortborduren. In de windows van de pc kun je een "eigen" pictogram aan een snelkoppeling plakken. Maar dat schijnt dus niet te kunnen met WindowsCE.

     

    Heb wel even naar clauncher gekeken, maar dat schijnt de rest van de instellingen te doen ontregelen, las ik.

     

    Maar een pictogram moet wel aan een HTML-file gekoppeld kunnen worden. IK weet alleen niet hoe. Ook in de PDA staan HTML-files die geen "internet- explorer" pictogram meer hebben, maar een "eigen" pictogram, terwijl het wel HTML is. Dus ik laat mijn vraag nog even staan of iemand weet hoe dat wel gerealiseerd kan worden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...