Spring naar bijdragen

Finbar.nl

Leden
  • Aantal bijdragen

    107
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Finbar.nl

  1. Voor wat het waard is....ik stoor me meer aan en 'tftc' na een wandeling van enkele kilometers dan aan het feit dat iemand een cache wel of niet terecht logt.

     

    Jan

     

     

    Hier kan ik me helemaal in vinden. tftc (thanks for this comment)

  2. Bij sommige caches zou het zomaar heel moeilijk kunnen zijn om je eigen cache weer terug te vinden ("achter welke lantaarnpaal had ik het rolletje ook alweer weggegooid?") dan moet het zelfloggen wel kunnen, toch?

    Veel plezier met cachen trouwens!

  3. :eek: Geocachen was toch Kruimeldief???:eek:

     

     

     

     

    Nederig neem ik mijn hoofd af!!!

     

    Ontzettend bedankt voor alle caches die ik dank zij jullie heb kunnen doen en de paar die ik dank zij jullie heb kunnen leggen. Geniet van de nieuwe vrije tijd!!!

     

    Groundspeak zal jullie gaan missen!

     

    Groetjes

     

    Hans

  4. Hm, de beheerder zelf heeft je gevraagd er een cache te plaatsen? dat vind ik toch wel behoorlijk op (of zelfs over) het randje.

    komt op mij over alsof de beheerder op deze manier zijn bezoekers aantallen wil opkrikken

    Maar misschien wil de beheerder mensen in het bezit van een uitdraai van de cache en een GPS wel gratis toegang geven tot het park....:thumbup::beerchug::thumbup:

  5. Ooit heb ik in Inverness een multi gelopen door het centrum. Alles prima gevonden, soms met wat moeite, maar het was een mooie kennismaking met de stad. Toen ik op het eindcoordinaat aankwam heb ik lang gezocht, maar niks kunnen vinden. Later bleek dat gemeentewerkers de cache hadden weggehaald, maar ik was wel op de goeie plaats gekomen.

    Ik heb de cache met veel plezier gelopen en daar was het me om te doen. Natuurlijk had ik graag mijn naam in het logboekje geschreven, maar ja, dat zat er niet in.

     

    Ik heb wel gelogd, maar dan wel een "Not Found".

    Of de CO had gevonden dat ik wel een Found mocht loggen of niet, ik had hem niet gevonden. Ik had plezier aan de cache gehad, ik heb mijn ervaring op internet kunnen loggen.

    Het enige verschil is een cijfertje in het aantal gevonden caches. Who cares?

  6. .

     

    En vooral:

    2. Ga bij de Provinciale Staten-verkiezingen van 2 maart a.s. stemmen op een partij die het natuur-afbraakbeleid van de huidige regering niet steunt!

     

    Groetjes, Fangorn.

     

     

    Helemaal mee eens!:thumbup: :thumbup: :thumbup:

  7. Aha, ik had me nooit gerealiseerd dat er een tijd in te stellen was en had ook nooit op de tijd gelet. Ik heb het nu aangepast, en ik zal me laten verrassen....

    Bedankt voor de tip!

  8. .... Wellicht dat dit tevens aanmoedigt de afstand te vermelden op de pagina. De attributes bevatten (sinds kort? nooit opgevallen..) een aantal afstandicoontjes .. kleine moeite om er een te selecteren en toe te voegen.

     

     

    Pas heb ik 5,5 uur gedaan over een cache van 9 kilometer (maar ruim 14 km gelopen) :lol1: dus de vermelde afstand zegt niet altijd alles....

    In ieder geval bedankt voor de tip van de icoontjes. Ik heb bij mijn caches de icoontjes toegevoegd.

  9. Hallo

    ik ben een Belgische geocacher met 75 actieve caches on line. Hier in België zonder problemen.

    Nu heb ik er eentje net over de grens gelegd. Maar deze werd snel gearchiveerd owv het ontbreken van toestemming. :lol1:

    Dat was nieuw voor mij, zoiets bestaat hier niet. Nu blijkt dat ik toestemming moet vragen bij Natuurmonument. Heeft iemand daar al ervaring mee ?

    Zijn ze streng of soepel ? Is er een contactpersoon ? Kan iemand mij goeie raad geven aub ?

    Alvast bedankt !

     

    Vreemd dat je in Belgie geen toestemming hoeft te vragen. Ik heb in mei 2009 toestemming bij het ANB (Agenstchap voor Natuur en Bos Limburg) gevraagd om een cache in een Belgisch natuurgebied te mogen leggen, maar daar wordt nog steeds over gestudeerd...

    Ik geloof nooit dat het gewaardeerd wordt als ik mijn cachje zonder toestemming ga leggen.

     

    En, over Natuurmonumenten, je verzoek is bij het bezoekerscentrum binnengekomen en is doorgstuurd naar de betrokken medewerker.

     

    Groetjes

    Finbar.nl

  10. Inderdaad, ik begrijp je. Het is maar zoals je het interpreteert.

    Ik laat een DNF staan. Als ik gisteren iets niet gevonden heb en vandaag vind ik het wel, dan verandert er niets aan het feit dat ik het gisteren niet gevonden heb. Ik zie dus geen reden de log van gisteren weg te halen, want die geeft nog steeds correct de feiten van gisteren weer. In de database van geocaching.com is te zien dat ik de cache uiteindelijk wel gevonden heb(bijvoorbeeld in de Google maps). Als ik jaren later door mijn logs kijk kan ik nog steeds zien dat ik hem eerst niet en later wel gevonden heb, wat een juiste weergave van de feiten is. Dat vind ik voor mijzelf ook leuk om nog te kunnen zien.

     

    Vandaar dat ik de tekst uit mijn DNF log kopieer in mijn foundlog. Zo blijft het een logisch geheel.

    voorbeeld:

     

    [september 3, 2009 by Finbar.nl (502 found)

     

    Uit mijn log van 31 mei:

    "Grmpfff,

    heb ik me dus wel door het loze vissertje laten verschalken... Heb nog wel wat rondgekeken, maar wilde niet te veel opvallen. Ik zal dus wel terugkomen....

    Wel alvast de foto gemaakt...."

     

    En hoe is het mogelijk!! icon_smile_shock.gificon_smile_shock.gificon_smile_shock.gif

    Naderhand nog eens terug geweest, toen geen vissers in de buurt en de hele omgeving afgezocht, maar alweer niks kunnen vinden. vandaag in de omgeving wat eerder niet-gevonden caches opnieuw gezocht en allemaal nu wel gevonden. Zelfs ook deze en ook nog heel snel ook!

    (gelukkig wel, want ik zat nog maar net in mijn auto, toen een regenbui losbarstte, waar ze in Schotland trots op zouden zijn geweest!)

    Waarom is dit eerder een probleem geweest?

    In ieder geval bedankt!

    In: Irish peat

    Out:-

    Slán,]

    Finbar.nl

  11. Wat bedoel je met "Zo blijft het aantal founds-notfounds zoals het is"? Je verliest toch een notfound, terwijl je die cache toch een keer niet gevonden hebt? Dus het aantal notfounds is niet meer zoals het is. Ik begrijp niet wat je bedoelt.

     

    Wanneer je iets eerst niet vindt ern daarna wel gevonden heb, dan heb je het toch gevonden? Dan kan je toch niet zeggen dat je het niet gevonden hebt?

    Wanneer je je found logs en DNF logs bij elkaar optelt, kom je tot de caches die je gedaan hebt. Wanneer je je DNF logs laat bestaan, heb je er meer gedaan, toch?

    Nou ja, het is maar hoe je het bekijkt, het is mijn manier en inwisselbaar voor elke andere.

  12. Ah! Zetten jullie soms een DNF om in een Found als je hem later toch hebt?

     

    Wanneer ik een cache niet vind, plaats ik een DNF log. Vind ik hem later wel, dan kopieer ik de tekst van mijn DNF log in mijn Found-log en delete de DNF log. Zo blijft het aantal founds-notfounds zoals het is en blijven toch mijn zoekprobelemen terug te vinden.

  13. Wat een vreemd verloop krijg deze verkiezing.... :dribble:

    Volgens mij kan ik alleen zelf bepalen wie voor mij het belangrijkst was in dit jaar cachen. En als die persoon dat niet terecht vindt, of om andere redenen niet genoemd wil worden, is dat zijn zaak, maar blijft mijn keus toch overeind staan. Ik kan dan toch plots niet iemand anders de beste gevonden hebben?

    Ik heb gestemd en blijf bij mijn keus en als mensen het met de verkiezing niet eens zijn, dan stemmen ze toch niet.

    Het kan zo simpel zijn in het leven.....dacht ik. :thumbup:

  14. Alleen is het moeilijk om tussen flats (meervoud) met 6+ verdiepingen, in smalle paadjes tussen achtertuintjes 'under cover' te gaan zoeken.

     

     

    Dit zijn dan ook caches die door mij niet snel gevonden zullen worden, of liever: niet gezocht zullen worden.

    Laat mij maar ruim 10 km door besneeuwde bossen trampelen om achter het "geheim van de kok" te komen, daar vind ik veel meer voldoening in. :cry:

  15. Bij omstanders heb ik het ook over speurtochten en bij verdere interesse wil ik het internet ook nog wel noemen en de verdere gang van zaken. Maar laat natuurlijk geen WP's of caches zien.

     

    Tot nu toe ben ik niet door terreinbeheerders of politie tegengehouden, maar dan zou ik wel geocachen noemen, duidelijkheid scheppen over een onschuldige hobby; er omheen praten schept alleen maar argwaan en onduidelijkheid.

     

    Bij de cache die ik in de gemeente Heerlen heb gelegd heeft de medewerker van de Gemeente zelf de informatie over de cache aan de politie doorgegeven, maar ik verwacht niet dat het op de vergadering van het hele korps besproken is... :blink:

  16. Via Alfred Issendorf en een lerares Spaans blijkt het een Catelaanse tekst te zijn, maar schijnbaar niet te vertalen voor een lerares Spaans. Je zal dus nog verder moeten blijven zoeken, of misschien de logger een mailtje sturen in het engels, al begrijp ik dat niet iedere Catelaan Engels spreekt...

    Succes ermee

    Groetjes

    Slán,

    Finbar.nl

×
×
  • Nieuwe aanmaken...