Spring naar bijdragen

marieholm

Leden
  • Aantal bijdragen

    90
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door marieholm

  1. 4e Quick & Flupke CITO EVENT "Beegderheide"

     

    http://www.geocaching.com/geocache/GC4X52V_4e-quick-flupke-cito-event-beegderheide?guid=32eb6fd9-b1db-4211-890f-15d929a350a9

     

    Eerst werken in de natuur en aansluitend een multy met een aantal bezoeken (traditional's) die aandacht besteden aan bijzondere of zeldzame dieren of planten
    die voorkomen op de Beegderheide.

     

    Bekijk de fotogalerij

    http://www.geocaching.com/seek/gallery.aspx?guid=63170075-3838-497f-a354-ebae2f056de8

     

     

     

  2. Kleinste en nauwkeurigste chipset voor plaatsbepaling

    Nieuwe MEMS-chipset levert nauwkeurige informatie over richting en plaats met behulp van tien verschillende vectoren

    Publicatiedatum: 9 mei 2011

     

    STMicroelectronics introduceert een complete hardware-oplossing voor geavanceerde systemen voor plaatsbepaling, die gebruik maakt van tien verschillende vectoren. De chipset meet lineaire, hoek- en magnetische verplaatsing in drie dimensies, aangevuld met verplaatsing in hoogte. Hiermee wordt onder andere navigatie bij afwezigheid van GPS-signalen mogelijk in gebouwen met meerdere verdiepingen en in bergachtig en bebost terrein.

     

     

     

    De nieuwe chipset bestaat uit een geo-magnetische module van 3x5x1 mm (LSM303DHLC) die op drie assen zowel lineaire beweging meet als beweging ten opzichte van het aardmagnetisch veld, een drie-assige digitale gyroscoop van 4x4x1 mm (L3G4200D) en een silicium druksensor van 3x3x1 mm waarmee hoogteverschillen van 30 cm kunnen worden gedetecteerd. De druksensor heeft een meetbereik tussen 260 en 1260 hectopascal wat overeenkomt met een hoogte tussen -700 m en +10.000 m ten opzichte van het zeeniveau.

     

     

    De integratie van deze chipset in draagbare consumentenapparatuur wordt ondersteund door de iNEMO-software-engine van STM, die de output van deze sensoren via speciale algoritmes omzet in zeer nauwkeurige plaatsinformatie.

     

     

     

    De nieuwe MEMS-chipset is nu beschikbaar voor evaluatiedoeleinden. Productie in grote aantallen staat gepland voor het derde kwartaal van 2011.

     

     

     

    Meer info:

    www.st.com/internet/com/press_release/p3156.jsp

     

     

    --------------------------------------------------------------------------------

     

    Miniatuur track&trace-apparaat voor nog geen 100 Euro

    De Beagle, een track&trace-apparaat ter grootte van een lucifersdoosje

    Publicatiedatum: 10 mei 2011

     

    De door de Nederlandse firma KCS ontwikkelde Beagle is een track&trace-apparaat in miniatuuruitvoering voor een uiterst bescheiden prijs. Kleiner dan een lucifersdoosje, technisch uiterst modern en zeer praktisch in gebruik. De Beagle stelt de gebruiker in staat de exacte locatie van een persoon, dier of object te bepalen met desgewenst de afgelegde route daar nog bij. Alles wat je nodig hebt is de Beagle en een mobiele telefoon of computer.

     

     

     

    Tracking & tracing – letterlijk ‘opsporen en volgen’ – wordt (tot nu toe) vooral door grote organisaties toegepast om goederenstromen te sturen en te controleren. De bestaande systemen en apparaten zijn groot, kostbaar en werken veelal in combinatie met dure abonnementen. De Beagle biedt dezelfde techniek, maar dan volledig toepasbaar ook voor particulier gebruik op basis van GPS. Vooral de geringe omvang, het gebruiksgemak en de lage prijs maken dat mogelijk. Voor nog geen € 100 en de kosten van een prepaid sim kaart beveiligt de Beagle alles wat de eigenaar lief en dierbaar is.

     

     

     

    De toepassingsmogelijkheden van de Beagle zijn legio. Een kind dat regelmatig langs donkere en onveilige wegen fietst, is met behulp van de Beagle op elk gewenst moment gelokaliseerd. Vanzelfsprekend geldt hetzelfde voor een kostbare auto, fiets of boot. Uitgerust met een state of the art GPS-ontvanger stelt de Beagle de gebruiker in de gelegenheid om betrouwbare en accurate navigatiedata op te halen en op te slaan.

     

     

     

    De Beagle werkt als een mobiele telefoon met een normaal abonnement of prepaid simkaart naar keuze. Informatie-uitwisseling gebeurt per sms. De Beagle werkt altijd, overal, waar ook ter wereld. In gebieden zonder bereik slaat de Beagle tot 6000 posities op die op een later tijdstip opvraagbaar zijn. De eigenaar van de Beagle kan de details van de gebruiksbehoefte zelf instellen. Alle informatie kan desgewenst worden opgeslagen op een speciale server, die volledig beveiligd is. De Beagle is oplaadbaar via een universele micro-USB-kabel.

     

     

     

    Meer info:

    www.beagle.me

  3. Gelezen op E WEEKLY elektor newsletter 4 februari 2011

     

     

    STMicroelectronics heeft de eerste chip ontwikkeld die in staat is om signalen van vier wereldwijde satelliet-navigatiesystemen te ontvangen en te verwerken. Hierdoor wordt de nauwkeurigheid van satellietnavigatie sterk verbeterd in bijvoorbeeld stedelijke gebieden waar het ‘zicht’ op satellieten beperkt is. De nieuwe ontvangerchip is naast ontvangst van GPS geschikt voor ontvangst van GALILEO, het Europese navigatiesysteem dat naar verwachting in 2013/2014 gereed komt, GLONASS (Global Navigation Satellite System), de Russische tegenhanger van GPS, en QZSS (Quasi-Zenith Satellite System), de Japanse uitbreiding op GPS.

     

     

     

    De nieuwe chip met de naam Teseo II heeft een krachtige ARM9-kern voor het verwerken van de navigatiesignalen en is uitgerust met USB2.0, CAN, A/D-converter, I²C, MSP (Multi-channel Serial Port), UART en GPIO. De chip gebruikt de ‘Self-Trained Assisted GPS technology’ van STMicroelectronics die het opstarten onder moeilijke signaalcondities verbetert. De Teseo II chip kan in persoonlijke navigatiesystemen worden toegepast en is ook leverbaar in een ‘automotive-grade’ uitvoering. Samples van de Teseo II (typenummer STA8088EX) zijn op dit moment beschikbaar en de productie in grote aantallen staat gepland voor het derde kwartaal van 2011.

     

     

     

    Meer info:

    www.st.com/internet/com/press_release/p3113.jsp

  4. Onze GPS'n.

    Magellan GPS 300 sinds 1998.

    Magellan eXplorist 500 Europ Rev. 5.2.57. sinds 2007.

    Magellan eXplorist 500 N.A.Rev. 5.2.03. sinds 2008.

    Garmin Oregon 300 sinds 2009

    NAVIlock GPS USB dongle sinds 2009.(laptop met U Center)

  5. Test Garmin Nederland Binnenwateren in COMPUTER-IDEE.

    De mening van . COMPUTER-IDEE. Nr 16/2009. 21 juli-4 augustus blz 25.

    Goed :Leuk concept.

    Slecht :Afwijkingen eigen positie en objecten,te weinig diepte-informatie.

    Conclusie:Als volwaardig navigatiemiddel is deze kaart absoluut ontoereikend.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...