Spring naar bijdragen

Scoloo

Leden
  • Aantal bijdragen

    38
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Berichten geplaatst door Scoloo

  1. Een NM log schrijf je niet in de eerste plaats om een cache te laten archiveren.

    Je schrijft zo'n log om de cache eigenaar te alarmeren dat er onderhoud nodig is.

    Je kunt bevindingen natuurlijk ook bij je "found" log schrijven of in een "write note", maar de ervaring leert dat cache eigenaren daar of overheen lezen of denken dat de situatie niet zo ernstig is, zodat de onderhoudsronde nog wel kan worden uitgesteld.

    In de tweede plaats schrijf je een NM log voor de cachers die na jou komen.

    Deze zijn dan ook gewaarschuwd dat er iets aan de hand is en kunnen, in geval van bijvoorbeeld een natte logrol, zo vriendelijk zijn om deze te vervangen wanneer ze toch van plan waren om de cache te bezoeken of de cache overslaan.

     

    De reviewers zijn niet primair verantwoordelijk voor het controleren en uiteindelijk archiveren van slecht onderhouden caches, maar omdat er zoveel klachten kwamen probeert men er (sinds december 2011) wat aan te doen.

    Afhankelijk van de drukte bij de andere werkzaamheden is hier een procedure voor opgestart.

    http://forums.groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=287324 berichtje #2

    De Nederlandse reviewers beginnen, meen ik, op dit moment 3 maanden na de eerste NM log met waarschuwen.

    Het duurt hierna zeker nog een paar maandelijkse waarschuwingen voordat de cache echt wordt gearchiveerd (als er geen onderhoud wordt gepleegd natuurlijk)

     

    In tegenstelling tot de NA log krijgen de reviewers geen notificatie van NM logs.

    Zij maken gewoon een PQ op een bepaald moment in de maand van de caches waar NM logs op staan.

    Dat betekent dat het des te langer duurt voordat deze caches bij hen onder de aandacht komen wanneer er geen NM logs geschreven worden.

    Nee dat had ik begrepen inderdaad. Maar ik was er niet van op de hoogte dat reviewers niet automatisch NM te zien kregen. Ik dacht namelijk dat de co binnen een bepaalde tijd actie moet ondernemen. Maar aangezien de co van cache waar ik het over heb, volgens mij geen onderhoud gaat plegen, kan ik hem het beste misschien een rechtstreeks mailtje sturen. Wel jammer dat het zo moet maar ok.
  2. 1 keer heb ik een NM log geplaatst. Omdat het logrolletje zo nat was dat ik hem gewoon moest uitknijpen. Nu... meer dan een maand later en is er nog steeds niks aan gedaan. Wanneer gaat zown cache dan het archief in? En inderdaad Barny, we zouden het meer moeten doen. En een betere wereld begint bij jezelf, dus bij deze zal ik het ook meer doen. Al ben ik tot nu toe wel gezegend met weinig caches die onderhoud nodig hebben/niet in orde zijn.

  3. @No name: helemaal gelijk in. Daarom zei ik ook dat ik eens naar een event ga van iemand van het forum. En cachen is voor mij wandelen en zoeken.

     

    En ja ik vind achter een gps aansjouwen meer volwassen dan virtueel puntjes scoren door tb's te discoveren.

     

    Maar als jij er veel plezier aan beleeft ben ik wel de laatste die zegt dat dat onzin is.

  4. Ben nog nooit op een event geweest en na al die verhalen hier gelezen te hebben trekt het mij al helemaal niet meer. Vooral het discoveren kan ik niet begrijpen. Waarom?! Volwassen mensen in een volwassen wereld..... toch? Ook met z'n allen naar een cache sjouwen is iets wat mij totaal niet trekt. Misschien dat ik eens in de toekomst naar een event ga van iemand van het forum hier.

     

    Ik zou men mond ook niet kunnen houden als ik al die mensen zie discoveren. Zou ze ronduit uit lachen.

  5. Inderdaad heel vreemd die regels. Alles uitgewerkt mag maar niet die heilige eindcoordinaten. Hoeveel wil je je zelf voor de gek houden.

     

    Ben trouwens benieuwd of de eigenaar van geoleaks hier al stiekem meelezen.

     

    @barry : mooi en eerlijk antwoord van je! Vind ik leuk om te lezen. Hoop dat je nog veel cacheplezier mag beleven. En voel je niet op je teentjes getrapt. Ieder zijn ding, dat vind ik juist het leuke aan cachen. Ook ik kan me niet in alles vinden, maar ach, als het voor jouw maar leuk blijft toch?

    • Top! 1
  6. En niemand kan de "illegale" praktijken van het doorgeven van lijstjes op Events blootleggen? Of vind iedereen het daar wel ok? Beetje hypocriet om de Geoleaks beheerders, die wel transparant te werk gaan (misschien buiten de donaties om), te gaan doorlichten. Of hier iedereen heilig is. De handel is niet daar gaande, er wordt tussen geocachers onderhands juist heel veel "valsgespeeld". Maar iedereen schijnt zijn geweten hier te willen sussen.

    Alsof er wordt gesuggereerd dat we heilig zijn. Wat is nou precies je punt?

     

    Ik heb alles ook wel voorbij zien komen. Voor mij is de discussie wel gesloten.

  7. Scoloo, iemand heeft mij verteld dat de oplossingen van mijn mysteries op Geoleaks staan.

    Ik maak geen mysteries meer.

    Jammer. Er zijn ook zat mensen die het wel waarderen. Maar ik snap je wel.

    Ik vraag me nog steeds af waar de 30 Euro's heen gaan???????????????????????????

    Naar Indonesië. Of wil je graag precies weten welk project enzo? Moet je even een account op geoleaks aanmaken
  8. Ach zie het als kruiswoordpuzzels van 4/5 sterren. Sommige kunnen er uren op puzzelen en anderen kijken achterin naar de oplossing. Beiden komen ze tot een volledig ingevulde puzzel.

     

    @od : puzzelplezier? Tuurlijk klinkklare antwoorden kom je er misschien weinig tegen maar ik zie persoonlijk een hint in de trant van, gebruik site zus en zo en druk op knop 123 voor het coordinaat, ook als klinkklaar antwoord.

     

    En die 30 euro.... ach ja ik maak het zelf wel over naar Indonesië. Hoeven zij niet voor mij te doen.

  9.  

     

    En wat is valsspelen? Welke behoefte heeft een geocacher? Ik ga liever de natuur in dan dat ik achter de pc zit, dat doe ik al vaak genoeg verplicht. En aangezien ik in de buurt de meeste leuke caches wel gedaan heb, is het voor mij nu een goede optie om wellicht Geoleaker te worden. Dan kan ik de ego-puzzels die er hier nog zat liggen, transformeren in wat traditionals.

     

    Dus je vind feitelijk wel dat je het recht hebt om een cache te "verkrachten" ? Stomme CO's ook altijd...... En dan ga je deze cache zeker ook gewoon loggen ?

    Persoonlijk zou ik mij de ballen uit de broek schamen....

    De verkrachting van de cache is mijns inziens al gebeurd, dus wat dat betreft heb ik er geen moeite mee. En me schamen omdat ik een coordinaat bezoek zonder het puzzeltje op te lossen? Nee sorry, ik heb grotere problemen in mijn leven. En het lijkt me heerlijk om te loggen met... uiteindelijk met een tooltje opgelost. Bedankt voor de cache, groeten de heer Leaks.

    Haha, ik zou zeggen veel succes. Betwijfel of je het meent. Volgens mij heb je gewoon een diepe wrok tegen mysterie's. Deel je je logjes even met ons?

     

    Wie houdt wie voor de gek?

  10. Scoloo, bedrog is in eerste instantie jezelf bedriegen. Pas geleden heb ik iemand daar op aangesproken en via een PM schreef hij dat hij inderdaad de zaak had besodemieterd.

    Dat doet mij denken aan de aanbieding in de supermarkt: zes witte puntjes voor 1 euro. Zwarte puntjes die worden witgewassen.

    Daar heb je helemaal gelijk in. En ik moet ook eerlijk zeggen dat toen ik net begon een account heb aangemaakt op geoleaks. Nadat ik meerdere keren geen antwoord kreeg van een co. Maar dat stond mij snel tegen. Vooral ook omdat eindcoords vrijgegeven worden van premium only caches. Voor een hint leek het mij handig maar daar kwam mooi bedrogen mee uit. Maar of ik me erover opwind? Nee dat niet. Wel als iemand er heel trots op is dat hij zoveel eindcoords heeft gekregen via geoleaks. Maar dat vind ik het zelfde van Co's die geen hint willen geven als je erom vraagt. Of gewoon helemaal geen antwoord terug sturen.

     

    Maar uiteindelijk kom je weer bij het begin.... iedereen speelt zoals hij wil.

  11. Ik hou van puzzelen en dus ook van mysteries. Ik heb ook wel eens het idee dat de puzzel wat ver gaat en dan mail ik voor een hint. Klinkklare antwoorden heb ik liever niet. Het oplossen van een moeilijke puzzel geeft mij voldoening. Als er dan een simpele nano ofzo ligt baal ik zeker wel.

     

    Soms zie ik een mysterie ook wel eens als bescherming van de cache. De co zal wel denken : als je geen moeite wil nemen voor de puzzel dan is deze cache niks voor jouw.

     

    Geoleaks gebruik ik niet. Wel mailtjes voor een hint. Plus dat het 30 euro kost, vind het gewoon zwaar valsspelen. Wel met de eer opstrijken van kijk mij die moeilijke mysterie doen maar ondertussen gewoon op geoleaks kijken. Nee das niks voor mij.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...