Spring naar bijdragen

Mr.Chaos

Leden
  • Aantal bijdragen

    304
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Mr.Chaos

  1. Hallo allemaal,

     

    Voor de gebruikers van Firefox is Greasemonkey waarschijnlijk geen onbekende. Deze add-on zorgt ervoor dat je script kan uitvoeren op een pagina waardoor je extra mogelijkheden krijgt of irritante zaken kunt veranderen zonder dat je een verzoek in hoeft te dienen om dingen te veranderen.

     

    Dit kleine tooltje heeft nu ook een van mijn kleine irritaties met de GC site opgelost. Ik wilde namelijk graag een template voor mijn logs hebben zodat bepaalde informatie altijd aanwezig is. Dit is een script wat mijn probleem op lost, misschien is het -ondanks dat het wat ruw is- ook een leuke aanvulling voor jullie GC.com gebruik.

     

    Je vindt het script hier: http://userscripts.org/scripts/show/22959

     

    Greasemonkey vindt je hier: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/748

     

    Cheers Marcel

     

    Heel mooi, met één druk op de knop standaard logjes voor standaard micro's! :thumbup:

  2. ....Als je in een query namenlijk meer dan 500 resultaten bereikt zal gc.com willekeurig caches weglaten. Je loopt dus kans dat je net die ene mega leuke cache dicht in de buurt van je vakantieadres misloopt

     

    Goede tips! Volgens mij laat gc.com overigens geen willekeurige caches weg uit een query die groter is dan 500 caches, maar werkt het op plaatsingsdatum. De nieuwste caches in de gedefinieerde regio worden in zo'n geval niet meegestuurd.

  3. Waar woon je? Wij hebben in Wildervank (provincie Groningen) twee nachtcaches neergelegd. Geen idee of dat in de buurt is.

    We wonen tussen deventer en zwolle.

    Maar alles in het oosten van het land is prima.

    Tot horens

    Boscottage

     

    Kijk in dat geval ook eens over de grens, in Duitsland stikt het van de nachtcaches!

    zie http://www.nightcaching.org

  4. Wij hebben al vele geocaches gelopen door heel Nederland/Europa heen.

    En vinden het erg leuk om ook nachtcaches te lopen :thumbup: .

    Het vinden van deze nachtcaches is te omslachtig en lastig.

    Om deze reden kwam bij ons het idee op om wellicht een uniek icoontje te laten maken voor nachtcaches.

    Het is een stuk makkelijker zoeken naar nachtcaches.

    Daarnaast zijn nachtcaches dermate afwijkend van de 'gangbare caches', dat een uniek icoontje hier wel op zijn plaats zou zijn lijkt ons.

     

    Wij zijn benieuwd hoe hier door medecachers over gedacht wordt.

     

    In Nederland is er een bookmarklist van hrng waar de nachtcaches op staan, voor Duitsland zou je hier eens kunnen beginnen: http://www.nightcaching.org/

  5. Ten eerste, er zijn geen Garmin GPS-toestellen die hun positie via bluetooth kunnen doorgeven.

     

    Die zijn er wel, maar daar kun je weer niet stand-alone mee navigeren, het is eigenlijk gewoon een GPS-muis, maar dan van Garmin. https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=272

     

     

    De 60-serie kan wel zijn positie via een seriële poort doorgeven. Aan het andere eind van de draad moet dan een computer met seriële poort zitten, met daarop een programma dat NMEA signalen kan verwerken.

    Ik heb echter begrepen dat dat dat die poort bij pocket-PC's een probleem is.

     

    Mijn IPAQ heeft gewoon een seriële poort, daar kan je als je het juiste kabeltje hebt gewoon een handheld GPS aan hangen voor gebruik in Ozi. Die kabeltjes kan je overigens ook zelf klussen, kijk eens hier: http://home.deds.nl/~sjello/MooieSpullen/index.htm

     

    Of dit ook draadloos kan betwijfel ik (tenzij je zelf heel handig bent met electronica, zenders en ontvangers ofzo), ik heb zo'n oplossing in ieder geval nog nooit gezien....

  6. Ik heb CompeGPS gebruikt, maar ik geloof dat anderen dit met Ozi-Eplorer gedaan hebben.

     

    Misschien kan het met Mapsource ook, maar zou zo even niet weten hoe.

     

    Zoek je zo iets?

     

    voor Google Maps

     

    http://maps.google.nl/maps?q=http://extran...l/provincie.kml

     

    voor Earth

     

    http://extranetnk.xs4all.nl/kml/provincie.kml

     

    De coordinaten staan in de file. Vrij naar Valery Hronusov gepubliceerd in de Earth Community

     

     

    Heel mooi, daar gaan we eens mee spelen!! :thumbup::)

  7. :ph34r: Hallo allemaal,

    Ik heb vorge week op Mallorca een paar caches gevonden.Daarvan heb ik er in het hotel ook een paar gelogd.Gisteren heb ik thuis de rest van de logjes geschreven.Degene die ik thuis heb geschreven staan nu wel bij mijn gevonden lijst maar de andere niet.Weet iemand hoe dit kan? :P

     

    Welke "gevonden lijst" heb je het over? Op geocaching.com of op geocaching.nl?

     

    op de .nl site

     

    In dat geval moet je op de Nederlandse site even onder het kopje "statistieken --> corrigeer logs" handmatig de ontbrekende GC-codes toevoegen. Lees ook even dit draadja: http://forum.geocaching.nl/index.php?showtopic=7823

  8. Bij mij doet het geluidje het nog niet en het plaatje voor als je in de buurt komt ook niet.

    Iemand suggesties ?

     

    Ik heb wel een suggestie, aangezien ik ook een tijdje aan het klooien ben geweest voordat ik het aan de praat had. Waarschijnlijk heb je OziexplorerCE niet geïnstalleerd in de standaard directory, maar op een geheugenkaart o.i.d. Er gaat dan wat mis met de installatie (zie hier), dit moet je even handmatig rechtzetten, daarna werkt het waarschijnlijk gewoon.

     

    If you tell the Add/Remove Program Manager that you do not want to install to the default application install directory and choose say the storage card then the installation will be totally stuffed up. Instead of installing the software exe files and common files to the same folder (OziExplorer) they will be installed to separate folders using descriptive names instead of the specified name in the install files. The common files must be located in the same folder as the exe files so you will need to manually move all the files and folders in the CE OziExplorerCE Common Files folder to the CE OziExplorerCE folder.
  9. Wij zijn inmiddels voorzien, bedankt Mr. Chaos! Inderdaad professioneel, zelfs het kleinste afval kan worden opgeraapt. Hmm, er moet natuurlijk wel tijd overblijven voor het cachen ;)

     

    Groet,

    Alexander & Esther

     

    Graag gedaan! Wat zal Mariahoeve weer netjes schoon worden!! ;)

  10. In het kader van 'Cache in, trash out' wilden wij graag op pad met een afvalgrijper (ook wel grijparm of papiertang genoemd). ......

     

    Heeft iemand een idee waar we een dergelijke afvalgrijper kunnen kopen?

     

    Ik heb nog zo'n ding staan, profi kwaliteit, ooit gekregen als grapje van de goedheiligman. Hij staat al een paar jaartjes ongebruikt in de kelder, en het ziet er niet naar uit dat ik hem binnenkort (of ooit) ga gebruiken. Gratis af te halen in Mooi Mariahoeve ;). Stuur maar even een pm als jullie geïnteresseerd zijn!

  11. Ik doe wel meer dingen zonder aankondigingen, dus ben maar niet bang, je hebt niets gemist op dat vlak

     

    Ach, sommige dingen zijn nu eenmaal meer het vermelden waard dan andere. Deze mocht van mij wel even genoemd worden! :lol1:

  12. Hé, Klasse oplossing hartelijk dank voor de creativiteit.

     

    Bounce Team

     

    Graag gedaan hoor!!

     

    Jullie hebben natuurlijk ook al lang gemerkt dat Xaa zijn belofte ook is nagekomen, en je bij het genereren van 'mijn kaart' ook een minimum aantal Geo d'Ors kan aangeven!! Kijk maar eens hier. Ik zie het nu net pas, en heb waarschijnlijk de aankondiging op het forum hierover even gemist. Xaa (tenminste, ik neem aan dat jij het gedaan hebt), bedankt! :lol1:

  13. Ik mis dus een soort van "update-cache-details"-knop ofzo. Kijk ik er langs, is deze functie wel aanwezig of bestaat er een work-around? De enige manier die ik zie, is voor iedere cache opnieuw een gpx genereren via de website en die inladen in GSAk. Dat is toch ondoenlijk?

     

    de genoemde macro werkt maar net ontdekte ik in gsak onder waypoint de keuze statuscheck. Dan controleert gsak zelf de pagina. Werkt netzo maar dan per stuk/cache.

     

    Typisch gsak, kan het via een macro, wordt het vaak soms ingebouwd :lol1:

     

    Deze 'status check' checkt zoals de functie al zegt enkel maar de status van een cache, dus of een cache Available, Temporary unavailable of Archived is, en past de GSAK database daar op aan. Er worden dus geen nieuwe logjes of wijzigingen op de cachepagina binnengehaald.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...