Spring naar bijdragen

Geotrail

Leden
  • Aantal bijdragen

    64
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Geotrail

  1. Vooral als het een lang getal is, tel jij je suf.

    Volgens mij kan het ook makkelijker met de functie REST in MS-Excel.

    Als je het deelt door 9 houd je een restgetal over.

     

    Bijvoorbeeld : 123456

    1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6 = 21

    2 + 1 = 3

     

    =REST(123456;9)= 3

     

    :)

     

    Geotrail

  2. Een statische vaststelling is niet gelijk aan een statistische.....

     

    En de vriend uit Duitsland is geïnteresseerd in de ranking van de Nederlandse caches.

     

    Een medewerker van gc.com heeft genoeg redenen om dit te gaan doen: Ik doneer met graagte en het oneigenlijke gedoe in GSAK zal hij/zij met lede ogen aanschouwen. En als je nou een ander een plezier kunt doen, dan ga je met een glimlach te bed :holiday:

  3. Volgens de statistieken zijn er iets van 12.200 caches in Nederland geplaatst en om die allemaal in GSAK te krijgen vergt een flinke inspanning. Bovendien is het dan een statische vaststelling.

     

    Is er binnen het team van Geocaching Nederland dan niemand die toegang heeft tot de grote database (Geocaching.com) om daar een query op te maken; aflopend op aantal Founds?

  4. Eem bevriende cacher uit Duitsland vraagt zich af of er ook een soort ranglijst bestaat van de gevonden caches in Nederland. Met andere woorden: is er een lijst waarin je kunt zien welke caches de meeste founds heeft, hoevaak nummer 2,3, enz. werd bezocht?

     

    Ik ben zoiets nog niet tegengekomen en ben benieuwd of die mogelijkheid bestaat.

     

    Geotrail

  5. Beste Flet,

     

    Ik kan me nog de kritische geluiden herinneren rond het verschijnen van het Rondje Bernheze, maar gezien de bezoekersaantallen en de positieve logs hadden de criticasters het mis.

    Mijn zoontje wilde steeds het Rondje Bernheze gaan doen en een jaar geleden hebben we de stoute schoenen aangetrokken en samen de gehele dag op de fiets genoten van dit fenomeen en deze tocht der tochten volbracht.

    Inmiddels heb ik een hoop waardeloze caches gezien en heeft me de kwaliteit van dit rondje aangenaam verrast. Leuke plekjes, geinig verstopt en originele puzzels. Vooral de staat van onderhoud was voorbeeldig :blink:.

     

    Je kunt terug zien op een geslaagd project en ik weet zeker dat ook mijn zoon zich zijn leven lang Bernheze gaat herinneren. En ik natuurlijk ook. Dank daarvoor.

     

    Geotrail

  6. Helaas heb ik geen mening, anders zou ik zeggen: "Heerlijk zo'n Forum. Iemand schrijft een onzinnige uitspraak, andere reageren daar grappig op, en vervolgens vliegen enkelen in elkanders haren :rolleyes: . Om te huilen zou iemand met een mening zeggen, maar ik niet hoor.

     

    Mijn buurman heeft wel een mening en vraagt: "Barny, besef je wel wat je hebt aangericht met het starten van dit draadje? Denk alsjeblieft na voordat je zoiets schrijft/"

  7. Ik ben een weekendje Dinant (Walonie) aan het plannen. Er zijn daar een aantal caches waar alleen een Franse beschrijving bij zit. Mijn Frans is helaas niet zo goed dat ik er een cache mee tot een goed einde zou kunnen brengen. Ik overweeg nu de cache-eigenaren te mailen met het verzoek of ze een Engelse of Nederlandse beschrijving kunnen sturen.

     

    Aan een Waal vragen of ie Nederlands wil praten???

    Dan kun je beter een leeuw vragen of die vegetariër wil worden :thumbup:

     

    Zo af en toe maak ik zelf een vertaling en die bied ik dan aan de maker aan. Meestal wordt dat op prijs gesteld.

     

    Geotrail

  8. Ik twijfel nog een beetje, al wil ik de vreugde niet bederven.

    Drie maand geleden vond ik een hele leuke cache, heb toen een Geo d'Or toegezegd, maar blijkens de kaart heb ik 'm schijnbaar niet gevonden :blush:

     

    Dus zal ik nog steeds maar moeten blijven wachten en dat vind ik toch wel spijtig. Natuurlijk ben ik blij met al het goede werk dat de vrijwilligers voor ons allemaal verzetten (HULDE), maar ik had gehoopt dat het inmiddels een keer opgelost was. Qua functionaliteit is er immers niets gewijzigd.

     

    Geotrail

  9. Wat betreft het omwroeten van de grond is natuurlijk enige zorg wel op z'n plaats, maar op de site van Plattelandsvereniging Hei, Heg & Hoogeind Leende las ik een artikel over zwijnen:

     

    "Wilde zwijnen kunnen schade veroorzaken in maïsaanplanten. Ze breken de stengels met hun tanden

    af om de kolven te kunnen op eten. Ze laten echter ook de kolven op de grond achter, die dan bij

    het ploegen in de grond terechtkomen en gaan gisten. Later kunnen deze door de de zwijnen weer

    opgegraven worden, waarbij de dieren soms 60cm diepe kuilen kunnen maken."

     

    60 centimeter :thumbup::crybaby:

    Zo bont heeft volgens mij nog geen cacher het gemaakt. En wie zegt dat het slecht is, al die gaten? Zie het als verticuteren, daar wordt de grond ook beter van!

     

    Bij een cache op levend materiaal kreeg ik hele andere associaties

     

    info-koe.gif

  10. Vaak valt er te lezen dat je respect niet moet verdienen, maar dat het iets is wat je van anderen hoort te krijgen....

     

    Het is wel eens aardig om ook dit eens van een andere kant te bekijken.

     

    Men kan respect opbrengen voor iemands opvattingen of rechten, of voor materiële zaken zoals andermans eigendom. Met andere woorden, men deelt andermans opvattingen niet (geheel), maar erkent diens fundamenteel recht op een afwijkende mening.

    Dus: RESPECT is vooral iets wat je zelf geeft en niet iets wat je krijgt.

     

    Wanneer men dan een tekort aan respect waarneemt, dan kan zou ik zeggen: “Ga je gang en geef.”

     

    respect.jpg

  11. Zoals wel vaker bij dit soort onderwerpen en thema's lopen de meningen sterk uiteen.

    Of het goed of fout is, ligt aan de norm die er is gesteld. Oftewel: de regels.

    En die regels laten het toe dat men lange verhalen schrijft, maar ook dat men geen verhalen schrijft.

    Ook over kopiëren en plakken is er niets geregeld.

    Dus is elk logje GOED. :yes:

     

    Toch is er weer en hele discusie ontstaan en voelen enkele mensen zich afgebrand, hetgeen doet vermoeden dat het toetsen aan de norm alleen niet tot een bevredigende uitkomst leidt.

    Dan kom je op het gebied van de gevoelens en misschien ook nog wel op het terrein van fatsoen.

    En dan blijkt dat we allemaal o zo gevoelig zijn, om te janken gewoon :cry: .

     

    In de tijd dat er nog geen satellieten waren, geen GPS systeem en zelfs geen electriciteit, had men dit soort problemen niet. Toen waren niet velen de schrijfkunst machtig, maar was er al iemand die het snapte.

    En om die gelijk maar te citeren:

     

    "Voor elck wat wils"

    (en kom op met de pils)

     

    Geotrail

  12. Een oude discussie, die schijnbaar er om vraagt om herhaald te worden. Een soort neverending story.

     

    Natuurlijk wil ik het liefst bij elke FOUND met mijn mond open van verbazing staan, maar met een half oogje begin ik ook te kijken naar ranking en krijg ik de neiging om alle blauwe stipjes op te ruimen omdat dat zo lekker aantikt :eek: .

    Maar na enkele pogingen om flink scoren heb ik de lol een beetje verloren en vraag ik me af: "Is dit nu echt leuk?".

     

    Ik heb voor mezelf beslist dat het pas echt leuk is als men mij weet te verrassen, als ik met een lekker gevoel weer naar huis ga en 's avonds nog enthousiast kan verhalen over m'n gebeurtenissen. Soms wordt ik vrolijk van een goede score, soms van een leuke puzzel en soms van een meer dan schitterende omgeving. Dus laat maar komen die caches, zolang je maar accepteert dat niet iedereen er blij van wordt.

     

    Ik heb er nog niet veel gelegd, maar ik vond het belangrijk dat mensen ze waarderen, vooral vanwege de plek. Maar als je ze om een andere reden ook als leuk hebt ervaren, neem ik het je niet kwalijk :crybaby:

    "Voor elck wat wils", om maar eens een oude spreuk te citeren.

     

    Veel cacheplezier allemaal!

     

    Geotrail

     

    BTW: vandaag heb ik mijn contributie voor de komende drie jaren overgemaakt. Tot die tijd wil ik blijven genieten van ALLE caches.

  13. Ook ik spreek me uit tegen een geod'eur.

     

    Het leggen van een cache is niet voor iedereen even gemakkelijk. Sommigen moeten er eerst een stuk of 1.000 gevonden ;) hebben en anderen hebben er nog nooit één van dichtbij gezien en gaan al vlijtig verstoppen. En dat is dan weer te merken aan de hoeveelheid plezier die je als cacher daarmee beleeft.

    Soms besluit ik om vlak voor de finale het maar op te geven en ook verder geen log te plaatsen. Het idee van de meer dan positieve logs spreekt me wel aan, al steekt zo'n vilein geplaatste dolk in de rug zeker net zo hard als de botte teksten die anderen prefereren. Hoe dan ook, beiden zullen de goedbedoelende legger kwetsen en dat willen we natuurlijk niet, want wie weet is het latent iemand waar we nog veel plezier mee kunnen beleven. Dus maar niet loggen, terwijl ik al zo moet zwoegen voor de statistieken?

    Maar hoe kun je anderen dan wel behoeden voor een deceptie van formaat? Dan voel ik toch het meest voor het plaatsen van een not-found, met als toelichting dat ik de laatste stap niet heb gezet omdat ik me er niet prettig bij voel. Daarmee spaar ik de legger en richt me uitsluitend op mijn eigenste ik. Een vrouwelijke oplossing, zou ik zo zeggen.

    Als ik een cache zie die regelmatig niet gevonden wordt, dan wordt die vanzelf minder aantrekkelijk en daarvoor is er geen extra Alert-system nodig.

     

    Geotrail

  14. Twin Peaks heeft daar een aardig balletje opgegooid met zijn vraag over het Forum. Gezien de vele reacties herkennen velen de stelling en stoort men zich aan o.a.:

    - te weinig discussie en teveel huishoudelijke mededelingen

    - wel / niet sluiten van een topic door moderator

    - verwijderen van berichten

    - houding van sommige georoutiniers

     

    Vandaag heb ik me in deze discussie verdiept, maar dat valt werkelijk niet mee. Ik ben zelf niet vies van een geintje, maar wanneer er een serieuze discussie ontstaat, zijn er altijd wel weer leden die er te pas en te onpas tussendoor vliegen met 'grappen', persoonlijke aanvallen, onfrisse opmerkingen en wat dies meer zij. Hoe wil je op zo'n manier komen tot een forum? Het lijkt meer een verzamel plek van Jan en Alleman, waarbij eerstgenoemde een topic heeft en de goegemeente er een niet relevante reactie op plaatst. Zo kom je nooit tot een vruchtbare discussie!

    Oké, voor sommigen is het schijnbaar ook belangrijk om aan de berichtenstatistieken te werken, maar als je niets hebt toe te voegen aan een discussie, beperk je dan alsjeblieft tot het volgen er van en bewaar de leuke kwinkslagen voor de welbekende familieberichten.

     

    Voor de liefhebbers: ga rustig door met het adresseren van opmerkingen richting andere cachers en zie dat je je gelijk haalt. Vooral flink blijven afrekenen en daarbij de moderators niet vergeten, want ook die doen weinig goeds (voor de goede orde: dit is cynisch bedoeld).

     

    Voorstel: willen we komen tot een forum 'dat er toe doet', dan zullen we onderscheid moeten maken in de aard van de berichten – voor elk wat wils nietwaar – en dan in de rubriek Discussie er ook naar streven om de berichten ook relevant te laten zijn en wat nettikette te betrachten, zodat het in ieder geval de schijn heeft dat we met volwassen mensen van doen hebben.

    In een discussie zijn er argumenten voor en tegen, maar die kun je toch ook op een zakelijke manier te berde brengen? Dat heeft vele voordelen, want je raakt niemand persoonlijk, de gemoederen raken niet verhit en daarmee blijven we bij het belangrijkste: de discussie over het onderwerp.

    Wat al eerder is genoemd; het gaat niet om je mening, maar wel om je argumenten.

     

    Geotrail

     

    NB; Doe me een plezier en citeer me niet.

  15. Dag Jan & Simonne,

     

    Gefeliciteerd met jullie goede keuze; een hobby in de buitenlucht, doorgaans op fraaie plekjes en lid van een grote club :thumbup: .

    Vaak is is club een afspiegeling van de maatschappij, maar ik heb zo mijn twijfels voor wat betreft geocachers. Zelf ben ik nog redelijk normaal en kijk niet achter elke boom, onder elke steen en in elk vogelhuisje :eek: . Maar het is nog maar een kwestie van tijd totdat men van hogerhand besluit om een aantal onder ons op te sluiten, maar als het echt een ziekte is - naar men zegt - zal de straf meevallen.

     

    Ik wens jullie nog veel plezier en succes met zoeken (lees: vinden).

     

    Geotrail

  16. Mijn eerste cache heb ik - sorry - heeft junior gevonden. Bij tijd en wijle ga ik als een blind paard door de natuur en kan niks vinden. Als het echt niet lukt neem ik de familie mee en dan is het vaak een eitje :thumbup: .

     

    Vaak té gefixeerd op de aanwijzer , die een flinke marge er op na houdt. Of je zoekt naar een steen, een brandstapel of een ander element op de grond, terwijl de caches hoger gesitueerd is.

    Dus vooral niet laten ontmoedigrn en in 't begin niet op zoek gaan na caches met veel sterren; pak gerust een aantal simpele caches die iedereen kan vinden en trek je niets aan van de sterke verhalen :lol: . Vertrouw op jezelf en op een dosis geluk. Ook de cache-legger zit er wel eens naast!

     

    Ooit had ik in de regio Nijmegen een vriendin en die heb ik gevonden zonder GPSr. Ik denk dat ik er nog steeds met de ogen dicht er naar toe kan rijden, maar die schat zal ik daar niet meer vinden :dribble: .

    Gelukkig zijn er nog zóóóóóoóveel meer B) .

     

    Succes!

     

    Geotrail

  17. Dit is een typisch voorbeeld van automatisering: Je stelt iets in, en wanneer er aan de voorwaarde voldaan wordt, zal een standaard routine uitgevoerd worden.

    Reintje heeft in Nederland veel voor deze hobby betekend en ook het e.e.a geautomatiseerd op een goede manier. Dus ook zonder zijn aanwezigheid gaan dingen prima, en dat mede dankzij zijn inbreng - laten we dat niet vergeten.

    Op zich is het toch mooi dat iemand ook lang na zijn/haar leven nog iets kan betekenen voor een ander.

    Natuurlijk raakt dat de nabestaanden, maar dat is zeker niet negatief. Je wordt wederom met zijn bestaan geconfronteerd en dat geeft in eerste aanleg een schok, maar aan de andere kant is het natuurlijk prachtig om te zien dat iemands 'zijn' ook nog voortbestaat en nog steeds anderen kan raken.

    Zoals Bram Vermeulen zei: "Ik ben niet echt dood moet je weten; Dood ben ik pas, als jij me bent vergeten"

     

    Blijf vooral Reintje's signalen - net als voorheen - positief waarderen en ervaren en zie het als een groet uit het hiernamaals.

    Voor de rest van het team niets dan lof; ik ben blij met jullie :thumbup: .

     

    Geotrail

  18. Met Geotrail hoop ik aan te geven dat ik een spoor nalaat op deze aarde. Ik tracht dat tevens tot uitdrukking te brengen in mijn sticker die een combinatie vormt van de aardbol en daarop een stippeltjes-spoor (is over nagedacht ;) ).

    Zou mooi zijn als ook mijn (klein)kinderen ooit nog eens een logboekje in handen krijgen met mijn sticker erin! Ben je niet helemaal verdwenen :dribble:

     

    Als ik het echt niet kan vinden, schakel ik de hele familie in en die zien het dan meteen :punk: . Mocht ik ooit eens moeten stoppen, dan hoop ik dat ze onder deze Avatar doorgaan! Anders kom ik noooooiiiiit in de buurt van Carotte, thex, Barney en andere kanjers.

     

    Geotrail

  19. Errug snel opgelost. Volgende keer heb ik ff wat meer geduld. ;)

     

    Ik krijg niet het idee dat het opgelost is als ik naar de statistieken van deze maand kijk; de Duplicate entry melding, gevolgd door een datum (?) zie ik boven aan de lijst.

    Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ook dit probleempje zich weer oplost.

     

    Nu maar hopen dat mensen niet de neiging krijgen zelf van alles en nog wat te herstellen, want daar wordt het zeker niet beter van :)

     

    Geotrail

  20. Proficiat met deze mijlpaal :thumbup:

     

    Ik heb grote bewondering voor deze ambassadeur van het cachen en vroeg me al af hoe hij het toch voor elkaar krijgt. Want met het bezoeken van al die plekken in Nederland alleen ben je er niet. Er gaat veel tijd verloren aan de voorbereiding van een dag (zeker als er gepuzzeld mag worden), maar bovendien maakt Wilxlii ook nog eens logs van een omvang en inhoud die ongetwijfeld de nodige tijd kosten. Zeker als er meerdere caches op een dag bezocht zijn, moet je al wat aantekenen, want midden in de nacht of een aantal dagen later loggen is er dan niet bij.

    Dus zou ik verwachten dat deze semi-prof in zijn auto allerlei apparatuur heeft geplaatst; een soort moderne James Bond, compleet met een voice-recorder die direct de verhalen omzet in geschreven tekst. Vervolgens met een GPSR verbinding doorsturen maar de site en dan houdt ie nog tijd over om te gaan slapen, zo af en toe. ;)

     

    Nogmaals Hulde en nog heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel toekomstige founds gewenst.

     

    Geotrail

×
×
  • Nieuwe aanmaken...