Spring naar bijdragen

lakoebink7

Leden
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door lakoebink7

  1. Ik ben wat minder handig met mijn laptop dan een aantal andere mensen. Dus een andere voorlopige oplossing (tot Garmin een oplossing heeft) heb ik gevonden in het gebruik van het programma GSAK, een complete database (Exce-basisl) van waaruit simpel (GPS - Waypoints sturen) de Cache naar je GPS gestuurd kan worden. Geocaching Swiss Army Knife is de volledige naam van het programma, even googlen.

    Succes

  2. Geocashing van Groundspeak is een prima app, echter zeker zo handig is GCBuddy van BtStSoft.nl (te koop via iTunes) met betere mogelijkheden voor berekeningen en omzetten van gecodeerde coordinaten.

    Tot zover ben ik nog positief. Irritant is de afwijking die je tegen kunt komen. Een multicache met 9 wp's (zorgvuldig bepaalt) levert een verschil op van ca. 300 mtr. met de werkelijk plaats van het wp. Bij toeval toch gevonden en het volgende wp berekent. Dit bracht ons exact op de plaats van het volgende wp.

    Bij het zoeken naar traditionals hebben we tot nu toe geen enkel probleem ondervonden met de iPhone.

    Jammer dat Geocach.nl, in verhouding tot GPS, weinig aandacht besteed aan smartphonegebruik.

    Wie weet een oplossing voor het probleem van afwijkende afstandbepaling met iPhone?

  3. Het handige van GC Buddy is dat het positieformaat correct wordt ingevoerd (N 52o 08.426 E 006o 14.353) terwijl ook de kaartdatum (WGS84) correct is. Maar ook de app Geocaching.com doet dit.

    Ik ga binnenkort met een andere cacher die werkt met een GPS-apparaat checken. Dank voor jullie reactie

  4. Meermalen gecontroleerde en bevestigde coordinaten voor WP (multicache), wijken zelfs ca 300 mtr af van de werkelijke vindplaats. Ik gebruik iPhone4 (iOS6x), Geocaching.com (laatste versie) GC Buddy (laatste versie). Traditionals leveren geen probleem op.

    WAT DOE IK FOUT?

     

    lakoebink7

     

    lakoebink7@gmail.com

  5. Het voorbeeld 915 kan ook als volgt uitgelegd worden. Het cijfer 9 en combinaties van cijfers die samen opgeteld 9 opleveren doen niet mee. Vroeger was dit onderdeel van de zogenoemde 9-proef.

    Voorbeelden:

    9 + 1 + 5 = 15; 1 + 5 = 6

    1 + 5 = 6

     

    2458 geeft als stapeltelling 1

    2 + 4 + 5 + 8 = 19; 1 + 9 = 10; 1 + 0 = 1

    Sneller gaat, 4 + 5 = 9, doet dus verder niet mee

    2 + 8 = 10; 1 + 0 = 1

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...