Spring naar bijdragen

Mikos

Leden
 • Aantal bijdragen

  12
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

3 Neutraal

Over Mikos

 • Rang
  Forum Newby

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.ov-ervaringen.nl

Profile Information

 • Woonplaats
  Raalte
 1. Mikos

  Nieuwe Caches

  Dus, omdat het iedereen vrij staat om een cache te publiceren (dat hebben de meesten van ons al eens gedaan) en niet alle caches van een CO (in tegenstelling tot alle pareltjes die jullie hebben uitgebracht - geen uitzonderingen!) even interessant zijn, zijn onze reviewers slecht. Ik heb in zeer korte tijd ontdekt dat het merendeel van de deelnemers aan deze discussie zuurpruimen zijn, die zichzelf boven de rest stellen (al jullie caches zijn namelijk briljant) en vinden dat ze het recht hebben om af te geven op anderen die vrijwillig hun vrije tijd inzetten om te reviewen. Daarmee is mijn deelname aan dit forum ook van korte duur; ik vind jullie houding ten opzichte van de rest geen bijdrage aan onze gezamenlijke hobby. Ik ga liever weer op pad om te cachen en om ze neer te leggen, ongeacht of jullie het snertkokers vinden of niet, dan hier nog bij te dragen. Dat wil toch iets zeggen over de sfeer hier.
 2. Mikos

  Nieuwe Caches

  Zoals gezegd: dan valt er dus niet over te discussiëren. Dan trek ik hier mijn handen er weer van af en blijf ik in mijn eigen wereldje geloof houden dat het allemaal wel mee valt en iedereen op zijn of haar eigen manier probeert een steentje bij te dragen aan onze hobby!
 3. Mikos

  Nieuwe Caches

  Jammer Brouwertjes, er worden in fit topic dingen geroepen, ik doe navraag en geef het gegeven antwoord door, waarna je dat meteen in twijfel trekt. Jij kunt mij niet aannemelijker maken dat de door jou genoemde caches niet tot die 4 behoren, dus draait het hier om onderbuikgevoelens. En daar valt geen discussie omheen te houden. Wat ik afgelopen week heb geleerd is dat als je een cache ter review aanbiedt, maar vervolgens de pagina aanpast de cache weer onderaan de lijst met voor review aangeboden caches terecht komt. Zo leer je iedere keer weer bij!
 4. Mikos

  Nieuwe Caches

  Ik heb wat navraag gedaan, waaruit het volgende blijkt: Met de huidige wachtrij blijkt het dus wel mee te vallen (anderhalve week wordt in ieder geval niet gehaald), over het algemeen blijft men binnen de genoemde week. Dat dat lang is, is een ander verhaal
 5. Mikos

  Nieuwe Caches

  Ervaringen zijn altijd persoonlijk; daar waar ik vind dat een situatie heel slecht is opgelost, denk jij misschien dat het niet beter opgelost had kunnen worden. Blijft het natuurlijk niet leuk als je niet tevreden of het ergens mee oneens bent. Het is ook net hoeveel je je ergens wat van aantrekt. Ik merk een behoorlijke hoeveelheid betrokkenheid waardoor het alleen maar meer frustreert als ergens geen goede oplossing voor wordt geboden. Misschien is de genoemde bijeenkomst met 2 reviewers juist een goed moment om er eens een gesprek over aan te gaan? Niet om te ranten, maar om het gesprek één op één aan te kunnen gaan.
 6. Mikos

  Nieuwe Caches

  Ik heb wel eens contact gehad met een reviewer, ja. Een vraag over de 161 meter-regel, die werd netjes binnen een dag beantwoord. We hebben wel eens contact gehad toen we een trail van 32 caches op een bepaalde datum wilden uitbrengen, werd ook binnen 48 uur op gereageerd. Ik denk altijd maar zo: Reviewers zijn ook maar mensen die vrijwillig hun tijd opgeven om zich met allerhande zaken rondom de Nederlandse caches bezig te houden. Ik zal trouwens niet beweren dat het daarom niet beter zou kunnen: Ik wil ook dat mijn cache binnen een half uur wordt gepubliceerd. Maar ja, ik wil ook dat iedere Premium Member mij een favorietpunt geeft... Mijn pareltjes kun je hier vinden: https://www.geocaching.com/profile/?id=5869476 Wees welkom en veel plezier met cachen!
 7. Mikos

  Nieuwe Caches

  Ik heb een paar vragen gesteld hier op het forum bij een aantal -kennelijk- oudgedienden, die zich wel heel erg negatief uitlaten over de reviewers. Ik probeer er nog steeds achter te komen wat daar nou helemaal precies de oorzaak van is, want tot op heden merk ik vooral frustratie over de veranderde spelopzet en de medespelers en het feit dat het lang duurt voor caches gepubliceerd zijn. Ik kan er de vinger nog niet op leggen waarom jullie zo uiterst negatief zijn En daarnaast leg ik natuurlijk zo origineel en leuk mogelijke caches neer. Want dat is toch uiteindelijk waar het allemaal om gaat!
 8. Mikos

  Nieuwe Caches

  Wat echter ook typisch Nederlands is, is ergens over klagen maar er niks aan veranderen. Kennelijk zijn jullie het met de gang van zaken niet eens. Als ik jullie moet geloven, reageren de reviewers niet op vragen of berichten. Heeft iemand dan al eens contact gezocht met GC HQ om te melden dat het naar jullie mening wel heel erg traag gaat en het contact met de reviewers zo moeizaam verloopt? Dan moeten zij toch hetzelfde constateren en dan zullen ze ingrijpen. Of blijft het bij gooien met bepaalde termen op een forum en wijzen?
 9. Mikos

  Nieuwe Caches

  Aan de ene kant zeg je nu: reviewers communiceren niet met de cachers. Aan de andere kant zeg je nu: ze moeten zich niet vrijmaken om te communiceren met cachers. Kijk, ik begrijp het punt dat er een lange wachtrij is (ik wacht zelf ook op publicatie van een nieuwe geocache), ik begrijp ook dat er fouten worden gemaakt (is menselijk), maar ik zie niemand een oplossing opperen. Persoonlijk vind ik het wel interessant dat die bijeenkomst er komt, het geeft een stukje inzicht. Blijf ik erbij dat gepubliceerde rommel de verantwoordelijkheid van de CO blijft en niet van een reviewer.
 10. Mikos

  Nieuwe Caches

  Uiteraard, rotzooi kun je altijd verwachten. Er is één van mijn 14 caches waar ik me openlijk voor schaam, zo slecht was die. Destijds gelegd vanuit een serie met anderen op de gemeentegrens, waarbij ik er nog één kwijt moest. Maar dat valt een reviewer toch niet aan te rekenen? Dat is war ik hier tussen de regels door een beetje lees.
 11. Mikos

  Nieuwe Caches

  Ik ben het wel eens met RvU; ik zie hier op dit forum een heleboel negativiteit. En of dat terecht is, weet ik niet. Ik heb het idee dat er hier een aantal oudgedienden rondlopen die door de jaren heen een en ander binnen de hobby hebben zien veranderen. En dat zal kennelijk niet ten goede zijn, want de meningen zijn hier uitermate kritisch. Laat mij dan vragen wat die meningen vormt. En dan alsjeblieft niet reageren met inkoppertjes, maar met feiten, zodat het voor een niet-forumlezer als ik ook duidelijk wordt wat ik kennelijk in de afgelopen 4 jaar heb mogen missen. Er is een event gelinkt waarbij 2 reviewers een presentatie geven over het reviewen. Wat is daar op tegen? Ikzelf hoop met mijn caches wat toe te voegen door ze origineel te verstoppen, een leuke wandeling door een mooie omgeving te creëren of een interessante puzzel te verzinnen waar wat moeite voor gedaan moet worden. Ik ben ondertussen wel klaar met de simpele oppikkers, maar ieder zijn ding, toch?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...