Jump to content

kalkendotters

Donateurs
 • Content Count

  1,045
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Posts posted by kalkendotters


 1. Due to privacy concerns and GDPR (General Data Protection Regulation) considerations, we will remove the Audit Log on Premium-only caches on October 31. This is the tool that owners of Premium-only caches can use to see which users have viewed the cache page.

  Dus de audit-log (die toch al niet compleet was) wordt verwijderd bij de PM-only caches


 2. 33 minuten geleden zei harrie:

  Mocht je een multi maken dan is het raadzaam om het parkeer coördinaat te gebruiken die bovenaan de pagina staat. Handig voor de mensen die met Tomtom naar jouw cache navigeren.

  Helaas iets foutieve/achterhaalde informatie.

  Bij een Multicache moet het paginacoordinaat tegenwoordig het eerste waypoint van de cache zijn. Dit omdat er bijvoorbeeld ook mensen zijn die met de fiets komen en helemaal niets te zoeken hebben op het parkeercoordinaat.

  Uiteraard is het wel handig om een parkeercoordinaat toe te voegen in de additinal waypoints.


 3. 4 uur geleden zei Linkalovers:

  Zelf twijfel ik nog of ik dit ook eens ga proberen, want ik laad batterijen pas op als ze helemaal leeg zijn.

  Voor moderne NiMh batterijen is het totaal niet zinvol om met laden te wachten tot ze vrijwel leeg zijn. Het meeste lijden deze batterijen als ze bijna leeg zijn en als ze bijna vol zijn. Voor de langste levensduur zou je ze tussen de 30% en 70% geladen moeten houden :)

  (Leegmaken van de batterijen was nodig bij NiCd batterijen, om het geheuegeneffect te voorkomen. Dit soort batterijen kom je echter nauwelijks ergens meer tegen)


 4. Let wel dat het laden van twee batterijen in serie (wat dus gebeurt in de GPS) minder goed is voor de batterijen. Zodra een van de twee batterijen minder goed presteert zal daardoor ook het opladen van de wel goede batterij slechter gaan. Het is namelijk voor de lader niet mogelijk om 'te zien' dat een van de twee batterijen slecht is.

  Het is dus beter voor de levensduur van de batterijen om ze op te laden in de lader die per batterij oplaadt. Of in elk geval dit af en toe te doen met batterijen die je per set oplaadt.


 5. Standaard worden de Garmins geleverd met een grote oude achterhaalde database met 250000 cahes daarin. Het idee is leuk, maar de meeste caches zijn al achterhaalt als op het moment dat je de GPS koopt.

  Deze caches staan in een bestand in de \Garmin\GGZ directory. Als je die helemaal leeg maakt, zullen deze caches verdwijnen. De volgende opstart van de GPS zal echter behoorlijk lang duren om al deze caches uit het interne geheugen te verwijderen, dus hebt even geduld.


 6. Je hebt een unmatched <center> tag staan in je origineel; die wordt door html-tidy (die door gs gebruikt wordt) kennelijk niet helemaal lekker opgeschoond.

  En anders gewoon met de basis beginnen:

  <a href="https://drive.google.com/file/d/1JefMhhMCEs-5P-pTPegzJeINaxL7FZKO/view?usp=drivesdk">
  klik hier voor de PDF
  </a>

  En als dat werkt, de tekst vervangen door je eigen plaatje, etc


 7. 'Oplostijd' van (nu nog) 23 dagen (dus geen uren) (en je hoeft ook geen D4,5 te doen als je daar geen zin in hebt; voldoende alternatieven)

  Een enigzins complexe manier om 4 extra souveniers te behalen. Heb je niets met digitale plaatjes, dan kun je het hele verhaal gewoon links (of rechts) laten liggen.


 8. De reden dat je je eigen berichten van het Messagecenter gemaild krijgt, komt omdat je in de instellingen van het message center een vinkje hebt staan bij 'Forward messages to email'  ('stuur berichten door naar Email')
  Deze instellingen vind je onder het tandwieltje achter 'New message'/ 'Nieuw bericht'

  Dat vinkje zorgt ervoor dat je eigen berichten gemaild worden. Dit blijkt niet echt uit de omschrihving en ook niet uit de emailtjes. Hierover is al een jaar geleden 'geklaagd' op het amerikaanse forum. Helaas doet HQ niets met dit soort opbouwend commentaar en maken ze liever nieuwe half-gerede dingen.

  • Like 1

 9. Download uit welke geo ... ?

  Vanaf een pagina met de cachebeschrijving ?

  Bewaren moet je op de GPS doen in de map \Garmin\GPX, alleen daar worden Geocache bestanden goed ingelezen.

  Voor de duidelijkheid is het handig om precies te vertellen welke webpagina's je bezoekt en precies welke knopjes je aanklikt en wat de PC dan als vragen stelt. Nu is het nogal gokken wat je precies doet.


 10. Wat natuurlijk ook heel erg meespeelt is de ingestelde witbalans van de camera. Zeker als die dat automatisch doet wordt dat echt een raadplaatje. Daarnaast worden de foto's ook vaak bewerkt en kun je daar ook de kleuren 'mooier' maken.

  (lekker handig trouwens dat je eerst 'clublid' moet worden om op dit draadje te kunnen reageren)


 11. Nope; heeft er niets mee te maken.

  De diverse satelietsystemen (GPS, Glonass, Beidoo, Galileo ) doen helemaal niets met het aardmagnetisch veld. (behalve dan er doorheen vliegen, en de banen van de satelieten worden voortdurend gecontroleerd en de gegevens aangepast)

  Het enige waarop het invloed heeft is het optioneel aanwezige magnetische kompas in de GPS, maar dat blijft gewoon naar het magnetische noorden wijzen; ongeacht waar het magnetische noorden vandaag toevallig is


 12. En toch zijn het gewoon hoogtelijnen :)

  In het platte nederland is het wat lastig om te zien wat precies op 0m of -5m ligt. De hoogtelijnen worden nml waarschijnlijk gebaseerd op globale sateliethoogtemetingen op grote vlakken (van bv 100*100m) Uit die metingen wordt dan ongeveer een hoogtelijn bepaald om op de kaart te tekenen.

  In die metingen zullen huizen en bomen ervoor zorgen dat het gemiddelde van die meting wat hoger wordt dan de werkelijk 'grond' hoogte.

  Als je hier kijkt: https://ahn.arcgisonline.nl/ahnviewer/ dan zie je dat jouw geselcteerde gebied op ca -1m ligt, maar de bovenkant van de huizen op bv 12m


 13. een keer was genoeg geweest :)

  Maar het probleem zit hem waarschijnlijk niet in het downloaden, maar in het feit dat een Garmin verder gelegen geoCaches niet laat zien. Als je in de GPS op de kaart kijkt, dan wordt de cache wel getoond.
  Ook als je in het zoekscherm eerst een Waypoint selecteert om in de buurt te gaan zoeken, verschijnen ze ook netjes in de lijst.

  Ditzelfde probleem was er trouwens ook al met de 'oude' SendToGPS


 14. Nope, dat is geen blunder maar een bewuste keuze.

  SendToGPS werkte al jaren bij de meeste mensen niet; omdat de moderne browser het niet meer ondersteunen (ivm de veiligheid)

  Bij een moderne GPS is het ook vrijwel net zo snel om de GPX knop te gebruiken:

  Download de GPX, kies voor 'Opslaan Als' en blader naar de \Garmin\GPX map op je GPS. (de browser onthoud dit pad, en zal hem de volgende keer meteen selecteren)

   

  • Like 1

 15. Welke versie van Windows gebruik je ? En welke internetbrowser ?

  In juni heeft geocaching.com namelijk de TLS3.0 ondersteuning uitgezet op hun servers, daardoor kunnen oude browsers/windows versies geen contact meer maken met de https servers.

               TlsAlert:
                level: fatal
                descrip: handshake failure
              --TlsAlert 

  Dit lijkt er heel erg op dat de TLS handshake dus niet meer uitgevoerd kan worden.

  Kun je proberen om met Internet Explorer verbinding te maken met https://www.geocaching.com/
  Componenten daarvan worden namleijk gebruikt door GSAK om verbinding te maken met geocaching.com

×
×
 • Create New...