Spring naar bijdragen

Van Stolk

Leden
  • Aantal bijdragen

    290
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    4

Berichten geplaatst door Van Stolk

  1. Deed / doe ik ook wel. Soms even paar steekwoorden in de gps, en dan thuis verder uitschrijven.

     

    Soms weet je thuis echt niet meer of iest bij wp15 of wp16 was. En dan is het wel handig zulke aantekeningen.

  2. Daarom vraag ik het ook, Als het voor een wedstrijdje is tikt zo een reisje lekker aan.

     

     

     

    Even serieus, Volwassen mensen die zichzelf zo in de maling nemen. Heerlijk.

  3. #zucht

    ook hier op het fatsoens forum laat het dus iedereen koud wat er met TB's en Coins gebeurt

    zijn jullie eenmaal zo, of weten jullie gewoon niet beter?

     

    Barny

    Ik denk dat we er juist ook om geven. Als het wordt gepubliceerd op geocaching.com dan is het een cache als geen ander. Het is een ander verhaal als ze hem gaan promoten via b.v. de plaatselijke v.v.v. site. Dan zou ik er een heel appart ding van maken dat dan weer niet op geocaching.com staat.

     

    Dat scheelt ook weer dat je geen last hebt van zaken die al in het veld liggen. ( Alhoewel je wel moet uitkijken voor verwaring dan.)

     

    Maar dat geeft ze nu dus niet aan in de vraagstelling.

  4. Heeft er al iemand contact gezocht met haar? Gewoon om eens te informeren?

     

    Als ze wil publiceren via .com mag je er vanuit gaan dat de mensen op de hoogte zijn wat betreft de regels rond het geocachen. (Voor zover er nog mensen zijn die dat nog wel toepassen.) Dus zou er geen probleem moeten zijn qua rippen van travelbugs ed.

     

    Als ik zo lees zijn de kosten om er iets moois van te maken door de gemeente gedekt en is ook de toestemming geen probleem. Waardoor je welicht een iets groter stuk kunt plaatsen wat beter te beveilige is tegen dreuzels.

    • Top! 1
  5. Ja, of even kijken of er hier iemand interesse heeft om mij te helpen. Toch niet zo'n rare vraag? Ik vind jouw tip iig niet bruikbaar:)

    Het zou een beetje raar zijn tegen betaling je te helpen met iets waarvoor jij waarschijnlijk nog meer geld vraagt. Dit is net waaraan Nederland kapot gaat. Mensen die uit zijn om gld te verdienen aan het werk van een ander.

     

     

     

     

     

    Voor de rest hier iedereen een fijn en voorspoedig 2017 toegewenst.

  6. Volgens mij heeft de CO de verantwoordelijkheid om de cache te plaatsen op een plek waar de cacher deze ongezien kan loggen. Geheimzinnigheid is dan geen issue.

    Op een plek waar ik het idee heb niet ongezien te kunnen loggen heb ik de neiging om dan maar niet te loggen. Zo ook het voorlaatste weekend, toen ik aan het eind van een prachtige wandeling ontdekte dat de cache op zowat de drukst denkbare plek in de omgeving was verstopt, op zo'n meter of drie vanaf een speeltuintje bij een pannenkoekrestaurant. Ik heb die dus ook niet gelogd.

     

    Persoonlijk vind ik dat echt een gemiste kans, die door de CO gemakkelijk voorkomen had kunnen worden, omdat in de directe omgeving plenty goede verstopplekken te vinden waren.

     

    Ja, Hoe krijg je dan de mensen bij je restaurant?

     

    Je kan ook vragen of hij achter de bar mag liggen. Fijn rip bestendig en je kan er droog bij zitten om hem te loggen. Oh ja, wel consumtie verplicht natuurlijk.

  7. Hmmm. Als ik de kaart zo zie is er al meer dan genoeg zwerfvuil bij jou in de wijk.

     

     

    Maar dat is slechts mijn idee natuurlijk.

     

     

    Veel plezier met het maken van een mooie cache lakatie. Nog mooier is natuurlijk een trackebel hotel. Dan kan je gelijk ook de coints en tb's loggen.

  8. Boeken forum?

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    nee. Geintje. Ik heb hem in de tijd gewoon in de bibliotheek gehaald.

     

    Even lezen en een paar kopietjes van de paginas die je wel weet als je het leest.

     

     

     

     

    Meer is niet nodig. Ik neem aan dat jede cache wilt lopen.

  9.  

     

    Juist. En laat gewoon iedereen cachen zoals hij/zij dat wil. Er ligt voor iedere categorie cacher wat wils. Dus daarmee moet iedere cacher voldoende hebben om zijn/haar hobby op een manier uit te oefenen die het meeste voldoening geeft.

    Absoluut mee oneens. De wereld ligt bezaaid met caches en kennelijk vind iedereen dat normaal? Kan toch niet meer in deze tijd als je enigzins milieubewust bent cq natuurliefhebber. De natuur mogen we gebruiken, maar moet niet misbruikt worden.

     

    Als je dat doortrekt kan je ook wel alle paden, bankjes en vullisbakken enz. uit de natuur weghalen. Dat het jouw en mijn hobby niet is om elke 161 meter te bukken wil niet zeggen dat er niemand lol aan beleefd. Ik vrees dat wij eerder de uitzondering zijn dan de grote meute die wel lol heeft in kokers rapen.

     

    Maar van mij mag die 161 meter best vijf keer zo veel worden. En dan elke cache die na een jaar nauwelijks favorieten heeft ook laten vervallen. Voor jou en mij wordt de hobby dan weer leuker. Voor een heleboel anderen waarschijnlijk juist niet.

     

     

     

    Ja dat vind ik dus ook.

     

    Ieder lapje groen moet tegenwoordig maar makkelijk bereikbaar zijn met een raster van fietspaden en daarbinnen nog een fijner netwerk van looppaden en daarbinnen en nog fijner raster van onverharde wandelpaadjes.

     

    De natuur is net een dierentuin in Nederland.

     

    Even een voorbeeld.

     

    het groen achter mijn huis. aan de noordzijde de dijk aan west en zuidzijde een boeren tiendweg. En aan mijn zijde een Kinkerstraat. het geheel zo een 640000m2

     

    In dit vlak hebben ze dan ook nog bedacht een fietspad te moeten plaatsen zodat je fijn naar de natuur kan kijken.

     

    Ze zijn niet wijs. :no: :no: :no: :no:

     

    Ze hebben de natuur vernietigt en er een park van gemaakt.

     

     

    Weg met al die paden. meer grote stukken natuur waar je je eigen weg moet en mag zoeken.

  10. Ik heb ook het idee dat van oudere multi's niet altijd de eindcoordinaten goed (of helemaal niet.) in het systeem staan. Ik heb toch al meerdere malen meegemaakt dat het eindpunt van een oude multi ruim binnen 161 meter van een nieuwere cache ligt. Zo deed ik vorige week een nieuwe traditional in Ootszaan die op nog geen 20 meter van het eindpunt van een behoorlijk oude multi ligt. En hoe dan te handelen? Dit aanmelden bij een reviewer of de boel maar gewoon laten zoals het is?

    laten zoals het is.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...