Spring naar bijdragen

team Hebbes

Leden
  • Aantal bijdragen

    95
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door team Hebbes

  1. En daarom ben ik ook zo blij met dit nieuwe type. Ik heb al heel wat challenges in gedachten. Tuin wieden. Overloop schilderen. Schuur opruimen. Ovenschotel maken. Schutting beitsen. Parket schuren en ik kan zo nog wel even doorgaan. Dan kunnen wij straks tenminste die resterende multis en tradis in Nederland eindelijk eens afmaken terwijl Leppie bij mij thuis challenged.. :thumbup:

    • Top! 1
  2. Ook onze twee notfound logs die duidelijk aangaven dat de caches geript waren zijn verwijderd. Ik heb ze weer teruggeplaatst, want ik vind dit geschiedvervalsing. Caches waar zo vaak iets mee aan de hand is geweest deugen vaak niet. Dati is in dit geval zeker aan de hand. CO moet gewoon goede plekken uitzoeken en niet doen voorkomen alsof er nooit iets is voorgevallen met deze serie. Als wij bij caches zien dat er vele notfound logjes zijn geweest weten we dat we of goed moeten gaan zoeken of heel omzichtig te werk moeten gaan bij het loggen. Dus ook notfound logjes bevatten vaak waardevolle informatie.

  3. Bij velen van ons is een "echte Tuitje" een begrip geworden. Een inventief en origineel verstopte cache waar vaak heel veel werk in is gestopt. Heel erg triest om te lezen dat sommigen in hun scoringsdrang hier blijkbaar zo respectloos mee omgaan! Maar juist deze caches hebben ook velen laten ook zien hoe het ook kan, en zou moeten, in plaats van een fantasieloze micro op een weinig inspirerende plek. Daarom is het des te meer zonde dat deze mooie caches het archief in gaan.

    Tuitje, in ieder geval bedankt voor het plezier dat je ons hebt bezorgd met je mooie creaties en hopelijk maak je in de toekomst toch nog weer van die mooie caches.

  4. Waarom zou je eigenlijk een topic moeten/willen afsluiten ?

    Als het topic openblijft kost het niet meer geheugen, is niet lastiger op te zoeken, ...

    En dit voorkomt alleen maar dat men steeds weer onnodig nieuwe draadjes over een zelfde onderwerp gaat aanmaken, waardoor zoeken nog lastiger wordt dan het nu blijkbaar al is...

  5. Mooi dicht bij het UMC. :lol:

     

    Dan kunnen jullie ook wel bij de eerste cache van Nederland afspreken. Amsterdam Urban 1

     

    Een ouderwetse lange Multi korte snelle wandeling, bekroond met een mooi traditioneel Kissie micro op een bijzonder plekje zonder hondenstront met een hoge WOW factor... :lol: Echt een pracht voorbeeld uit de tijd toen alles nog beter was. :ph34r:

     

    (niet bedoeld om deze of welke cache of cacher af te kraken maar vrouw Hebbes wordt wel eens een beetje moe van het napraten van mekaar dat vroeger echt alles beter was) ;)

  6. Optimist... Die wordt gewoon 100 keer gevonden in een half jaar, aangenomen dat hij er zo lang ligt.

    De voorganger had ook 41 logjes in een maand geloof ik me te herinneren.

     

    Wat dat betreft maken wij ons ook geen illusies hoor. Alleen doen wij er gewoon niet aan mee en zullen onze mening wat dat betreft ook niet meer onder stoelen of banken schuiven. Zie bijvoorbeeld ook mijn nieuwe Hyves: Stop de Tuin caches Hyves

    Hopelijk zet dit meer mensen aan het denken...

  7. Er is simpelweg maar één remedie tegen dit soort caches. Ignore optie bij DHZ en bij com gebruiken en dat hebben wij dan ook meteen gedaan. En we hebben hem ook op onze nieuwe bookmarklist gezet: Tuincaches

     

    Onze ervaringen bij de voorganger van deze cache waren dusdanig onplezierig (een boze buurman die terecht meldde dat we ons op privéterrein bevonden) dat we hier dus absoluut niet weer naar toegaan. Als dit soort caches niet gelogd worden verdwijnen ze hopelijk vanzelf. Zoals Opoe al zei: "De heler maakt de steler". Gewoon niet loggen dus die zooi!

  8. Vandaag hebben we weer eens een cache gevonden volgens de "Johnny Cache methode". Dat wil zeggen dat we de laatste cijfers van één van de coördinaten misten (vanwege een geripte cache) waardoor er op de kaart een lijn overbleef waarop ergens de cache moest liggen.

    De Johnny Cache Methode is vernoemd naar de Amerikaanse Country zanger Johnny Cash die met de song "I Walk The Line" een grote hit scoorde.

     

    Bij het praktiseren van deze methode dient na het vinden van de cache te worden gezongen: "This cache is mine, I walked The Line!".

     

    Zie ons log bij de cache: http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LU...a5-c4d2c93dad85

  9. Ik heb nu de volgende personen in mijn lijst.

    Willen die even opgeven hoeveel en van welke maat?

    Ruud4d, De Scheertjes, GPSGek, Buzzardseye, Smeule, Remunj, de Bruine Beren, Wilxl11 Carotte, Tornado Bram, Team Jemar, LTeunis,Gekodiver, Steensnoeper, Purk, Cache Organic, Stonehorse.

     

    Zou er voor team Hebbes ook ééntje besteld kunnen worden in maat Large of zijn we inmiddels te laat? Ik wil hem evt. ook wel ophalen in Leiden.

  10. Een groot verlies. We hebben hem nooit persoonlijk ontmoet maar via de chat begreep ik al van Reintje zelf dat het niet goed met hem ging. Maar bescheiden als hij was, zette hij zichzelf niet op de voorgrond. Het werk dat hij voor geocaching heeft verricht was immens en tot op het laatst heeft hij zich hiervoor ingezet.

     

    Familie en vrienden, gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst met dit verlies

    Erik en Carin van Team Hebbes

  11. Ik ben helemaal over op de nieuwe Google maps kaarten en zou absoluut niet meer terug willen. Met de voorkeursinstelling heb ik een gebied rondom mijn woonplaats geselecteerd en als we een cache-reisje plannen verander je met één druk op de knop die voorkeur in het vakantiegebied. Dan is het een kwestie van één keertje laden en vervolgens gaat ie als een speer. Nadien zet je het net zo simpel en doeltreffend weer terug op 'de eigen achtertuin'.

    Ik gebruik wel Firefox als browser; bestaat er iets anders dan? :blink: en vind het zeker niet traag. Met de oude kaart had ik het probleem dat je niet verder in kon zoomen en daardoor overlap kreeg van al die (met name gele...) stippen. Ja, als je er meer dan 1000 hebt gevonden is dat probleem natuurlijk niet relevant maar daar komen wij voorlopig nog niet aan, helaas...

  12. Nee, dat vind ik dus niet

    en bijzonder overdreven om de zaak zo op te blazen  Kapiteyn Haak en vervolgens zou ik er toch op willen wijzen dat de initiatief nemer begint met schelden

     

    Frappant dat je gelijk Haak antwoordt en daarbij voorbij gaat aan de andere reacties; bijv. die van mij, en dat terwijl jouw naam zelfs niet genoemd wordt....

    En dat alles op weer die overdreven assertieve toon en totaal geen relatie

    met het item, namelijk verdraagzaamheid en tolerantie. Het staat mij als newbie behoorlijk tegen zo. Ik hoop dat deze manier van reageren geen gewoonte gaat worden op dit forum.

  13. Ik ben het volmondig met Haak eens. Zulke ruwe reacties op een leuk intitiatief als die DVD kunnen gewoon niet door de beugel. Mensen zouden veel verdraagzamer moeten zijn. Als deze trend doorzet haken mensen als ik hier af omdat ik daar dus niet tegen kan. Een forum is er toch niet om elkaar af te branden, maar om meningen te delen? Ik lees hier ook over zaken die mij niet aanspreken, maar dan ga ik niet gelijk rondschreeuwen dat het niks is. Wat ik niet leuk vind, vindt een ander geweldig en omgekeerd. Verdraagzaamheid alsjeblieft!

     

    Zoals het cliché luidt: "de Maatschappij, dat ben jij..."

  14. Nog een term die ik in discussies tegenkom maar als newbie niet (helemaal) begrijp:

     

    Grandfathered of zelfs godfathered cache... Heeft iemand een mooie definitie?  :blink:

     

    Grandfathered toegevoegd. #340. Dank. :thumbup:

     

    Geweldig, dankdankdank. :thumbup:

    De begrippenlijst is een geweldige uitkomst voor een ex-geo-dreuzel als ik, die graag snel de status van newbie wil ontstijgen. Staat geocache-newbie al op de lijst trouwens?

    (geocache-newbie: beginnende cacher die nog geen honderd caches heeft gevonden en de begrippenlijst nog niet uit het hoofd kent :D )

  15. Als newbie heb ik de afgelopen tijd flink rondgesnuffeld op de verschillende fora. Nu kom ik de term waymarking tegen en ik vraag me af wat hier de waarde van is. Virtuele caches zouden worden overgezet naar een nieuwe site van Groundspeak voor dit gebeuren?

    Wat is nu precies de bedoeling van dit gebeuren? Is er nog een GPS nodig om bezoeken te loggen en hoe kan men dan checken of je niet louter en alleen vanachter je pc-tje aan het werk bent of dat je er ook echt op uitgetrokken bent? Ik kan me voorstellen dat het zo wel heel erg makkelijk wordt om van alles te gaan loggen, of zie ik dit nu verkeerd?

    Op zich is het wel leuk om bijv. alle kastelen van nederland te bezoeken maar wat heeft waymarking nog met geocaching van doen? Ik kan bijv. ook op wikipedia hele verhalen over kastelen lezen zonder ze te bezoeken. Misschien begrijp ik het helemaal verkeerd maar ik vind over dit waymarking ook nog weinig informatie dus als iemand me bij kan praten; graag! :naughty:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...