Spring naar bijdragen

PeterMia345nl

Leden
  • Aantal bijdragen

    16
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door PeterMia345nl

  1. De cache is allemaal wat vlotter gegaan dan gedacht. Zaterdag de plek toegewezen gekregen van de boswachter. Gisteren de bekisting de grond in en proef gelopen. Daarna cache de grond in. Omdat het een lange wandeling is de wp's makkelijk gehouden, zodat de nadruk op de wandeling ligt.

    Gisteren om 21:00 ingediend en paar uur later gepubliceerd.

     

    Vanmorgen FTF door wie anders dan Siemp :thumbup:

  2. Ergens op het forum is een draad met wat een cache niet moet bevatten. Kijk daar ook eens in. Bijvoorbeeld: voorkom vragen die niet eenduidig zijn zoals het aantal tredes tellen (moet de bovenste nou wel of niet...?), verwarring over cijfers, getallen en nummers, het tellen van ruiten, vensters, panelen, ramen (dat wordt ook wel eens door elkaar gehaald). Enz.

     

     

    Ik (Peter) ga op zoek naar het draadje.

     

    Heb je het draadje nog gevonden? Want ik ben juist op zoek naar dat soort onduidelijkheden maar kan het draadje niet vinden.

     

    Nog niet:blush:

  3. Komend weekend gaan we alvast de route weer lopen en bekijken wat we als tussen caches nodig hebben.

    De eindcache wordt een munitiekistje waar ook TB's, Coins en goodies in kunnen.

     

    We zullen de puzzels makkelijk houden en het zwaartepunt op de wandeling laten liggen, het gaat uiteindelijk om het laten genieten van deze mooie omgeving.

    Er zullen projecties in komen om de wandeling op te laten schieten.

     

    We spelen met het idee om de coordinaten van de cache te laten verzamelen bij de tussencaches.

     

    Jullie hebben ons van redelijk wat inspiratie voorzien.

     

    Thnx.

  4. Succes met je nieuwe cache; en niet alles verklappen!

    De spanning van onverwachte dingen is onbetaalbaar!

    Antarctica

     

     

    We verklappen zo weinig mogelijk. Het moet wel een verrassing blijven. Het gebied mag bekend zijn, maar hoe we de route aanpakken niet. Wel leuk om de mening van anderen hierin te horen:)

     

    Dat klinkt nu al als een mooie cache.

    Als je een proefloper nodig hebt, dan stuur je me maar een mailtje :)

     

    We hebben een proefloper, dat is degene die eigenlijk voor ons het plan had daar een multi te leggen; maar er vanaf gezien heeft. Maar twee proeflopes kunnen nog meer foutjes er uit halen;)

  5. Ergens op het forum is een draad met wat een cache niet moet bevatten. Kijk daar ook eens in. Bijvoorbeeld: voorkom vragen die niet eenduidig zijn zoals het aantal tredes tellen (moet de bovenste nou wel of niet...?), verwarring over cijfers, getallen en nummers, het tellen van ruiten, vensters, panelen, ramen (dat wordt ook wel eens door elkaar gehaald). Enz.

     

    Maar ik weet nu al dat ik deze multi wil gaan doen!

     

    Ik (Peter) ga op zoek naar het draadje.

  6. Nu begin ik wel nieuwsgierig te worden waar deze cache gaat komen ;)

     

    Hij komt in het Noord Hollands duinreservaat. In een deel waar nog geen multi's zijn. Bij dat startpunt ligt alleen een puzzelcache. De PWN wil daar ook maar 1 wandelmulti om in dat deel wildgroei van wandelaars te voorkomen. Er is hier ook maar een klein deel van het duin voorzien van paaltjesroute. Via andere ingangen zijn veel meer routes mogelijk. De cache gaat voor een deel gebruik van de paaltjes maken, maar gaat grotendeels door een stuk waar niet veel mensen komen (was goed te zien aan de grasvorming op de paden). Je moet niet bang zijn voor Hooglanders, want die zal je in redelijk grote getale in dit deel tegen komen. De cache doorsnijdt ook een stuk waar ze zich terug kunnen trekken, weg van de vaste wandelroutes.

  7. Bedankt voor de reacties tot nu toe. We zijn het er zeker mee eens dat de nadruk op de wandeling en omgeving moet liggen, daaron hebben we ook voor dit reservaat gekozen; wij vinden het zo mooi. We zullen ook proberen om regelmatig van de vaste paaltjesroutes weg te komen.

     

    We beseffen ons dat er geen 50 cachers per week zullen zijn die onze cache gaan lopen. Daar is de wandeling te lang voor. Maar we trekken er wel een paar cachers per maand mee naar de duinen, zeker op mooie wandeldagen.

  8. Probeer bij de gemeente iemand persoonlijk te spreken. Vaak helpt dat beter dan alleen een brief of email.

     

    Volgende keer zullen we dat zeker proberen. Voorlopig houden we het nu bij de cache in het duin. We zijn beginners en willen ons nog niet te veel op de hals halen.

     

     

     

     

     

    Volgens mij word dit een hele mooie! Ook al kom je veel in een bepaald gebied, denk ik dat de boswachter de echt bijzonder plekjes weet. Ik wens jullie succes! :thumbup:

     

    Daar hopen wij ook op. Met de boswachter erbij zal het zeker lukken. Het gebied spreekt ons ook erg aan, we zijn er zelf bijna ieder weekend te vinden.

     

     

     

     

    Met de boswachter op stap gaan om een cachelokatie te bepalen is super. Heb ik ook mogen ervaren. De boswachter verteld je wat mag en wat kan, en kent zijn terrein als geen ander. Hij kan je vertellen waarom een plek die in jouw ogen geschikt is om een cache te verstoppen niet zo goed is. Hij weet ook waar de meeste wandelaars lopen, waar het druk is. Ga genieten van een zoektocht met de boswachters. Dat is een fantastische ervaring. Succes met je cache. O, die andere? Laat gaan, is geen eer aan te behalen. Onbekend is onbemind en gewone ambtenaren zijn overwegend onbekend!

     

    We kijken ook wel uit naar de afspraak met de boswachter. Zo'n man weet zoveel meer als ons van de duinen. Moeten wel zorgen dat we ons bij de cache houden, want we hebben ook veel vragen over de natuur en het duin zelf.

  9. Wij zijn de afgelopen weken tegen twee volstrekt tegengestelde reacties aangelopen, waar we eigenlijk verbaasd over waren.

     

    Wij willen graag een eigen cache gaan beheren en dachten er eentje in Heerhugowaard te plaatsen. Na een brief naar de gemeente kwam er een reactie die niet echt enthousiast over kwam. We mochten een cache plaatsen, maar hij moest okrober 2012 weer verwijdert worden. Dit verbaasde ons nogal, daar we de cache gewoon hier in het park wilden plaatsen. Hetzelfde park dat ieder jaar tijdens mixxstream geruineerd wordt.

     

    Wij wandelen veel in het Noord Hollands Duinreservaat en dachten dat het wel mooi zou zijn om daar een cache te mogen plaatsen. Er liggen daar wat caches, en we dachten dat het wel de nodige moeite zou kosten om toestemming te krijgen. Het betreft hier toch een natuurgebied. Toch de stoute schoenen aangetrokken en de beheerder PWN een mailtje gestuurd. De reactie was een enthousiaste mail van een van de boswachters, gevolgd door een zeer positief telefoongesprek. Nu hebben we over 14 dagen een afspraak met de boswachter om te kijken waar we het beste de eindcache van onze 12 kilometer lange multi kunnen plaatsen. We worden door twee boswachters ondersteund om de cacheroute interessant te maken.

     

    In februari hopen we onze cache te kunnen publiceren.

     

     

    Vandaar de titel van dit topic. Ik denk dat het antwoord in ons verhaaltje al gegeven is.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...