Spring naar bijdragen

FritzoNL

Leden
  • Aantal bijdragen

    38
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door FritzoNL

  1. Ik heb voor ik zelf een gps kocht, een etrex te leen gehad om te proberen. Ik weet nog dat ik er snel uit was: ik werd namelijk gek van die druktoetsjes en vooral van dat "rare" joystickje om door menu's te lopen etc. Het werd dus een Oregon, waar ik tot op heden zeer tevreden over ben. Maar dat zal ongetwijfeld persoonlijk zijn, je zult vast ook reacties krijgen van enthousiaste Gpsmap62 gebruikers :D .

  2. Zonder eerst de Wet in zijn geheel te gaan doorspitten: op de link van SBB staat "Zo verdwijnt de status van beschermde natuurmonumenten". Betekent dat dat onze Nationale Parken als zodanig worden opgeheven, althans dat ze hun status van Nationaal Park verliezen?

    Weet iemand dat?

  3. Daar kom je achter als je googelt op de rest van de formule!

    Antwoord: hoofdletter B met een sluithaakje erachter. B)

     

    Googlen hoeft niet eens hoor. Hou je cursor maar eens op de smilie...

  4. Ik dacht dat het wel handig was om in GSAK het icoontje van een puzzelcache die ik heb opgelost, te veranderen in het icoontje van een traditionele cache. Maar nadat ik de database heb ge-update met een pocketquery is dat weer gereset in een vraagteken. Is dat te voorkomen?

    Na enig zoeken heb ik gevonden dat het toch in GSAK zelf kan: als je bij het laden van de ge-update pocketquery het scherm met de te wijzigen eigenschappen krijgt, kies je rechts onderin bij "lock fields" voor "$d_CacheType". En dan worden de icoontjes zoals die in GSAK staan niet overschreven als de nieuwe gegevens worden ingeladen. :thumbup:

  5. zie net dat je via internet ook een opvouwbare blindenstok kunt kopen, kost ongeveer 20 euro.

    Om de een of andere reden vind ik dat een vreemde combinatie: iemand die cache zoekt met een blindenstok.... :lol1:

  6. Helaas, CEO, ik vrees dat ik je niet helemaal kan volgen. Want als ik in GSAK onder de menukeuze GPS kies voor "send waypoints" (send to gps heb ik niet), dan krijg ik geen uitgebreid scherm om van alles in te stellen, laat staan met verschillende tabbladen. Ik krijg alleen dit schermpje:

     

    2im5gzp.jpg

     

    Kan het aan de versie van GSAK liggen? Ik gebruik 7.7.3. :blink:

    Of moet ik ergens anders iets instellen?

     

    Groeten,

    FritzoNL

  7. Wat is het doel of de reden? Als het om het icoontje gaat dat in je gps komt dan kan je dat ook instellen in het menu van "send to gps". Daar kan je alle caches, gevonden, niet gevonden, gearchiveerd, disabeld, van aparte icoontjes voorzien.

    Ik filter sinds kort op opgelosten mysteries met corrected coordinates. De rest met een ander filter.En de filters gecombineerd met een marcro. In dit draadje kreeg ik daarvoor kort geleden handige tips.

    Het doel is inderdaad om in de gps te kunnen zien dat de puzzel al is opgelost. Kun je even helpen met de instellingen in het menu van "send to gps".? Ik kan die instellingen waar je op doelt op de een af andere manier in GSAK maar niet vinden...

  8. Ik dacht dat het wel handig was om in GSAK het icoontje van een puzzelcache die ik heb opgelost, te veranderen in het icoontje van een traditionele cache. Maar nadat ik de database heb ge-update met een pocketquery is dat weer gereset in een vraagteken. Is dat te voorkomen?

  9. Ik vond afgelopen zondag een geocoin in een cache, waar die volgens de log op GC.com (nog) niet is. Hij is volgens de log op 6-2 gedropt in Molen Landzigt en zit daar digitaal nog steeds , maar in werkelijkheid vond ik hem in Beach Resort. Iemand heeft hem dus in de periode na 6-2 en voor 13-2 hier gedropt maar nog niet gelogd. Retrieven kan ik hem dus niet. Ik heb natuurlijk geen idee wie dat heeft gedaan, dus contact opnemen met hem/haar zal niet gaan. Hoe lang is zo'n geval een reële periode om te wachten voordat ik hem 'grab'?

     

    Groeten,

    Adrie

  10. Als ik onderweg ben geeft mijn oregon 450 op de kaart aan dat er op die en die plek , waar ik dan in de buurt ben, een cache te vinden is. Bestaat er een mogelijkheid om vanaf de kaartweergave de betreffende cachebeschrijving te openen? Ik heb het tot nu toe niet gevonden, maar misschien zie ik iets over het hoofd?

  11. Op GC.com heb je de mogelijkheid om bij elke cache een personal cache note in te vullen. Ik zou daar graag informatie inzetten en die dan meeladen naar mijn gpsr. Maar kennelijk gaat dat niet? Klopt het dat ik die niet mee krijg als ik de betreffende cache in mij Oregon 450 laadt? Of doe ik iets niet goed?

  12. Ik heb als premium member bij GC.com de mogelijkheid om (zo veel mogelijk althans) paperless te cachen. Dat werkt tot nu toe goed bij de meeste van de caches die ik heb ingeladen.

    Maar wat is nou de slimste of beste manier om mysteries op je gps te zetten? Want de uiteindelijke coördinaten moet je eerst bij elkaar puzzelen, en als je een cache van de site laadt, krijg je dus de "fake" coördinaten in je toestel. Passen jullie de ingeladen cache-coördinaten aan in de gps als je de puzzel hebt opgelost? Of doe je dat met mapsource door een nieuwe cache aan te maken met de juiste coördinaten (maar dan mis je dus de info die bij de cache hoort van GC.com)??

  13. je moet natuurlijk wel bewijs hebben dat je er 10.000 keerbent geweest. Geen naam in het boekje is geen log. Dus wel ff printen (maar het mag heel klein, zodat het op een blaadje past)

    Ok, in theorie wel.

    Maar zijn er veel cache-eigenaren die de volle logrolletjes vergelijken met de logs op GC.com? Of eigenlijk andersom: die kijken of elke op GC.com gelogde Found wel op het logrolletje staat? :blink:

  14. dus als je nog zin hebt om morgen de 10.000ste te kunnen loggen is het een kwestie van 10.000keer je naam op een blaadje printen, in een cache gooien en dan loggen geblazen :lol1:

    Nou, als ik het goed begrijp kun je de 10.000 keer je naam op een blaadje printen en in de cache gooien, gerust overslaan en hoef je alleen nog maar 10.000 keer te loggen. Scheelt weer werk :lol1:

  15. Ok, de essentie begrijp ik, je mag dus best meerdere keren dezelfde cache bezoeken om bijv. travelbugs te wisselen. Dank voor de antwoorden.

     

    Overigens is het zeker niet mijn bedoeling om ze dan ook meerdere keren als "found" te loggen. Dat vind ik toch echt jezelf (en anderen..) voor de gek houden dus daar ging het me niet om, maar puur om de vraag of het wel of not done was om ze meerdere keren te bezoeken.

    En dat is me nu dus helder, bedankt!

  16. Vlak bij huis liggen heb ik een paar caches gevonden waarin o.a. TB's zaten. De eerste keer dat ik die heb gevonden heb ik als beginner niks meegenomen. Nou gaan we deze zomer naar Frankrijk op vakantie. Mag ik nu vlak voor we vertrekken nog eens eventjes langs die caches gaan (ik weet ze nu toch al te liggen :lol: )om dan wel bijv. een TB mee te nemen naar Frankrijk?

    Of is het echt alleen maar de bedoeling om een cache 1 keer te bezoeken?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...