Spring naar bijdragen

Bitte ein Bit

Leden
  • Aantal bijdragen

    325
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Bitte ein Bit

  1. Vandaag een mailtje gehad van de plaatser van deze cache.

    Hij is idd door de reviewer terug getrokken omdat de toestemming niet goed was afgeregeld.

    Als dat gebeurt is zal hij weer ter review aangeboden worden lieten zij weten.

     

    :thumbsup:

    Sterker nog, vanmiddag om 12.30 uur een print gemaakt van de cache, wat dus ook gelukt is. Gelopen en nu blijkt dus dat de cache is teruggetrokken. Ik vind dit wel een slordigheidje, alhoewel het was een mooie wandeling.

  2. Daarnaast kan je (zij het niet zo frequent) ook ** tegenkomen. Hiermee wordt machtsverheffen bedoeld.

     

    Dus A**B met A=3 en B=4 betekent : A*A*A*A oftewel 3*3*3*3= 81

    Vreemd, want voer je de ** in in Excel dan klopt in ieder geval het antwoord niet, bv 3**4 geeft 30000. Aangezien veel mensen excel gebruiken lijkt mij deze notatie niet zinvol.

    Vreemd dat je ervanuit gaat dat de interpretaties van Excel doorslaggevend zijn.

    Excel interpreteert 3**4 dus als 3E4, oftewel 3*10^4 (oftewel weer een leuk extra gebruik van de letter E ... :thumbup: )

    Nee ik beschouw Excel niet als doorslaggevend, maar ik gebruik het wel omdat sommige cacheleggers het zo nodig vinden om de meest onmogelijke formules te moeten toepassen.

  3. Daarnaast kan je (zij het niet zo frequent) ook ** tegenkomen. Hiermee wordt machtsverheffen bedoeld.

     

    Dus A**B met A=3 en B=4 betekent : A*A*A*A oftewel 3*3*3*3= 81

    Vreemd, want voer je de ** in in Excel dan klopt in ieder geval het antwoord niet, bv 3**4 geeft 30000. Aangezien veel mensen excel gebruiken lijkt mij deze notatie niet zinvol.

  4. Dit draadje is ooit gemaakt over de handleiding die ik zoals Kipchen al aangaf 2 jaar gratis voor eenieder ter download is geweest. Als het nu uitgegeven wordt gebeurt dat natuurlijk niet tegen kostprijs maar met een beperkte winst dus ja dat is commercie maar daarom heb ik niet in dit draadje gepost ik heb gewoon geantwoord op vragen. Overigens is de scheidslijn over commercie voor de heren moderatoren niet zo zwartwit als dit bijvoorbeeld door kruimel wordt afgeschilderd daarom benijd ik hun taak ook niet.

     

     

     

    Echter het is niet zo dat ik nu groots reclame loop te maken ik geef gewoon aan waarom het niet meer ter download is en op de vraag of het ook in de winkel komt geef ik één der verkooppunten. (niet eens mijn eigen bedrijf) Ja en of er voor jou een luchtje aan het antwoord op een vraag zit, dat kan natuurlijk maar liever geen verkeerde conclusies trekken.

     

     

     

    Grtz. Haak.

    Ik trek geen verkeerde conclusie, maar wilde het alleen even kwijt.

     

    Verder veel succes met je boek.

  5. Misschien wil .nl hier straks wel reclame maken voor de verkoop in de goodiesshop. En dat de links er vandaar nog staan.

     

     

     

    Haak.

    Nog niet zo lang geleden werd hoog van de toren geblazen omdat een geocacher commercieel bezig was. In het forum werd dat, wat maar naar commercie neigde, neergesabeld.

    Als ik bij Kapitein Haak op het linkje "Beginnershandleiding De kunst van het vinden" klik, kom ik toch op een site die verdacht veel op commercie lijkt. En daarnaast de wens/hoop dat .nl reclame gaat maken.

    Wordt hier soms met 2 maten gemeten? Van mij mag het allemaal, maar dan "gelijke monniken gelijke kappen".

     

     

     

    De wens? waar lees je dat ik die wens zou hebben dan? Ik geef een mogelijke reden waarom die links er staan. (nog) Oh en over commercie, ik had ook de naam van mijn bedrijf kunnen noemen als één der verkooppunten maar ik noemde de goodiesshop. Overigens laat ik het boek persoonlijk uitbrengen en de prijs op de site waarop jij nu kijkt is weg zodra het boek uit is. En inderdaad je moet nu betalen voor wat een ander voor je gemaakt heeft, vreemd he.

     

     

     

    Als er iemand voorstander is van gelijke kappen dan ben ik dat. Ik heb in dit draadje alleen maar gereageerd op vragen kortom ik heb dit geenzins gebruikt/misbruikt om reclame te maken dus graag geen stemmingsmakerij heer bitte.

     

     

     

    Groeten Haak.

    Dat je voor iets moet betalen, wat een ander heeft gemaakt vind ik logisch. Ik heb het in die zin ook niet daarover. Ik heb het over het feit, dat enige tijd geleden men viel over iets wat maar enigszins op commercie leek en ik me niet aan de indruk kan onttrekken dat dit er ook op lijkt. Dat e.e.a. wordt verwijderd zodra het boek uit is perfect, maar het staat er nu wel.

  6. Misschien wil .nl hier straks wel reclame maken voor de verkoop in de goodiesshop. En dat de links er vandaar nog staan.

     

     

     

    Haak.

    Nog niet zo lang geleden werd hoog van de toren geblazen omdat een geocacher commercieel bezig was. In het forum werd dat, wat maar naar commercie neigde, neergesabeld.

    Als ik bij Kapitein Haak op het linkje "Beginnershandleiding De kunst van het vinden" klik, kom ik toch op een site die verdacht veel op commercie lijkt. En daarnaast de wens/hoop dat .nl reclame gaat maken.

    Wordt hier soms met 2 maten gemeten? Van mij mag het allemaal, maar dan "gelijke monniken gelijke kappen".

  7. De enige aan wie naar mijn mening je hulp mag/kan vragen als je een cache niet kan vinden, is de cache eigenaar, verder aan niemand.

    In principe klopt dit.

    Ik heb b.v. jouw cache in Amsterdam helemaal gelopen (fictie), maar kan de doos niet vinden. Het eerste wat ik doe is de noodlijst raadplegen of de legger daar in staat. In jouw geval helaas geen vermelding. Dus moet ik wel een hulplijntje inschakelen. Aangezien ik zo'n 80 km gereden heb, wacht ik echt niet tot ik thuis ben om het via de mail te doen.

     

    A. Als je zo prat gaat op je stelling, zal je je op de noodlijst moeten plaatsen.

    B. Ik heb plezier gehad aan de wandeling, dus gun mij ook het plezier van het loggen.

    C. Lukt dit allemaal niet dan komt er een not-found.

     

    Wat betreft traditionals, ook hier hetzelfde principe.

  8. Ik heb twee punten in WGS84 notatie. Verder heb ik een Garmin Etrex VistaCX. Ik zou nu het volgende willen doen:

    - de werkelijke afstand tussen deze twee punten vinden

    - een van de twee punten 'verplaatsen' naar een punt op dezelfde afstand als eerder, maar b.v. 80 graden anders, dus een hoekverplaatsing.

    Hoe kan ik dat met dit apparaat doen? Als het niet met dit apparaat kan, hoe kn ik dit dan wel regelen? Welke programmatuur heb ik dan nodig?

     

    Groet, Biegstra

    Punten in de Etrex stoppen. ga naar kaart en dan menu en dan optie meet afstand. Ga met pijltje naar het eerste punt tot het oplicht en dan enter, dan pijltje verplaatsen naar tweede punt tot het oplicht (geen enter want dan kan je opnieuw beginnen) Rechtsboven staat afstand + hoek noord waar. Dan find, kies waypoint en neem eerste punt, dan menu en optie projecteer, neem gevonden afstand en de hoek + die 80 graden van jou en je hebt het tweede punt.

  9. Rechts van het zinnetje " 22 dec 07: IJsbrechts eerste ijscast " staat een 3hoekje met de punt naar rechts. Als je hier op klikt dan begint boven het grote woord "IJscast" een balkje te lopen.

    Rechts naast dat balkje is ook nog een luidsprekertje die je harder en zachter kan zetten. links van de balk is een driehoekje of 2 verticale streepjes. Hiermee kan het afspelen gestart of gestopt worden.

    Niet vergeten de speakers aan te zetten.

     

    Groet,

     

    Tejoos

    Goed bedoeld deze opmerking natuurlijk, maar ik ben echt niet simpel, dus waar ligt het nu aan dat het bij mij niet werkt.

  10. Kan iemand mij uitleggen wat je met podkast kan doen?

    Dat denk ikwel.

    Op de betreffende pagina het afspeelicoontje aanklikken (driehoekje met punt opzij), boxen van pc aanzetten en luisteren maar. Je schijnt ook te kunnen downloaden. Hiervoor klik je op het driehoekje naar beneden.

     

    Volgens mij is dit alles wat je met een podcast kan doen. Er zit geen diepere betekenis aan, heeft geen moraal en bevat volgens mij geen geheime boodschappen. Hoewel je dat met IJsbrecht natuurlijk nooit zeker weet.

    Weinig beweging in te krijgen, alleen het veld statusfield knippert hoogst irritant. Of ik nu op plusjes, hoekjes pijltjes of wat dan ook klik, noppes.

  11. Commercieel? ach valt wel mee, spam vind ik veel vervelender en pas echt commercieel. Maar hoe het nu is opgelost lijkt me correct.

    Wat me echter meer zorgen baart is de wijze waarop door collega cachers wordt gereageerd, gewoon te triest voor woorden.

  12. Ik heb vandaag 1 tb gelogd als discovered en toen ik de tweede wilde doen kreeg ik deze melding:

     

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Server Error in '/' Application.--------------------------------------------------------------------------------

     

    Runtime Error

    Description: An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed remotely (for security reasons). It could, however, be viewed by browsers running on the local server machine.

     

    Details: To enable the details of this specific error message to be viewable on remote machines, please create a <customErrors> tag within a "web.config" configuration file located in the root directory of the current web application. This <customErrors> tag should then have its "mode" attribute set to "Off".

     

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Ik heb het meerdere malen opnieuw geprobeerd, zelfs zo vaak dat ik intussen de log in Word heb gezet en heb opgeslagen op mijn harde schijf.

     

    Ik kan wel op alle andere pagina's van .com, maar loggen lukt me niet.

     

    Iemand een idee???

     

    groetjes GeoVlinder

     

     

    Zie het vorige draadje Error

  13. Nou als ik op "wat was er in de brieven bus vandaag" klik (start van het draadje) dan gaat het netjes open. Als ik op het laatste berichtje van Saffier klik, krijg ik toch weer die fout melding. Evenzo bij het draadje over de nieuwe nederlandse coin.

    Ook hier een foutmelding op genoemd bericht: "Sorry, sommige velden missen, als je een onderwerp toch wilt zien, kijk dan of het onderwerp verplaatst is".

     

    Maar dit gebeurt alleen als gekozen is voor lay-out optie: "Uitgelijnd".

    Bij lay-out-opties "Standaard" en "Lineair+" lijkt hier niets aan de hand.

    Kijk dit is dus de oplossing, bedankt kan nu weer alle berichten zien.

  14. Dit klopt niet, ik krijg deze melding al de gehele dag en er zijn gedurende de dag diverse nieuwe berichten geweest. Ook in de diverse draadjes speelt het zelfde, kortom iets zit niet helemaal lekker.

     

    Dat was ook exact wat ik bedoelde! Anders had ik er natuurlijk geen melding van gemaakt :blush:

    Op dit moment lijkt het weer te werken.

    Nou als ik op "wat was er in de brieven bus vandaag" klik (start van het draadje) dan gaat het netjes open. Als ik op het laatste berichtje van Saffier klik, krijg ik toch weer die fout melding. Evenzo bij het draadje over de nieuwe nederlandse coin.

  15. Deze wat ongelukkige melding krijg je als er sinds de laatste keer geen nieuwe berichten zijn.

    Als je het later nog eens probeert zijn er misschien wel nieuwe berichten, en komt de melding dus niet meer.

     

    Ik vind het ongelukkig, omdat het een foutmelding is, terwijl het eigenlijk geen fout is.

    Dit klopt niet, ik krijg deze melding al de gehele dag en er zijn gedurende de dag diverse nieuwe berichten geweest. Ook in de diverse draadjes speelt het zelfde, kortom iets zit niet helemaal lekker.

  16. Welke draadjes dan? Als het één van de ldraadjes programma voor listingsvoorbereiding was dan zou dat kunnen: hier liepen twee identieke draadjes over en één heb ik op 'invisible' gezet. Deze kun je dan nog wel in de GC.nl hoofdpagina zien, maar kan niet geopend worden...

    Het draadje van KarelKraak bv over de nieuwe Nederlandse Coin.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...