Jump to content

Birdie.NL

Leden
 • Content Count

  684
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Birdie.NL last won the day on March 26

Birdie.NL had the most liked content!

Community Reputation

59 Uitstekend

About Birdie.NL

 • Rank
  Normale Poster
 • Birthday 12/09/1969

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Dakota 20
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Mei 2010

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.kavholland.nl

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Haarlem
 • Interesse
  Geocaching, hardlopen, wielrennen, kunst en cultuur, fotografie, natuur

Recent Profile Visitors

3,515 profile views
 1. Jammer dat je niet de optie krijgt om de standaard Browse Map opgediend te krijgen, en dan graag met de OSM kaart. Zou je in de account-instellingen verwachten
 2. Ik heb het bij 2 gehouden - blijft er voor anderen genoeg over.
 3. Is het niet handiger als Grondspraak eindelijk regelt dat je een WhatYouSeeIsWhat YouGet-editor kunt gebruiken bij het maken van een geocache. Daarna mogen ze van mij best experimenteren met nieuwe types. Al zie ik in deze soort voorlopig weinig heil, als het meer schermpje turen wordt in plaats van een mooie outdoor beleving.
 4. Toch geen Britse provider, die alvast de Brexit aan het oefenen was ?!
 5. Net op Nu.NL https://www.nu.nl/uit/5774349/gratis-uit-geocachen-een-speurtocht-in-eigen-woonplaats.html
 6. Geen storing gezien gelukkig. Wel een opmerking over https://www.geocaching.com/geocache/GC83P0V_birres-camper-friends-on-promo-tournuenen Waarom staat die bij Noord-Holland op de Nieuwe caches-pagina? Nuenen is toch Noord-Brabant.
 7. Inderdaad - gewoon lekker praten over van alles en nog wat. Op het moment kun je toch de helft van alle caches niet vinden - die liggen onder een laagje sneeuw .. Al blijft de wandeling erin een mooie belevenis.
 8. Ja, blijkbaar om te voorkomen dat het uit de hand zou lopen. Maar volgens mij kan het forum alle input gebruiken. Tegenwoordig heb je zoveel kanalen (FB, Twitter, Whatsapp, Instagram, etc) om berichten uit te wisselen dat daar weer verzamelprogramma's / pagina's voor worden opgezet. Elke groep valt uiteen in subgroepjes, zodat iedereen toch weer het wiel mag uitvinden. Handig hé? Zal het ooit weer overzichtelijk worden?
 9. Alle goeds gewenst het komend jaar. Gisteren al een nieuwjaarsevent bijgewoond om een aantal mensen persoonlijk te spreken.
 10. Zelfs het zonnetje sluit zich vandaag aan bij alle goede wensen die uitgesproken worden en nu
 11. Als je even doorzoekt op internet zie je dat Hollands Hoop een tv-serie uit 2014 is, waar ook een interactief spel voor is gemaakt, ter promotie. De borden lijken me daarvan een afgeleide.
 12. Op zich lijkt alles weer te werken, al zie ik opeens naast de WGS84-coordinaten een nerveus "bezig"-balkje aan het zoeken naar de Elevation (op een cache-pagina).
 13. Daar valt alleszins mee te leven. Al ben ik wel benieuwd of er daarna weer functionaliteiten bij of weg zijn. Dat meldt de blog niet.
 14. Birdie.NL

  Geocaching.be

  Volgens mij hoeft er geen apart Vlaams deel gemaakt worden. Tenzij er daar een enorme behoefte aan zou zijn om een extra grens te trekken. De taalgrens ligt een stuk zuidelijker - al is die vanuit Maastricht zo te overschreiden op een cache-fietstrip.
 15. Alles is relatief. Door de jaren heen word je meer ervaren en kieskeuriger. Toen ik 10 jaar geleden voor het eerst een geocache liep, jawel een multi, door een bos waar ik al jaren kwam voor "gewoon wandelen", gaf dat een extra dimensie en belevenis. Door de variatie aan types, terreingesteldheid, cachegrootte, etc heb ik geleerd om te variëren en diverse doelen stellen. Soms 1 mooie multi op 1 dag, de andere keer vooral fietsen langs een trail, besloten door een drankje bij een leuke gelegenheid of in combinatie met een museumbezoek. De ene keer is het super, een andere keer kan het tegenvallen door matig onderhoud, slecht uitgemeten waypoints of niet gevonden caches. Puzzelen vind ik leuk voor in de winter of avond, maar de plekjes vallen regelmatig tegen. Een eerste maal ... blijft meestal beter hangen dan de tigste wegwerpkoker. Toch word ik nog altijd verblijd door de onbekende mooie plekjes van deze wereld waar het geocachen mij brengt. Zo tripte afgelopen week opeens een hermelijn met een prooi 10m voor mijn fiets dwars het dijkje over in Zeeuws-Vlaanderen - waar ik de mooiste vestingstadjes van Nederland ben tegengekomen (al was vorig jaar Bourtange ook bijzonder).
×
×
 • Create New...