Spring naar bijdragen

Merlijn-NL

Leden
  • Aantal bijdragen

    37
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Merlijn-NL

  1. Toen we de naam aan het invoeren waren, is het eigenlijk te snel degraaffers geworden.

    Later hebben we nog veel meer leuke namen bedacht, ....de Geograaff.

     

    Spijt van je nickname? Je kunt altijd deze laten wijzigen. :D

     

    Waar mijn nickname vandaaan komt? Wie was de meester van King Arthur? Een verwijzing naar degene die op de achtergrond een ander beter laat presteren. Mijn beroep is "schoolmeester :thumbup:" en ik hoop als een Merlijn mijn leerlingen beter te laten presteren. Overigens gold dit natuurlijk ook voor mijn eigen kinderen :thumbup: .(nu 30 en 28 jr oud)

  2. Bij het lezen van diverse logs merk ik dat een gedeelte van de cachers het leuk :thumbup: , spannend vindt om als 1, 2 of 3 een cache te vinden. Is het een idee om hiervan een jaarlijkse ranking te maken? Elk jaar een nieuwe strijd :thumbup: om de eer! Ook nieuwe cachers kunnen dan proberen na een jaar de snelste (?) cacher te blijken.

  3. Volgens mij kan dit niet in destinator 3.0.65 :ph34r: en wel in versie 3.0.75. :eek: Op de site van Destinator kun je volgens mij een upgrade halen, mits je Destinator zelf hebt aangeschaft. Heb je deze als MioMap aangeschaft dan heb je volgens mij pech.

  4. Misschien is het aangewezen om eerst al die 'nationale' verenigingen van europese geocachers officieel te contacteren ?

     

    Want geocaching.eu wordt pas echt Europees als ieder land en bijhorende community echt meewerkt en het ook goedkeurt dat er in zo'n kader naar hen wordt verwezen. Hoe goed bedoeld de goedkeuring door de volledige Nederlandse community ook is, er lopen nog bijna 300 miljoen andere Europeanen rond die misschien willen meedoen ( cijfer is maar een gok ... gelukkig cachen ze nog niet allemaal ).

    HELEMAAL MEE EENS. :thumbdown: Probeer met elkaar een format af te spreken. Maar een kaart en dan via hotspots linken naar de nationale site lijkt me een goed idee.

  5. Als je toch bezig bent: Ik heb vooral veel plezier gehad aan programma's waarin je kaarten kunt scannen en calibreren. Eerst GPS Trackmacker, later toch overgestapt op OziExplorer. (meer ondersteuning en daardoor makkelijker) :cry: Ik moet zeggen dat ik naast de Etrex Euro, soms ook een PDA gebruik om onderweg de kaart nog even te checken, echter vooral als ik op een kruising van wegen sta en Garmin een richting tussen de zijwegen in aanwijst. :cry:

  6. Ik heb enige tijd met mijn PDA en Vito een en ander geprobeerd, maar was niet echt enthousiast. Traag reageren op positieveranderingen enz. Daardoor enige tijd gestopt met cachen. Nu heb ik een eenvoudige Garmin Etrex en een kompas en gebruik in "noodgevallen" de PDA met OziCE. Met deze combinatie kom je een heel eind.

  7. Volgens mij is het een probleem met Explorer. Hiermee heb ik zeer regelmatig hetzelfde probleem(pje). Een klik op de knop refresh (vernieuwen) brengt mij wel de volledige kaart. Met firefox dit probleem nog niet gehad. (zojuist nog eens uitgeprobeerd). Oorzaak? Oplossing is erg Microsoft! Als je auto het niet doet, dan uitstappen, alles afsluiten, opnieuw instappen en nog eens proberen. ;)

     

    (overigens spyware verwijder je het best met hitmanpro.nl)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...