Spring naar bijdragen

Crankyhenkie

Leden
 • Aantal bijdragen

  316
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Berichten geplaatst door Crankyhenkie

 1. Ehm... beetje domme vraag misschien, maar staat de t in Oregon 450t niet voor 'topo'? Meende dat op de t-modellen al een topokaart geïnstalleerd stond

  (Heb het even nagekeken, en ja: *klik*)

  Raar overigens dat het de dealers ook al niet opgevallen is

  De Europese Topo, die standaard op de Oregon staat, is niet erg gedetailleerd. Beslist geen vervanging voor een 'echte' Topo-kaart.

 2. De genoemde Franse kaarten werken niet met een exe-bestand. Ze eindigen op img. Klik op de link en sla het bestand op je pc op. Dit bestand kun je rechtstreeks op je gps zetten. Mr. Atari heeft wat dat betreft volkomen gelijk. Ik weet niet zeker hoe dat werkt op een 60CSX. Op mijn Oregon kan ik de kaarten op de gps gewoon hernoemen zodat er meerdere op kunnen staan.

  Als dat met de 60CSX niet kan dan is het een goed idee om het bestand te hernoemen naar gmapprom.img als het bestand in het geheugen van de 60CSX wordt geladen en als gmapsupp.img als je het bestand op je SD kaartje zet. Let wel, de kaarten die erop stonden zijn dan weg! Die kun je later vanuit Mapsource gewoon weer versturen.

   

  De OSM kaarten kun je vinden op http://garmin.na1400.info/routable.php

  Het beste kun je Mozilla Firefox gebruiken. Met de Internet Explorer lukt het vaak niet. Je kunt verschillende landen of regio's kiezen of kaartdelen aanklikken en dan klik je op Download map now!

  Je krijgt een link en kunt dan het materiaal downloaden. Het is een exe-bestand dat je kunt aanklikken. De kaarten worden dan geinstalleerd in Mapsource. De laatste installatie wordt telkens wel overschreven. Het is dus een goed idee om de exe-bestanden te hernoemen en afzonderlijk te bewaren. Vanuit Mapsource kun je de kaartdelen naar je gps sturen.

   

  Veel succes!

 3. Het ligt niet aan OnRoute of Waypoint. Het ligt aan Garmin. Die heeft geen rekenig gehouden met bepaalde serienummers waar OnRoute gebruik van maakt. Mijn advies is om te wachten met updaten van zowel Mapsource als de Lifetime update van de kaarten. Er zal wel een oplossing komen. Er is al een soort work around maar ik ondervind nog steeds problemen met het plaatsen van het nieuwe kaartmateriaal op mijn Zumo.

 4. Heb mapsource gedeinstalleerd en opnieuw op m'n compu gezet. Heb dit nu al verschillende keren gedaan; ook de hele map van garmin gedinstalleerd.

   

  Slordig dat garmin zijn rommel in het register niet opruimt...

  Maar dat is een bekend probleem met windows, daarom worden windows pc's na verloop van tijd zo sloom ;)

   

  Blij dat ik een mac heb zullen we maar zeggen :thumbup:

   

   

  Ik heb nu ook een mac; zou je kunnen aangeven welk programma ik op de mac kan gebruiken om met m'n 60csx te kunnen werken?

  Zou ik daar ook m'n topo nl op kunnen installeren en zo?

  Wel even on topic blijven he ;-)

 5. Ik neem aan dat je met de macro er Points of Intrests van maakt? Op je GPS wordt dan in het mapje Garmin\POI\ een bestandje poi.gpi gemaakt.

  Stel dat je b.v. alle cache van Nederland er in hebt zitten en je maakt daarna een bestandje voor Duitsland. Dan maakt de macro opnieuw een bestandje poi.gpi aan. Het oude bestand wordt overschreven dus je bent Nederland kwijt. Dit is eenvoudig op te lossen door het bestandje, zodra die op je GPS of insteekkaart staat, te hernoemen.

  Ik maak er b.v. NL.gpi van. Zo doe je dat met elk bestand dat je erop zet, b.v. flitspalen, tankstations etc.

  Is dat wat je bedoeld?

 6. Of je koopt de volgende keer een product/gebruikersovereenkomst waarbij je wel achter de gebruiksvoorwaarden staat.

  Zij er dan gebruikersvoorwaarden waar iedereen achter kan staan? :lol1:

 7. Ik snap wel waarom ze dit doen, maar vind het wel lastig: ik zou TopoNL op mijn huispc en laptop willen zetten. Dat mag dus. Maar mijn huispc is al een oudje en wordt misschien binnenkort vervangen. Op die vervanging kan ik TopoNL dan vervolgens niet meer installeren. Ben dus een beetje bang om mijn 2e code in te zetten :thumbup:

  Dat ben ik met je eens. Mijn laptop ging stuk en ik heb de TOPO dus nu voor de 2e en laatste keer kunnen installeren op mijn nieuwe laptop.

  Het is inderdaad een waardeloze regeling.

 8. Het kenmerk van de TOPO-NL is dat je het programma maar op 1 computer mag/kan installeren maar je kunt de kaarten daarna wel op meerdere GPSr's zetten. Als je een andere computer/laptop koopt mag je het programma nog één keer installeren, nadat je van Garmin een extra code hebt gekregen.

   

  In jullie geval kun je de kaarten dus zowel op de Colorado als op de Oregon zetten.

 9. Ik zie de relatie ook niet...Geasfalteerde natuur telt niet :D ! Inderdaad wel een grappige foto...CrazyHenkie mag een nieuwe poging doen...Hetzelfde geldt voor de foto van Zoekmachine: mooi licht en een mooie compositie, maar ik zie geen relatie met Geocachen. Mag ook een nieuwe poging ondernemen ;) !

  Ik had de opdracht natuurlijk weer eens niet goed gelezen :ph34r:

  Hierbij ga ik in de herkansing

   

  4b1c0f4a-63c2-4a25-91e1-5174f6d74962.jpg

   

  Het Uddelermeer

×
×
 • Nieuwe aanmaken...