Spring naar bijdragen

Night Owl

Leden
 • Aantal bijdragen

  136
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Night Owl

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • Lengtegraad
  5.38719
 • Breedtegraad
  52.15516

Profile Information

 • Geslacht
  Niet ingevuld

Recente profielbezoeken

706 profielweergaven
 1. Night Owl

  Waarom zie ik op mijn pc meer dan op mijn foon?

  Hopman's Henk Maliskampcache was een van mijn eerste caches. Een leuke wandeling nabij Rosmalen. Of bijvoorbeeld deze in Megen .
 2. Ik gebruik in binnen- en buitenland al een paar jaar Freizeitkarte . Alle wegen en paden van de andere OSM kaarten + hoogtelijnen. Ik ben er erg tevreden over.
 3. Night Owl

  Waarom Een Foto Met Gps?

  Voor zover ik weet wordt dit alleen als logvoorwaarde gevraagd bij virtuele- en earthcaches. Aan de hand van de coördinaten in beeld toon je dan aan dat je ook werkelijk ter plekke bent. Bij andere cache types mogen geen logvoorwaarden gesteld worden. Een foto van jezelf mag uit privacy overwegingen nooit een eis zijn. Je zou het natuurlijk ook bij de betreffende cache eigenaar na kunnen vragen. In jou geval als je met een smartphone cachet waar je ook je foto's mee maakt, dan kun je dus niet aan de logvoorwaarde van de cache voldoen en mag je hem niet als gevonden loggen.
 4. Night Owl

  TOPO-kaart(en) Luxemburg

  Zelf papieren kaarten scannen en geschikt maken voor OziExplorer/OziCE? Heb er zelf al leuk mee gewerkt. Ik stuur je wel een PM/mail.
 5. Night Owl

  Rekenwerk

  Electrocardiogram en de caches van Reintje, die ken ik niet maar alle 'opdrachten' die te maken hebben met navigeren kunnen wat mij betreft niet moeilijk genoeg zijn. Daar geniet ik van tijdens multi's (maar daar kom ik ze veel te weinig tegen) maar ook als voorbereiding van een mystery. Geocaching is een navigatiespel en wat back-to-basic lijkt me een strak plan.
 6. Night Owl

  Wiki?

  Ik denk dat iedereen in deze gedachtenuitwisseling wel begrijpt wat ds-polleke bedoelt maar dat er eigen visies geventileeerd worden. Prima wat mij betreft! Als ik ds-polleke goed begrijp komt de vraag voort uit het feit dat er op dit forum nog moeilijk iets te vinden is aan info. Ik herken dat wel. Veel zaken worden off-topic besproken (vaak waardevolle gedachtenuitwisselingen) maar zijn alleen met zoektermen te vinden als je bereid bent om tig pagina's in een aantal onderwerpen, die in 1e instantie niks met je zoekopdracht te maken lijken te hebben, te lezen. Is dit met een eigen wiki wel op te lossen of moeten we de oplossing zoeken in een meer gedisciplineerd gebruik van ons forum?
 7. Night Owl

  Inzoomen op niet gevonden kaart lukt niet meer

  Als de google maps kaart van geocaching.nl net zo goed zou werken als die van geocaching.com zou ik dat wel doen. Maar de google maps kaart van geocaching.nl zorgt bij mij voor vastlopers en zelfs een crash, en als ik er heeeel voorzichtig mee omga is het te traag om praktisch te zijn. Het is dus zeker geen optie voor mij! Mmm.. een vastloper en een crash, daar had ik nog niet me te maken. De snelheid laat inderdaad wel eens wat te wensen over. Die verschilt nogal op verschillende tijdstippen. Zojuist liep het bijvoorbeeld lekker.
 8. Night Owl

  Inzoomen op niet gevonden kaart lukt niet meer

  Als ik de 1e vraag en het draadje goed lees gaat het over de 'oude' bolletjes kaarten. Dat loopt inderdaad niet lekker maar de 'nieuwe' GoogleMaps kaarten, daar is toch geen probleem mee? Althans bij mij niet. Waar gaat dit dan over? We stappen allemaal over op de GoogleMaps-kaarten en de bolletjes-kaarten verdwijnen helemaal. Probleem opgelost en er hoeft niemand nog tijd in te steken om eea aan de praat te houden.
 9. Night Owl

  De andere kant van de wereld?

  Goed. Voor eenieder die al 5 of 6 edits van me gezien heeft het volgende: Ik snap ook niet wat er mis gaat maar kies nu voor de volgende optie: @team-sisco: Ik heb wel even zitten twijfelen of ik mijn vraag/bedenking wel zou posten maar er worden hier op ons forum wel vaker hints en oplossingen gevraagd in 'bedekte termen' en daar zijn cache-eigenaren niet blij mee. Vandaar mijn eerdere post. Doe jezelf trouwens wel een lol en hang er direct een gelamineerde tekst aan met duidelijk daarop wat de 'opdracht' van de TB is. Ik ben dat met mijn TB LNLF28 namelijk vergeten en heb sterk de indruk dat niemand eerst kijkt wat voor TB's er in een cache zitten én wat de 'opdracht' is, voordat men de cache logt. Altijd een beetje zo van 'O, er zit ook een TB in' als een cache gevonden wordt. En als de 'opdracht' niet ècht helder is dan gaat ie met velen mee onder het mom van 'iedere log is er een, ook al is het een TB-log. Suk6 met je TB, het idee vind ik erg goed!
 10. Night Owl

  De andere kant van de wereld?

  Er is in nederland een mystery waarvoor je voor de oplossing met dezelfde 'problematiek' moet stoeien. En die heet ook ......... Ik hoop dat de vraag ivm je geplande TB een oprechte is.
 11. Night Owl

  Ik ga cachen en ik neem mee.

  Gôh, wat een gedoe dat geocaching! Wat je allemaal niet mee moet slepen De lijstjes lijken steeds langer te worden of worden ze herhaald ? We zitten nu al op pagina 12. Ik ga gewoon mee met het aanvullen ervan: In mijn bericht van een paar dagen geleden vergat ik te vermelden dat ik mijn Oudduitse Herder Freyja meeneem nu ze oud genoeg is om langere afstanden te lopen. Ze groef een paar weken geleden zomaar een micro uit de grond terwijl ik een meter verder stond te 'prikken' (met een afgebroken takje). Geweldig! Ze gaat waarschijnlijk op de menselijke geur af en dit kan uitgebouwd worden . Honden kunnen tenslotte ook mensen onder een pak sneeuw of puin ontdekken En dit is ze, mijn Freyja Vorige week, net 1 jaar oud bij GC18G4X. Een topper trouwens die cache!
 12. Night Owl

  Instellingen / projecteren

  Je hebt gelijk. Dat is in m'n 60C ook zo zie ik nu. Ik trek me terug en ga me heel erg diep zitten schamen.
 13. Night Owl

  Instellingen / projecteren

  Ehh... bij de modellen van Garmin die ik ken, staat de 'm' voor miles.
 14. Night Owl

  Ik ga cachen en ik neem mee.

  Beetje jammer puntje 11.....in de vroege tijden hebben monniken jaren lang gedaan om een biertje te maken dat trappist heet en wat doen die %=+$$/ brabanders dan........................................die pleuren er ranja door.....jullie mogen blij zijn dat die meesters van het bier allang onder het gras liggen maar ik denk als ze het horen meteen opstaan......moet zeggen ben zelf ook brabander maar oorspronkelijk een drenth...ben inport dus. : Volgens mij waren het de vlamingen die begonnen zijn met de grenadine , maar weet je ook waarom? Grenadine is voor het grootste gedeelte suiker. Een kater krijg je doordat alcohol vochtafdrijvend werkt en met het overmatige urineren verlies je veel suiker. Je hersenen gebruiken alleen suiker als brandstof en bij te weinig van die brandstof krijg je hoofdpijn. Naast het functionele aspect van grenadine toevoegen aan het biertje is het ook nog eens ....... lekker . Ik neem zo min mogelijk mee. Al dat onnutte gesjouw is niks voor mij. Aan de hand van de cache-beschrijving en de logs bepaal ik wat ik nodig heb. Ik heb dus thuis wel een arsenaal aan atributen: De 'normale' zaken die iedereen heeft, rond navigeren (GPS, kaarten, kompas e.d.), draagbaar licht, extra stroom, rekenmachientje enzo (prikstok doe ik niet aan). Verder een mobiele internet-mogelijkheid (naar keuze gsm en laptop via gprs, NintendoDS en laptop voor vrije wifi). Ik heb bijvoorbeeld ook een waadpak en een opblaasbare boot + bb-motor liggen. De truuk zit 'm vlgs mij in het goed voorbereiden van een cache .
 15. Night Owl

  Bij de eerste brandhaard is een glazen pot gevonden.

  Bij het 'hij zal het wel weten' heb ik toch echt veel bedenkingen. Ik ben een verstokte roker en heb de nicotine nodig, zeker tijdens moeilijkere multi's. De ontbrandingstemperatuur van tabak en heide zal niet ver uit elkaar liggen, of wel?? NOOIT ROKEN dus in voor branden 'bevattelijke' gebieden . En laat die boswachter maar...... Nee allemaal, alle gekheid op een stokje. Een brand door een glazen pot kan eigenlijk niet. Je kunt ook 100+ peuken in de heide gooien zonder dat er iets gebeurt en nog meer van dit soort zaken bedenken maar: ROKEN IN EEN BOS/HEIDE-GEBIED DOE JE NIET!! De ontbrandingstemperatuur van tabak en heide ligt echt niet ver uit elkaar.
×