Spring naar bijdragen

FNA Night Owl

Leden
  • Aantal bijdragen

    143
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door FNA Night Owl

  1. Voor zover ik weet kan dat niet in c:geo. Daarin kun je alleen weergeven op een kaart. Niet navigeren op/met een kaart. Daarvoor ben je op een externe app aangewezen. In c:geo onder hulpprogramma's worden er twee genoemd. Ikzelf gebruik OsmAnd hiervoor.

  2. Enige tijd geleden wilde ik een andere gebruikersnaam die uit twee woorden bestond. Op de spatie kreeg ik de melding dat het geen geldig teken zou zijn. In de naam die ik toen gebruikte zat ook een spatie en er zijn er natuurlijk veel meer. Een maand ofzo later kon ik gewoon een spatie gebruiken. Misschien hetzelfde euvel? Ik heb niet de moeite genomen om het uit te zoeken.

  3. In c:geo kun je deze functie ook gebruiken zonder ingelogd te zijn (en dus ook zonder account). In c:geo kun je lezen dat het ook met bijvoorbeeld Locus kan. In de diverse app-stores zijn er vast nog meer te vinden.

  4. Voor zover ik weet wordt dit alleen als logvoorwaarde gevraagd bij virtuele- en earthcaches. Aan de hand van de coördinaten in beeld toon je dan aan dat je ook werkelijk ter plekke bent. Bij andere cache types mogen geen logvoorwaarden gesteld worden. Een foto van jezelf mag uit privacy overwegingen nooit een eis zijn.

    Je zou het natuurlijk ook bij de betreffende cache eigenaar na kunnen vragen.

     

    In jou geval als je met een smartphone cachet waar je ook je foto's mee maakt, dan kun je dus niet aan de logvoorwaarde van de cache voldoen en mag je hem niet als gevonden loggen.

  5. Rekensommen waarbij geplot moet worden om figuren op een kaart te toveren, ofwel sommen die te maken hebben met navigeren (snijpunten van cirkels, noem maar op, we hebben bijv. veel lol beleefd aan electrocardiogram en de caches van Reintje) dat vinden we nu net weer wel leuk. :blush:

    Electrocardiogram en de caches van Reintje, die ken ik niet maar alle 'opdrachten' die te maken hebben met navigeren kunnen wat mij betreft niet moeilijk genoeg zijn. Daar geniet ik van tijdens multi's (maar daar kom ik ze veel te weinig tegen) maar ook als voorbereiding van een mystery.

    Geocaching is een navigatiespel en wat back-to-basic lijkt me een strak plan.

  6. Ik denk dat iedereen in deze gedachtenuitwisseling wel begrijpt wat ds-polleke bedoelt maar dat er eigen visies geventileeerd worden. Prima wat mij betreft!

     

    Als ik ds-polleke goed begrijp komt de vraag voort uit het feit dat er op dit forum nog moeilijk iets te vinden is aan info. Ik herken dat wel.

    Veel zaken worden off-topic besproken (vaak waardevolle gedachtenuitwisselingen) maar zijn alleen met zoektermen te vinden als je bereid bent om tig pagina's in een aantal onderwerpen, die in 1e instantie niks met je zoekopdracht te maken lijken te hebben, te lezen.

    Is dit met een eigen wiki wel op te lossen of moeten we de oplossing zoeken in een meer gedisciplineerd gebruik van ons forum?

  7. Als ik de 1e vraag en het draadje goed lees gaat het over de 'oude' bolletjes kaarten.

    Dat loopt inderdaad niet lekker maar de 'nieuwe' GoogleMaps kaarten, daar is toch geen probleem mee?

    Althans bij mij niet.

    Waar gaat dit dan over?

    We stappen allemaal over op de GoogleMaps-kaarten en de bolletjes-kaarten verdwijnen helemaal.

    Probleem opgelost en er hoeft niemand nog tijd in te steken om eea aan de praat te houden.

    Als de google maps kaart van geocaching.nl net zo goed zou werken als die van geocaching.com zou ik dat wel doen. Maar de google maps kaart van geocaching.nl zorgt bij mij voor vastlopers en zelfs een crash, en als ik er heeeel voorzichtig mee omga is het te traag om praktisch te zijn.

    Het is dus zeker geen optie voor mij!

    Mmm.. een vastloper en een crash, daar had ik nog niet me te maken. De snelheid laat inderdaad wel eens wat te wensen over. Die verschilt nogal op verschillende tijdstippen. Zojuist liep het bijvoorbeeld lekker.

  8. Als ik de 1e vraag en het draadje goed lees gaat het over de 'oude' bolletjes kaarten.

    Dat loopt inderdaad niet lekker maar de 'nieuwe' GoogleMaps kaarten, daar is toch geen probleem mee?

    Althans bij mij niet.

     

    Waar gaat dit dan over?

    We stappen allemaal over op de GoogleMaps-kaarten en de bolletjes-kaarten verdwijnen helemaal.

    Probleem opgelost en er hoeft niemand nog tijd in te steken om eea aan de praat te houden.

  9. Goed.

    Voor eenieder die al 5 of 6 edits van me gezien heeft het volgende: Ik snap ook niet wat er mis gaat maar kies nu voor de volgende optie:

     

    @team-sisco:

    Ik heb wel even zitten twijfelen of ik mijn vraag/bedenking wel zou posten maar er worden hier op ons forum wel vaker hints en oplossingen gevraagd in 'bedekte termen' en daar zijn cache-eigenaren niet blij mee. Vandaar mijn eerdere post.

     

    Doe jezelf trouwens wel een lol en hang er direct een gelamineerde tekst aan met duidelijk daarop wat de 'opdracht' van de TB is.

    Ik ben dat met mijn TB LNLF28 namelijk vergeten en heb sterk de indruk dat niemand eerst kijkt wat voor TB's er in een cache zitten én wat de 'opdracht' is, voordat men de cache logt. Altijd een beetje zo van 'O, er zit ook een TB in' als een cache gevonden wordt. En als de 'opdracht' niet ècht helder is dan gaat ie met velen mee onder het mom van 'iedere log is er een, ook al is het een TB-log.

     

    Suk6 met je TB, het idee vind ik erg goed!

  10. ik heb een idee voor een travelbug, maar daarvoor wil ik precies bepalen wat tov mijn homecoordinaten exact de andere kant van de wereld is.

     

    Thijs

    Er is in nederland een mystery waarvoor je voor de oplossing met dezelfde 'problematiek' moet stoeien.

    En die heet ook .........

     

    Ik hoop dat de vraag ivm je geplande TB een oprechte is.

  11. Gôh, wat een gedoe dat geocaching! Wat je allemaal niet mee moet slepen :beerchug:

    De lijstjes lijken steeds langer te worden :eek: of worden ze herhaald :thumbdown: ? We zitten nu al op pagina 12.

     

    Ik ga gewoon mee met het aanvullen ervan:

    In mijn bericht van een paar dagen geleden vergat ik te vermelden dat ik mijn Oudduitse Herder Freyja meeneem nu ze oud genoeg is om langere afstanden te lopen. Ze groef een paar weken geleden zomaar een micro uit de grond terwijl ik een meter verder stond te 'prikken' (met een afgebroken takje).

    Geweldig! Ze gaat waarschijnlijk op de menselijke geur af en dit kan uitgebouwd worden :yes: . Honden kunnen tenslotte ook mensen onder een pak sneeuw of puin ontdekken :ph34r:

     

    En dit is ze, mijn Freyja

    baasje%20was%20even%20plassen_a.jpg

    Vorige week, net 1 jaar oud bij GC18G4X. Een topper trouwens die cache!

  12. Dat klopt niet voor de Cx. Daar staat m voor meters, mi voor miles. Nm staat volgens mij voor nautical miles. ;)

    :D:thumbdown::gossip::D

    Je hebt gelijk. Dat is in m'n 60C ook zo zie ik nu.

    Ik trek me terug en ga me heel erg diep zitten schamen.

  13. 1.  poncho (voor regenbuien én om op te zitten)

    2.  eTrex Venture (anders zoekt het zo lastig)

    3.  reservebatterijen (veul!)

    4.  cachebeschrijving (en vaak meer dan 1)

    5.  plaatkompas (gekregen, anders had ik wel een andere)

    6.  ronde vijl (als prikstok)

    7.  paracetamolletjes (voor als het allemaal wat teveel wordt)

    8.  papieren zakdoekjes (voor verzopen caches)

    9.  reservesokken (lekke wandelschoenen)

    10. evergreens (bij gebrek aan McD's)

    11. flesje icetea (bij gebrek aan trappist met grenadine)

    12. pen (voor de puzzels)

    13. geld (voor McD)

    14. GSM (als ik eraan gedacht heb hem op te laden....)

    15. pinpas (voor als ik heftig ontspoord ben)

    16. ruilvoorwerpen (liefst roze natuurlijk)

    17. rugzak (om alles mee te nemen)

     

     

    Beetje jammer puntje 11.....in de vroege tijden hebben monniken jaren lang gedaan om een biertje te maken dat trappist heet en wat doen die %=+$$/ brabanders dan........................................die pleuren er ranja door.....jullie mogen blij zijn dat die meesters van het bier allang onder het gras liggen maar ik denk als ze het horen meteen opstaan......moet zeggen ben zelf ook brabander maar oorspronkelijk een drenth...ben inport dus.

    :offtopic: : Volgens mij waren het de vlamingen die begonnen zijn met de grenadine :thumbup: , maar weet je ook waarom?

    Grenadine is voor het grootste gedeelte suiker. Een kater krijg je doordat alcohol vochtafdrijvend werkt en met het overmatige urineren verlies je veel suiker. Je hersenen gebruiken alleen suiker als brandstof en bij te weinig van die brandstof krijg je hoofdpijn.

    Naast het functionele aspect van grenadine toevoegen aan het biertje is het ook nog eens ....... lekker :yes::beerchug: .

     

    btt.gif

    Ik neem zo min mogelijk mee. Al dat onnutte gesjouw is niks voor mij.

    Aan de hand van de cache-beschrijving en de logs bepaal ik wat ik nodig heb. Ik heb dus thuis wel een arsenaal aan atributen: De 'normale' zaken die iedereen heeft, rond navigeren (GPS, kaarten, kompas e.d.), draagbaar licht, extra stroom, rekenmachientje enzo (prikstok doe ik niet aan). Verder een mobiele internet-mogelijkheid (naar keuze gsm en laptop via gprs, NintendoDS en laptop voor vrije wifi). Ik heb bijvoorbeeld ook een waadpak en een opblaasbare boot + bb-motor liggen.

     

    De truuk zit 'm vlgs mij in het goed voorbereiden van een cache :book: .

  14. In ieder geval kan een glazen pot met de temperaturen van de laatste week echt niet zoveel effect veroorzakend at er brand kan ontstaan. OK, het was aardig weer maar de zon is echt nog niet zo krachtig geweest om een glazen pot als vergrootglas te laten fungeren om een brand te kunnen stichten.

     

    Trouwens, verleden jaar op een CITO event, tijdens heerlijk weer samen met boswachters op een stuk heide boompjes trekkend, werd er door een boswachter midden op de heide gerookt en de man schoot zijn peuk al branden weg. Toen ik hem vroeg of hij op zo'n manier niet bang was voor een heide- of bosbrand, was zijn antwoord dat er nog nooit een brand is ontstaan van een sigarettepeuk die al brandend werd "weggeschoten". Ik heb mijn twijfels, maar hij zal het wel weten.

    Bij het 'hij zal het wel weten' heb ik toch echt veel bedenkingen.

    Ik ben een verstokte roker en heb de nicotine nodig, zeker tijdens moeilijkere multi's.

    De ontbrandingstemperatuur van tabak en heide zal niet ver uit elkaar liggen, of wel??

    NOOIT ROKEN dus in voor branden 'bevattelijke' gebieden ;) .

    En laat die boswachter maar......

     

    Nee allemaal, alle gekheid op een stokje. Een brand door een glazen pot kan eigenlijk niet. Je kunt ook 100+ peuken in de heide gooien zonder dat er iets gebeurt en nog meer van dit soort zaken bedenken maar: ROKEN IN EEN BOS/HEIDE-GEBIED DOE JE NIET!!

    De ontbrandingstemperatuur van tabak en heide ligt echt niet ver uit elkaar.

  15. Conform de forumregels is het niet toegestaan te vloeken op het forum. Het lijkt me gezien je reply ook in het geheel niet nodig. Bij deze een waarschuwing.

    Duidelijk.

     

    Ik bied bij deze mijn excuses aan aan iedereen die zich gestoord hebben aan of gekwetst voelden door mijn post (#26).

     

    Tegen de forumregels dat weet ik en in de reply inderdaad niet nodig maar deze ontglipte me kennelijk.

     

    nachtbraker

  16. quote name='Wally' date='March 14 2002, 21:16:06 ' post='1461']

    Ik ga deze zomer met het vliegtuig op vakantie :yes: en wil mijn GPS ontvanger meenemen. In verband met de verhoogde paraatheid van douane/beveiliging vraag ik mij af wat het slimste is om te doen: de GPS als bagage in de koffer of toch meenemen als handbagage? Heeft iemand hier ervaringen mee? Ik vermoed dat wanneer de GPS als handbagage meegaat je de gps moet demonstreren voordat je aan boord gaat, ook zal je waarschijnlijk de GPS niet mogen aanzetten aan boord.

     

    Graag hoor ik jullie ervaringen.

     

    Ik heb 2x mijn GPSr mee genomen op een vlucht.

    Oktober 2007 met Transavia (<-->) naar Kreta: Heen vanuit A'dam in mijn binnenzak (en moest dus over de band) gaf geen reactie van de monitor-kijkers. Op de terugvlucht in de reistas (dus bagageruim) kon ik meekijken met de scanner en werd er wel gewezen maar hij kon zondermeer door.

    April 2007 met AirMalta (<-->) naar ..... Malta: Heen vanuit A'dam in de reistas (bagageruim). Niets over gehoord dus de controle ging wel goed. Die optie is me slecht bekomen want op malta bleek hij het helemaal niet meer te doen.

    Zat midden in de tas tussen de zachte kleding (shockproof zou je zeggen) maar het euvel bleek een losgeraakt contact te zijn. Toeval?

    Daarom ook ****** VLOEK VERWIJDERD DOOR ADMIN ******* geen van de Malteser caches gevonden. Had wel alles zo nauwkeurig mogelijk op papieren auto-kaarten uitgezet en heb alle lokaties bezocht maar zonder GPSr en met hints bleek het toch zoeken naar de speld in de spreekwoordelijke hooiberg. Malta 2007: 0 Found.

    Op de terugweg gewoon in het bagageruim want hij deed het toch niet.

     

    Mijn idee? Handbagage.

  17. Donjons & Mountains? Klinkt aantrekkelijk :P

     

    Staat in mijn profiel nog steeds te boek als mijn favoriete multi. (wel 4 / 5 sterren)

    deze dus: TNT: Donjons & Mountains

    Ik had hem al opgezocht :thumbup: maar omdat ik al hoogtevrees heb als ik de dakgoot schoon maak lijkt hij me niet zo geschikt voor me :thumbup:

     

    Misschien moet ik eens gaan klimmen (klimmuur) om zo mijn cache-mogelijkheden te vergroten. Ik zag wel meer aantrekkelijke caches waarbij deze vaardigheid een pré of vereiste is.

     

    Toch dank voor het onder mijn aandacht brengen van TNT: Donjons & Mountains :)

  18. Als ik namelijk tijdens een multi een wpt. bereken wat 6 km verderop ligt, dan ga ik ervan uit dat ik een fout gemaakt heb.

     

    Eeehh...ik heb ooit een cache in Belgie gedaan (Donjons & Mountains) waar sommige waypoints meer dan 40 km uit elkaar lagen.

    de totale cache vergde zo'n 200 km sturen (wel naar hele prachtige plekken met tamelijk "stoere" opdrachten)

     

    Dit stond overigens wel duidelijk in de beschrijving.

    Je hebt gelijk, er zijn caches waarbij het goed kan zijn. Dichter bij huis (voor mij althans) is kattenogen/waterwerk (GC9684) er een voorbeeld van :thumbup: .

     

    Ik zal het anders formuleren: Als ik namelijk tijdens een multi een wpt. bereken wat 6 km verderop ligt, dan ga ik me eerst eens goed achter de oren krabben en de opdracht nogmaals bekijken.

     

    Donjons & Mountains? Klinkt aantrekkelijk :thumbup:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...