Spring naar bijdragen

wij-twee

Leden
  • Aantal bijdragen

    63
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Berichten geplaatst door wij-twee

  1. Hallo Henk,

     

    Ga naar http://garmin.openstreetmap.nl/

    Maak daar de volgende instellingen

    • Choose your map type: Generic Routable
    • Choose a predefined country: France <- bevind zich onder europa ;)
    • Request your map or download it directly: hier hier je emai-adres in

    Klik op build map. Je krijgt vanzelf een mail dat je kaart klaar staat om te downloaden.

    Download het GMAPSUPP.IMG.

     

    Wanneer je deze gedownload hebt zet deze dan op je gps in de map garmin.

    Indien je een sd kaart gebuikt maak dan eerst de map garmin aan.

     

    Eventueel in je gps de kaart selecteren. -> instellingen -> kaart

  2. Ohwja :)

     

    In de titel van staat Absolute Beginner Gsak

    Google eens op:

    • Handleiding GSAK 101
    • Handleiding GSAK 201
    • Handleiding GSAK 301.

     

    Erg leerzaam (vond ik :))

  3. Hallo Leon,

     

    Zijn redelijk wat vragen, maar t.a.v. je laatste vraag het volgende antwoord:

     

    Met de macro Google_Map_V3.gsk kan je bekijken welke caches je in database hebt staan. Installeer deze in GSAK en run de macro. Al de caches welke je in database hebt staan worden getoond. Zo zou je controleren als je alles hebt.

     

    Link naar pagina => http://gsak.net/board/index.php?s=23d22265573234c40a1875e120f0d2f9&showtopic=17505&st=20&&do=findComment&comment=223361

     

    Indien GSAK op je laptop draait, zou je deze kunnen meenemen naar Oostenrijk. Op de meeste campings is wel wifi en dan zou je een pocket query kunnen maken (via www.geocaching.com/pocket in te stellen). Zo heb je altijd de caches in een te bepalen straal van de camping en hoef je nu niet heel Oostenrijk binnen te halen :)

     

    Fijne vakantie alvast :cool2:

  4. Bij je profile op geocaching.com staan je banner nog. Bekijk de html-code van deze pagina. Hier vind je de html-code van je banners.

    Deze kan je hier weg kopiëren en weer plakken in GSAK notes.

     

    Waarschijnlijk heb je per ongeluk de html code weggegooid in GASK.

  5. Ik ben dur :)

     

    Tools => Options => Advanced => uncheck, interrogate logs for Found/DNF

     

    Daarna, Database > Globaal vervangen (:Global Replace) de Gevonden status aanpassen naar "Niet gevonden".

     

    En als gpx gemaakt is vinkje weer aanzetten bij interrogate logs for Found/DNF en weer even vernieuwen.

     

    Iedereen bedankt voor het meedenken :)

  6. Ik heb de instructies van Birdie.nl opgevolgt => Database > Globaal vervangen (:Global Replace) de Gevonden status aanpassen naar "Niet gevonden".

    Daarna nieuwe gpx file gemaakt, maar helaas nog steeds hetzelfe (caches blijven staan onder kopje gevonden caches in gps)...

  7. @ Tea, Gelaen, de andere caches staan inderdaad onder "Toon Gevonden", maar dan zijn ze helaas niet direct zichtbaar op de kaart.

     

    Ik heb nu een nieuwe gpx-file gemaakt zoals Birdie zei en heb deze net gemaild naar cache collega. Als ik gehoord heb of het nu wel werkt, laat ik het hier even weten. In ieder geval bedankt voor jullie hulp.

  8. Vandaag wilde ik wat caches zetten op een GPSr van een mede-cacher,

    Vanuit mijn found-database in GSAK had ik een kleine query gemaakt, zodat er 25 caches overbleven.

    Hiervan waren er al 24 gevonden door mezelf (dit geeft GSAK ook aan).

     

    Via GPS, Send waypoint (en juiste gpsr geslecteerd) heb ik de caches over gezet, echter nu zijn de gevonden caches niet zichtbaar in deze gps, alleen de ene cache die ik zelf nog niet gevonden heb (waarschijnlijk maakt GSAK ergens een instelling, zodat je niet twee keer opzoek gaat naar een cache) In principe een handig optie, maar niet als je iemand een beetje op weg wilt helpen.

     

    Weet iemand hoe ik een gpx file kan maken, zonder dat er naar mijn gevonden caches gekeken wordt.

    Zodat de database die je ziet in GSAK ook 1 op 1 zichtbaar wordt in de GPSr?

     

    Alvast bedankt.

  9. Commercieel is het een leuk idee het Premium Member (PM) lidmaatschap, dus wat dat betreft kan ik wel begrijpen dat Groundspeak hiervoor gekozen heeft. Hierdoor heeft groundspeak meer financiële mogelijkheden om de website verder te ontwikkelen en in de lucht te houden voor al de geocachers (ook memeber profiliteren hiervan).

     

    Als ik een cache plaats dan laat ik hem vaak als PM publiceren en na een week heel ik het vinkje PM weg en is de cache voor iedereen te vinden. De reden hiervoor is dat ik vind dat de PM bijdragen aan het in de lucht houden van gc.com en als “beloning” de kans moet krijgen om voor een podium plaats te gaan.

  10. Het lijkt erop, dat de gene die hem in de cache "Het kloosterpark" heeft gestopt nog niet de TB gelogd heeft op geocaching.com. Als ik naar het TB-nummer kijk, zie ik dat de TB in cache Ik zie ze vliegen #2 http://coord.info/GC3KGRM ligt. Ik zou zeggen. Log de TB nog niet en wacht even rustig af tot dat de TB gedorpt wordt in het Kloosterpark. Als dat na een week nog niet gebeurt is kan je de tb altijd grabben.

  11. Dit probleem hebben wij ook gehad (volgens mij met de colorado). Als ik het me goed herinner kregen wij ook de problemen boven de 1000 geocaches.

     

    Volgens de specificaties (zie http://www.gpsshop.nl/product/75554/garmin-dakota-20.html?ref=84426&gclid=CJKW1ILwsLgCFbMctAoda2cAaw#product_specifications) Kan de Dakato 1000 waypoints aan. Een gpx-file met 1000 geocaches erin bestaat uit veel meer waypoint, denk bijvoorbeeld aan parkeercoord en andere extra opgenomen waypoints bij een cache. Dit zou het probleem kunnen verklaren.

     

    Als er een laptop meegenomen wordt zou je eraan kunnen denken om de PQ op te splitsen in twee kleinere PQ’s.

     

     

    Kijk daarnaast ook even of je de laatste software versie van de daokato hebt, zie http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4528 voor de laatste update.

     

    Groetjes Jarno

     

  12. Dit heb ik ook wel eens gehad. Als je FindStatsGen gaat "runnen" dan wordt er een popup scherm geopend. In dit popup scherm staat ook een datum. Deze staat waarschijnlijk op twee weken geleden. Zet de datum op vandaag (of de dag van je pocket query) en draai je statistieken opnieuw. Dan zou het opgelost moeten zijn :)

  13. Sinds kort krijg ik de volgende foutmelding als ik GSAK opstart (versie 8.2.1.100)

     

    zip7. Invalid size or check sum of file or unsupported compression format. Navite error 00008. File processing error, possibly disk is full.

     

    Met googlen heb ik wel wat gevonden, maar krijg de error er niet mee weg. Als ik trouwens ognore kies, werk GSAK gewoon prima, maar het hoort niet :no:

     

    Iemand een idee hoe ik dit oplos?

     

    Groeten Jarno

  14. Waarom raar? Een cache heeft een uniek cache nummer (GCXXXXX), welke je maar één keer de eerste keer kan vinden en vervolgens kan loggen op gc.com.

    Daarom zou het zo raar nog niet zijn, dat je na het loggen van een cache, niet meer de log-optie "Found" kan selecteren op de desbetreffende cache-pagina :thumbup:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...