Spring naar bijdragen

Sigmasailor

Leden
  • Aantal bijdragen

    91
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Sigmasailor

  1. Hallo,

    Het valt mij op dat er in Nederland steeds vaker caches bijkomen die in een andere taal zijn geschreven, zoals Duits en Engels. Naar mijn mening hoort op z'n minst de cachelisting in het Nederlands te zijn beschreven met daarbij eventueel een buitenlandse vertaling.

    Wat is uw mening?

     

    groeten,

    Gerrit

     

    Laat gewoon Google Translate er op los.

  2. Wie komt er in de buurt van Durbuy (ten zuiden van Luik) in de Belgische Ardennen en is bereid en in de gelegenheid om een ontspoorde travelbug te redden :beerchug: ?

     

    Inmiddels al weer een paar maanden geleden dachten wij in Lion at Heyd een plekje gevonden te hebben voor de SandBug op zijn reis over de wereld. Deze travelbug (die we eigenlijk al iets te lang in ons bezit hadden) was hard toe aan een volgende bestemming. Toen we na een paar dagen een en ander logden bleek helaas dat deze cache inmiddels al een aantal weken gearchiveerd was (ja, onze uitdraai was verouderd :offtopic: ). We hadden nog even de hoop dat de cachelegger zijn doos (die lag er nog steeds netjes verstopt bij) zou gaan opruimen en de SandBug weer verder zou helpen, maar dat is helaas niet gebeurd. Inmiddels ligt deze travelbug al een hele tijd een stille dood af te wachten ;) . Wie redt hem?

     

    Alvast bedankt :huh: .

     

    Jack

     

    Jammer van jullie TB maar goed dat deze puinzooi eindelijk weggehaald wordt. Het was een jaar geleden al slecht. De eigenaar reageert niet maar ook een melding aan GC haalde niets uit. Gelukkig is hij nu uit zijn lijden verlost.

     

    Vorig jaar waren veel caches in de buurt van Weris al half verzopen. Jammer.

     

    Sigmasailor.

  3. Heb je er ook z'n diffuser bij gekocht? Verlicht de hele omgeving ipv alleen de spot. Wat vindt je van de bediening van de verschillende functie's? Draaien klikken etc.

     

    diff1.jpg

     

    De bediening is heel even wennen maar daarna doodsimpel. De diffuser heb ik niet (werkt deze niet verblindend). Een bundel kan je mooi ergens op mikken en daar gaat het meestal om? Zelfs in de 'zachtste' stand is hij nog oogverblindend (hij zou het dan ruim twee dagen moeten volhouden, in de turbo stand is hij in goed twee uur leeg). Heeft iemand dat al gebrobeerd?

     

    De CREE Q5 uitvoering (met 7090XR-E LED) schijnt net nieuw te zijn. Dit lampje bestaat in diverse uitvoeringen die erg op elkaar lijken. Dit kleine monster kan maar liefst 180 lumens produceren Er zijn wel sterkere lampen maar niet op twee doodsimpele penlites.

     

    Sigmasailor

  4. Hoi,

     

    Ik heb net een Fenix L2D met CREE Q5 led gekocht. Werkt op doodordinaire penlites (twee) en heeft 4 lichtsterkstes en nog wat knipper effecten. Het is net een staafje daglicht. Wat een licht, het is niet te geloven. Het lijkt op net zoveel licht als een 35 watt 12 volt spotje; het licht is spierwit. Koste wel een paar centen maar nu heb ik ook wat(t).

     

    Omdat het een penlight is is de reflector ook klein en misschien niet zo mooi te bundelen als sommige lampen met een grote reflector. Hij blaast mijn wel goed focusseerbare minimaglite compleet weg.

     

    Deze kan je wel altijd makkelijk meenemen. Het is net als met een camera; de beste is diegene die je bij je hebt.

     

    Sigmasailor

  5. Ik heb hem op zaterdag 15 september nog gelogd. Overigens was er toen al een keer gewisseld van coordinaat. De Geutzal Travel Bug achtergelaten. Die is daarna nog opgepikt door team "remarkable". Volgens mij zijn zij een van de laatste geweest want de volgende dag keek ik in mijn account lijst en was Polderbaan door gestreept. (Zelfde melding; zou niet ingelogd zijn).

     

    Wat ik vreemd vind, is dat deze cache volledig uit de lijsten verdwenen is. Als je via de Google Map zoekt, komt hij niet meer op. Terwijl andere "in onderhoud" wel verschijnen maar dan doorgestreept.

     

    Hij telt overigens bij ons wel gewoon nog mee.

     

    Deze cache lag gewoon langs de openbare weg in de buurt van een officiele spottersplaats. Wie was de eigenaar van deze cache? Die kan waarschijnlijk het beste opheldering geven.

     

    Dus toch 'big brother'; jammer.

  6. Zier er naar uit dat deze nog niet gepublished is. Was 'ie al eerder online? Wie heeft hem geplaatst en hoe heet de cache?

     

    Deze cache heette Polderbaan en was al een lange tijd in gebruik. Het vreemde is dat alle oude logs ook verdwenen zijn.

     

    Het wordt nog gekker: je kan op de kaart gewoon het blauwe rondje (Schiphol - Polderbaan) aanklikken en krijgt nog steeds dezelfde foutmelding. De cache er vlak naast (Schiphol - Zwanenburg) heeft precies het zelfde probleem.

    Is dit een gevalletje 'big brother....'?

    De blauwe rondjes staan naast elkaar iets ten ZW van de A9 (eentje tussen de s en de t van Amstelveen).

  7. Zier er naar uit dat deze nog niet gepublished is. Was 'ie al eerder online? Wie heeft hem geplaatst en hoe heet de cache?

     

    Deze cache heette Polderbaan en was al een lange tijd in gebruik. Het vreemde is dat alle oude logs ook verdwenen zijn.

  8. We wilden vandaag eens wat vliegtuigen spotten en tegelijk een cache scoren. Deze (GC12WJC) is plotseling helemaal weg?

    Ik ben gewend aan gearchiveerd enzo maar helemaal verdwenen (ik zou niet ingelogd zijn?) heb ik nog niet eerder gezien.

    Wat is hier loos?

  9. Het is vanaf heden mogelijk om op een eenvoudige wijze de username te wijzigen :thumbup: . Op het forum van groundspeak kwam ik namelijk het volgende berichtje tegen.

     

    Klik op deze link

     

    Ik wilde ook van usernaam veranderen en heb dat nog op de ouderwetse knip en plak manier gedaan. Dit is nog werkbaar als je niet heel veel logjes op je naam hebt staan. Ik heb dus geen ervaring met deze nieuwe functionaliteit, maar het wellicht het antwoord op vele vragen mbt wijzigen usernames op dit forum, vandaar ook als nieuw onderwerp gepost. Tevens is dit de eerste post onder de nieuwe naam pfotzsche (was METT)

     

    Groet

     

    pfotzsche

     

    Mooi, heb tegelijk eens wat op dit forum rondgeneusd; waarom staat het NL forum niet in de lijst?

  10. Komt dat vaker voor, dat mensen wel ter plekke in het logboek/logrolletje loggen, maar niet op de pagina op internet?

     

    Normaal zou je denken "who cares", maar als je denkt nog eremetaal te kunnen halen, terwijl iemand anders dat al gehaald heeft maar niet heeft gelogd, is dat toch een beetje flauw.

     

    Soms loggen we wel eens een paar weken later (geen internetverbinding op vakantie); kan me niet voorstellen dat er helemaal niet gelogd wordt.

  11. Jeetje, wat een hoop reacties al. Dat is snel. We hebben even gekeken naar specificaties van de eTrexH.

    De eTrexVenture HC lijkt wel een heel gunstige verhouding te hebben tussen prijs en mogelijkheden. We gaan daar maar eens naar kijken. Volgens internet is hij al wel ergens te krijgen. Bedankt al vast voor de reacties.

     

    Kijk ook eens bij de 'te koop' sectie op dit forum. Daar staan ook een paar leuke aanbiedingen. Ik heb je ook een PB gestuurd.

  12. Daar sluit ik me geheel bij aan. Ik vind het maar wat makkelijk om topokaarten te kunnen gebruiken als ik uit wandelen ben.

    Scheelt een hoop takjes in je haar e.d. :thumbup:

    En cacher blijft toch op de paden.... en als er geen pad is in een rechte lijn dan moet je dus omlopen. zo simpel is het. Dus dat van de takjes snap ik niet

     

    Het blijft leuk dat je continu en later thuis precies kan zien waar je geweest bent: Track Watergeest

    Dat lukt bij alle GPS'sen (Sportrak Pro, Map 60 ©(S)(x) enzovoorts) waarin je kaarten kunt stoppen en later de tracks kan downloaden.

    Volgens mijn informatie kan je bij de Etrex geen kaarten uploaden?

    Niet echt nodig maar wel errug leuk en met moderne apparaten niet eens erg moeilijk. Bij problemen is er altijd nog dit forum.

  13. Changes made from version 3.30 to 3.50:

    Remove lithium ion as a battery choice.

     

    De laatste zin :lol1:

     

     

    Springen ze er nu vanzelf uit ? :D

     

    Kan je deze versie ook op de nederlandse taal instellen?

     

    Kon niet wachten en heb hem via de webinstaller geinstalleerd. Mijn Garmin sprak ineens frans maar heb hem snel weer engels geleerd. Kan je Garpatch op deze versie ook weer gebruiken om hem nederlands te leren? Het engels bevalt mij eigenlijk ook wel; past beter bij het manual.

  14. :thumbdown:-->

    QUOTE(Team R en B @ August 05 2007, 11:46:44 ) <{POST_SNAPBACK}>

    Hoi wij zijn ook op zoek naar 3 kisten en er zit in Nieuw-Vennep een dump zaak die ze verkoopt hij heet Zandvlliet.

     

    Dat is bij ons in de buurt. Maar helaas was de maat die wij wilde hebben uitverkocht. :thumbdown: Of we moeten kijken of we samen wat kunnen bestellen?

     

    Geogroeten Team R & B

     

    Best Team R&B,

     

    We zijn net prima geslaagd bij Zandvliet (2 kistjes 14x18x28) voor 5,95 het stuk. Alleszins redelijk omdat we ze nu op de fiets konden ophalen en geen benzinekosten hoeven te rekenen.

     

    Bedankt voor al jullie tips.

     

    Sigmasailor.

  15. Wad een geseur ofer d's en t's. Het gong ofer minutiekissies tog?

    Ik cha strakkies eerst efen in Nieuw Venep kijken (hoop maar dat hij open is).

     

    Ik wil de boel zo snel mogelijk weer in orde hebben.

    Heb geen PB gevonden?

     

    Waar in Badhoevedorp moet ik zijn (naam of adres); de ringvaart is nogal lang.....?

     

    Bedankt voor de tips zover.

     

    Sigmasailor.

  16. Hoi,

     

    We kergen een PB dat onze cache (tubberware doos) 'verzopen' is. We willen hem komende week vervangen door een minitiekistje. Hoe kan ik hier in de omgeving Hillegom voor een redelijke prijs aan komen?

     

    Ik heb gevonden dat Wolfje er wel heeft maar die woont wat ver weg.

     

    Sigmasailor.

  17. heb het geprobeerd maar werkt niet helaas, teminste ik denk dat je compatiliteits modus bedoeld.

    heb geen errors bij installatie maar het programma wil niet opstarten. op de site van magallan kan ik ook niks vinden :dribble:

     

    Ik heb op XP ook problemen gehad. Door het uitschakelen van residente progjes (van die dingen die bij de klok rechtsonder zitten) lukt het wel. Het was even puzzen welke uit moesten maar toen lukte het. Misschien is dat voor Vista ook wel de oplossing.

     

    Succes,

     

    Sigmasailor

  18. Als je twee (GPS) coordinaten kent en ook twee (kompas)peilingen hebt op de twee bekende punten vanuit een onbekend punt is het dan mogelijk om de coordinaten van het onbekende punt uit te rekenen?

     

    Ik geef je de methode die met de Etrex Euro goed uitvoerbaar is. Dit is niet een berekening van de coördinaten, maar wel de bepaling van het gevraagde snijpunt.

     

    Onder dit linkje vind je hier een voorbeeld van.

     

    Ik heb op mijn Sportrack pro zitten zoeken maar het is me niet gelukt. :thumbup: Ik zoek eigenlijk een rekenmethode; wie weet hoe het moet? :no:

  19. Als je twee (GPS) coordinaten kent en ook twee (kompas)peilingen hebt op de twee bekende punten vanuit een onbekend punt is het dan mogelijk om de coordinaten van het onbekende punt uit te rekenen?

     

    Ik heb nu een tijdje zitten klooien met terraserver (heel leuk want je kan direct zien waar je heen gaat) en route 66 in combinatie met een kompas. Helaas lukt het niet om telkens hetzelfde punt te vinden; de afwijking is al snel een paar honderd meter. In werkelijkheid heb ik zelfs drie punten; helaas zijn de peilingen bijna allemaal precies gelijk (230-240-250) waardaar een kleine fout direct grote gevolgen heeft.

     

    De cache zal ik zo ook wel vinden; ik zou het leuk vinden om te leren hoe je het wiskundig (Excel?) aan kan pakken.

     

    Ik heb vroeger zelf gevaren maar in de machinekamer gewerkt als SWTK; helaas was navigatie bij ons destijds nog geen vak.

     

    Wie helpt me op weg?

  20. Hmmm,

     

    Het lijkt erop dat een gewoon analoog kompas dit gaat winnen; geen gedoe met batterijen of kalibreren.

     

    Wat is een goede keuze, ik heb een paar keer Rekta gelezen.

    Anders ga ik ook maar eens bij Bever shoppen.

     

    Zo'n plaatkompas lijkt me vooral handig om thuis op een kaart iets voor te bereiden. Ik denk dat ik voor een peilkompas ga. Veel opdrachten geven aan dat je in een bepaalde richting moet lopen.

     

    Eric

×
×
  • Nieuwe aanmaken...