Spring naar bijdragen

goldentree

Leden
  • Aantal bijdragen

    74
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door goldentree

  1. De coördinaten van opgeloste mysteries zet ik met een "edit" in de GSAK database zodat deze bewaard blijven voor later gebruik. Meestal gebruiken we voordat we op pad gaan nog even de optie "Refresh cache data", zodat de meest actuele cache gegevens en coords bekend zijn. Het is ons onbewust diverse malen overkomen dat daardoor onze mystery coords overschreven werden en we in het veld op de verkeerde plaats stonden. We hebben daarna de optie "Lock fields" gebruikt om de coords niet te laten overschrijven, maar dan blijken gewijzigde basiscoords (b.v. van tradi's) weer niet aangepast te worden.

     

    Kortom hoe kun je dat oplossen in GSAK?

  2. OK. Staat nu op de SGT onder Mijn bestanden/Root/GDAK/netherlands.map

     

    Maar als ik GDAK open dan vind ik wel /mnt/sdcard/GDAK, maar daar komt de file niet in voor. Dat snap ik dus nog steeds niet.

     

    Zet ik Wifi en alle Internetverbindingen af dan wordt wel de kaart opgeroepen, dus dat werkt en ook caches uit de listings worden weergegeven.

     

    Dank zover voor de hulp.

     

    Ik kan als de kaart zichtbaar is een tabje openen "Settings" en "Maps". Die laatste werkt niet. Of moeten er dan meer kaarten in de database zitten?

  3. Rechtstreeks op de SGT downloaden gaat wel, maar hoe plaats ik hem dan ergens in een map waar GDAK iets mee kan?

     

    Kopieëren van PC naar SGT lukt ook wel, maar ik krijg het bestand nergens in een map van waar uit ik hem kan gebruiken.

     

    Die mappenstructuur van de SGT is mij nog steeds een raadsel.

     

    Nee ik ben niet blond, maar ook geen ICT-genie.

  4. Goonies,

     

    dat is nu juist de tekst waar ik weinig mee kan (en dus een vraag over stel).

     

    Vooruit dan maar:

     

    Ik heb via de eerste link in dat stukje een website geopend waar je allerlei kaarten kunt downloaden, behalve van Nederland. heb ik dus niets aan.

     

    Via de 2e link "hier" kan wel een download naar mijn PC worden gedaan en dat levert een 236 MB Zip-file "netherlands.zip" op, die na openen van de Zip-file "Netherlands.map" wordt. En daar kan ik dan niets meer mee. Krijg het bestand ook niet op de SGT.

     

    Antarctica,

     

    met een Garmin GPS (ouder model 60 CSx) krijg je dus geen GPX-files met volledige listings mee. Via GDAK wel op de SGT, die houd ik standby voor info onderweg. OK lijkt luxe, maar heeft wel een aantal maal geholpen om "in het veld" info in te zien. En met GDAK en het GPS-navigatie programma kun je ook naar een cachelokatie navigeren. Is wel eens handig als je niet precies op het minischermpje van de Garmin een route kunt bepalen. Alleen, die bruikbare kaart ontbreekt nog en daar zoek ik nu via dit forum hulp voor.

     

    Bedankt alvast voor wie wel kan/wil helpen.

  5. OK, ook dat is gelukt.

     

    Volgende vraag:

     

    Met het kaart-icoon kun je diverse kaarten projecteren, waarop de caches uit de lijst zichtbaar worden gemaakt. Zodra de SGT echter buiten het bereik van de WiFi komt valt de kaart weg. Er blijven weliswaar (online)opties over, maar die zijn zonder 3G niet bruikbaar. De handleiding GDAK zegt wel iets over kaarten, maar daar wordt ik niet veel wijzer van. Ofwel hoe krijg ik een bruikbare kaart in de SGT en kan die zonder 3G zichtbaar houden?

  6. Heb hetzelfde probleem met sqlite.db3. Jullie kopieersuggestie gevolgd. Werkt soms wel soms niet. Foutmelding "log.htm" niet gevonden.

     

    Mappen op SGT verwijderd en opnieuw proberen te kopieëren tot een keer succes. Geeft dan "0 Caches found". SGT uit en aanzetten en dan zijn ze wel zichtbaar.

     

    Al met al toch nog wel omslachtig.

     

    Oplossingen??

  7. Er zal mogelijk al ergens iets over gezegd zijn, maar door de hoeveelheid info zoek ik me een ongeluk.

     

    Ik heb GSAK laatste versie op mijn PC en GDAK op mijn Samsung Galaxy Tab 10.1

     

    Aangezien handleidingen ontbreken (als ze er al zijn) zou ik graag op een Jip en Janneke manier uitgelegd krijgen hoe ik info van GSAK bruikbaar naar GDAK op de Tab krijg.

  8. In een database kan een waypointstatus worden gecontroleerd door de regels één voor één aan te klikken. Redelijk arbeidsintensief als je veel dataregels hebt. Kan dat ook met een macro? En zo ja welke?

     

    Ik zou dat graag gebruiken om een bestaande database op het laatste moment nog even snel te kunnen controleren op wijzigingen.

  9. Zou inderdaad beter zijn gewoon een DNF te loggen. Al geven wij toe dat ook niet altijd te doen, soms omdat muggles het gewoon onmogelijk maken (maar dat is een oneigenlijke variant van de DNF). Meerdere DNF's kan ook betekenen dat de cache echt weg is en dat de CO even een controle doet. Vaak is daarna het probleem snel opgelost en kunnen volgende cachers er weer plezier aan beleven. Overigens hebben wij ook wel een meegemaaakt dat de "vervangende cache" was gelegd, maar dat de originele er nota bene ca. 15 cm vanaf zat.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...