Spring naar bijdragen

Blade21

Leden
  • Aantal bijdragen

    275
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    2

Berichten geplaatst door Blade21

  1. 17 uur geleden zei Flo van Co:

    Ik denk dat dit niet gaat gebeuren, is juist ontworpen om met de smartphone te doen,

    Juist omdat deze caches voor de smartphone zijn ontwikkeld moet er een filtermogelijkheid komen. Alleen dan kun je dit type cache uitsluiten in de query's.

    Er kan een filter bijkomen of een eigenschap.

    afbeelding.png.34185ee90dde200ef89d307cba938edf.png

    afbeelding.png.8ec26b535cc77cb689ed20e0ce74d6a2.png

     

     

  2. Nu wordt het hoog tijd dat er een nieuw icoon komt dat je kunt toevoegen aan je query-eigenschappen. Een nieuw cachetype is ook een optie.

    Ik zit de hele week achter de computer met mijn smartphone bij de hand. Wanneer ik de bossen in ga wil ik dat ding niet meer zien.

    Begrijp me niet verkeerd, ieder zijn ding en wanneer mensen dit willen, voor mijn part. Maar ik zie graag de mogelijkheid om deze caches te negeren en uit te sluiten van mijn query's.

     

    Overigens lijkt me dit een poging om stedelingen tegemoet te komen. Aangezien er geen echte containers nodig zijn, zijn ze ideaal voor in de stad.

    Maar steden probeer ik zo veel mogelijk te vermijden in mijn vrije tijd.

  3. Op 10/2/2019 om 9:35 AM zei Team Fridhem:

    Maar ja, van de andere kant... 

    Ik las vandaag in de krant dat in Denemarken 2 pony's waren dood gebeten door wolven. Een derde pony moest worden afgemaakt ivm wonden die hij had opgelopen. 

    Zoiets werkt natuurlijk wel de illegale jacht in handen. 

    De mensen die op die manier de dupe worden hebben er op een gegeven moment genoeg van, kost handen vol geld. 

    Is moeilijk om een goede midden weg te vinden.

    Denk zelf dat de wolf het moeilijk zal hebben en krijgen om zich te handhaven in het steeds drukker (dicht bevolkt) wordende milieu. 

    Wanneer door DNA wordt aangetoond dat het daadwerkelijk een wolf is geweest en geen hond dan wordt de schade vergoed.

  4. Op 1/23/2019 om 12:37 AM zei Berenboot:

    Wolven horen oorspronkelijk thuis ook in Nederland, maar zijn destijds uitgeroeid. Wat mij betreft: Welkom terug!

    Ikzelf heb vroeger in Canada gewoond, ook daar veel wolven, maar ze gaan mensen uit de weg. De sprookjes van de 7 geitjes en roodkapje dwalen nog door onze hoofden. Hier moet door overijverige schietgrage figuren zo nodig alles "beheerd" worden, te veel vossen? Schieten maar! Maar dan volgend jaar weer teveel konijnen? Weer schieten. Laat de natuur met rust, dan hersteld het evenwicht vanzelf. De schadelijkste diersoort is de mens, helaas. (gelukkig niet allemaal)

    Hoog tijd dat die weer eens beheerd wordt.

  5. Nou, dit voegt weinig toe waar ik op zat te wachten. En standaard kun je maar kiezen uit 3 kaarten. De Geocaching kaart, De Google Maps kaart en de satellietkaart.
    In de oude versie gebruikte ik altijd de OpenStreepMap kaart. Die geeft veel meer informatie over het gebied waar je gaat lopen.

    Ook kan ik in de oude kaart mijn query's bekijken met het caches die er in vallen zodat ik weet welke query ik op mijn GPS moet zetten.
    Ik denk dat ik die maar blijf gebruiken. Niet alle veranderingen zijn een vooruitgang.

  6. Op 11/14/2017 om 6:18 PM zei brouwertjes:

    Ik gebruik alleen de smartphone. Heb geen 2 apparaten nodig. Heb nog wel eens een Oregon 650 gekocht maar vond deze aanzienlijk minder prettig werken, het beeldscherm te klein, en het kaartmateriaal minder duidelijk dan google maps met satellite view. Kortom deze maar bij moeders de vrouw op de fiets gemonteerd.

    Opmerkelijk. Het grote manco van smartphone vind ik nog altijd de moeite die ze hebben om leesbaar te zijn in de zon. Mijn O700 lacht om de zon. Hoe meer zon hoe duidelijker. Een duidelijke pre voor de handheld GPS.

  7. Op 12/7/2005 om 9:51 AM zei GPSiegurd:

     Ik heb zelden een lamp in handen gehad die zo vel schijnt als bv de MAGLITE 5D. Deze is in Nederland verboden voor vervoer in de auto want wordt beschouwd als slagwapen.

    Complete onzin. Dit is foutief en gebaseerd op deze paragraaf uit de wapenwet:

    ------

    Categorie IV (wapens)

    Voorwerpen waarvan, gelet op hun aard of de omstandigheden waaronder zij worden aangetroffen, redelijkerwijs kan worden aangenomen dat zij voor geen ander doel zijn bestemd dan om letsel aan personen toe te brengen of te dreigen en die niet onder een van de andere categorieën vallen.

    ------

    Het is en blijft een zaklamp die bedoeld is om licht te geven. In Nederland kennen we geen omgekeerde bewijslast behoudens bij de belastingdienst.

    Jij hoeft dus niet aan te tonen dat je die zaklamp voor het geven van licht gebruikt. De politie moet wanneer ze beginnen te zeuren aantonen dat jij die zaklamp niet voor licht maar als slagwapen bij je hebt. Dat gaat dus nooit lukken. Zelfs in de omstandigheid dat je hem als slagwapen gebruikt zou hebben om je te verdedigen heb je dat recht. Je hebt gewoon het recht om jezelf te verdedigen met wat je voor handen hebt.

    Echter, wanneer je een strafblad hebt en ook nog eens voor geweldsdelicten dan kan het anders worden. Dan kan dit gebruikt worden als "verzwaringsdelict". Dan moet de politie nog steeds aantoonbaar maken dat je het als wapen bij je hebt maar een rechter zal daar dan eerder in meegaan.

    Nederland kent meerdere wetten die er alleen zijn om in geval van een misdrijf meer handvatten te hebben om te kunnen veroordelen.

  8. 15 uur geleden zei Linkalovers:

    Er zijn vele goede kaarten, die je gratis kan downloaden en zo op je gps kan kopiëren. Het is letterlijk niet meer werk dan: een file ( *.img ) downloaden en op je gps kopiëren in de ...\Garmin directory.

    Enkele goede kaarten:
    www.openstreetmap.nl
    garmin.openstreetmap.nl

    www.openfietsmap.nl
    wiki.openstreetmap.org
    www.freizeitkarte-osm.de


    Dus download 'alle' kaarten die u goed lijken en kopieer ze op uw gps. Tijdens een wandeling kan u dan zelf omschakelen van kaart naar kaart en dan voor u zelf bepalen welke kaart u het beste vindt.

    Persoonlijk ben k erg gecharmeerd van http://www.frikart.no/garmin/velgkart.html

    Ook omdat ze verschillende themakaarten van hetzelfde land hebben met verschillende kleuren maar ook met verschillende seizoenen. Zo heeft een winterkaart van bijvoorbeeld Finland andere paden dan een zomerkaart.

  9. Op 9/14/2018 om 4:01 PM zei Peetee:

    Ja, dat vraag ik me ook af. Zo adverteren ze ook hier weer met die Birdseye Satellite Imagery. Ik vraag me ook daarbij wel eens af hoeveel mensen dat gebruiken ...

    Heb je idd weinig aan. En mocht je een satelliet kaart willen zien van de omgeving dan werkt de smartphone met google maps ook. Maar persoonlijk vind ik de satellietfoto's op de GPS veel te donker om bruikbaar te zijn. Daarbij moet je op een foto' alles zelf interpreteren terwijl dat op een goede kaart al voor je gebeurd is.

  10. Ik heb overigens net gelezen dat Galileo pas in 2021 voor iedereen beschikbaar is.

    Ik ben bekend met objecten die je ontvangst kunnen bemoeilijken. Dat is dan ook geen verrassing maar die situaties speelden daar niet. Dat was juist het vreemde. En het feit dat mijn auto navigatie ook problemen had.

  11. Is het mogelijk, of is het al eens voorgekomen dat GSP satellieten kapot gaan, niet goed werken om tijdelijk uit gaan? Ik weet dat de nauwkeurigheid van satellieten wel eens terug geschroefd wordt. Dat is bijvoorbeeld gebeurd tijdens de eerste Golfoorlog. De VS wilden niet dat Saddams troepen van GPS gebruik konden maken en versleutelden een deel van de GPS info waardoor de civiele GPSr minder nauwkeurig werden. Dit was voor Europa een reden op Galileo op te tuigen. Hoe staat het daar trouwens mee? Is dat al af en kunnen er al GPS ontvangers mee werken?

    Maar nu de actuele vraag. Ik ervaar deze week dat mijn O700 vreemd doet en miswijst. Dat had ik eergisteren in de Belgische Kempen en vandaag in de Duitse Eifel. Uiteindelijk heb ik GLONASS maar aangezet. Daarmee leek het opgelost.

    Mijn eerste gedachte was dat het waarschijnlijk aan mijn eigen GPS zou liggen. Toen ik naar huis reed zag ik echter in de omgeving van Aken dat de GPS van mijn autonavigatie ook aangaf dat hij geen GPS ontvangst had. Dat duurde zo'n 5 minuten. Daarna had ik weer ontvangst.

    Zou het kunnen dat er een satelliet storing heeft. Of kunnen onverlaten het satellietsignaal kraken en storen?

  12. Misschien dat velen hier dit al lang wisten maar ik ben al weer wat jaartjes geleden naar de lagere school geweest en ik wist het nog niet.

     

    Als ik berekeningen maakte dan gebruikte ik altijd het ezelsbruggetje Meneer Van Dalen Wacht Op Antwoord om de rekenvolgorde te bepalen. Hierbij gaat Vermenigvuldigen voor delen en optellen voor aftrekken.

     

    In de nieuwe, nou ja nieuw, 1992, rekenregels is vermenigvuldigen gelijk gesteld aan delen en optellen aan aftrekken. De volgorde van opschrijven bepaalt dus de rekenvolgorde.

     

    Voor een computer is er geen verschil tussen "delen door 2" en "vermenigvuldigen met 0,5".

    Een computer maakt geen verschil tussen:

    • 24 : 2 x 4 =
    • 24 x 0,5 x 4 =

    Volgens de oude regel zou de eerste som (24 : 8 =) 3 opleveren en de tweede som zou (12 x 4 =) 48 opleveren. Een computer geeft in beide gevallen de uitkomst 48. Je moet nu dus delen en vermenigvuldigen in de volgorde zoals het in de som staat, tenzij haakjes een andere volgorde afdwingen.

     

    Ik wist dit niet. Misschien dat dat voor enigen van jullie ook nog geldt.

     

    Meer uitleg vind je hier.

     

    http://www.beterrekenen.nl/website/?pag=217#meneervandale

    • Top! 2
  13. Probeer deze eens.

     

    http://www.frikart.no/garmin/velgkart.html

     

    Het zijn Noorse kaarten gebaseerd de de Freizeitkarten.

     

    Deze kaart het ik dit jaar ook gebruikt in Zweden. Ze zijn veel duidelijker dan de Freizeitkarten en bevatten meer nuttige informatie.

     

    Voorts zijn ze in verschillende versies te downloaden.

     

    - Roadmap

    - Roadmap II

    - Topo Summer

    - Topo Summer II

    - Topo Winter

    - Trail (overlay)

    - Cross country (overlay)

     

    De laatste zouden bedoeld zijn om samen met de niet zo beste basiskaarten van Garmin te gebruiken om ze zo wat bruikbaarder te maken.

    • Top! 2
  14. Ik val wat laat binnen en de OP heeft zijn rugzak al gekocht. Maar goed. Ik loop al weer een jaar met een Rush 12 van 5.11. Dit is een semi militaire rugzak.

    http://www.511tactical.com/rush-12-backpack.html

     

    Ik heb 'm ook tijdens de vierdaagse gedragen. Bevalt goed.

    Hij heeft geen zweetnet. Zoals al werd op gemerkt verplaats dat het gewicht verder van je af wat je stabiliteit verminderd en je op lange tochten eerder last krijgt van je rug.

     

    Hij is groot maar niet te. Hij is zeer stevig wat voor een rugzak van mij wel belangrijk is. Ik wil nog wel eens crosscountry gaan.

    Wat hem voor mij extra aantrekkelijk maakt zijn de geweldige hoeveelheid vakjes die hij heeft waardoor niet al je spullen in een grote zak bij elkaar ligt en je je het schompes zoekt als je iets wilt hebben.

    Hij heeft een Molle systeem dus ik kan hen ook gebruiken wanneer ik ga kamperen en cachen met een overnachting. Het Molle systeem is een modulair systeem dat je in staat stelt extra vakken aan je rugzak te koppelen.

     

    Ik neem op cachetochten bewust altijd te veel mee. Ervaring heeft me geleerd dat je went aan het gewicht. En doordat ik altijd met een volle rugzak loopt, vind ik het geen probleem om, wanneer het echt nodig is en ik in de bergen wandel, extra reserve kleren etc mee te nemen. Ik ben niet anders gewend.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...