Jump to content

harrie

Donateurs
 • Content Count

  481
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

Posts posted by harrie


 1. 4 uur geleden zei Peetee:

  Maar dit zijn dus mogelijke afwijkingen waar zowel de cacheplaatser als de geocacher beiden rekening moeten houden. Beiden moeten rekening houden met waar ze zijn.

  Daarom is het o zo belangrijk om een goede hint bij de cache te schrijven en eventueel een duidelijke spoilefoto te voorzien.

  • Upvote 1

 2. 18 uur geleden zei Grumpy:

  Dat is wel al heel lang geleden... 

  Tja, dat was in de tijd dat de (school)jeugd lekker buiten speelden met een voetbal of knikkers en zichzelf konden vermaken terwijl de volwassenen (met rijbewijs) en een echte GPS op pad gingen om een cache te zoeken.

  Nu kijken diezelfde volwassenen toe hoe de (school)jeugd vindt hoe het cachen heden ten dage zou moeten zijn.

  Oude tijden kunnen echt veel beter en mooier zijn :)


 3. 46 minuten geleden zei kalkendotters:

  Helaas iets foutieve/achterhaalde informatie

  Oeps,

  In het verleden werkte dat prima :)

  Heden ten dage werkt het ook nog wel maar dan op een andere site ;)


 4. 3 uur geleden zei Tychelonius:

  nog een rookie vraagje. Moet de locatie precies op de locatie van de cache of mag het ook op het kunstwerk zelf dat paar meter van de cache af ligt? 

  De locatie moet op het plekje van de cache zijn. Daar wordt immers ook gezocht.

  Mocht je een multi maken dan is het raadzaam om het parkeer coördinaat te gebruiken die bovenaan de pagina staat. Handig voor de mensen die met Tomtom naar jouw cache navigeren.

  Harrie
  (Geocachend met Opencaching zonder gezeur)


 5. Waarom niet doen wat de mensheid al heel lang doet?

  Baken een gebied af en zet daar een paar wolven neer. Laat er om de zoveel tijd een afgeschreven koe, schaap of weet ik veel wat voor een dier in los en de wolven kunnen op jacht.

  Bedenk me net dat je er af en toe een crimineel in plaats van een afgeschreven dier in los kan laten ^^ Zo is er voor ieder probleem wel een oplossing.


 6. Het lijkt of iedere fabrikant iets anders in de batterijen inbouwt.

  Als ik de batterijen oplaad voor de drone en ze dan laat liggen zullen ze na 3 dagen gaan ontladen tot 20%.

  Volgens dit principe zou je batterijen na het opladen direct in een apparaat moeten steken en in gebruik moeten stellen.

  De AA batterijen zal ik pas gaan laden net voor het moment dat ik denk ze te gaan gebruiken zoals reserve tijdens het cachen.


 7. Heb eens die app geinstaleerd en verschillende caches geopend.

  Bij veel caches zie je de afbeeldingen maar bij een aantal zie je geen afbeeldingen.

  Op de gewone computer zijn deze dan weer wel te zien. Wanneer ik de app c:geo open met diezelfde caches dan zie ik ook de afbeeldingen.

  Denk haast dat het aan de app van GC zou kunnen liggen.


 8. 40 minuten geleden zei De_K:

  Oh, maar die eigen mening is er, en die wordt het makkelijkst bijgesteld door erachter te komen door caches die volgens anderen de moeite waard zijn.

  Laat ik de vraag omdraaien. Welke caches vind de gemiddelde cacher die er ook naar op zoek is gegaan (dus niet, welke cache is het populairst bij willekeurig welke groep cachers) het liefst /leukst/best (niet het vaakst, het liefst).

  Ik vind het niet interessant om te weten of mensen al dan niet naar bijvoorbeeld een klimcache of voortuincache of wat dan ook willen gaan, maar of ze de gevonden cache ook hebben gewaardeerd. Grote groepen favo's zijn de makkelijkste manier om daar naar te kunnen kijken. De volgende vraag is waarom dan wel, maar daar is op andere plekken veel te vinden en heb ik zelf ook al wat ideeën over. Maar daar ga ik misschien nog andere draadjes aan weiden ;-).

  Grappig, door die laatste opmerking realiseer ik me ineens dat juist makkelijke tradi's minder kans hebben op een goede rating, omdat die niet alleen wordt opgepikt door mensen die er speciaal voor kwamen, maar ook door toevallige passanten die er nooit speciaal voor om zouden gaan. Wat maakt dat ze misschien beter zijn als ze lijken bij een duidelijke overschrijden van de 10% grens.

  Dus je laat de mening van anderen toch meetellen om een cache naar jouw voorkeur te beoordelen?

  Je kunt vragen draaien tot je er duizelig van wordt. Plaats caches die jij leuk vindt. Er zullen beslist wel cachers zijn die dit ook leuk vinden.

  Wat maakt een tradi makkelijk ? Ik vind een tradi makkelijk als je er minimaal 2 kilometer voor moet lopen. Ik ga zelfs een omweg maken als er 5 of 10 kilometer gewandeld mag worden voor een simpele box. Als ik 500 meter moet lopen om een goed gevulde box te vinden geef ik graag een favo/aanbeveling. Als ik 5 kilometer moet lopen voor een micro dan geef ik geen favo/aanbeveling. Het cachen gaat voor mij immers om het vinden van een schat op (of in de buurt van) een aantrekkelijke locatie en niet om een logvodje  te kunnen tekenen.


 9. 41 minuten geleden zei De_K:

  Maar als ik moet kiezen tussen twee caches dan loop ik toch liever naar die met het hoogste favo percentage. Ook omdat daar het meest te leren lijkt over wat veel andere cachers kunnen waarderen.

  Eerlijk gezegd kunnen die favo's/aanbevelingen mij niet interesseren die andere cachers geven want die hebben immers een andere smaak dan ik.

  Als er 2 te kiezen zijn dan loop ik ze het liefst alle 2 om een eerlijk en persoonlijke oordeel te geven welke een favo/aanbeveling waardig is.

  Zie het vaker tegenwoordig, mensen laten zich te vaak sturen naar wat anderen leuk vinden. Doe wat je eigen intuïtie aangeeft en niet wat anderen zeggen. Dit toont zich voornamelijk door de (achterlijke) vraag: Ik ga naar ????? en welke cache(s) moet ik doen?
  Meestal zijn de antwoorden dat bepaalde caches veel favo's hebben. Doe eens gek en volg je eigen dingetje en ga op onderzoek uit welke cache jou aantrekt om te lopen.


 10. Het idee van favorieten komt overigens van uit het Opencaching Netwerk wat de meeste mensen niet eens (willen) weten. Daar worden het aanbevelingen of recommendations genoemd.

  Het huidige cachen is gebaseerd op veel caches te vinden op 1 dag waardoor het niet meer overeenstemt met een aantal jaren geleden toen je maar 1 of een paar caches op een dag vond. Toen moest je meerdere dagen cachen om een favo te krijgen die je uit kon delen op een cache die (naar eigen oordeel) het verdiende.

  Nu loopt men een trail op een dag van 50, 80 of 100 ??? caches en je hebt al tot 10 favo's te verdelen. Meestal gaat er dan 1 naar de bonus en de rest kan bewaard/opgepot worden.

  Met krijgt dus meer favo's te besteden dan eigenlijk nodig waardoor er favo's uitgeven worden aan caches die echt niets voorstellen.

  Naar mijn mening passen de favo's niet meer in het huidige cachebeeld waar massa de boventoon voert.

   


 11. Dat mag eigenlijk gewoon automatisch gaan als een cache tijdelijk niet beschikbaar (disabled) is.

  Op OC gaat dat wel automatisch. Na 4 maanden een mail met het verzoek om wat aan de cache te doen en een maand later weer een mail. Nog een maand later (inmiddels 6 maanden na de tijdelijk niet beschikbaar) gaat de cache automatisch in het archief met nog een mailtje naar de CO.

  Wie weet gaat GC dat ook wel invoeren om het werk van een reviewer te verlichten. Bij GC nemen ze wel vaker het voorbeeld van Opencaching ;)

   

  • Like 1

 12. 14 minuten geleden zei Peetee:

  Ik kan het me voorstellen harrie! B)

  Bij ons was het gelukkig maar 35 graden, dus dat viel nog wel mee ... ;)

  Die 35 graden valt zeker mee. Had je mijn weerstation al eens gezien? Nee zeker. Nou bij deze dan................. 43 graden buiten de schaduw!!!!!!

  Het zweet loopt me langs de bilnaad naar de za.. :shutup:

  temp.thumb.jpg.f2e1aa26d5aacebd4c3d32efb9f50f60.jpg


 13. 48 minuten geleden zei Peetee:

  :beerchug: :pepsi: :wine: :beer::eat::kaffeetrinker_2:

  Doen we! Er is voor elk wat wils!! B)

  Ik wilde het toch eens proberen hoor. Helaas in huis geen airco maar wel in de auto.

  Na een tijdje begint het toch best wel lekker te worden :Just_Cuz_13:maar ja het mileu lijd er ook onder dus dan maar weer terug in huis.

  Als aandenken van deze aangename verkoeling

   

  IMAG1067.jpg

  • Like 1

 14. 2 uur geleden zei barny:

  niet gecached, wel een koker bezocht in zo desporabele toestand 
  dat terwijl de co een paar maanden geleden op 50m afstand nog een event had gehouden waarbij ook al door de bezoeker was vermeld dat het logvot een zooitje was
  dus als ik weer eens log dan schrijf ik gelijk een NA
  als de co geen onderhoud wil plegen dan heeft de koker geen recht van bestaan

  Barny

  Dus je bezoekt een faalkoker en houd je bezig met de zaken eromheen.

  Grappig...... de hele wereld noemt dat wel gecached :eek:

  • Like 1

 15. Ik begrijp deze hele drukte niet. Heb net zo'n 30 kilometer door het bos gecrost met de MTB maar geen rups of zelfs een haar tegen gekomen.

  Had eigenlijk meer last van stekelplanten en brandnetels :o

  Vind het eigenlijk kwalijker dat als je ergens een rustpauze neemt ineens op de grond zo'n wegwerpkoker ziet liggen terwijl er nog geen 5 meter vandaan een vuilbak stond. Heb dat stukje plastic maar netjes weggegooid daar waar het hoort.

  • Like 1
×
×
 • Create New...