Spring naar bijdragen

Kopfdorf-Rangers

Leden
  • Aantal bijdragen

    113
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Kopfdorf-Rangers

  1. Hallo medecachers, met Pinksteren kamperen wij in Wijk aan Zee. Zijn er nog aanraders in de buurt die wij niet mogen missen? Uiteraard hebben we gekeken op de site en zien daar de nodige caches maar de een is altijd iets leuker dan de ander en dat zie je niet altijd op de kaart. We hebben fietsen en onze benen ter beschikking.

  2. Ja de co heeft antwoord gegeven. Noord blijft ongewijzigd maar oost verandert van richting. Hoe dit dan weer op de gps moet is de nieuwe vraag maar dat ligt meer aan onze onervarenheid met peilen.

  3. Ik pas mijn woorden aan: via noord etc. is wel een antwoord. Waar ik het ben tegen gekomen was een cache op de heide (Ermelo kriemelberg) en om te voorkomen dat mensen dwars over de hei lopen is dit een logische verklaring. Ik had genoeg aan de ook aanwezige tekst blijf op de paden.

  4. Als je naar het westen gaat in een peiling is dat altijd 270 graden dus wat is het effect van de toevoeging pal west ipv naar het westen. Ik vind het helemaal niet erg dat het niet gelukt is. Ik heb de leggers al bedankt vooor de prachtige wandeling in een prachtig gebied. Toch wil ik graag weten wat dit betekent. Er zijn wel vaker toevoegingen waardoor het eigenlijk onduidelijker wordt. Bij het BSE 2012 in hoogvliet gecached. Daar was een hint de reden dat twintig man de cache niet vond. Hielp juist niet terwijl een hint daar voor is. Dit draadje is dus gewoon een vraag naar hoe moet je iets uitleggen of overleg hoe leggen jullie dit uit als je zoiets leest. En nogmaals buiten het woordenboek waardoor je niets wijzer wordt is er geen antwoord op de gestelde vraag gekomen.

  5. Die cache hebben wij ook geprobeerd en ook wij komen er niet uit. Internet maakt het ook niet echt duidelijker voor mij. Kortom ook ik ben erg nieuwsgierig wat pal west is en wat het verschil is met naar het westen.

  6. Ik heb via de site van catch me games de drie uitleg filmpjes bekeken. Sommige zaken hadden wij iets anders gedaan maar met de uitleg is het wel duidelijk. Wat handig en efficient spelen is moeten we nog uitvinden maar wij vinden het wel een leuk spel. Onze ervaring met catan en dominion(etc) is dat het de eerste keer ook veel moeilijker lijkt omdat alles nog ontdekt moet worden. Een tweede of meerdere keer spelen gaat al sneller. Bedankt voor het meedenken en veel spelplezier.

  7. Hallo cachers,

     

    Met de feestdagen het spel treasure hunt gekregen. Vandaag uitgeprobeerd maar de spelregels laten voor ons nog wel wat vragen onbeantwoord. Zijn er al meer mensen die het spel gespeeld hebben? Wat zijn de ervaringen?

     

    Wij liepen bij de start al vast. Start iedereen in het water?

     

    We zijn maar begonnen en kwamen toe op een ander probleem. Je gooit 12 op het pad maar bij stap 7 wil je naar zand. Mag je stoppen en de volgende beurt met zand verder gaan?

     

    We hebben al wel lol beleeft aan het spel maar zijn er dus nog niet helemaal uit. We hebben het spel onderbroken voor het avondeten maar ook het einde van het spel is voor ons nog niet heel erg duidelijk(zijn we nog niet aan toegekomen)

     

    Benieuwd naar de ervaringen.

  8. Toch zit het mij niet lekker, op mijn laptop staat ook GSAK en FSG (stokoud maar goed). Daar de kaart ge-updated en ja hoor 418 gemeenten. Kortom ga het nu helemaal netjes op mijn laptop regelen, daarna GSAK verwijderen van mijn pc.

    Backup maken van mijn laptop, GSAK vers installeren op de pc en backup van laptop inlezen. Dan zou het goed moeten komen.

    Dat wordt een avondje spelen :dribble:

  9. Hoi,

     

    ik loop tegen hetzelfde probleem aan. Ik heb eerst alles verwijderd uit zowel "macros" als uit de submap "FindStatGenData". Ook heb ik uit de map "Locations" alle nld counties verwijderd. (en later weer opnieuw automatisch laten aanmaken) Het vreemde is als ik de FSG draai en naar maps ga er toch een kaart van de Gemeenten ergens is. Als ik de nieuwe kaart haal kan ik kiezen uit 2x Gemeenten die allebei 431 gemeenten ophoesten ipv de 419. Welke plek mis ik? Waar kijkt GSAK wel waar ik niet kijk?

     

    EDIT: als ik de files bekijk in NLD Counties dan zijn dat er ook 431... waar komen die dan toch steeds vandaan? Want daar ergens zit het probleem.

  10. Tja zo met die gemeenterace voor de deur is het handig om uit te zoeken of er bonussen te pakken zijn. In de uitleg van de gemeenterace staat dat foto's met het gemeente wapen en bepaalde gemeente extra punten opleveren. Is er wellicht iemand al actief geweest om een lijstje van caches bij gemeentehuizen e/o provinciehuizen aan te leggen. Die zouden wij wel willen raadplegen :thumbup:

  11. Hallo cachers,

    De laatste weken geeft de garmin vreemde teksten: transfer gereed als we hem aan de pc hangen, de computer herkend hem niet als we hem aansluiten maar de garmin nuvi vindt de pc wel. Ik denk er is iets met de software/ de pc/ de kabel. Mijn man zegt:'" hij zal wel op zijn na al die cache avonturen". We zijn drie jaar bezig maar is dat lang?

  12. On topic:

    Wat mij opvalt is dat het needs maintenance icoontje nog bij een cache staat (rood vakje wit kruis) terwijl terplaatse de cache helemaal top is. De CO heeft dus wel het nodige onderhoud gepleegd maar als je op de icoontjes afgaat lijkt het nog niet in orde te zijn. Zo zijn op papier caches in orde waar je bij het loggen denkt thuis maar eens een mail voor onderhoud sturen en als je op het ergste bent voorbereidt is juist alles oke.

     

    Niet iedere CO schrijft een berichtje om het gepleegde onderhoud te melden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...