Spring naar bijdragen

geoside

Leden
 • Aantal bijdragen

  47
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door geoside


 1. Als je findstatgen gedraaid hebt zet deze zijn informatie weg op je klembord. Als je naar je profiel op gc.com gaat en kiest voor edit profile of bewerk profiel (afhankelijk welke taal je geselecteerd hebt) kun je de info plakken in het kader onder 'bio'.


 2. GSAK kent de macro Google map v3. Deze laat op de kaart precies zien waar je gecorrigeerde coördinaten uitkomen (tip: zet de nieuwe coördinaten in GSAK wel even vast met waypoint/gecorrigeerde coördinaten. Als je de cachegegevens vernieuwd worden nl. de gecorrigeerde coördinaten overschreven door de oorspronkelijke) . Het beste kun je eerst aanvinken welke caches je op de kaart wilt zien. Daarna met F8 alleen die caches selecteren die je aangevinkt hebt en de macro draaien. Er verschijnt een kaart met daarop de nieuwe positie van je mysteries. Als je deze eerst vast had gezet zie je ook nog een geel driehoekje erbij, wat aangeeft dat het om de aangepaste coördinaten gaat.


 3. Als ik de gecorrigeerde coördinaten binnengehaald heb met een gpx-file dan zet ik die meteen om naar gecorrigeerde coördinaten. Zelf heb ik in de werkbalk van het icoontje voor het gecorrigeerde coördinaat (gele driehoekje) toegevoegd. Dat kun je doen door met je rechtermuisknop te klikken terwijl je op de menubalk staat. Je kiest dan voor de optie 'werkbalk knoppen aanpassen'. In het pop-up scherm ga je naar de de categorie 'waypoint', daar vind je het driehoekje. Sleep dat naar de menubalk en hij wordt zichtbaar.

  Als je een cache met gecorrigeerde coördinaten binnengehaald heb zoek je hem op en klik je op het gele driehoekje en kiest voor ok. Het rode (gecorrigeerd) wordt dan zichtbaar. Mochten de coördinaten niet juist zijn dan kun je ze corrigeren. Ze worden niet meer gewijzigd als je een PQ draait of op een andere wijze caches binnen haalt.


 4. Ook in het copyrightscherm zitten nog verschillende fouten.

   

   

  Behalve wanneer de gebruikers is geregistreerd, zal dit programma na 21 dagen een "nagscreen" laten zien. Als ungereigsteerde ongeregistreerde gebruiker stem je toe om geen enkele methode te gebuiken gebruiken om dit te onderdrukken. Je kan GSAK nog steeds gebruiken, maar wil je af van dit scherm, zul je je moeten registreren. Zie www.gsak.net en klik op "order" . Geregistreerde gebruikers mogen GSAK op elke computer gebruiken. (bijvoorbeeld op de dekstop en de laptop) maar de geregistreerds geregistreerde versie mag alleen door de eigenaar worden gebruikt.

   

  Je stemt ook toe dat het programma "phone home" word gebruikt om misbrukt misbruik te detecteren. Voor meer informatie zie http://gsak.net/board/index.php?showtopic=15988&view=findpost&p=110773

   

  Google maps die worden gebruikt door GSAK zijn "internet basesd" en er is geen garantie dat die kaarten ten alle tijden beschikbaar zijn, of in de toekomst. Je gebruikt deze maps met de acceptatie dat deze "internet based" zijn en niet altijd beschikbaar kunnen zijn.

   

  Deze installatie bevat ook een kopie van GPSBabel (http://www.gpsbabel.org). GPSBabel is beschikbaar onder GPL licentie welke kan worden gevonden op http://www.gnu.org/licenses/gpl.txt

  Een kopie van de GPL staat ook in het bestand BabelGPL.txt in de installatie map van GSAK

   

  GSAK gebruikt ook de Geocaching.com "live" api, omdat deze service door derden beschikbaar wordt gesteld kunnen we niet garanderen dat deze altijd beschikbaar en foutvrij is.

   

  Accepteer je deze licentie?

   

  Wijzigingen aangegeven met doorstrepen/vet.


 5. Wij hebben deze carpool ook bezocht. Vanaf ons huis, eveneens in Gelderland, geeft hij een afstand van 129,38 km. Je zou deze cache nog een keer handmatig in GSAK kunnen laden. Waarschijnlijk is je probleem dan opgelost. Of even de coördinaten handmatig omzetten en ze voor de zekerheid opslaan als gecorrigeerde coördinaten. Dan veranderen ze zeker niet :D


 6. Statistieken kun je zien als je 'your profile - quick view' en daarna 'your public profile' staat aan de rechterkant van de pagina. Je komt dan op een pagina Profile for user terecht met diverse tabbladen. Op een van die tabbladen kun je de statistieken zien. :thumbup:

  Daar ik de Nederlandse versie van Geocaching.com gebruik kan ik jouw stappen niet terugvinden

   

  Heb .com even overgezet naar de Nederlandse versie. Ga naar 'Jouw profiel - overzicht'. Aan de rechterkant van die pagina zie je Hallo 'teamnaam' staan. Daaronder vind je 'Jouw publieke profiel'. Dat aanklikken en je komt op de pagina 'Profile for user: ...'. Daar zijn verschillende tabbladen waaronder die voor de statistieken.


 7. Statistieken kun je zien als je 'your profile - quick view' en daarna 'your public profile' staat aan de rechterkant van de pagina. Je komt dan op een pagina Profile for user terecht met diverse tabbladen. Op een van die tabbladen kun je de statistieken zien. :thumbup:


 8. Meer dan een week geleden V8 geïnstalleerd. De mogelijkheden met GC.com zijn inderdaad een uitkomst. Controleren van caches binnen een filter met bijna één druk op de knop. Ook je notes van GC.com worden gedownload. Zijn er helemaal happy mee. Alle macro's die we tot op heden gebruikten werken in deze nieuwe versie.


 9. Weer een nieuwe patch.

   

  Build 95 (patch) Note: You must have installed 8.0.0 Build 91 (first post in this thread) at least once before installing this update.

   

  1. Fixed error message when api limit exceeded (more info)

  2. Fixed crash when cache record has no placed date (more info)

  3. Fixed problem with trying to use copy of a label in the forms designer (more info)

  4. Fixed a problem with using regex and gcgetpq (more info)

  5. Fixed problem of split screen status not being refreshed after status update (more info)

  7. Fixed a login problem to api (more info)

   

  Download link: http://gsak.net/GSAK800B95.exe


 10. OSM on Garmin.

  Hier kan je kant-en-klare kaarten downloaden (direct naar gps of SD, dat maakt niet uit) of kaarten die je via Mapsource naar je gps kan sturen. Dat staat aangegeven in het overzicht.

  Bij gebruik van meerdere kaarten wel even de bestandsnaam van de kaarten aanpassen, anders overschrijft de ene kaart de andere en heb je toch maar één kaart in je gps.

  Niet alle kaarten zijn routeerbaar, maar ook dat staat duidelijk in het overzicht aangegeven.

   

  Nog een handige link om je Oregon wat beter leren kennen: Oregon Wiki. Deze site is engelstalig, maar je haalt er een hoop informatie uit wat betreft mogelijkheden en moeilijkheden.

   

  Een handleiding voor het installeren van OSM kaarten vindt je hier


 11. Wij hebben erg genoten van:

  GC24KJE Davy Jones Heart, multi, nachtcache in Luxemburg met erg leuke waypoints in een pikdonker bos

  GC1TP8A TOXIC!, multi in Luxemburg. Verrassende waypoints.

  GC1Z41E 6 days, 7 nights. Heel wat moeten puzzelen voordat we de cache konden loggen.

  GC26NRF Het zwaard van Berend. Na het oplossen van de puzzel een mooie wandeling.

  GC204C8 De freule van Grunsfoort. Eerst puzzelen (waarbij de CO hints geeft als je er echt niet meer uit komt), daarna mooie wandeling met pittige wp's.

  GC2HHV0 De steen van Hent. Eerst puzzelen en daarna een pittige wandeling.

  GC2DF48 Het zesde zintuig. Verrassende cache.

  GCT0EN Die grauen wölfe. Pittige puzzel gevolgd door een mooie cache. Absoluut een aanrader. Ook andere caches van deze CO zijn absoluut de moeite waard.

  GC24DNY Zuiver draaien, tradi. Hele mooie constructie.

  GC2JMT8 Zuiver lucht, tradi. Hele mooie constructie.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...