Spring naar bijdragen

LesMarten

Leden
  • Aantal bijdragen

    141
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door LesMarten

  1. Ik heb sinds een jaar of 2 last van een boompollen allergie (berk). Dit begint eind februari en eindigt eind mei. De berkpollen komen met name uit de Scandinavische landen overgewaaid. Al zou je alle berken in Nederland kappen dan heb je er nog steeds last van.

     

    Ik heb oa last van prikkende rode ogen, loopneus en veel niesbuien. Naast boompollen ben ik volgens de uitslag van een bloedonderzoek ook allergisch voor katten, huisstofmijt en appels. Appels komen als kruisreactie vaak voor in combinatie met een allergie voor berken. Appels kunnen op zich zonder problemen gegeten worden mits ze even in de magnetron (1 minuut) zijn geweest.

     

    Voordat ik naar de huisarts ben gegaan, gebruikte ik loratadine, maar dat gaf slechts een matig effect. Van de huisarts heb ik een neusspray gekregen: Avamys. Deze behoort tot de corticoiden die de onstekingsreactie remmen volgend op de allergische reactie tegen histamine afkomstig van mestcellen (welke tegen de pollen ingezet worden door aangemaakte IgE antilichamen). Bij mij werkt het prima en heb geen last van bijwerkingen. Naast de neusspray kreeg ik ook desloratadine tabletten maar hier heb ik minder goede ervaringen mee. Je wordt erg duf van de tabletten en krijgt in de loop van de dag flinke hoofdpijn.

     

    Cachen met hooikoorts gaat weer prima :mellow:

  2. Met een projectie kun je over een bepaalde afstand en een bepaalde hoek een nieuw coordinaat bepalen. Een projectie voer je meestal uit vanuit een gegeven coordinaat.

     

    Voorbeeld: Stel je hebt een coordinaat 1: N51 28.887 E5.32.958

    De opdracht is: projecteer vanuit dit coordinaat over een hoek van 80 graden (true) en 300 meter, dan kom je uit op : N 51 28.916 E 5 33.214. Dit projecteren kun je doen met je GPS of via Ozi explorer.

  3. Wij zijn 3 jaar geleden naar Japan geweest en toen ook een aantal caches gedaan in Tokyo, Takayama, Kyoto, Nara.

     

    Mooiste cache was Guardian Fox bij Fushimi-Inari Shrine. Erg verrassend al die oranje poortjes waar je onderdoor loopt en de shrines waar de vossen (met slabber) en minipoortjes hoog opgestapeld liggen.

     

    IMG_3554.jpg

     

    IMG_3539.jpg

     

    Een TB die we toen achtergelaten hebben in Takayama heeft ondertussen 25000 km afgelegd : van Japan naar achtereenvolgens: Duitsland, Costa Rica, USA, Engeland en nu Canada

  4. Heel boeiend draadje, zolang het over het topic gaat, ik heb een paar dagen nodig gehad om mijn bijdrage te verwoorden. Het is een lang verhaal geworden.

    <knip>

    Zilvervloot.

     

    Mooie analogie tussen geocaching en een bibliotheek. Wat ik verder zat te bedenken: in een bibliotheek kennen we (zover ik weet) gelukkig geen rankings van het aantal boeken dat een persoon gelezen heeft.

     

    Stel dat dat wel zo zou zijn, zouden mensen die (snel) hoog in de ranking willen staan dan ook de kwaliteitsboeken, die mogelijk wat meer bladzijden tellen en moeilijker te lezen zijn, laten liggen en zich massaal storten op stripboeken en dunne roman-niemandalletjes? Zouden ze als ze vlakbij een mooi rond getal zijn (1000 boeken) in aanloop daar naar toe zich een stapeltje makkelijk te lezen boekjes meenemen zodat de horde eerder genomen is? Zou er dan in deze behoefte worden voorzien door nog meer makkelijk te lezen boekjes in de bibliotheek neer te zetten?

     

    Is de grote hoeveelheid "makkelijk te scoren-caches" niet gewoon iets wat door het ranking systeem aangemoedigd wordt om maar te voldoen aan de behoefte die er kennelijk is?

  5. We schrokken heel erg van dit vreselijke bericht. Dit is een enorm verlies voor de geocaching.nl community.

     

    We zijn Coen altijd zeer dankbaar geweest voor de enorme hoeveelheid tijd die hij stak in geocaching.nl om deze goed te laten draaien en te voorzien van nieuwe features.

     

    Heel veel sterkte toegewenst aan de familie en vrienden.

     

    Maarten, Mieke en Tim

  6. Kan het ook aan de instellingen in gpx-sonar liggen? Heb namelijk nu een file van geocaching.com genomen en dan zie ik ze ook niet. En dat werkte bij Teph wel??

    Begrijp er steeds minder van :(

     

    Net even gecontroleerd of er verschillen zijn tussen de manier waarop GPX-Sonar omgaat met child-waypoints en de manier waarop Cachemate ze importeert. GPX-Sonar zet ze er inderdaad als aparte caches tussen, zoals jij ook beschrijft. Bij Cachemate worden ze netjes in de bijbehorende "moedercache" gestopt. Ik kan zo snel ook geen settings vinden om ze bij GPX-Sonar wel goed te importeren. In mijn vorige bericht was ik er vanuit gegaan dat er geen verschillen zouden zijn tussen beide programma's. Dan blijkt het gezegde: assumption is the mother of all f*ckup's weer te gelden.... Ik zou zeggen, probeer het eens met Cachemate

  7. Het volgende probleem treedt op bij export gpx vanuit GSAK. In de cache-omschrijving zijn de child WP's verdwenen :( en daarbij maakt het niet uit of je het vinkje aan of uit zet bij (including child WP's).

    Als de gpx-file van geocaching.com rechtstreeks wordt gebruikt verschijnt wel het gedeelte van de child WP's onderaan de pagina, maar bij een export vanuit GSAK dus niet.

    Heeft iemand hier al een oplossing voor?

     

    Wat zijn je settings als je de GPX/LOC binnenhaalt in GSAK ? In het import venster kun je ervoor kiezen om de additional waypoints niet te importeren (exclude), als een normaal waypoint (as normal waypoint), of als onderdeel van de cache (childwaypoint). Als je de laatste optie kiest en daarna vanuit GSAK de file weer als GPX exporteert (met de optie "include childpoints") dan zie je in de GPX file de extra waypoints onderaan elke cachebeschrijving staan (indien aanwezig).

  8. Hmmm, leg me dat eens uit? Ik heb nu een aantal gpx-files (met GSAK gegenereerd) op de SD gezet, maar ik zie niet "automatisch" een overzichtje.... Bovendien, wanneer het aantal WP's de 200 over gaat duurt het importeren erg lang.... :(

     

    Kun je beschrijven op welke manier je de files probeert te importeren? Na het opstarten van de Import Plugin (GPX/LOC import), klik ik op start en zie een window met de beschikbare GPX / ZIP files. Let er op dat je bij MAP: "alle mappen" selecteert en bij type "compatible files"

     

    Het inladen van de waypoints duurt inderdaad vrij lang. Volgens de maker van Cachemate is het updaten van databases op een memory card vrij langzaam. Databases die in het interne geheugen staan worden blijkbaar sneller binnengehaald / geupdate, alleen heb je dan weer last van plaatsgebrek. Cachemate - memory card update

     

    Wat ook nog handig is in Cachemate is het editten van de cachebeschrijving. De antwoorden op vragen in bijvoorbeerd multi's kun je zo direct in de cachebeschrijving zetten, wel zo overzichtelijk. Geen gedoe met losse blaadjes of electronische notities.

  9. Kun je mij dit nader uitleggen, ik probeer het via activesync en dat levert problemen op.

     

    Is je probleem dat je je opslagkaart niet ziet via Active Sync? Er vanuit gaande dat je die wel ziet, kopieer je via Active Sync de GPX file, die je via je pocket query binnen krijgt, van PC naar de opslagkaart van je PPC.

     

    Andere mogelijkheid is om de pocket query direct op de PPC binnen te halen via mail (via GPRS / WIFI). Je zou ook nog je opslagkaartje in een cardreader kunnen steken, deze verbinden met je PC en op die manier de gpx file op de opslagkaart zetten. Vervolgens steek je opslagkaartje in je PPC en ben je ook klaar.

     

    Zodra je gpx file op je kaartje staat, start je Cachemate op, selecteer je de import plugin, druk op start en selecteer je de file die je wil hebben.

  10. Het belangrijkste was, het niet kun downloaden van de caches. En het niet kunnen selecteren van de plek waar je de files zou moten kunnen opslaan. Het is me een keer gelukt, maar dan wel op het interne geheugen. Als je alle caches van Nederland daarop kwijt wil, ben je al snel uit gep??t.

     

    De files staan op mijn opslagkaartje en Cachemate maakt zelf een overzicht van folders met gpx files (of zip files) waaruit je kunt kiezen welke je wilt importeren. Pocket Query gedraaid via geocaching.com, op de PDA binnen gehaald via mail en met Cachemate zonder problemen ingelezen. Navigatie met Cachemate via Bluetooth GPS-muis is ook mogelijk (geen kaarten, alleen een pijl)

  11. Je werkt dan zeker met een Palm pda. Op PocketPc werkt het nl, is mijn ervaring, niet goed.

     

    Mijn ervaring met Cachemate in combinatie met PPC (WM5) is goed. Wat zijn de problemen die je tegen bent gekomen?

  12. Oke, even aan het klooien geweest, maar nu werkt het wel.

     

    Ik heb de feed opnieuw gemaakt en het volgende gedaan:

    Accountinstellingen

    Abonnementen beheren

    Toevoegen

    Vul bij de Feed-URL de string www.geocaching.nl/rss/forum.php?forumi...etc... in

    Zorg dat er een vinkje staat bij Artikelsamenvatting weergeven ipv de webpagina te laden

    [OK]

     

    Sluit dit venstertje

     

    Vink ook in Accountinstellingen de optie "Artikelsamenvatting weergeven ipv de webpagina te laden" aan.

     

    Ja, op de manier zoals jij het beschrijft kan ik ook de berichten in Geodating zien. Probleem opgelost, waarvoor dank :) Typisch dat het blijkbaar uitmaakt hoe je je feed binnenkrijgt.

  13. Als ik het scherm zo bekijk, lijkt het er niet op dat je de persoonlijke feed goed hebt ingesteld omdat ik het inlogscherm zie. Maar eerlijk gezegd denk ik wel dat je dat zelf ook al wel gezien en gecontroleerd hebt.

     

    De andere reden dat links wel eens doodlopen is dat berichtjes worden verwijderd door de moderator. Dan zou je er met een standaard browser echter ook niet bij moeten kunnen komen.

     

    Mijn persoonlijke RSS is goed ingesteld. Nog even getest met andere berichten. Ze gaan allemaal goed, behalve de berichten in de rubriek "geodating". Als ik de post van Reintje goed begrijp, dan zou ik deze ook via de RSS feed kunnen lezen met mijn persoonlijk RSS feed

  14. Was mij ook al opgevallen. Antwoord

     

    Wat is de oplossing om de RSS-feed weer op orde te krijgen? Ik krijg nog steeds het beginscherm te zien van het forum. De door jou genoemde pagina is me iets te algemeen.

     

    groeten Maarten

     

    [edit] Het is al opgelost. Ik heb de oude subscription verwijderd en opnieuw aangemaakt. Nu doet ie het weer.

  15. Toen onze Tim twee weken oud was ging hij voor de eerste keer mee cachen. Eerst nog in de draagzak of kinderwagen. Nu meestal in de draagrugzak. Langere afstanden gaan nu nog prima omdat hij redelijk makkelijk slaapt. Als ie dadelijk zelf gaat lopen worden het wat kortere caches verwachten we. Je merkt automatisch dat je er met kinderen veel langer over doet om een bepaalde afstand te doen en je neemt veel meer pauzes. Grappige is dat Tim helemaal enthousiast wordt als hij bomen ziet, het liefst omarmt hij ze allemaal. Zolang hij maar niet tegen bomen gaat fluisteren ;) Er zijn heel wat leuke kindercaches met kinderboerderijen, kabouters, dierenparken, speeltuinen etc.

     

    Hier vind je nog twee andere draadjes over cachen met kinderen:

    Kindercaches

    Kindercache

×
×
  • Nieuwe aanmaken...