Spring naar bijdragen

Twentse Mug

Leden
 • Aantal bijdragen

  1170
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  10

Berichten geplaatst door Twentse Mug


 1. Op 4/22/2020 om 3:31 PM zei Linkalovers:

  ach, het is net wat je leuk vindt. Hetzelfde geldt voor Coins, Tb's, D/T matrix, dag matrix, heel veel challenges en nog veel meer...

  ...Of wandel je liever ?

  Ik denk dat meer cachers zich bezig houden met challenges, coins, matrices enz. dan met events.


 2. De vele addins zoals om formules automatisch door te rekenen bij multies maar ook de koppeling met wherigos. De vele tools zoals het maken van lijnen enz. De vele opties bij het maken van nieuwe waypoints zoals projecties maar ook alle coordinatenstelsels inclusief RD. De vele ofline en online kaarten. De uitgebreide mogelijkheden voor het maken van libraries en mappen en het filteren van caches. De opties bij het loggen. Enz. Ja het is het waard.


 3. Locus Map Pro is de beste app voor geocaching. Is geautoriseerd door geocaching.com en heeft bijvoorbeeld ook een API met de geocaching website (wat c:geo niet heeft). Daardoor veel meer mogelijkheden en is veel sneller dan c:geo.


 4. 7 minuten geleden zei Linkalovers:

  Nee, dat heeft niemand denk ik. Maar GC.COM heeft een verdien model, wat zijn basis heeft in het Geocaches. Hoe meer ze hebben, hoe meer ze zullen verdienen. Dus is het belangrijk om alle data in 'eigen' handen te hebben.

  Ik wil je (en anderen) adviseren om te luisteren naar een recent interview met Bryan Roth, de grote baas van HQ:

  http://www.podcacher.com/show-700-0-bryan-roth-president-of-geocaching/

   

  • Thanks 1

 5.  

  .....aangezien veel cachers op dit forum misleid lijken te zijn door Russische websites met nepnieuws.

  Goh, uhé, tja……. JA, nu het zo zegt !!!

   

  Er zijn op dit forum inderdaad enkele leden, die sinds enige tijd behoorlijk veranderd zijn. Ik noem geen namen, maar ik ben waarschijnlijk niet de enige die dat is opgevallen. Sommige leden zijn qua schrijfwijze ( zowel inhoudelijk als tekstueel ) behoorlijk veranderd. Stond enige maanden geleden hun dichtwerk o.a. nog vol met sgrijfvouten, ondiudelykheden en was de semanhnag tussen de zinnen niet te finden of was het nied mogelijk om deze te schijden.

  De laatste tijd verbaas ik me regelmatig over de teksten die ze produceren, want deze zijn makkelijk te lezen, hebben bijna geen schrijffouten meer, zijn veel vriendelijker van opzet en hebben ook inhoud. Persoonlijk kon ik deze snelle verandering al niet verklaren, maar …

   

   

  Ik wel.


 6.  

  Er is nogal wat verschil tussen de gps van een samsung en een iphone.

   

  Deze opmerking verbaast me. In dit hele draadje zeer stellig m.b.t. allerlei beweringen, maar van deze opmerking wordt niemand iets wijzer.

   

   

  Tussen een samsung en een iphone heb je te maken met verschillende gps-chipsets, verschillende firmware, verschillende apps en verschillende antennes.


 7. Ik heb het meeste zelf vastgesteld. In de openlucht maakt het niet echt uit. In het bos wil de handheld meestal wel beter, zeker als alles nat is.

   

  En bronnen, wat zijn jou bronnen?

   

  Ik stel vast dat de smartfoon nauwkeuriger is. Je kunt het goed zien als je bij een cache in een bos komt waar een stuk bos gesloopt is omdat de cache een stuk verderop ligt. Uitgemeten met een GPS. Het is intussen toch algemeen bekend dat een smartfoon nauwkeuriger is dan een gps.


 8.  

   

  Handheld, misschien niet altijd even snel maar in het bos en dan vooral in het buitenland vele malen nauwkeuriger.

  Ben er nu ook aan gewend, dat scheelt ook.

  Hoe weet je dat ie nauwkeuriger is?

  Omdat de smartphone altijd een stuk meer afwijking heeft.

  Wat apart een smartphone die blijkbaar in het bos vooral in het buitenland minder nauwkeurig is

  Ja gek he! :D

   

   

  Welke bron heb jij voor deze beweringen? Of zelf verzonnen?


 9. Doe een testje Mug. Telefoontjes springen veel meer in het bos. En niet van vreugde. Qua gemak snap ik best dat mensen voor een telefoon gaan. Ga je voor nauwkeurigheid kom je in een andere categorie terecht. Aan de andere kant, er komen steeds meer smartcachers bij, dus binnenkort is een afwijking van 30-40 meter normaal ipv 3-4 afwijking van een handheld. Nu nog een bladblazer mee en je vindt wel wat uitgestrooide filmtonnetjes.

   

  Waar baseer je dit op? Heb je hier nog enige onderbouwing of bewijs van?

×
×
 • Nieuwe aanmaken...